Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada odem na 192.168.0.1 >>> Gateway >>> Advanced >>> Connected Devices, dole u Connected stations of LAN users mi se svakog dana u nekoliko navrata pojavljuju dve MAC adrese koje ne prepoznajem... Na LAN su mi samo EON smart box i racunar, sve ostalo je wifi i sve je zavedeno gore u 2.4 i 5GHz konektovane uredjaje... Da li neko jos ima ovaj ''problem''?

Kod mene ima 6 fantom uredjaja, plus dva kompa sa fiksnim IP adresama, a ostalo je sve na WIFiju

Имате могућност да блокирате непожељне МАЦ адресе.

Није у питању пасворд за вифи него блокада МАЦ адресе.

Sve jasno, al ne verujem da se neko zakacio na LAN, a da nisam provalio ;)

Jeste offtopic ali sam i ja jednom tako primetio da mi je u LAN mreži neki računar za koji ne znam. Ono što je bilo neobično je da je njegova IP adresa bila potpuno različita od IP mojih ostalih računara(tj 2: LT i desktop). Proverom te adrese sam dobio da je u pitanju Britanska obaveštajna služba :)
Imao sam negde tu sliku ekrana gde mi je jedan pored drugog prozori sa spiskom racunara u mreži i trace do te nepoznate adrese
Jedino što nije offtopic iz poruke je da sam u tom trenutku bio na SBB :)

Zna li neko postoje li neki penali i koliki ako je podnet zahtev za raskid a oprema se ne vrati tacno za mesec dana od podnosenja zahteva? Podneo sam zahtev za raskid posto prelazim na MTS ali se tu nesto iskomplikovlao oko uvodjenja pa nece stici da uvedu pre nego sto istekne mesec dana raskidnog roka za SBB. Posto je to slucaj, da ne bih ostao bez interneta i televizije mislio sam da ne vratim opremu odmah, nego da probijem par dana taj rok od mesec dana dok se ne resi MTS.

Po njihovom pravilniku, ako se ne vrati u roku od mesec dana (plus jedna nedelja, čini mi se), oprema se plaća i ne može više da se vrati.

Боље узми неки мобилни припејд. Код мене у згради су релативно брзо спровели оптику.

Da li neko zna nekog akvizitera ? I da li daju neke pogodnosti za nove korisnike na optici ?

СББ акција уз еон пакет и 5G моб тел. Прво мислио број, кренули са услугом.... они деле неки сбб тел.

Zna li neko postoje li neki penali i koliki ako je podnet zahtev za raskid a oprema se ne vrati tacno za mesec dana od podnosenja zahteva? Podneo sam zahtev za raskid posto prelazim na MTS ali se tu nesto iskomplikovlao oko uvodjenja pa nece stici da uvedu pre nego sto istekne mesec dana raskidnog roka za SBB. Posto je to slucaj, da ne bih ostao bez interneta i televizije mislio sam da ne vratim opremu odmah, nego da probijem par dana taj rok od mesec dana dok se ne resi MTS.
prijatelju, mts su teški prevaranti. nemoj nikako da dođeš u situaciju da ostaneš bez trenutnog provajdera a da nemaš zaključen ugovor sa mts-om, odnosno isporučenu kompletnu uslugu sa njihove strane. ako ti predlože neko privremeno rešenje pre konačne realizacije (optike verovatno), može lako da se desi da te zaborave. ne vraćaj sbb opremu dok ne dobiješ sve što želiš od mts-a!

Pozdrav,
jedno glupo pitanje
dolaze mi sutra da uvedu sbb ..zanima me da li od rutera mora da ide kabal do eon box-a ?
ili samo ide coax ,a net moze preko wifi
bitno mi je zbog pozicioniranja rutera i kabla za komp da se ne bi vukli po kuci
Hvala unapred

Čini mi se da mora da se povežu kablom, kod mene je tako. Koliko se sjećam, idu i coax i LAN, jer LAN služi za vraćanje unazad.

Zavisi od boksa i šta su ti namenili. Neki modeli imaju wifi, neki mogu da otključaju wifi - jedan model nema wifi uopšte.
Tako da vidi to direktno ili sa njima ili sa tehničarima kada stignu.

Sad šta ti donesu, trebao si da tražiš ove novije :)

Nisu ni oni nešto posebno bolji, ali bar imaju AndroidTV 12 OS...
A koji modem se pokazao kao najbolji?

A koji modem se pokazao kao najbolji?
Ako ide optika. Onda ovi novi eon box imaju wifi i kače ih na 5ghz. Tako su kod mene uradili, ni jedan mi nije povezan kablom sa modemom, ja sam to insistirao. Jeste da su se malo muvali da li ce biti dobar signal za 5ghz jer sam modem stavio bas daleko,ali radi. Imao sam vec ugradjene u zid koaksialne kablove,a da mi vuku nove to mi nije padalo napamet. Meni je modem tipa NOKIA i solidno radi, pokriva ceo stan sa 5ghz, na 2.4 ghz nije problem ni do komsija. Jedino sto su instalateri (drugacije ih ne mogu nazvati, možda šusteri) neka kooperativa aljkavi, i jedan m irekao da mi ne valja tv( nov LG smart) jer nekad eon je davao sliku na njemu a nekad ne, dok nisam iskljucio da se tv pali kad i modem, drugi tv koji nije smart mi tako radi bez problema. Rekao mi citiram da uzmes ovo pod misku i kod majstora. Rekoh dobro dovidjenja i izbacim ga napolje, iskljucim opciju na boxu i evo šljaka bez problema. Mada odlicno radi i aplikacija (instalirao je da vidim kako radi na tv) jedino malo sporije menja kanale, ali kvalitet slike je isti.

Nazalost na coax-u sam... imam mts optiku ali mi se ne prelazi i ako je ponuda dosta slicna kao kod SBB ali bi imao optiku.
Imao sam Technicolor ranije, imam utisak da je wifi dosta bolje radio od ovog Ubee-a, ali sam to resio kupovinom rutera. SBB daje i mesh ovog puta. Ne znam da li je do Ubee-a ili su neka azuriranja, cesto mi se desava u toku noci da dodje do prekida neta na par minuta.

Da li je neko obnavljao ugovornu obavezu skoro kao postojeci korisnik i dobio 12 meseci za 1rsd?

Vidim na SBB sajtu da piše da se dobija HBO Premijum uz EON Premium pakete.
Da li se misli samo na HBO TV kanale ili je reč i o MAX aplikaciji?
TV kanali me ne zanimaju :)

Prvenstveno zbog nedostatka 4K i lošijeg kvaliteta slike me nervira trenutni standard paket:

Screenshot-20240920-185345-Chrome.png

Gledao cenovnik nešto (pdf) i ima stavka D3 Mini, šta je to i koji tv paket ide uz to?
Kolika je mesečna pretplata? Ima li negde informacija o tome na sajtu?

Gledao cenovnik nešto (pdf) i ima stavka D3 Mini, šta je to i koji tv paket ide uz to?
Kolika je mesečna pretplata? Ima li negde informacija o tome na sajtu?
D3 mini je stb uređaj najnižih mogućnosti, ja sam ga imao uz osnovni paket samo tv pretplate, START ako se ne varam. To je najniža cena u cenovniku. I dalje sam na tom paketu i sada je cena 1545rsd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno