Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

To ti je senzor za Follow me funkciju koja prati gde si u prostoriji i u zavisnosti kako podesis moze da te prati ili izbegava da duva u tebe.
U sustini totalno nebitno za rad klime ako ne koristis funkciju.

To ti je senzor za Follow me funkciju koja prati gde si u prostoriji i u zavisnosti kako podesis moze da te prati ili izbegava da duva u tebe.
U sustini totalno nebitno za rad klime ako ne koristis funkciju.
Uspeo sam ga vratiti ali labavo stoji.Bolje da ne diram ništa duduk sam.Radi senzor ali ga svakako ne koristi..

hladno bude jer je mala prostorija,hocu danas da zovem energynet da se žalim, ne znam da li mogu dobiti išta sa tim, sada bih doplatio da mi donesu drugu klimu ali ne znam da li bi prihvatili, ova je ugrađena u petak..
Oni ce ti kazu da ona ispravna i da tako radi...ali probaj imas pravo da nisi zadovoljan sa klimu itd
Izgleda da je to bas mali prostor za 12btu a ovamo ne moze ispod 300w kao sto Abcabc postavio specifikacije
Si probao da otvoris makar vrata na tu sobu da li tad isto non stop pali/gasi?

Kako da ispitam na koliko klima modulira?Pametna uticnica ili?

Oni ce ti kazu da ona ispravna i da tako radi...ali probaj imas pravo da nisi zadovoljan sa klimu itd
Izgleda da je to bas mali prostor za 12btu a ovamo ne moze ispod 300w kao sto Abcabc postavio specifikacije
Si probao da otvoris makar vrata na tu sobu da li tad isto non stop pali/gasi?
da otvorio sam i od jedne i od druge sobe vrata, probao i da sve zatvorim, isto je..

da otvorio sam i od jedne i od druge sobe vrata, probao i da sve zatvorim, isto je..
Ti da bi ostvario povrat novca / rekamaciju treba da dokazes da nesto nije uredu. U nekim slucajevima unutar 7 dana ( zavisi od drzave ) imas pravo da vratis proizvod zato sto nisi zadovoljan. Tada imas povrat samo za klimu ali ne i ugradnju. Mjeri potrosnju i ona ako se spusti do tih nekih 300w koliko pise da moze, onda je to to. Kada bi nastavila sa radom onda bi napravila preveliku razliku u temparaturi. Ovako ceka ( ako pricamo o ljetu ) da se temparatura podigne pa onda pun gas da ohladni. Tako ce ti biti i na grijanju dok nekrenu jace zime... U sustini ( izvini ) ali Software je jako los kod te klime. Recimo kod boljih klima krece polako da radi pa se postepeno pojacava. Na kraju krajeva mjenjaj to kako god znas, kad dodje zima opet ce te buditi i nikad kraja problemu
Realno neznas sta je gore. Kada bi bila nekakva kontrola trzista, nista od tih marki se nebi prodavalo a opet sa druge strane platezna moc nas na balkanu nije takva da mozemo puno birati. Takodje, cesto se licno susrecem da mnogi el proizvodi cak i unutar eu se razlikuju po kvaliteti, tako da nazalost ljudi imaju cesto upravu kad kazu sve sto stigne do nas da to nista nevalja.... Nazalost ali cinjenica je takva. Mozda ne bas uvijek ali vecinom.

Poslednja izmena:
hladno bude jer je mala prostorija,hocu danas da zovem energynet da se žalim, ne znam da li mogu dobiti išta sa tim, sada bih doplatio da mi donesu drugu klimu ali ne znam da li bi prihvatili, ova je ugrađena u petak..
Jel ti sa gasenjem odrzava temperaturu u prostoriji, kada stavis 25, jel bude 25C?
Da li se gasi ili pali je nebitno, bitno je da ti odrzava temp.
Nazalost se ispostavilo da je ovo prejaka klima za tvoju prostoriju i da ima preveliki minimum snage(ali se kod mene stalno gasi i 9k btu sa 100W minimumom), izgleda da je toliki minimum kod svih Haier 12 klima, a Haier je proizvodjac Bergen uredjaja.
Meni su sve Haier Flexis Plus(Bergen Kron Premium) u vecim prostorima, pa nikome nije smetalo ocigledno, jako su tihe i odrzavaju temp savrseno, a eto do sada nisam ni znao da im je visoka modulacija na hladjenju.

Nazalost, gasenje i paljenje vise od onoga kako si ti zamislio da treba nije osnova za reklamaciju.
Ako si uzeo online, imas 13 dana da je vratis, ali pare za ugradnju neces dobiti nazad.

Jel ti sa gasenjem odrzava temperaturu u prostoriji, kada stavis 25, jel bude 25C?
Da li se gasi ili pali je nebitno, bitno je da ti odrzava temp.
Nazalost se ispostavilo da je ovo prejaka klima za tvoju prostoriju i da ima preveliki minimum snage(ali se kod mene stalno gasi i 9k btu sa 100W minimumom), izgleda da je toliki minimum kod svih Haier 12 klima, a Haier je proizvodjac Bergen uredjaja.

Nazalost, gasenje i paljenje vise od onoga kako si ti zamislio da treba nije osnova za reklamaciju.
Ako si uzeo online, imas 13 dana da je vratis, ali pare za ugradnju neces dobiti nazad.
oseti se promena,jer su pvc prozori ,sve zatvoreno,postane zagusljivo dok ne radi

Ne razumem, kako bude zagusljivo kada ne radi, a bude ok kada radi, kako klima resi zagusljivost?
Jel digne temp i za koliko?

Ja volim svez vazduh i zato mi je prozor otvoren vecinu dana, ali klima mi ne utice na zagusljivost.

I meni se 9ka sa 100W minimumom stalno gasi...

Prilozi

• Screenshot_20240902_131446_Tapo.jpg
    Screenshot_20240902_131446_Tapo.jpg
    119.4 KB · Pregleda: 19
Probaj u dry modu u stavi temp na 25,hladiće a vidi da li će da se isključuje?ili podigni prednji poklopac klime da senzor temperature dobije veći protok vazduha,fan obavezno na max da ne bi formirala vazdušni džep
Ja je imam ali u mojim uslovima retko isključuje ali visoko modulira ,kad napisah to niko mi ne poverova

Probaj u dry modu u stavi temp na 25,hladiće a vidi da li će da se isključuje?ili podigni prednji poklopac klime da senzor temperature dobije veći protok vazduha,fan obavezno na max da ne bi formirala vazdušni džep
Ja je imam ali u mojim uslovima retko isključuje ali visoko modulira ,kad napisah to niko mi ne poverova
Pa jel to klima ili Zastava 750 😂

@perkanidja meni nije jasno kada ti se gasi klima? Da li se gasi npr. ako zadas 26 ona se ugasi na 26 i nastavi da vrti unutrasnji vazduh ili ona radi, dostigne temperaturu, spusti na 25 pa se tek onda ugasi? Jer ako se gasi na zadatu temperaturu, onda nesto nije uredu i nema veze sa modulaciom ma kolika ona bila, ona bi trebala da se gasi +-1/+-2 stepena. Cak i on-off klime se tako pale/gase Kolika ti je prostorija u kojoj se nalazi klima i kad si zadnji put ocistio filtere?

@perkanidja meni nije jasno kada ti se gasi klima? Da li se gasi npr. ako zadas 26 ona se ugasi na 26 i nastavi da vrti unutrasnji vazduh ili ona radi, dostigne temperaturu, spusti na 25 pa se tek onda ugasi? Jer ako se gasi na zadatu temperaturu, onda nesto nije uredu i nema veze sa modulaciom ma kolika ona bila, ona bi trebala da se gasi +-1/+-2 stepena. Cak i on-off klime se tako pale/gase Kolika ti je prostorija u kojoj se nalazi klima i kad si zadnji put ocistio filtere?
dostigne temperaturu i onda se ugasi skroz, ne radi ni ventilator, ne vrti unutrašnji vazduh, klima ugrađena pre tri dana..

.
dostigne temperaturu i onda se ugasi skroz, ne radi ni ventilator, ne vrti unutrašnji vazduh, klima ugrađena pre tri dana..
Druze moj forumacki, ja vise vjerujem da je ta klima ok i radi kako "treba" nego si ti vjerovatno citao ostale komentare i vidio kvalitetnije klime kako rade pa si mislio tvoja nije ok. Za utjehu i ja sam tako dosao na ovaj forum kao i mogi koji su kupili jeftinije klime pa se raspitivali dali je to ok. Nema jeftino a dobro, ako mozes bacaj to i uzimaj kako treba dok jos "mozes" vratiti! Ja sam se ravno godinu dana borio da neispravnu klimu vratim...

Druze moj, ta klima je neispravna, vrati je, mozes zbog cistog nezadovoljstva ili trazi da ti ugrade novu. Nijedna klima tako ne redi, ona uopste ne bi smjela da se gasi na dostignutoj temperaturi, vec kad je predje.
@Boy_81 ovako ne rade ni on-off klime i bas nije ispravna, vjerovatno ima neku fabricku gresku

Druze moj, ta klima je neispravna, vrati je, mozes zbog cistog nezadovoljstva ili trazi da ti ugrade novu. Nijedna klima tako ne redi, ona uopste ne bi smjela da se gasi na dostignutoj temperaturi, vec kad je predje.
@Boy_81 ovako ne rade ni on-off klime i bas nije ispravna, vjerovatno ima neku fabricku gresku
Hvala svima,danas sam zvao energynet,cekam da me zove ovlasceni servis,pa cu videti sta kazu..

Hvala svima,danas sam zvao energynet,cekam da me zove ovlasceni servis,pa cu videti sta kazu..
Nema sta da se zove, nego im pisi, posalji mail ili odnesi pisani prigovor, pricamo o klimi koja je stara 3 dana, a ne 3 godine. Potpuno pravo imas da je vratis do pola godine iz cistog nezadovoljstva. Nadam se da je fabricka greska, da kada donesu novu da ce da radi kako treba

Nema sta da se zove, nego im pisi, posalji mail ili odnesi pisani prigovor, pricamo o klimi koja je stara 3 dana, a ne 3 godine. Potpuno pravo imas da je vratis do pola godine iz cistog nezadovoljstva. Nadam se da je fabricka greska, da kada donesu novu da ce da radi kako treba
Mislis? Sta ako uzme ili dobije istu klimu pa opet isto? Ovdje ima masa istih klima, sve se vrti oko vox, gree itd... Kakve su razlike??? Razlike su u zivcima nas na forumu koji moze vise da tolerise i misli da je to ok a u sustini sve je to vise manje smece.

Mislis? Sta ako uzme ili dobije istu klimu pa opet isto? Ovdje ima masa istih klima, sve se vrti oko vox, gree itd... Kakve su razlike??? Razlike su u zivcima nas na forumu koji moze vise da tolerise i misli da je to ok a u sustini sve je to vise manje smece.
Ako dobije istu neka i nju vrati i trazi nesto bolje, ja imam i japance i kineze, zivim u takvom gradu da minusa skoro i da nema, i ne vidim razliku uopste. Jos jednom kazem da je meni najbitnije da ne mase temperaturu. Ove zime ce mo vidjeti i parapetnu Azuri(Gree), ona je u hladnijem podrucju, gdje zna biti dobro hladno, pa prenosim. Sada trenutno hladi ~70 kvadrata na 25°, s tim sto u sobi gdje je racunar pokazuje 26,5° sto je odlicno. Iskreno kad sam citao kako si ti prosao, skavko malo sam je pratio i kupio 3 termosta😂, no kad sam vidio da radi ok malo se opustio.
Iz zakona o zastiti potrosaca. Kao i da se svaki prigovor, zalba podnosi pisanim putem, jer ako nemas napismeno kada si prijavio kvar, dzabe se inspekciji zalis. Tako sam se jednom zeznuo i nikad vise😂 mada i to sam dobio jer sam ze zalio da mi radnik u prodavnici nije dao da pismeno ostavim prigovor

Izmislio je, ne postoji takva mogucnost.

14 dana, ako je kupovina obavljena van poslovnih prostorija prodavca, i to je to.
To se zove Pravo potrošača na odustanak od ugovora, i regulisano je prvenstveno clanom 27 zakona o zastiti potrosaca.
Ako neko tvrdi drugacije, neka uputi na konkretan clan zakona.

A i ovo svakako nije bas prakticno za klima uredjaje, zbog montaze/demontaze.

Bukvalno plaćaš 2 montaže i 1 demontažu.i moja on off kad je stavim na 28 i dnevnom boravku bude 26.6 i tek onda ugasi spoljnu i radi kao vantilator. Ni ja ne bih voleo da imam inverter i da se na zadatu gasi. Pa valjda treba da modulira i non stop da radi a ne da pali gasi. Valjda je to i suština inverter tehnologije. U dry modu zna skroz da iskljuci unutrasnju jedinicu mada taj mod nikad ne koristim. Uvek na hladenju ventilator na max i nek radi.

Ne mogu tražiti tacan clan, ali tih 6 meseci koje spominju se odnosi na povraćaj tehnicke robe pri čemu se smatra da defekt ili problem koji se pojavio je uzrok fabricke greške.

E ovako... Izmisljeno nije, svaka drzava to naziva drugačije, pa prelistajte. Kod nas u CG svaki uredjaj koji se pokvari u roku od pola godine smatra se fabrickom greskom i mozemo ga vratiti bez problema. Na forumu je skoro bila clanica koja je vratila Gree Muse u roku od pola godine od kupovine, a ona je iz SRB, i vratila ga je iz nezadovoljstva. Svakako uredjaj bilo koji, a kamoli klima koja je skuplja od vecine bijele tehnike nece stajati na zidu kao ukras. Trenutno ako moze moze koristiti i ovo pravo jer nije proslo 14 dana od kupovine. Snoskove montaze i demontaze placa radnja u kojoj si kupio. Ja sam tako uradio sa klimom koja je bila stara 3 mijeseca i crkao joj je kompresor, naravno zbog 1m instalacije i neodradjenog vakumiranja. Posto je firma koja je radila montazu isla preko njih i montaza je isla u sklopu cijene, kada su je skinuli vratili su mi iznos klime i montaze koja je tada prije 3 godine iznosila 50e.

Nazad
Vrh Dno