Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

@ivan_smvc Ti znas da ne moze ispod 350W, merio si?
Koji to jos "Kinez" ne moze ispod 350W, ja ne znam ni za jednog?
Koji se to "Japanac, Koreanac, Amerikanac, Poljak, Turcin" nikada ne gasi, znaci ledi beskonacno?

Na hladjenju ne ide ispod 350W?
Mozemo li dobiti neki video snimak toga, da ide do 350W na hladjenju i ugasi se?
Jos nismo imali nijednu inverter 12k btu klimu koja ne ide ispod 350W na hladjenju.
Zasto se onda ne bi gasila na 24C?

Ovo drugo je pitanje na osnovu drugog dela izjave, "tipicno za los end kineza". Ne, nije tipicno ni za jednu jedinu klimu, niti postoji klima koja se ne gasi tokom rada ako to prostor zahteva.

Poslednja izmena:
Nema sanse da modulira na 350w na hladjenju.
Ima ovde ljudi koji su na grejanju merili 250-300W modulaciju, na hladjenju mora biti oko 150W maksimum.

Ima ovde ljudi koji su na grejanju merili 250-300W modulaciju, na hladjenju mora biti oko 150W maksimum.
Moje klime kada hlade cesto idu puno vise od tih 150W a isto tako se znaju spustati ( na hladjenju kao i na grijanju ) do 100w tako da to sve zavisi od modela kao i prostora...

Jel to model Apollo T 12K?To je Inverter,a ne On/Off klima.I one se ne gase potpuno dok je ti ne ugasis.Radi ti klima potpuno normalno.Moja tasta ima tu Apollo T i radi odlicno.Stavi na hladjenju temperaturu na 26 i ventilator na Auto.
jeste taj model,nije bas tiha,jer kad upali posle ta minut dva pocne na najjace,pa onda spusti posle minut pa se ugasi,i tako u krug,nocu kad krene da radi probudi me u spavacoj jer pocne da radi na max,kada kazem ugasi se,mislim da skroz prestane sa radom,ne izbacuje nikakav vazduh..

Pa sad,imam merač ,bili su ovi pakleni dani,ogrejana sj suncem trošila je 10kw za 24 h u podne radila na oko 500 w,dnevna soba 25 m2 + hodnik i ostalo oko 50 m2,podešena na 26 c fan na max i to je to,doduše nije se gasila
Moja ima oznaku apolo q a ne apolo t

Je'l imas grafikon potrosnje na meracu da podelis ovde?

Na hladjenju ne ide ispod 350W?
Mozemo li dobiti neki video snimak toga, da ide do 350W na hladjenju i ugasi se?
Jos nismo imali nijednu inverter 12k btu klimu koja ne ide ispod 350W na hladjenju.
Zasto se onda ne bi gasila na 24C?

Ovo drugo je pitanje na osnovu drugog dela izjave, "tipicno za los end kineza". Ne, nije tipicno ni za jednu jedinu klimu, niti postoji klima koja se ne gasi tokom rada ako to prostor zahteva.
Ne gasi se ali ne ide niže ni u dry modu,i radi konstantno 500w,400w najniže 350 ali kad je spoljna temperatura oko 30 i nema sunca, msm da ne može bolje za 330 e ali je to low end kinez doduše moj prvi inverter od pre 3 godine.

jeste taj model,nije bas tiha,jer kad upali posle ta minut dva pocne na najjace,pa onda spusti posle minut pa se ugasi,i tako u krug,nocu kad krene da radi probudi me u spavacoj jer pocne da radi na max,kada kazem ugasi se,mislim da skroz prestane sa radom,ne izbacuje nikakav vazduh..
Probaj na Fix Fan 2-3
Na Auto Fan uvek ce da krene na max. pa ce smanji na Fan 1 ili 2

pa na klimi pokazuje 26 stepeni koliko sam i postavio
Nemas neki sobni? A koliko kvadrata hladis?
Onda stavi na 24c kao sto si rekao da se tad ne gasi, smanji na Fix 2 i uzivaj! Ajde kad bi radila 1h pa ugasi na 30-60min...
A da mi se pali/gasi na 5min to ja nebi mogao da slusam/gledam ;)

Poslednja izmena:
Nemas neki sobni? A koliko kvadrata hladis?
Onda stavi na 24c kao sto si rekao da se tad ne gasi, smanji na Fix 2 i uzivaj! Ajde kad bi radila 1h pa ugasi na 30-60min...
A da mi se pali/gasi na 5min to ja nebi mogao da slusam/gledam ;)
o tome ti pricam 😁,problem je sto i kad stavim na fix 1 ili 2,ona se i dalje gasi,to mi nije jasno..

Ok, cinjenica je da nema sile da ne moze da ne spusta snagu ispod 350W na hladjenju, nebitno je kolio potrosi po satu, to nije modulacija, to je potrosnja.
Na Dry svaka klima uvek trosi znacajno vise nego na Cool modu.

Ako dugo ne pali i onda krene jako da radi, verovatno znaci da imas losu izmenu vazduha kod klime, da je negde nabijena ili prosto svuda osim kod nje se brze greje prostor, pa onda kada joj odjednom dodje zamena vazduha iz zagrejanog dela prostorije i oseti da je solidno skocila temp, krene da siba jako.

Ne postoji klima koja se ne gasi dok radi, sve zavisi od uslova rada, od prostora koji hladi.
Imas takve gubitke da na 24C prosto duze radi pre gasenja. Stavi fan na max na 24C, pa ce se i tu ugasiti kad tad.
Stavi 16C i fan 1 na spoljasnjih 35C, nikada se nece ugasiti, jer nikada nece postici tu temp.
Auto fan je na retko kojim klimama dobar za sve prostore, na vecini klima, pogotovo ispod 1000e je jako prosto programiran auto fan, a i modulacija je jako prosto programirana i samo je stvar da te pogodi da auto fan lepo radi u tvom prostoru, a onda u drugom ipak bolje radi na fix fan.
Moras da nadjes na kom fanu i kojoj temp tebi odgovara i tako da je koristis.

Na Fujitsu Luca nikada nisam drzao na auto fan, pa onda kada sam uzeo Mirsubishi LN, auto fan savrseno radi, ali i kriva modulacije je neuporediva, na LN je kao da ima bolest ludih krava, u par sati rada u naizgled identicnim uslovima, klima cas miruje na 300W sat vremena, pa miruje na 100W po 20min, pa onda rokne na 250W na minut, pa se gasi i tako ne spusta ispod 250W, ali se gasi na svaki minut jedno sat vremena...pa onda odjednom fiksira na 140W 15min recimo...ali temp i osecaj u prostoru bolji od bilo koje klime sa kojom sam imao iskustva.
E vec na grejanju i ja moram da podesavam ugao krilaca i brzinu ventilatora i razlicito je podesavanje zavisno od spoljasnje temperature, nekada mi fan 2 odgovara, a nekada idem i do fan 4/5.

Onda stavi temp. na 24c
Meni licno bi bilo 26c toplo... Moje klime rade na 23-24c ali svi smo razliciti ;)
hladno bude jer je mala prostorija,hocu danas da zovem energynet da se žalim, ne znam da li mogu dobiti išta sa tim, sada bih doplatio da mi donesu drugu klimu ali ne znam da li bi prihvatili, ova je ugrađena u petak..

Citam tvoje postove i kao da moja bivsa Gree stigla kod tebe. Tako je i kod mene, kad krene da radi pun gas pa kad postigne temp "ugasi" se i taki u krug. Kad su bile velike hladnoce onda je bolje radila ali trosila struje.... To bude i kod prejakih klima u malom prostoru. Npr kod mene je bila zastopana i nikad se nije mogla spustiti ispod 670w. Mozda si uzeo veliku klimu za mali prostor pa nemoze fino da radi sve dok nebude hladnije.

Kod taste radi u nekih 30-tak kvadrata.Evo malo vise od mesec dana.Ugasila se samo jednom sama,a i to trajalo nekih 5 min.

Uspeo da u*erem motku..
Hteo da ocistim filtere klime i kad sam krenuo da skidam plastiku mislio sam da je ovo dugme za skidanje i pritisnem i gurnem unutra..Upalo je unutra..Šta sam uradio i kako da rešimo?IMG_20240902_112428.jpg

Uspeo da u*erem motku..
Hteo da ocistim filtere klime i kad sam krenuo da skidam plastiku mislio sam da je ovo dugme za skidanje i pritisnem i gurnem unutra..Upalo je unutra..Šta sam uradio i kako da rešimo?Pogledajte prilog 456358
[/QUOTE]
Stavi u opis koja je to klima i vjerujem da se moze u pdf-u naci sta je to. U slucaju da vec nema neko slicno ili zna bez citanja.

Nazad
Vrh Dno