A jel ima negde gde mogu da nadjem tablicu detaljno koliko daje kw na odredjenim temp kao sto sam nasao za hiseanse. Sinoc sam jurio nigde ne mogu da nadjem
Za 12icu imas u brosuri, 9ku vise ne prodaju(ne uvoze) kod nas, slabo se prodavala sa malo nizom cenom od 12ice...za 12icu sam okacio brosuru pre dan, 2, na -10C joj je daje 5.5kW, na -20C 4.6kW.
Imas i nezavisni test 9ke iz Finske ili Danske, potrazi na forumu, ja se ne secam gde je tacno, gde 9ka i na -30C zadrzava visok COP od 2 i visok kapacitet, ako se ne varam iznad ili na nivou Mitsubishi LN HZ(nordijske verzije) koja je 3x skuplja.
Opet, ne zaboraviti, Amber Premium su klime za trziste severne Evrope i imaju 46kg i troredni izmenjivac, ne treba ih porediti sa regularnim klimama kod nas istom logikom.
Gree je tu dosta izvukao za male pare jer su razvili dvocilindricni dvostepeni kompresor, koji je jako tesko kontrolisati i zato mu je visoka modulacija, ali jako dobro zadrzava kapacitet na minusima.
Toshiba je koliko znam jedina koja je takodje razvila dvostepeni dvocilindricni kompresor i posle su prvi i jedini razvili trocilindricni jednostepeni kompresor, da bi Gree sledece godine razvio trocilindricni dvostepeni.
Inace, ovo sto is okacio mi deluje kao prve realne tabilice kapaciteta, ta klima je ocekivano u rangu Amber Comforta, a Fujitsu izbacuje neke sulude cifre koje premasuju klimin max kapacitet, dok imamo iznad Daikin ode na suprotnu stranu i izbacuje za njihov top model klime od 4k evra i 50kg, da daje 3.4kW na -10C, sto je smesno malo...