Šta je novo?

Privatni parkinzi u blizini aerodroma

A koja je tacno prednost tih privatnih parkinga u odnosu na P11, jer vidim da su prilicno skuplji?

Prednost je ponajviše čini mi se neobaveštenost, jer je P11 “daleko” a ovi te dovezu ispred aerodromake zgrade

Slažem se, više nema prednosti. U suštini bili su dobri dok nije otvoren P11 sa tim prevozom do vrata praktično, tako da je isto kao i na ovim privatnim parkinzima, samo je jeftinije.
Čak je P11 u prednosti jer je bar asfaltiran, za razliku od velikog broja privatnih 😀

Danas sam prolazio tim putem, i dalje na privatnim parkinzima ima gomila automobila.

Nemam pojma da li su ljudi neinformisani ili su previse komforni pa nece da cuvaju parking kartu, placaju karticom ili sacekaju par minuta da ih preveze minibus.

Ali imam pojma da je razlika u ceni 2x 😀

Realnost je i da na P11 ni nema dovoljno mjesta za sve te automobile koji su po drugim parkinzima. Ja nekoliko poslednjih puta kada sam parkirao na P11, bio je baš pun parking, naročito u avgustu.

Jel to P11 skocio na 500 din dnevno, bilo je 150 bese?

Bilo je 300 dinara dnevno. A do prošlog ljeta bilo je čak za preko 15 dana ako se ostaje 200 dinara po danu - to sve ukinuše.

Čak je ovo što je sad 100 dinara (prva 3 sata) ranije bilo besplatno.

Dakle P11 otpada kao alternativa privatnim parkinzima, osim ako i ovi ne dignu cene 🙂

P11 rast cijena:

2022: 16 dana = 3200 dinara
2023: 16 dana = 4800 dinara
2024: 16 dana = 8000 dinara

Neće me gledati P11 ove godine za ljetovanje - s obzirom na 6100 dinara kod ostalih za 16 dana, taksi mi dođe najbolje rešenje.

Koji se više isplati za nekih 7-8 dana? Privatni ili p11?

P11 7 dana 3.500 RSD
Privatni 7 dana 3.300 RSD

P11 rast cijena:

2022: 16 dana = 3200 dinara
2023: 16 dana = 4800 dinara
2024: 16 dana = 8000 dinara

Neće me gledati P11 ove godine za ljetovanje - s obzirom na 6100 dinara kod ostalih za 16 dana, taksi mi dođe najbolje rešenje.
Au tako uporedno kad stavis stvarno bezbrazluk!
*** poskupeli im vazduh i prasina 😀
Ja bas sad usao da trazim jer ce mi trebati sledece nedelje za 5 dana ali vidim da je manje vise isto , ima dva tri koja su 2100din a ostali su 2500 i to je to..nekih drugih razlika koliko vidim nema.

Pozdrav, putujemo 20og juna, ostace kola 12 dana, nisam do sada imao iskustva sa bg parkinzima, koji bi ste vi preporucili, nije toliko ni cena bitna, crvena gore dole nego vise kvalitet usluge i da li ima neki natkriveni mozda?

Evo neko moje iskustvo, mozda bude korisno:

Do sada sam uvek koristio P11 jer je bio jeftiniji plus jedini zvanicni parking, i generalno sam bio zadovoljan. Autobus nikada nije kasnio, automobil sam uvek nalazio na mestu, toliko od parkinga i ocekujem 🙂

Pre neki dan sam se prvi put odlucio za privatni, jer isto kosta kao P11 sa tom razlikom da je natkriven. Stigao sam tamo, nikoga nije bilo da me doceka. Onda mi je jedan od vozaca kombija rekao da parkiram na nenatkrivenom delu i da ga sacekam (iako sam par dana ranije rezervisao natkriveni) sa objasnjenjem da kasni avion gde cekaju da im se oslobodi 25 mesta (!?) pa zbog toga nema mesta ali da ce mi oni preparkirati auto isti dan ako ostavim kljuceve kola. Onda sam cekao tog vozaca da se vrati sa iskrcavanja i poveze me. Nije mi napisao nikakvu potvrdu iako sam ostavio kljuceve, znaci osim SMS poruke sa potvrdom rezervacije nisam imao apsolutno nikakav dokaz da sam ja uopste i ostavio auto tamo. Posto sam (jel?) zurio na let, nisam imao vremena da se previse bavim time, osim sto sam slikao kombi i trazio ime vozaca. Video sam da su automobili dosta prasnjavi (mnogo vise nego na P11), pitao sam da li ima pranja. Rekao mi je da nema, ali ako nema guzve da slobodno pitam i neko ce mi ispuskirati auto. To mi je bilo dovoljno. Ti vozaci su jako ljubazni. Kombi ostavlja i skuplja musterije ispred ulaza u garazu (preko puta Waltera).

U povratku je potrebno pozvati ih kada se pokupe koferi i oni dodju za nekoliko minuta. U mom slucaju je to bilo nekih 10-ak minuta, od kojih sam 6-7 proveo na suncu cekajuci kombi ispred garaze. Da je bila kisa, kisnuo bih toliko vremena. (Preporuka je da se pozovu kada se prodje pasoska, onda bi to vreme trebalo da se negde poklapa). Kada me je kombi dovezao, nije tacno znao gde je parkiran auto (zbog preparkiravanja), pa smo nekoliko minuta proveli u voznji parkingom dok nismo nasli auto. Pitao sam ga za puskiranje i pristao je, medjutim kada je pustio vodu puklo je crevo i vise nije imao pritisak na pusci. Onda sam otisao do kucice da platim, zena mi je trazila potvrdu koju nisam imao, pa smo uz pomoc SMS potvrde ustanovili kada sam dosao i koliko treba da platim (od cetvrtka 17h do ponedeljka 9h je zaracunato 5 dana, tj 2.500 rsd).

Ukratko:
Verovatno sam ja bio maler, pa je sve ispalo kako je ispalo; Cinjenica jeste da je parking natkriven u poredjenju sa P11, ali sa druge strane dovoz i odvoz su dosta dalje, pa ako pada kisa vozac ni prtljag nisu zasticeni. Ispred garaze nema ni nadstresnice ni hlada. Postoji prasina i na P11, ali ipak drasticno manje nego ovde. Cena je ista, mada verujem da u ovom mom slucaju P11 ne bi racunao 5 dan. Mislim da cu se sledeci put odluciti ipak za P11, dao sam sansu privatnom ali nije ispalo bas najbolje. Iskreno, ne znam zasto bi se iko odlucio za nenatkriveni privatni po istoj ceni kao P11, osim ako nije iznenada krenuo na put i nije uspeo da rezervise P11.

Ja sam u poslednjih mesec dana dva puta koristio privatni parking i prilično sam zadovoljan.
Nisam nikad koristio P11. Ovde mi je prednost što ne vučem kofere od parking mesta to prevoza nego kombi dođe do samih kola i tu se prenosi prtljag.
U oba smera staju preko puta tornja. Uslovno to je jedina mana pošto niste zaštiženi od vremenskih (ne)prilika.

Cena je bila uto-čet - 1700rsd, i pon-pon 3700 rsd. Faktički 500rsd dan plus neki 200rsd fee.

Nije natkriven. Može da se plati karticom. Nisam pitao za pranje/puškarinje.

Samo da proverim, P11 može da se plati kreditnom karticom?!

Moze...

I može da se rezerviše i preko interneta, pa ti bude i malo jeftinije nego da plaćaš tamo (čini mi se da je 100 dinara po danu manje). A možeš da platiš karticom i na licu mesta, na automatu.

Obzirom na te cene parkinga nije li optimalnije resnje taxi ako zivite u BG-u?

Za nekoliko dana je OK da se ostavi, bude ipak manje para nego za taksi. Taksi bude od mene do aerodroma oko 2500, kad se vraćam zona je koja košta 3000, dakle 5500 ukupno.

P11 je 400 dinara po danu. Taksi od aerodroma do Zvezdare me je izašao 3.700 pre mesec i po dana. Dakle, nije isplativije nikome ko ne živi u Surčinu, na Novom Beogradu ili u Zemunu.

P11 je 400 dinara po danu. Taksi od aerodroma do Zvezdare me je izašao 3.700 pre mesec i po dana. Dakle, nije isplativije nikome ko ne živi u Surčinu, na Novom Beogradu ili u Zemunu.

I to sa vaučerom.
Kakav vaučer i kava cena?! Uzmeš na aerodromu onaj "vaučer" i na njemu piše da je standardna cena sa aerodroma do bilo koje adrese u Beogradu čini mi se 2.500 ili 2.700 dinara. Ne isplati se uzimati vaučer ako ideš do Novog Beograda ili glavne autobuske, ali onda moraš da paziš da upali taksista pravu tarifu (obično uključe onu za van grada i tako varaju mušterije).

Vaučer zavisi od lokacije - do blizu Pionira je valjda druga zona i košta 3000, treća zona je izgleda 3700 što je imao Sgt. Major. Za Novi Beograd je pretpostavljam nešto niža cijena.

Do aerodroma imate grupni prevoz koji je dosta jeftiniji, dodje kombi i pokupi u zakazano vreme a da li će skupljati još nekog usput zavisi da li ima nešta rezervisano. Jeftiniji su nego taxi sa aerodroma a ako se rezerviše za dva ili tri putnika sa iste adrese zbirna cena bude 2000-3500 u zavisnosti od zone (kada je jedan putnik prevoz je možda 500din manje od zbirne cene). To isto važi i za vožnju od aerodroma ali rezervacija mora biti bar 3h ranije.
Taxi neće uveče da vozi kratke relacije jer gledaju da se vrate bliže centru da nastave da rade ili da pale kući, ubodu oni 2, max 3 vožnje dnevno.

Nazad
Vrh Dno