Šta je novo?

Oprema i zaštita automobila

Hocu i ja da nabavim neki kompaktan kompresor za gume, 20-30eura, da mogu povremeno provjeravati pritisak. Ima po Ali-u Baseus model, djeluje ok, digitalni. Ima li neko preporuku, ili da idem na one sto dolaze u autu, mada nisu kompaktni kao Baseus.
Za te pare imas one kitove iz automobila sa penom i kompresorom, pa cak i Dunlop i Continental setove. baci malo pogled na KP

Puklo mi je crevo na lidlovom kompresoru za duvanje guma, vidim da im ovo gumeno crevo i nije bas najsrecnije resenje.
Mislio sam da cu samo da odvrnem ovaj metalni deo i kupim drugo crevo ali mi deluje da taj metalni deo i ne moze da se odvrne, ako neko zna sta treba da uradim pomoc bi dobrodosla.

IMG_6431.jpeg

Hmm moram naci racun, nasao sam kupljen 10/03/2022… ne znam koliko mu je bila garancija

Na popriličan broj proizvoda je 36 meseci, nazovi 0800300199 i raspitaj se.

Nešto je krš, a nešto je super, ali tu je garancija i sve se rešava bez mnogo problema, za razliku od većine prodavnica, bilo kog tipa. Doneo sam skoro pokvarenu udarnu bušilicu (najjeftinija, korišćena više od 2 godine svakodnevno za posao) - samo su pogledali da li je sve tu što im treba i vratili pare.
Skoro sam vratio tu pumpu, jer je loša za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu (nije mogla da pređe preko 2,6 bara).

Doneo sam skoro pokvarenu udarnu bušilicu (najjeftinija, korišćena više od 2 godine svakodnevno za posao) - samo su pogledali da li je sve tu što im treba i vratili pare.
O tome i pričam...
Vratili ti pare a tebi treba ta stvar, i nemas opciju da dobiješ stvar koja ti treba....
Skoro sam vratio tu pumpu, jer je loša za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu (nije mogla da pređe preko 2,6 bara).
Opet Krš iz lidla 😏

Uzeo sam dva komada, jer je to potrošna roba kod mene, a za te pare rade više nego dobro. Treba probati, pa proceniti šta kome odgovara. Uzimao sam mnogo skuplje stvari u specijalizovanim radnjama i nisu trajale mnogo duže, a mlatio sam se sa reklamacijama i nuđene su mi neadekvatne zamene, a za novac sam neke morao da jurim preko veće (jače) firme.
Za kućnu upotrebu, alat iz Lidla radi sasvim zadovoljavajuće. To govorim iz iskustva, jer sam skoro sav krupan alat zamenio sa njihovim.

Kome se ne sviđa, preskoči i kupuje gde misli/zna da dobija više za svoj novac.

Nadam se da pisem na pravom mestu, iz znatizelje me zanima koje kasko psiguranje uzeti za auto, koja je ok osiguravajuca kuca, koliko to uopste kosta mesecno i koja je ok fizicka zastita i gde se moze u BG i okolini ugraditi i po kojoj ceni ako je neko to vec radio.

Traži ponudu od više osiguravajućih kuća pa izaberi koja ti je najbolja.
Ja imam kod ddor.
To koliko košta mesečno zavisi od mnogo faktora, nije isto da li ti auto vredi 5k ili 50k evra.

Pa neki prosek koliko kosta, auto je 2019, oko 12 000 evra polovan, jel to, 5, 6 000 din kasko, vise, manje ?
A planiram da mu ugradim onu iglu, izmestim obd, vidim sapa sistem ima tu neku akciju 300 evra, igla, obd izmestanje i alarm, da li to uopste vredi toliko ili je npr dovoljna igla samo, naravno kad se neko nameraci to je drugo al cisto nesto bi mu stavio

I nije isto koji paket opreme osiguranja uzimaš.

Pa neki prosek koliko kosta, auto je 2019, oko 12 000 evra polovan, jel to, 5, 6 000 din kasko, vise, manje ?
A planiram da mu ugradim onu iglu, izmestim obd, vidim sapa sistem ima tu neku akciju 300 evra, igla, obd izmestanje i alarm, da li to uopste vredi toliko ili je npr dovoljna igla samo, naravno kad se neko nameraci to je drugo al cisto nesto bi mu stavio
Samo Pandora ruski alarm sa tagovima i nista vise ti nije potrebno, makar sto se zastite tice.

I moj je 2019, oko 17k vrednost, kasko me izađe 40e mesečno.
Osiguran na celu sumu, što nije tako često(obično gledaju katalošku vrednost vozila koja je dosta manja od realne)

I moj je 2019, oko 17k vrednost, kasko me izađe 40e mesečno.
Osiguran na celu sumu, što nije tako često(obično gledaju katalošku vrednost vozila koja je dosta manja od realne)
Koje osiguravajuće društvo si izabrao? Meni Generali nudi za full kasko (0% + 100e), nov automobil (26k) za 800e godisnje. To je oko 70e mesecno

Moje iskustvo, 2020 auto, oko 13k vrednost i kasko je bio oko 30 za celu godinu za jednokratno placanje. AMS je u pitanju i AMS gleda katalosku vrednost. To sam saznao kad sam imao udes, bila totalna steta. Sreca u nesreci nisam ja bio kriv, drugo osiguranje je Dunav i oni uzimaju u obzir i realnu vrednost vozila pa sam na kraju izvukao realnu trzisnu vrednost.

Da li ste imali iskustva sa KASKO-om i ostecenjima na vise delova, naime neko me je kljucem ili nozem zaparao od zadnjeg do prednjeg retrovizora. Da li to racunaju kao jednu ili vise steta i koji je rok za prijavu? Na sta bi trebalo obratiti paznju, nesto me strah da me nesto ne predju...

Koliko ja znam, totalno nebitno. Na kraju krajeva, otkud oni znaju kad se to desilo?
I to da li je jedna ili vise steta, sta te briga. Duzni su da pokriju sve to, ako nije bilo u trenutku kad si potpisao ugovor i kad su slikali kola.

Racuna se kao jedna steta... Rok za prijavu nemas... Obrati paznju da napises malo detaljnije opis, da ne bude samo jedna recenica, a ne bi bilo lose ni da prijavis policiji jer sa njihovim zapisnikom nema sanse da prave problema posto u poslednje vreme hoce da zezaju za sitnice, pogotovo ako je veca steta...

Bitno je da li je jedna ili vise steta jer verovatno ima ucesce i ogranicen broj prijava pre malusa...

Ima veze da li je jedna ili više šteta jer se uglavnom kasko ugovara sa obaveznim učešćem osiguranika, pa ako se nešto prepozna kao 2, 3, 4 odvojene štete, toliko puta se plaća učešće. Ako je samo procentualno učešće (bez minimuma), onda suštinski možda i nema veze ali se podnosi više zahteva, komplikovanija je procedura, a i kasnije će premija biti skuplja (ako si imao 4 štete u odnosu na to da si imao samo 1 štetu).

Ako je očigledno ne verujem da će praviti problem, odnosno ako se vidi da je neko u jednom potezu prešao između dvoja vrata, ako nema razlike u nijansi na laku na tom mestu itd. Ako na primer pokušaš da prijaviš slomljenu šoferku od kamena istovremeno kada i grebanje zadnjeg branika, sigurno će tražiti da to budu odvojene štete. I ima i neki rok, svakako piše da se štete prijave u najkraćem mogućem roku, tako da nemoj odugovlačiti.

Ja koliko znam racuna se jedn steta ako prijavis jednom. Najbolje krajem godine jer ako budes imao nesto u medjuvremenu racunace ti kao 2 odvojene stete. Mi smo u firmi tako radili jer su nam rekli da bzvz povecavamo premiju svaki put kad se desi nesto. Uglavnom su bile soferke zbog kamiona bez cirade.

Kolega kad je na kii imao kasko, nije nikada aktivirao i samo placao i resi se da vise ne placa. otisao da aktivira sto su mu vrata bila ogrebana lik mu kaze da proveri da nije slucajno ceo auto? Kaze ne samo vrata. Idite vi proverite jos jednom.
I kolega ode, obrne kljucem u krug, vrati se i kaze, bili ste upravu, ceo je. I ofarbaju mu ceo auto. Lik iz osiguranja mu na finjaka rekao, da se ne vidi razlika u boji.

Nazad
Vrh Dno