Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Na onoj slici gde su bili licni podaci juce bio je pogresan naziv ulice, mozda je to razlog.
Sve tačno i ispravno, paket uopšte nije moguće bilo pratiti. Možda neka one time greška koja se jednom dogodi, ne znam. Poručio je opet sve pa ćemo videti šta će biti

LA pošiljka je normalna poštanska pošiljka za koju treba potpis i meni nikada nije stigla zvanična poruka da postoji registrovana pošiljka za mene a godinama kupujem na AE. Za poštanske registrovane pošiljke zato postoji praćenje pošiljki i obično ujutru oko 8h vidiš da li je zadužena za dostavu. Neka se javi neko ako je dobijao obaveštenje da očekuje LA pošiljku.

Шта значи "електронски приспела" В2В?
Поручено са Temu.

Sve tačno i ispravno, paket uopšte nije moguće bilo pratiti. Možda neka one time greška koja se jednom dogodi, ne znam. Poručio je opet sve pa ćemo videti šta će biti
Igrom slucaja poznajem taj grad dosta dobro, bilo je pogresno slovo u nazivu ulice na onoj slici od juce.

LA pošiljka je normalna poštanska pošiljka za koju treba potpis i meni nikada nije stigla zvanična poruka da postoji registrovana pošiljka za mene a godinama kupujem na AE. Za poštanske registrovane pošiljke zato postoji praćenje pošiljki i obično ujutru oko 8h vidiš da li je zadužena za dostavu. Neka se javi neko ako je dobijao obaveštenje da očekuje LA pošiljku.
Poruka od danas, a dobijao sam i ranije.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-30-20-29-40-224_com.android.mms-edit.jpg
    Screenshot_2024-08-30-20-29-40-224_com.android.mms-edit.jpg
    74.1 KB · Pregleda: 72
Posto je ovo za Pracenje posiljki neka neko od moderatora premesti poruke ,
ali treba i ovde da ostane jedna poruka i napomena da se pise na Pracenje posiljki

@lurkerr

A umesto S u sredini naziva ulice :) - takva greska apsolutno nije razlog da se posiljka ne unese u
sistem i ne isporuci.
Ko zna zasto tu PT00356...RS uopste nisu uneli u sistem.

@Nidzo

Da li si odmah na Temu dobio AG kod i da li ga ima na

Moja prethodna i jos par poruka su prenete sa TEMU teme pa je ovde sada nastala zbrka u rasporedu poruka :(

Da pokušamo još jednom fino: Ovo nije tema za diskusiju o statusima pošiljaka. Postovi sa poslednje strane, koji se bave tom tematikom, prebačeni u temu koja je linkovana ispod.

Za nedoumice u vezi sa praćenjem, problemima sa dostavom, vraćanjem paketa i Post Express/Dexpress situacijama, postoji sledeća tema: https://forum.benchmark.rs/threads/praćenje-pošiljki-2024-faq-u-prvoj-poruci.499188/
Da li se od danas umesto RS220... M-One odmah dobijaju DExpress AG kodovi i da
li su vidljivi na

????

--------------------------

Sto se tice Poste i registrovanih posiljki

Poruka od danas, a dobijao sam i ranije.

Onda verovatno mogu da koriste PostExpress opciju i salju poruku.
Tako i treba da rade u svim postama umesto sto se glupiraju sa
"kartoncicima" ili sto lazu - napisu Izvestena , a nema ni poruke
ni poziva ni postara sa posiljkom ili da ostavi "kartoncic".

Da li si odmah na Temu dobio AG kod i da li ga ima na
Porudžbina mi je prepolovljena u dva paketa. Za jedan paket sam dobio da će biti isporučena putem Pošte sa PT00xxxxx kodom, a druga sa M-ONE i AGxxxxx kodom.
Oba koda prijavljuje kao nepostojeća u sistemima.
AG se ne vidi na DEX-ovom sajtu

Moja prethodna i jos par poruka su prenete sa TEMU teme pa je ovde sada nastala zbrka u rasporedu poruka :(

Da li se od danas umesto RS220... M-One odmah dobijaju DExpress AG kodovi i da
li su vidljivi na

????

--------------------------

Sto se tice Poste i registrovanih posiljki

Onda verovatno mogu da koriste PostExpress opciju i salju poruku.
Tako i treba da rade u svim postama umesto sto se glupiraju sa
"kartoncicima" ili sto lazu - napisu Izvestena , a nema ni poruke
ni poziva ni postara sa posiljkom ili da ostavi "kartoncic".
Ujutru me poštar zvao i pitao hoću biti kod kuće, jer zna od ranije da vjerovatno u to vrijeme neću biti kod kuće. Pošto sam mu rekao da neću, rekao je da će pošiljku ostaviti u pošti i da je mogu preuzeti kad je on zvanično razduži.
Onda mi je stigao taj SMS sa prethodne slike, jer on zvanično mora zadužiti za dostavu tu pošiljku i nakon što je zvanično razdužio dobio sam i ovu poruku.

Prilozi

• Screenshot_2024-08-30-21-39-51-850_com.android.mms-edit.jpg
    Screenshot_2024-08-30-21-39-51-850_com.android.mms-edit.jpg
    67 KB · Pregleda: 58
Da li su ti danasnji kodovi sa Temu AG01745xxxxx ???

@dedamrsoje

Bice isti fazon kao sa PT...RS

Prvi status ce biti kada posiljka bude spremna za slanje na carinu.
Drugi status ce biti kada DEx preuzme posiljku.

Danas nas postar parkirao pored kafanice svoj auto, pun mu djepek Temu posiljaka, zove nervozno ljude telefonom i urucuje na licu mesta. Ko dodje-dodje, ko ne dodje ide u postu jer ce sve da vrati. Pokretni paketomat. Koje ih je ludilo zadesilo brate mili

I ja sam danas dobio dva AG broja, koji su zapravo Dexspress brojevi umesto M-One RS brojeva.

Za razliku od RS brojeva, sada jasno stoji naznačeno da će treking biti vidljiv tek nakon što kurirska služba zapravo preuzme paket.

Danas nas postar parkirao pored kafanice svoj auto, pun mu djepek Temu posiljaka, zove nervozno ljude telefonom i urucuje na licu mesta. Ko dodje-dodje, ko ne dodje ide u postu jer ce sve da vrati. Pokretni paketomat. Koje ih je ludilo zadesilo brate mili

Bar je pošten i snalažljiv zove ljude telefonom. Za svaku pohvalu.

Pogledajte prilog 452969

Je l imao neko sličnu situaciju sa PostNL? Anker zvučnik je u pitanju, Days in transit:41

Ima li nade da ovo ikad stigne ili da planiram da pokrenem dispute?
Ako nekog interesuje. Pokrenuo sam dispute par dana nakon ove poruke jer i dalje nije bilo pomaka.
Odgovorili nekom generic porukom da čekam da istekne vreme za dostavu, ali su vrlo brzo posle toga presudili u moju korist i vratili pun iznos.

Ovo je drugi paket od par stotina koji mi nije stigao. Prvi je bila neka sitnica od 1$ pa se nisam ni cimao.

možemo li da zaključimo da ništa više sa temu ne dostavljaju kurirske službe nego se sve podiže direktno u poštama? bar u beogradu...

BG, do sada mi pošiljke donosio PE. Međutim, iz nekog razloga zadnja Temu pošiljka od 16 Avg pojavila se u NS! Prošla carinu tamo i evo već 5 dana stoji GPC NS Otprema na statusu.
Pa da su je peške poslali za BG do sada bi stigla.
Temu mi šalje info da su kontaktirali Poštu sa upitom šta se dešava, gde je zastoj, sigurno koriste algoritam koji diže uzbunu čim primeti takvu anomaliju :) .
Sledeće dve pošiljke iza ove, Temu mi uputio na M-One, dešava se tu neki karambol.

Zasto se spustate na nivo grupa po drustvenim mrezama gde se uglavnom lupaju gluposti ???

Upotrebite GENERATOR i pogledajte tacnu statistiku za PT...RS.

tp.jpg

ne znam šta izbacuje xxxxx (psovka) generator ali znam da evo već za četvrtu temu pošiljku moram da tabanam do pošte i čekam u redu da je podignem...i ne vidim nikakve naznake da ću ikad više videti kurira sa temu pošiljkom...

Ako nekog zanima, danas stigla PT00517...RS sa Temu-a, naručena 18.08. (dakle 15 dana)

Danas sam u posti pokupio dve UC038....HU posiljke - porudzbine 9 i 14.08 , poslednji status
Arrived at local delivery center Aug 28

Pominjali smo Mixza kartice i Lexar flesice - rezultati testa stizu tokom dana

m1.jpg

Krenuo Temu iz Niša, Pošta poslala da do 17h mogu da preusmerim na Paketomat. Sad ću vidim koliko će da traje ta Odiseja.

Poručeno 19. avgusta sa Temu-a i danas stigla poruka za paketomat. Preusmerio sam pa da vidimo koliko će im trebati. Vidim da su već otpremili iz BG ka NS. Po nekoj logici bi trebalo sutra ali 🤷🏻‍♂️

ja 19og. vec par dana bleji na carini :v
Trebalo bi to ubrzo..
Poručeno 19. avgusta sa Temu-a i danas stigla poruka za paketomat. Preusmerio sam pa da vidimo koliko će im trebati. Vidim da su već otpremili iz BG ka NS. Po nekoj logici bi trebalo sutra ali 🤷🏻‍♂️
Meni u subotu stigla poruka za paketomat, samo sam ignorisao, jer mi je pošta bliža nego najbliži paketomat. Uglavnom, ta poruka stiže dan ranije nego što treba paket da stigne, tako da, očekuj sutra

Nazad
Vrh Dno