Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

malo spamujem temu, a da li možeš da "ubudžiš" 18650 ? Našao sam na pijaci, neki likovi su kupili paletu sa Amazona i prodaju povezane i zapakovane 4 baterije 18650 za 500 dinara, ali može to i manje :D koju bi elektroniku mogao da ubacim za punjenje ove 4 baterije ?
za koji napon?
Modul za 4 baterije je 4S, ali to je ako vezuješ na red i dobijaš napon 14.8V.
Ako želiš niži napon onda uzimaš 2s i vezuješ dva takva paralelno.
Ono što želiš je BMS jer on balansira baterije. Ima onih punjača što imaju samo + i - bez balansa, ali to treba izbeći. BMS imaju i niz nekih zaštita.

malo spamujem temu, a da li možeš da "ubudžiš" 18650 ? Našao sam na pijaci, neki likovi su kupili paletu sa Amazona i prodaju povezane i zapakovane 4 baterije 18650 za 500 dinara, ali može to i manje :D koju bi elektroniku mogao da ubacim za punjenje ove 4 baterije ?
To je dobra cena, mada sam ja izvukao iz neke stare baterije od laptop-ima poneka mrtva ali su 3-4kom dobre, pa sto da se ne iskoriste.
Inace bi trebalo da moze da se ubudzi, ja tu bat ne punim direkt na auto, nego ima neki usb sa dobio izg da u njemu ima neka elektronika-ili na samoj bateriji.
Kad budem imao vremena probacu da ubacim 18650 :D

20240904_100609.jpg

20240904_100645.jpg

Da li imate neku preporuku za neku solidnu mašinicu za punktovanje baterija ?

Na 07:46 je jedna dobra, samo artikla vise nema na linku iz opisa, pretrazi malo Ali.

Za 4S ovako nesto:
To je dobra cena, mada sam ja izvukao iz neke stare baterije od laptop-ima poneka mrtva ali su 3-4kom dobre, pa sto da se ne iskoriste.
Inace bi trebalo da moze da se ubudzi, ja tu bat ne punim direkt na auto, nego ima neki usb sa dobio izg da u njemu ima neka elektronika-ili na samoj bateriji.

Pogledajte prilog 456615

Pogledajte prilog 456614
USB nema nista, izgleda da je elektronika ta "budza" na bateriji, pa moze da se iskoristi i za druge celije.

Stigao čuveni P30 projektor, plaćen $32, nije dodatno carinjen (iako je kutija veća malo). Mogu reći da vredi svaki dinar.

Povezao ovu wireless tastaturu, radi odlično (ova tastatura ne ide uz projektor, ide daljinski!), ali eto, postoji i ta opcija.

U settings imate dodatna podešavanja za podešavanje slike. Imate i srpski jezik. Za sad mi radi pola sata, bez ikakvih problema. Skoro da se nije ni zagrejao, a zvuk je i više nego solidan (imate ulaz za zvučnik iza, kao i za HDMI). Možete i na net da ga prikačite.

Prilozi

• IMG_20240904_131509.jpg
    IMG_20240904_131509.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 82
  • SGCAM_20240904_132124670.jpg
    SGCAM_20240904_132124670.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 80
  • SGCAM_20240904_132920915.jpg
    SGCAM_20240904_132920915.jpg
    252.4 KB · Pregleda: 79
  • SGCAM_20240904_132947782.jpg
    SGCAM_20240904_132947782.jpg
    273.4 KB · Pregleda: 76
  • SGCAM_20240904_133009354.jpg
    SGCAM_20240904_133009354.jpg
    264.9 KB · Pregleda: 79
  • SGCAM_20240904_133141524.jpg
    SGCAM_20240904_133141524.jpg
    318.3 KB · Pregleda: 79
Ma najlaganije zameni TV na putovanju ili gde god, ukoliko imate preko operatera TV aplikaciju… Samo treba struja, internet, mrak i dobar bežični zvučnik (SoundCore 3 combo šije), prejako i praktično

Stigao čuveni P30 projektor, plaćen $32, nije dodatno carinjen (iako je kutija veća malo). Mogu reći da vredi svaki dinar.

Povezao ovu wireless tastaturu, radi odlično (ova tastatura ne ide uz projektor, ide daljinski!), ali eto, postoji i ta opcija.

U settings imate dodatna podešavanja za podešavanje slike. Imate i srpski jezik. Za sad mi radi pola sata, bez ikakvih problema. Skoro da se nije ni zagrejao, a zvuk je i više nego solidan (imate ulaz za zvučnik iza, kao i za HDMI). Možete i na net da ga prikačite.
Dali je bucan ventilator, prasuvam dali vredi da se uzme za spavacu sobu?

So zdravlje da ga koristis.

Pogledajte prilog 456615Pogledajte prilog 456614

Izgleda mi da ima dovoljno mesta da se popreko stavi 18650 baterija, probaj.
Ne treba ti BMS, balansiranje i ta čuda, samo uzmeš nešto od ovog:
Držač za bateriju:
www.aliexpress.com/item/1005004523582342.html
Punjač za ugradnju, usbc ulaz:
www.aliexpress.com/item/1005006213258997.html
Alternativni punjač:
www.aliexpress.com/item/1005005316530353.html
a ako voliš da prčkaš možeš uzeti i kabl sa magnetnim konektorom i dole ili sa strane autića probušiti rupu domenzija konektora i
onda je spajanje na napajanje (usb) laganica ili jednostavno voziš ovako kako jeste ako ti je ovo previše posla :D
I još samo jedna napomena, ne bi ja koristio ovaj kablić što si dobio, to mi izgleda kao da direktno pušta 5V iz usb-a u bateriju
i pouzda se u njenu overcharging elektroniku da prekine punjenje kada pređe 4,2V što je prilično rizično i najverovatnije svaki
put malo prepuni bateriju.

P.S. Neko je pitao za spot welder, ja sam uzeo ovaj ispod i vrlo je korektan, ja sam zadovoljan kupovinom, naravno koštao je znatno manje kad sam uzeo :/
www.aliexpress.com/item/1005007457653094.html

Držač za bateriju:
Alternativni punjač:
a ako voliš da prčkaš možeš uzeti i kabl sa magnetnim konektorom i dole ili sa strane autića probušiti rupu domenzija konektora i
onda je spajanje na napajanje (usb) laganica ili jednostavno voziš ovako kako jeste ako ti je ovo previše posla :D
I još samo jedna napomena, ne bi ja koristio ovaj kablić što si dobio, to mi izgleda kao da direktno pušta 5V iz usb-a u bateriju
i pouzda se u njenu overcharging elektroniku da prekine punjenje kada pređe 4,2V što je prilično rizično i najverovatnije svaki

P.S. Neko je pitao za spot welder, ja sam uzeo ovaj ispod i vrlo je korektan, ja sam zadovoljan kupovinom, naravno koštao je znatno manje kad sam uzeo :/
www.aliexpress.com/item/1005007457653094.html
Hahah da da, odma cim mi je stigo autic i cim sa video da moze popreko sam porucio ovaj drzac i kabli sa SM konektorom (posto je takav na autic) Screenshot_20240904_224948_AliExpress.jpg

Punjac imam vec takvu plocicu, ali imam i kuci liitokala li-600 , pa mi lakse da izvucem i stavim u njega posto bas okej puni

I Ja se razmisljam za ovu "masinu" za "varenje" mada cekam neki popust :D ima neke vidim do 20e al ko zna kakve su

Sad sam proverio, ja sam punkter platio 29,79$ a sada je 35,89$ kod istog prodavca.
Da mi treba još jedan kojim slučajem, uzeo bi isti.
Staviš u korpu, hart-uješ i onda čekaš na coin-deals ili super-deals, gde god mada je i ovo OK cena po meni.
Možeš i da napraviš ali za te pare zaista ne vredi cimati se + nikad nećeš uspeti da napraviš tako "prezentabilan" uređaj u kućnoj izradi.
Btw, video si da ovaj ima bateriju u sebi, dakle all i 1 uređaj, napuniš i pichi.... radi dobro, što potvđuju crne fleke na mom stolu 🤣

Da praviš spot punkt aparat ne možeš da prodješ ispod 25-30$ na AE i još da juriš neku mikrotalasnu pored kontejnera da bi skinuo trafo.

Držač za bateriju:
Alternativni punjač:
Zasto bi punio jednu po jednu celiju kad moze sve 4 odjednom?
Ta njena elektronika je BMS, naravno da ne pusta direktno 5V na bateriju...

Jel uzimao neko jeftinije ultrazvucne kadice, vrede li cemu i koji model?

Ja kupio sa Temu, potpuno plastična sa ugrađenom baterijom koja može da se puni. Mislim da radi tako što ispod kadice ima motorčić sa ekscentrima koji se vrti tako da kadica vibrira. Probao sam da čistim naočare i satove u običnoj vodi i sa malo dodate tečnosti za sudove...šta da ti kažem, nešto očisti, ali je to mnogo manje nego što sam očekivao. Realno, mislim da ne vredi ni tih petstotinak dinara. Možda treba naći pravu ultrazvučnu kadicu, koja je svakako dosta skuplja.

Vrede. To je samo motorić koji udara po limenoj kadici i pravi talase unutra. Elektronika je tajmer koji pali i gasi.
Neke imaju i grejač.
Sve u svemu, vrlo jednostavan uređaj bez potrebe za naprednim inženjerstvom.
Nemam preporuku za konkretan model, uzmi šta ti je u cenovnom rangu, ali pazi na poštarinu, to je krupan paket

Ovako nesto mi je ranije iskakalo za oko 20ak $ (pre ludila sa cenama), sa sadasnjom postarinom se ne isplati u odnosu na staru cenu.

Racunam da zavrsava posao za neke standardne namene - nakit, metalne sitnice itd. Ima i grejac koliko vidim, mada se malo mutavo pominje u tekstu.

Tako da ako ove manje uspeju da skinu nesto, ova veca bi morala osetno bolje da odradi posao.

Apropo carinskih troskova, to racunam unapred kao + na ovu cenu posto nas pod GPC Nis to ne masi :)

Edit: nadjoh ga po toj ceni, oko 25$ preko minimalnog Coins popusta, eventualno jos nize uz neki kupon

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $55.44 | Ultrasonic Cleaner 30/50W Sonicator Bath 40Khz Degas for Watches Contact Lens Glasses Denture Teeth Electric Makeup Razor

Poslednja izmena:
Za ultrazvučne kade prvi put čujem za motorić, ide ultrazvučni pretvarač i rade na 40KHz i ima ih sa regulacijom i vremena i frekvencije a to što je Lanikor
postavio sada nema ispod 40$ i radi na 2 frenkvencije izborom snage 30/50W. Bitna je zapremina i normalno gleda se koja je visina posude i da li odgovara onom šta čistite..

Kupovao kod nas pre 10-15god takvu istu pod brendom Baku, cak su ovde i jeftinije, prodaju ih za mobilne telefone, izdražala manje od godinu dana.

Za ultrazvučne kade prvi put čujem za motorić, ide ultrazvučni pretvarač i rade na 40KHz i ima ih sa regulacijom i vremena i frekvencije a to što je Lanikor
postavio sada nema ispod 40$ i radi na 2 frenkvencije izborom snage 30/50W. Bitna je zapremina i normalno gleda se koja je visina posude i da li odgovara onom šta čistite..
To su prave ultrazvučne kade, na Aliju i Temu se prodaju potpuno plastične parodije na to, sa motorom koji vibrira... za to sam pričao da ne vredi ni tih 500 dinara koliko košta.

Poručio peškire za 0.1$(inače su 8) preko grow to get igre pa da vidimo jel ce to nešto da valja. Ps 2.5 meseci sam zalivao onu prokletu svilu lol
Ti si makar naručio, ja zalivao svilu ko blesav i na kraju mi kaze da nema peškira i nudi neke gluposti. Žali boze utrošenog vremena.

Па, свила и не расте, њу пљују свилене бубе 😁

@sasa022
Čudno, gledao sam testove za taj, imao je dobrih 100MB/s upisa... Da nije fejk? Merio si na USB 3.0 portu?

Što se tiče peškira, ja sam svoj dobrio. I više nego ok za te pare. Sutra bi trebalo da skupim za slušalice, mada ne znam zašto njih izabrah i šta će mi

@nidzesi

Ili je los primerak ili je fejk - porucen od Lexar Global Storage Store

Vec sam napisao - testiran na 2 kompa , USB 2.0 / USB 3.0 , FAT32/exFAT/NTFS

Vrh Dno