Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Zasto bi punio jednu po jednu celiju kad moze sve 4 odjednom?

Ta njena elektronika je BMS, naravno da ne pusta direktno 5V na bateriju...
Malo je off topic ali ajde da odgovorim.
Autić je originalno došao sa jednom 14500 baterijom što je 4,2V max, na slikama se vidi da možda ima mesta za 4 kom 14500 ćelije ali to je nepraktično rešenje, predložio si da stavi 4 kom 18650 u 4S konfiguraciji što je 16,8V max, hmmm
  • da li bi autić sa takvom baterijom, kada bi i bilo mesta za istu, išao 4 puta brže ili
  • bi beli dim napustio chat u roku od 0 sekundi
:unsure:
Elektronika na bateriji se zove BMS ali baš i ne radi posao tako pouzdano da bi se zvala BMS a "pušta 5V na bateriju" se odnosilo na kablić koji se vodi kao "punjač".
Bilo bi interesantno videti graf punjenja te baterije i na koliko V taj tzv. BMS prekine otkači input!
Sve u svemu misim da je sve ovo puno posla i cimanja da bi se "nadogradila" platforma koja nije vredna nadogradnje, u pitanju je jeftina igračka, built to costs, koja nije predviđena kao dobra osnova za nadogradnju, bolje uložiti u nešto kvalitetnije ako je već neko u tom hobiju.

Ovako nesto mi je ranije iskakalo za oko 20ak $ (pre ludila sa cenama), sa sadasnjom postarinom se ne isplati u odnosu na staru cenu.

Racunam da zavrsava posao za neke standardne namene - nakit, metalne sitnice itd. Ima i grejac koliko vidim, mada se malo mutavo pominje u tekstu.

Ja imam baš ovakvu, kupljena pre tipa 4-5 godina kod nas. Za naočare, narukvice od satova, nakit, lančiće i slične stvari je sasvim ok i s obzirom koliko je koštala mislim da je ok proizvod.
Prevashodno sam je uzeo za čišćenje elektronike nakon lemljenja, popravke isl. ali je ispalo da mi se ne čeka da kadica odradi taj posao, mnogo brže ja to ručno odradim uz pomoć posebnog "alkohola"...

Pozdrav ljudi, da li imate neku preporuku za projektor (cena oko 100 eur), a da nema problem sa pregrevanjem i da nije previse bučan.

@sasa022
Preuzeo ga juče sa paketomata, fleš je relativno brz po meni, testovi u prilogu, realna neka najjača brzina u pisanju je 35mb ovih. Ja sam zadovoljan sa fleshom, jedino što je plastično kućište i vrlo je lagan
Evo u mom postu, rezultati koliko sam ja izvlačio sa tim fleshom, plastikaner jeste ali meni se ok pokazao, nije mi kočio u transferu niti mi je pravio probleme na više računara kada sam ga priključivao, a i brzine su vrlo dobre. Možda je to neki samo lošiji primerak

@N3sa

Tvoj je relativno dobar , mada to nisu sjajne performanse za
USB3.0 model.

Nazalost , gledajuci slike testova koje su postavili kupci na AE ,
vidi se da ima dosta losih rezultata.

Malo je off topic ali ajde da odgovorim.
Autić je originalno došao sa jednom 14500 baterijom što je 4,2V max, na slikama se vidi da možda ima mesta za 4 kom 14500 ćelije ali to je nepraktično rešenje, predložio si da stavi 4 kom 18650 u 4S konfiguraciji što je 16,8V max, hmmm
  • da li bi autić sa takvom baterijom, kada bi i bilo mesta za istu, išao 4 puta brže ili
  • bi beli dim napustio chat u roku od 0 sekundi
:unsure:
Elektronika na bateriji se zove BMS ali baš i ne radi posao tako pouzdano da bi se zvala BMS a "pušta 5V na bateriju" se odnosilo na kablić koji se vodi kao "punjač".
Bilo bi interesantno videti graf punjenja te baterije i na koliko V taj tzv. BMS prekine otkači input!
Nadovezao se na drugog clana koji je trazio punjac za pakovanje od 4 baterije pa sam mislio da je isti slucaj. Ako je jedna a ima mesta moze da proba sa 1S2P, 1S3P da poveca autonomiju, onda moze to sto vec ima u bateriji, ono sto si ti predlozio ili ovo https://www.aliexpress.com/item/33025760150.html

A to sto pusta 5V na BMS je normalno, mogu oni da prihvate i 8 (TP4056) ili 10V (DW01/8205A).

Ovi Hoco proizvodi mi stalno iskacu u poslednje vreme, USB C kablic im je bas dobar i klikce odlicno, ako su slusalice upola dobro odradjene onda vrede tih ~9$ (Coins ga obori na toliko)

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $40.61 | HOCO EW72 Wirelss Bluetooth 5.4 ANC Noise Reduction Earphone With LED Full Touch Smart Screen Charging Box Music Sports Earbuds

Meni nit taj link da radi nit hoco ew72 da nađe u pretrazi.

Radi link bez problema, sad sam probao da ga otvorim i na telefonu i preko racunara.

Ima ga i u Coins, stoji -65% u Discount finder preko Coins dela na telefonu.

Prilozi

• Screenshot_20240906_151454_AliExpress.jpg
    Screenshot_20240906_151454_AliExpress.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 41
Za preporuku neki grejac za akvarijum?

Ne, nema vise. Ali ima kod mene preko novcica 6.5 evra

Screenshot_20240906_160950_AliExpress.jpg

Znači do mene je, e do m...

P30 ili HY300 ili AMX100 mini projektor na kraju koja je bolja varijanta ovih ,hvala

Koji prvi naleti ispod 30$.

EDIT: Za taj AMX100 mini prvi put cujem, preskoci.

Poslednja izmena:
Sto se tice projektora, da li treba uzimati u obzir samo Magcubic hy300 pro i Hongtop p30?

Ima raznih hy300 i p30 koji mi se cine fejk kopije.

Najpouzdanije je uvek iz radnji koje su prodale najvise komada, sve ostalo je manji ili veci rizik.

Ima gomila valjaca iz manjih i vecih radnji, najjeftiniji su bili iz Transpeed radnje a na njihovim uredjajima svakako pise Magcubic.

Jos se niko nije javio da mu je stigla fejk stvar tako da je za sad ok islo i iz drugih radnji.

Narucio sam ovaj proizvod, odlicno radi, ko mora da poveze sa kablom za android auto ovo je spas.
Namesti se za sekund pri prvoj aktivaciji, posle toga je dovoljno da se samo upali bluetooth i automatski se povezuje.
Dobija se u pakovanju i konektor sa usb na type c ako vam je i to potrebno, mozda kroz coinse izadje i jeftinije.

b240w.jpg

@filipos

Mislim da trenutno nema nista interesanntno ispod 30$ za 512GB :(

Ako neko zna za neku povoljnu ponudu neka javi :)

Videću možda se promeni, za sad mi je 2.64 sa kodom. Mada i to mi je super cena. Jedan već imam platio 3$ pre par meseci. Puni sve.

Toocki 67W GaN punjac, mora da se udje kroz Save now - Account>Save now.

Ima jos gomila toga na finom popustu kroz Save now - tad otvori Coins super discounts panel.

7.31$

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $33.82 | Toocki GaN Charger 67W PD USB Type C Fast Charging Quick Charge 3.0 PD3.0 Phone Chager for iPhone 15 14 13 12 Samsung S24 S23

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno