Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025)

Ovo je pravi uzas od banke u svakom smislu i mnogo mi je drago sto sam ugasio racun u ovoj gerijatriji.
Neprofesionalnost na svakom koraku. Bio sam bivsi korisnik mts banke koju kupise uvi nesretnici.
Pre dva meseca sam bio u bps banci da prebacim kes na racun i kupim stan. Sedeo sam vise od 4 sata u cekaonici sa penzionerima sa rancem punim para.
Na kraju mi sefica kaze da sam mogao sam da napravim excel tabelu i upisem primanja nakon cega su me odbili zbog porekla para.
Ne verujem kakvi ljudi rade tamo.
Ugasio sam racun, otvorio u drugoj banci i resio sve.
Samo sam hteo da podelim iskustvo ukratko. Bilo je tu jos nebuloznih stvari ali nema ni svrhe pisati. Pametan shvati da mu medju ovim izrodima nije mesto.
Generalizuješ stvari. Koji grad? Koja ekspozitura? Ako ih ima više.

Ja sam dva pita bio da deponujem pare, i to volim da odem kada su penzije i veliki redovi penzionera, samo kažem onom iz obezbeđenja račun plus i uđem preko reda kao VIP 😂i sve završim odmah i bez problema. Profesionalno i brzo. Tako da tvoja generalizacija da ako u toj ekspozituri rade neprofesionalno mora da je tako u svima nije tačna.

I ako to do sada nisi radio podrazumeva se da pozoveš i pitaš šta ti je potrebno i koja je procedura.

Poslednja izmena:
3 ekspoziture na Novom Beogradu.
Radio sam ranije kada je pravdanje novca bilo u vidu izjave ili upitnika na zaokruzivanje. Sada su svuda poostrili proceduru zbog ljudi koji muljaju pa i mi posteni moramo da dokazujemo sve u sitna crevca.
Verovatno nije u svim ekspoziturama tako ali sam siguran da u vecini jeste zbog profila ljudi koji tamo rade. Kao da sam usao u mup a ne u banku.
Ja sam bio mts banka, u bps ne bih nikad ni otisao da nisam morao.

Kakav racun plus, ovaj matori iz obezbedjenja nije ni znao sto smo dosli iako smo mu rekli na ulazu i vrteli se puna 4 sata po banci. Ove ostale zene koje rade su znale ali nista nisu preduzimale, barem da nam kazu kad da dodjemo jer je neprijatno sedeti sa gotovinom kod sebe.

Ti ko da si buraz tu gotovinu ukrao pa ti nwprijatno u BANCI da sedis sa novcem gde postoji obezbedjenje sa naoruzanjem, ja bih se vise "plasio" na tvom mestu kad sam kolima dolazio do banke da te neko ne zaustavi i istrese se ti iz ranca a u banci se ni malo ne plasim.
Jeste da se neki ljudi odlucuju na pljacku banke, ali nisam do sad cuo da su ti isti opljackali ikoga u banci osim sefa i blagajne banke, to ni u filmu jos nisam video.
Vidi, il malo vise paranoises il bas mrzis BPŠ iz samo tebi znanih razloga.
Necu da se svacam ili da te ja sad nesto ne znam ni sam sta, ali brt neprijatno ti da sa parama sedis u banci.
Al ok samo kazem bez da zelim neku svadju ili dublji dijalog o tome.
Imas pravo da ne budes u BPŠ ali bas da generalizujes da je u svakoj ekspozituri isto tj. lose to nije niti moze biti tacno jer ja recimo imam totalno drugo iskustvo iako sam korisnik mts-b racun plus.

Da, neprijatno mi je da sedim nekoliko sati u banci sa parama kod sebe kao i da dolazim dva dana za redom do ekspozitura i vucaram ranac sa sobom bez da znam hocu li zavrsiti posao.
Nemam nameru a ni vremena da se objasnjavam vise. Rekao sam sta sam imao. Ja u bps vise uci necu a vama srecno bilo sa njima.

Poslednja izmena:
Nakon koliko vremena stiže reizdata Master kartica? Kažu da su je poslali 13.08.

Nakon koliko vremena stiže reizdata Master kartica? Kažu da su je poslali 13.08.
Zavisi od tvog poštara, ako se negde zapio možda i ne dobiješ, proda za flašu piva.

Meni je zadnji put stigla 7 dana pre isteka stare, a sad kada su je poslali ne sećam se. Uglavnom treba da stige pre isteka stare. Sve posle toga je neki problem.

Nisam naišao na pravu temu,pa reko ovde da postavim pitanje.
Za račune 200-, da li banka prihvata Globaltel Broj?
Danas sam pokusao da otvorim račun sa osnovnim uslugama, kad na salteru rekoše da primaju samo brojeve iz A1,MTS, Yettel mreže.
Da li je to moguće?

Znam, ali neće dalje.
Nista nisam uradio, pa se vratio kući.
Zovi call centar da ti izvrše promenu operatora. Tako sam uradio za tekući dok sam bio u Globaltelu prošle godine, njima u centrali nije nepoznanica.

Na šta tačno misliš kada kažeš: "ali neće dalje."? Objasni malo sa više detalja.
Hteo sam da otvorim račun sa osnovnim uslugama.Naknada je 150din , dobija se Dina unionpay i može se dodatno aplicirati za Visa dinarsku karticu ako se ne varam.Dosao objasnio situaciju, hteo bih da otvorim tekući račun, ali imam Globaltel broj.Žens kaže neće raditi, dolazilo je par ljudi kod njih koji već imaju račun, menjali operatera, u tom slučaju Globaltel.Problem je kad se prijavljujes za sms info/izmena broja za sms info, ima tri opcije i ona stiklira A1, MTS i Yettel.Nigde nema Globaltel.
Kaze zena pre par dana bio lik prešao sa MTS na Globaltel. promenila broj na 0677, i stiklirala MTS.Lik sutradan dosao Kaze ne stižu poruke (priliv, otp) i lik zatvorio račun.kada sam čuo priču ,spakovao se i otišao.
Njena koleginica posle dobacuje,pošto ne može Globaltel broj u Pš, možete otvoriti račun plus, mislim radi na tom šalteru.ponudila mi je da otvori u poslovnici račun, ja nisam hteo i otišao.
Pozvao dan banku, lik prvi put čuje za Globaltel, kaže mora da je novi mobilni provajder,pa nismo sklopili saradnju, tako nešto.I reče pozovite u ponedeljak između 8 i 9h, pa ćemo vas preusmeriti na elektronsko bankarstvo, ne možete ih sami dobiti nego mi prebacujemo.Fazon u velikoj su gužvi rade na nekom sistemu.ko zna sta to može biti, možda će implementirati softver MTS banke na sistem bpš.Pozvaću u ponedeljak, pa ako oni to mogu da odrade otići ću ponovu i otvoriti tekući račun.

• Like
Reagovanja: uji
Hteo sam da otvorim račun sa osnovnim uslugama.Naknada je 150din , dobija se Dina unionpay i može se dodatno aplicirati za Visa dinarsku karticu ako se ne varam.Dosao objasnio situaciju, hteo bih da otvorim tekući račun, ali imam Globaltel broj.Žens kaže neće raditi, dolazilo je par ljudi kod njih koji već imaju račun, menjali operatera, u tom slučaju Globaltel.Problem je kad se prijavljujes za sms info/izmena broja za sms info, ima tri opcije i ona stiklira A1, MTS i Yettel.Nigde nema Globaltel.
Kaze zena pre par dana bio lik prešao sa MTS na Globaltel. promenila broj na 0677, i stiklirala MTS.Lik sutradan dosao Kaze ne stižu poruke (priliv, otp) i lik zatvorio račun.kada sam čuo priču ,spakovao se i otišao.
Njena koleginica posle dobacuje,pošto ne može Globaltel broj u Pš, možete otvoriti račun plus, mislim radi na tom šalteru.ponudila mi je da otvori u poslovnici račun, ja nisam hteo i otišao.
Pozvao dan banku, lik prvi put čuje za Globaltel, kaže mora da je novi mobilni provajder,pa nismo sklopili saradnju, tako nešto.I reče pozovite u ponedeljak između 8 i 9h, pa ćemo vas preusmeriti na elektronsko bankarstvo, ne možete ih sami dobiti nego mi prebacujemo.Fazon u velikoj su gužvi rade na nekom sistemu.ko zna sta to može biti, možda će implementirati softver MTS banke na sistem bpš.Pozvaću u ponedeljak, pa ako oni to mogu da odrade otići ću ponovu i otvoriti tekući račun.
A jesi li tvoj broj prebacivao iz neke druge mobilne mreže u Globaltel ili je od samog početka u Globaltelu?

Ja sam prenosio broj, ali svejedno, ako je u pristupnici bio naveden bilo koji drugi operator, a u centrali imaju mogućnost da promene na Globaltel, onda problem nije nerešiv. Doduše, nisam ih zvao opet otkad sam u A1, jer na tom računu nemam česte transakcije, ali poruke kasne desetak minuta pa nije zgoreg, ipak stižu.

Da li je neko čuo da od februara svi tekući sa 360 (bivša mts) prelaze na 200 (poštanska)? Info je od rođake (htela u filijali da otvori račun plus ali je službenica ubedila da to ne čini jer eto od februara svi prelaze na 200?!

• Like
Reagovanja: uji
@covek Pa ako su odrešili kesu za novi bankarski softver da sve spoje, umesto ove papazjanije koju imamo sad, to bi bilo očekivano da urade. Ipak je softver koji trenutno koriste praistorijski.

To su trebali odmah da urade.

Da li je neko čuo da od februara svi tekući sa 360 (bivša mts) prelaze na 200 (poštanska)? Info je od rođake (htela u filijali da otvori račun plus ali je službenica ubedila da to ne čini jer eto od februara svi prelaze na 200?!
Kao što vidiš, Trotinet je spomenuo da su u gužvi zbog rada na sistemu, te mu to ukazuje na moguće operativno spajanje. Ti si faktički potvrdio te sumnje da se na tome radi i sad se obistinjuju pretpostavke da će biti sprovedeno na 200 račune. Pošto prema informacijama pre pripajanja mts banke, bilo je oko 50 000 korisnika i samim tim logika stvari je da za taj zanemarljivi broj ljudi se peške otvore novi računi, jer ne verujem da bi se po automatizmu to moglo završiti slavno (imali smo primer pokušaja ka Eurobanci pa je izvedeno naknadno u Direktnu).

Nema logike da svima odjednom promene brojeve računa, jer onda svima odjednom moraju zameniti i platne kartice.
Logičnije mi je kada istekne kartica da vam onda promene račun.

veruj mi ima haha kako moze Eurobanka sa prispajanjem sa Direknom tako ce i ovi vrlo verovatno.
i da nije bilo zamene kartica..... kod Eurobanke promenjen je samo broj racuna

Nema logike da svima odjednom promene brojeve računa, jer onda svima odjednom moraju zameniti i platne kartice.
Dosadašnje integracije drugih banaka to nisu obavezivale i stare kartice važe na novim računima do isteka (SoGe, CA, Eurobank, Sberbank, itd). ali i one se već uveliko reizdaju.
Logičnije mi je kada istekne kartica da vam onda promene račun.
Kada istekne kartica, verovatno će je zameniti regularnom Master karticom, jer onda nema smisla da imaju dva BIN-a (prvih 6 cifara) za istu banku.

Onda broj računa na kartici nema veze sa pravim brojem računa?

Broj kartice verovatno ostane isti do zamene?

nema veze mislim da mi se promenio i na eurobanci i bivsa mts banka kad su mi poslali nove kartice

Vrh Dno