Šta je novo?

(FAQ u 1. postu) - POPUSTI - AliExpress, Temu, eBay... (samo linkovi i kratak opis)

Sad sam proverio na mbankingu,
Imao sam sitnu kupovinu od 1.12$ , što je prema xchange.com 118rsd, meni skinuto 127rsd+ 0.15$
Plaćam u rsd i valuta na AliExpress je u rsd.
Kome da se žališ

Kako ide preko virtuelne kartice na intezi što su neki spominjali. Vrv tu ne skida više od onoga što staviš na nju u dolar/EU valuti.

Kako ide preko virtuelne kartice na intezi što su neki spominjali. Vrv tu ne skida više od onoga što staviš na nju u dolar/EU valuti.
Skida svakome 4-6% vise kao osiguranje na transakciju, ali se uvek gotovo vraca taj zaostatak kada banka proknjizi za par dana. Ovde je problem sto Ali u zadnjem koraku kada vrsis placanje uveca iznos oko 20%. Primer ako ti stoji 5$ konacna cena sa svim kuponima, coins... Nakon sto pritisnes pay i prodje transakcija naravno, vidis u order da si zapravo platio 6$ i u banci se potrazuje isto 6$.

Ok znaci primenjuju ciganske fore.
Ništa što jedan ili više nepracenih paketa može da reši refundom.

Ok znaci primenjuju ciganske fore.
Ništa što jedan ili više nepracenih paketa može da reši refundom.
Bas na protiv i tu su se ogradili za pakete bez pracenja. Ukoliko se zalis da nije stigao, napisu ti da odes do lokalne poste gde stoji po njima paket i da trazis tamo. Odbijali su mi tako par disputea i ako mi stvarno nije stizalo.

Upravo naručio hdmi kabel, sa koinima mi skinuo cenu na $2,17 za "8K" 2m dužine, preko 4k prodatih, 4,9 ocena, čini mi se korektna kupovina.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $5.05 | 8K HDMI-Compatible Cable 4K@120Hz 8K@60Hz HDMI 2.1 Cable 48Gbps Adapter For RTX 3080 eARC HDR Video Cable PC Laptop TV box PS5

HDMI 2.1 48Gbps kabl za par dolara? Čisto sumnjam da ima adekvatni protok...

Neka je i 3x manji protok biće dobro, u principu bitna mi je dužina.

Neka je i 3x manji protok biće dobro, u principu bitna mi je dužina.
leonardo dicaprio GIF

Šalu na stranu, ako možeš testiraj kad stigne. Mene najviše interesuje zbog Play Station 5.

Cena za Essager kabl je uz kod

ess.jpg

Zanimljiva ponuda za termo paste - samo je pitanje
da li su dobre ili lose kopije

pas.jpg

Prilozi

• Screenshot_20240923_084635_AliExpress.jpg
    Screenshot_20240923_084635_AliExpress.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 85
Srbija nije obuhvacena budzetom za October Choice Day

Please note the codes can not be used for orders to
DE,RU,BH,UA,FR,SA,QA,BR,UK,BY,MD,KG,GE,OM,US,AE,UZ,KR,MX,IT,AM,KW,ES,KZ,TJ,AZ,TM,PL,NL,AU,DZ,PK,LK,SRB,MA,BD,NG,RE,SG,TH,AR,TR,ME

Da li će za 11. novembar ovi promo kodovi biti sa boljim popustom... Seća li se neko prethodnih godina ?

Ma kakvi kodovi, kad su sve cene podigli.

Da li će za 11. novembar ovi promo kodovi biti sa boljim popustom... Seća li se neko prethodnih godina ?
Neće, vele grešni smo.
Našli smo se na black listi sa sledećim zemljama : Alžir, Pakistan, Šri Lanka, Bangladeš, Maroko, Nigerija, Singapur, Tajland, Reunion, Argentina, Turska i Crna Gora.
Ili jednostavno nemaju profit kod ovih zemalja, pa neće ni puštati kodove.

To je zato što smo ekonomski tigar pa računaju da keš nosimo u cegerima, a naš budžet za popuste su preusmerili na sirotinju iz CH i Skandinavije.

@aToS+ ne siri dezinformaciju, nismo na black listi, vec samo nismo obuhvaceni budzetom
Pa istini za volju rekao je da je ili ovo ili možda ono, nije insistirao da smo na black listi.

Na kraju krajeva svodi se na isto - nema kodova. I ne samo kodova, nego u poslednjim igrama sa osvajanjem para u Merge Bossu i GogoMatchu nisu mogli da se ti osvojeni krediti troše za dostavu u Srbiju (i koliko sam video na netu žalili su se na isto korisnici iz drugih zemalja, za koje me ne bi čudilo da koincidiraju sa ovim sadašnjim spiskom zemalja za koje kodovi ne važe).

Ono što je malo čudno u toj hipotezi o budžetskoj štednji je da su izuzete zemlje koje po svim pokazateljima čine mizeran procenat u ukupno ostvarenoj prodaji na AE, tako da ne vidim racionalan razlog za tako nešto. A nije da je u pitanju neki budžet za reklamu ili neke druge realne troškove, nego postoji predefinisana količina kodova i ko pre kodu - njemu popust. Kodovi će se razgrabiti na ovaj ili onaj način, AliExpressu bi trebalo da je svejedno. Osim ako iz ovih isključenih zemalja nisu imali povećan broj načina trošenja kodova koji nisu ostvarivali dovoljnu dobit platformi. Čak mislim da imam ideju šta bi moglo da bude u pitanju, obzirom da kriterijum za limit za korišćenje kodova sadrži jednu nelogičnost koja se vuče još od vremena kada se za određenu vrednost selektovanih proizvoda dobijao dodatni popust uz kod (ne sećam se više, mislim da se zvalo select coupons a posle su dali opet neki drugi naziv).

@ytrewq Cilj ovih kupona, akcija, novčića je da navuku što više ljudi na kupovinu, po mogućstvu bogatijih ljudi. Naše tržište ne verujem da im je preterano zanimljivo, jer ako kroz coins ili vaučer nema debelih popusta, neće se ni naručivati. Meni je npr za one 1$ kupone, prosečna cena proizvoda bila 6 dinara verovatno...

Sa druge strane, nekom Nemcu nije problem da potroši i 200-300e mesečno na gluposti, a novčići i ostale stvari su tu samo da mu privuku pažnju i da ga vraćaju u aplikaciju svakog dana.

Mislim da si rekao manje-više isto što i ja. Dakle nema veze sa budžetom nego nemaju dobit koliku žele iz ovih zemalja.

Nazad
Vrh Dno