Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

Ako ti je za utehu, ukoliko si zakasnio da se registruješ, skoro sigurno bi i zakasnio da ga održiš u životu. :LOL:

Obzirom da sam dobio par privatnih poruka prethodnih nedelja, a sve ređe sam na forumu:

Neću više deliti nikome pozivnice. Ljude koje sam pozivao na PTP, Redacted i neke druge (retke) trekere ih jedva ili uopšte ne koriste. Obzirom da sam ekstremni antielitista, mislio sam da je dobro da većina ljudi (odavde) ima pristup high end trekerima, ali sam pogrešio.

Obzirom da sam dobio par privatnih poruka prethodnih nedelja, a sve ređe sam na forumu:

Neću više deliti nikome pozivnice. Ljude koje sam pozivao na PTP, Redacted i neke druge (retke) trekere ih jedva ili uopšte ne koriste. Obzirom da sam ekstremni antielitista, mislio sam da je dobro da većina ljudi (odavde) ima pristup high end trekerima, ali sam pogrešio.
Nemoj tako rođače. Možda su ljudi bili sprečeni ili jednostavno ulaze samo da skinu šta im treba i ko zna kada... Ja sam na C...B... i uvek sidujem par dana kako bi drugi mogli da skidaju. To par dana, znači i nekad do 20 dana sve dok ne skine više ljudi.

Ko već dobije pozivnicu za tako jak tracker, potrudi se da nadje način da ulazi na sajt i koristi ga. Ja poneke torremte tamo seedujem već godinama, nadje se način. Ko ne mari za dobar tracker, uvek ima Rutracker ili tako neki i onda lagano.

Nemoj tako rođače. Možda su ljudi bili sprečeni ili jednostavno ulaze samo da skinu šta im treba i ko zna kada... Ja sam na C...B... i uvek sidujem par dana kako bi drugi mogli da skidaju. To par dana, znači i nekad do 20 dana sve dok ne skine više ljudi.
Pa iskreno, nije da covek nije u pravu. Ti trackeri se jako tesko dobijaju, ako ti vec neko to da, onda treba da se trudia da sro vise seed-ujes i koristis ga. Ja sam jako dugo na temi, ovde je imalo veoma jakih torrent-asa, nwki su banovani, neki su i dalje tu. Ja aktivno gledam filmove i serije dokumentarce...
Cak ponekada skidam i snimke utakmica. Za pocetak su mi dali Filelist i IPT. Kasnije sam dobijao redom sve te "elitne". E sada po meni dolazimo do glavne problematike. Ja te trckere ne posmatram kroz prizmu da su "elitni" i kao neku vid prestiza da ih posedujem. Meni su oni dobar izbor materijala koji nije dostupan na javnim, pretezno dobar kvalitet snimaka, remux i sl, uz jako velike brzine skidanja ato mi izuzetno stedi vreme obzirom da sam napravio kucnu mrezu pa svucem to na laptop pa gledam preko serviio-a. Gro ljudi realno nema potrebu za njima, ali im je "gust" da ih poseduje. Naravno onaj koji moze tamo da deli pozivnice je prosao kroz sito i reseto da bi dobio tu mogucnost i naravno da se covek razocara kada vidi da neko ne doprinosi zajednici i da ih jako retko koristi.

Ja sam imao slična iskustva i imam možda još ekstremniji stav. Ja bih onemogućio pristup tim "elitnim" trekerima svima koji nemaju potrebnu "infrastrukturu" da na adekvatan način vrate zajednici. Pod infrastrukturom smatram ili neki NAS, media centar, stari laptop ili u krajnjem slučaju neki napredniji ruter (sa prenosivim HDD-om i torrent klijentom) koji su uključeni 24/7. Ako sam ja godinama mogao klasičan desktop da držim uključenim da bih seedovao i gradio svoje naloge, mogu i ostali. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv da ljudi gase računar kad spavaju, ili da bi uštedeli na računu za struju, ali sama ta reč "elitni" ne ide u istoj rečenici sa bilo kakvim "štekanjem". Ako hoćeš da torrentuješ ozbiljnije onda investiraj u opremu. Ako nećeš, nemaš mesta na HDD-u da dugoročno seeduješ ili koji god da je drugi razlog, to je opet ok. I za takve postoje trekeri na koje se lakše upada, ili su čak javni pa ne moraš da vodiš računa ni o kakvoj statistici.

U jednom postu iznad neko reče seedujem nekad i po 20 dana. Meni je stalo do mojih naloga na "elitnim" trekerima pa najčešće torrente držim po par godina na seedu. Dakle ovo je prosečno vreme seedovanja a imam ih trenutno 144 u klijentu.

hdbits.png

Ne očekujem ja da ljudi robuju ovim stvarima, i to moje iznad je neka posebna dijagnoza :) , ali da, malo te zaboli kad se trudiš tokom godina da dostigneš neku klasu da bi mogao da pozoveš nekoga, a onda taj neko pusti svoj nalog niz vodu i pritom rizikuje da tebe ugrozi jer si ga ti pozvao.

Poslednja izmena:
Kako god, ozbiljan staž imaš. Problem je što će ljudi naći alternativu, a ja svakako pored ovoga koristim winmx, emule i apex++. Na njima nalazim sve da bilo ko postavlja neke uslove. Ali i pored toga, doprinosim svoj šer. Problem je što godine uložiš u neki traker i on se ugasi zbog neodgovornosti pojedinaca koji prose i traže pare za održavanje. Ljudi neće da plaćaju i na kraju se ugasi. Evo primera sa EUC sajtom. Ne znam što ga još nisu ugasili, jer su svojim ponašanjem oterali sve članove. Ja sam tamo imao nalog dok nisu prebacili na novi host, pa nisam aktivirao isti i disejblovan je. Posle sam pisao da se ponovo aktivira i nisu odgovarali. Najduže sam tamo bio.

da se vratimo na temu. hvala na razumevanju

Svakako je vezano za temu ovo bilo, čovek upozorava da ovde sve manje ima ljudi kojima vredi dati pozivnicu.

Da nema slucajno raspolozivu TorrentSyndikat pozivnicu, znacilo bi mi mnogo i pomoglo kod usavrsavanja jezika?

Uzgred, po pitanju pozivnica za "elitnije" trekere, ja sam za srednji put - sto bi rekli zlatnu sredinu. Mislim da generalna krajnost na bilo koju stranu nije dobra.
Ko god da je duze u ovom poslu zna koliko vremena i truda treba da se samo dodje do opcije koristenja pozivnica, naredni je korak da se pozivnica zaista i stekne.Tek na samom kraju dolazi odgovornost kome se takva pozivnica daje...prema tome davanje takvih pozivnica nekome ko nije ulozio ni dio truda umanjuje znacaj i onda ih oni niti znaju cuvati a cesto ni koristiti.

Sam sam bio u slicnim situacijama, nikako ne mogu da shvatim da neko nesto moze traziti, da bi se nakon registracije, nikad vise vratio!!?? Siguran sam da takvima ne padne ni na pamet da takvim ponasanjem ugrozavaju upravo one koji su im izasli u susret, nanoseci im vecu stetu nego sto mogu zamisliti. S druge strane siguran sam da je svako od nas nekada dobio neku pozivnicu, mozda i ne ocekujuci neciju velikodusnost na taj nacin (licno sam nekoliko puta ovo iskusio) ali je tada bio dovoljno ozbiljan i odgovoran da iskoristi njen potencijal, na neki nacin pokaze zahvalnost onome ko mu je pomogao...

Moj pristup ide ovako, sve one trekere koji mogu relativno lako da se dobiju poklonim bez previse price (IPT, TL, MAM...), zamolim da se drze pravila i ugrubo znaju sta treba/ne treba da rade. Ovo razvija i siri zajednicu bez previse rizika. Medjutim, za sve one koji su u vrhu piramide prica je drugacija. Tada je potrebno pokazati koliko je neko ozbiljan, koliko ima iskustva, sta su mu namjere, sta zeli da postigne, da sve to na neki nacin i dokaze....tek ako se sve te kockice sloze nesto se moze uraditi.

Molba svima da se uozbiljimo, pomazemo ali i postujemo jedni druge...bice svima bolje i lakse :)

Kome je važan isključivo domaći sadržaj, crna berza je praktično jedini tracker koji ima smisla, meni ič ne treba.
Dobio sam bio pozivnicu, probao, ekspres me šutnuli (pojma nemam zašto), više mi ne pada na pamet da se smaram sa njima, koristim svetske trackere na kojima je moderacija okay, ovi na berzi samo znaju da banuju, a kad ih pitaš nešto, prave se mrtvi.

Kome je važan isključivo domaći sadržaj, crna berza je praktično jedini tracker koji ima smisla, meni ič ne treba.
Dobio sam bio pozivnicu, probao, ekspres me šutnuli (pojma nemam zašto), više mi ne pada na pamet da se smaram sa njima, koristim svetske trackere na kojima je moderacija okay, ovi na berzi samo znaju da banuju, a kad ih pitaš nešto, prave se mrtvi.
Veruj mi, momci su profi i drže sve pod kontrolom. Dok god je tako, server će biti čist i svi će se strogo pridžavati pravila. Ja sam tu i mora sve da se poštuje do sitnih detalja. Kada su domaći trakeri u pitanju oni jesu broj 1. Što se svetskih tiče, nisam nešto naročito posećivao i pitao bih za preporuku koji je dobar?

Ima neko pozivnicu za neki dobar 4k torrent, dobar sam seeder. :)

Veruj mi, momci su profi i drže sve pod kontrolom. Dok god je tako, server će biti čist i svi će se strogo pridžavati pravila. Ja sam tu i mora sve da se poštuje do sitnih detalja. Kada su domaći trakeri u pitanju oni jesu broj 1. Što se svetskih tiče, nisam nešto naročito posećivao i pitao bih za preporuku koji je dobar?
Stranih trekera ima po dosta, znači dosta i dobrih. Oni koji su na poziciji najboljih su na primer PassThePopcorn za filmove, Karagarga za umetničke filmove, literaturu, muziku na taj fazon, BroadcasTheNet za serije. U ove je mnogo teško ući. Neki koji su odlični za početnike su Torrentleech za opšti sadržaj, AvistaZ za filmove i serije iz južne i istočne Azije, CinemaZ za preostali svet osim engleskog govornog područja. Mnogo ih je za nabrojati ali za svaku kategoriju postoji neki. Na ovom sajtu Private Trackers Spreadsheet ako sortiraš po peers najbolji su generalno prvi.

myanonamouse ima trenutno open invite, jos nekih 13h od sada . :)

Ja sam imao slična iskustva i imam možda još ekstremniji stav. Ja bih onemogućio pristup tim "elitnim" trekerima svima koji nemaju potrebnu "infrastrukturu" da na adekvatan način vrate zajednici. Pod infrastrukturom smatram ili neki NAS, media centar, stari laptop ili u krajnjem slučaju neki napredniji ruter (sa prenosivim HDD-om i torrent klijentom) koji su uključeni 24/7. Ako sam ja godinama mogao klasičan desktop da držim uključenim da bih seedovao i gradio svoje naloge, mogu i ostali. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv da ljudi gase računar kad spavaju, ili da bi uštedeli na računu za struju, ali sama ta reč "elitni" ne ide u istoj rečenici sa bilo kakvim "štekanjem". Ako hoćeš da torrentuješ ozbiljnije onda investiraj u opremu. Ako nećeš, nemaš mesta na HDD-u da dugoročno seeduješ ili koji god da je drugi razlog, to je opet ok. I za takve postoje trekeri na koje se lakše upada, ili su čak javni pa ne moraš da vodiš računa ni o kakvoj statistici.

U jednom postu iznad neko reče seedujem nekad i po 20 dana. Meni je stalo do mojih naloga na "elitnim" trekerima pa najčešće torrente držim po par godina na seedu. Dakle ovo je prosečno vreme seedovanja a imam ih trenutno 144 u klijentu.

Pogledajte prilog 458677

Ne očekujem ja da ljudi robuju ovim stvarima, i to moje iznad je neka posebna dijagnoza :) , ali da, malo te zaboli kad se trudiš tokom godina da dostigneš neku klasu da bi mogao da pozoveš nekoga, a onda taj neko pusti svoj nalog niz vodu i pritom rizikuje da tebe ugrozi jer si ga ti pozvao.
1727905104889.png

Zainteresovan sam za PTP ako još postoji.

Meni ne kaze da je open ...
Kada odes na sajt, pa onda ides na invite applications, procitas sve , moras posle da se ode na IRC chat, kao mali intervju se odradi, postavi ti 10 pitanja i to je to . :)
Ako ne uspes danas, od 5 tog ima opet 25h otvoren invite. :)

Kada odes na sajt, pa onda ides na invite applications, procitas sve , moras posle da se ode na IRC chat, kao mali intervju se odradi, postavi ti 10 pitanja i to je to . :)
Ako ne uspes danas, od 5 tog ima opet 25h otvoren invite. :)
Sve sam to odradio. Ima da upises na chat koji je dan poziva kao neka lozinka i nakon toga treba automatski da me prebaci na intervju ali nista.

Sve sam to odradio. Ima da upises na chat koji je dan poziva kao neka lozinka i nakon toga treba automatski da me prebaci na intervju ali nista.
Ima lista cekanja, i ja sam cekao jedno 15 tak miuta. !qve mislim da se kuca komanda da vidis koji si na redu. :) Pise odmah gore koja je komanda

Rutreker ima jubilej: 20 godina postojanja

Nekad sam koriatio IPT dok sam sidovao 24/7, al videh da mi istekao odavno. Kupicu neku NAS masinu ili skup ruter za sidovanje pre nove godine 😆 Pa da vas pitam, je l i dalje dobar?

Ja koristim torrentday mislim 10+ godina, skroman, al za moje potrebe solidan, imam 3 pozivnice, ali samo ozbljni pocetnici.

Nekad sam koriatio IPT dok sam sidovao 24/7, al videh da mi istekao odavno. Kupicu neku NAS masinu ili skup ruter za sidovanje pre nove godine 😆 Pa da vas pitam, je l i dalje dobar?

Ja koristim torrentday mislim 10+ godina, skroman, al za moje potrebe solidan, imam 3 pozivnice, ali samo ozbljni pocetnici.
Po meni je i dalje dobar. :)

Vrh Dno