Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Sto se tice GPS-a, za sve probleme sa istim skinite GPS Test app, tu imate opciju da skine telefon najnovije podatke za Assited GPS kako bi telefon znao brze da nadje satelite (u zavisnosti gde na planeti se nalazite, telefon zna koji sateliti bi trebali da su u okolini i njih prvo trazi). Takodje sa istom aplikacijom mozete da vidite koliko je satelita uhvatio, koliko brzo uhvati satelite, preciznost i sl.

Sto se tice problema sa ekranom, Samsung u par generacija telefona, razlicitih klasa (recimo i zadnja S24 klasa, posetite temu na ovom forumu pa se mozete informisati o tipu problema), ima i razlicite probleme sa ekranom. Recimo S10 lite ima takozvani green tint problem na osvetljenju slabijem od 20%-15%, vidljiv najvise na tamno sivoj pozadini pogotovo ako koristite tamnu temu.
Skoro svi ovi problemi se vide kad je osvetljenje ekrana slabo i kad je pozadina sivkasta. Mnogi to i ne primete jer ili ne koriste tako slabo osvetljenje ili ne koriste tamne teme ili na kraju i ne zele da primete.
To je to sto se tiče displeja (y)

Kada je u pitanju GPS, svi oni koji koriste maske sa magnetima, magnetne držače, posebno u kolima, imaće problem sa GPS-om i sa NFC-om također. Zakoni fizike jednostavno.

Šta ti vredi taj program za GPS, kada ne kožeš u isto vreme koristiti njega kada si u Google mapama ili nekoj drugoj aplikaciji, a tada ti ne radi GPS? To što na toj aplikaciji GPS test radi nema efekta ako ne radi na aplikaciji na kojoj treba da ti vrši posao. Još android telefoni ne mogu multi tasking da rade, sem web pretraživača i youtub-a koliko znam, pa se ekran podeli na dva dela.

Sad mi ubiste želju za ovim telefonom zbog tog problema sa GPS-om. Taman sam mislio da prođem jeftinije, sviđa mi se telefon ali mi je dobar prijem GPS signala apsolutni prioritet

Šta ti vredi taj program za GPS, kada ne kožeš u isto vreme koristiti njega kada si u Google mapama ili nekoj drugoj aplikaciji, a tada ti ne radi GPS? To što na toj aplikaciji GPS test radi nema efekta ako ne radi na aplikaciji na kojoj treba da ti vrši posao. Još android telefoni ne mogu multi tasking da rade, sem web pretraživača i youtub-a koliko znam, pa se ekran podeli na dva dela.
Ko kaze da ne moze da radi? Ljudi su ranije upravo tako resavali probleme sa GPS-om kod telefona koji su imali problematican GPS. Pusti da se taj program poveze na satelite i onda pale nagigaciju. Posle je dodata mogucnost da se skinu novi aGPS podaci sto u najvecem broju resi probleme sa sporim nalazenjem satelita.

E sad ja sam tako resavao probleme pre par godina na starom Telenor telefonu (preimenovani Alcatel), verujem da i danas radi tako da se pusti da on uhvati satelite pa se pali navigacija. U svakom slucaju update aGPS-a radi nezavisno. Vredi da probate ako imate preoblema sa GPS-om.

Taj problem sa GPS je jako redak.Samo jednom prilikom na autoputu kod Dobanovaca navigacija je rekla nema GPS???I problem je bio u avionu ,nije moga da se locira.Sve ostalo Grcka i Srbija odlicno radi.Cesto koristim Mape.

Ja nemam problem sa GPS-om. Uredno radi i koristio sam navigaciju cijelo ljeto bez ikakvih problema (Google maps).

To je vjerovatno neki sporadični problem, ili se GPS koristi na magnetnim držačima i telefon onda ima problem sa inicijalnim povezivanjem sa satelitima.

Problem je što čovek treba da da pare i razmišlja da li će imati problem ili ne. To ga muči sada, a što je najgore obično te izda telefon kada ti najviše treba i prpa onda. Šta će kada vozi, treba da gleda na autoputu gde da se prestoriji i ono stane. Treba da skida telefon sa držača, da izlazi iz programa, da pali taj gps test, pa da opet ulazi u mape i gleda da li radi. Sve to u vožnji, nema šanse. Da staneš u zaustavnu, opet moraš da kreneš da vidiš da li radi. Očigledno da ima felera kod nas na tržišti koji su otkupljeni preko dobavljača za manju lovu, a kod nas na polici se prodaju kao novi i sipravni. Tako da, kontrole nema i ne čudi me da svaki 5 se tako ponaša. Moj savet nemoj uzimati A55 ako ćeš da te ne boli glava.

Ne bih se slozio,pored nekih sitnih musica ,to je odlican telefon.Sa dobrim odnosom cena kvalitet.Nijedan telefon nije savrsen,svaki nesto brljavi makar sitno.U dve godine promenio sam A52S,Poco m5,A54,A55.Tesko bi se odlucio koji je najbolji.Mozda A55 posto je najnoviji.

Citam ovo oko problema A55 sa GPS-om i pitam, da li i A54 ima isti taj problem ili ne?! Navigacija i GPS su mi veoma bitni a planiram ma kupim A54 pa eto da se ne zeznem!

Meni je GPS na A54 bio "okej". Umeo je malo da gubi signal i kompas je uglavnom bio uzasno neprecizan ali radio je posao.

Citam ovo oko problema A55 sa GPS-om i pitam, da li i A54 ima isti taj problem ili ne?! Navigacija i GPS su mi veoma bitni a planiram ma kupim A54 pa eto da se ne zeznem!

Meni je GPS na A54 bio "okej". Umeo je malo da gubi signal i kompas je uglavnom bio uzasno neprecizan ali radio je posao.
Kad je imao problema, u ONE UI 5.1 ili sad ONE UI 6.1?! Pokusavam da vidim da li je to softverski problem ili hardverski zastupljen na novijim Exinos cipovima!

Kod mene na one ui 6.1, posle restarta je radio, ne znam kada ce da zabaguje.
Uradio sam poslednje azuriranje, nadam se da nece da zeza.

Kad je imao problema, u ONE UI 5.1 ili sad ONE UI 6.1?! Pokusavam da vidim da li je to softverski problem ili hardverski zastupljen na novijim Exinos cipovima!
Ne secam se koja verzija je bila, prodao sam ga pre oko 2 meseca.

Ajd sad?! Dal da ga uzimam ili ne?! Ako i na A54 GPS pravi probleme kao na A55 sta sam radio, a to mi je veoma bitno 🤔

Ajd sad?! Dal da ga uzimam ili ne?! Ako i na A54 GPS pravi probleme kao na A55 sta sam radio, a to mi je veoma bitno 🤔
Ako ti je "komunikacioni" deo telefona najbitniji preskoči exynos i idi na neki snap, to više i vrapci na granama znaju.

Ako ti je "komunikacioni" deo telefona najbitniji preskoči exynos i idi na neki snap, to više i vrapci na granama znaju.
Iskreno nisam znao da je Exynos toliko tanak u tom delu, znao sam za bateriju, igrice i generalno fluidnost da su im losi al sad i ovaj komunikacioni deo, e vala bas nisam znao! Pa sta im onda valja u celoj prici?! Made in Samsung?! Sta?!
Ok, hvala puno, onda moram da gledam nesto drugo sa SD, al sta u toj cenovnoj kategoriji, mislim na A54, ne na A55?! RN13Pro ima SD ali OS mu je daleko losiji od Samsungovog, Motorola mi tanka generalno, Realme 12-13 serija mozda..ne znam 😱

Nažalost tako je , ako želiš da si uvek dostupan , dobar wifi , BT, GPS, data i generalno pouzdanost i kvalitetan softver - moraš ići na flagšip kategoriju snapdragona ili apple. Sad je odlična kupovina S23+ ili S23U. Znam da su puno skuplji od A54 ali makar znaš šta si uzeo i miran si par godina.

Iskreno nisam znao da je Exynos toliko tanak u tom delu, znao sam za bateriju, igrice i generalno fluidnost da su im losi al sad i ovaj komunikacioni deo, e vala bas nisam znao! Pa sta im onda valja u celoj prici?! Made in Samsung?! Sta?!
Ok, hvala puno, onda moram da gledam nesto drugo sa SD, al sta u toj cenovnoj kategoriji, mislim na A54, ne na A55?! RN13Pro ima SD ali OS mu je daleko losiji od Samsungovog, Motorola mi tanka generalno, Realme 12-13 serija mozda..ne znam 😱
Honor 90 npr, jeftiniji od a55, a moze i Honor 200, slicna cena, a bolji u svemu

Hvala, Honor iskreno nisam ni uzimao u razmatranje, sto ne znam 🙆

Radi kao sat, e sad, azuriranja upitna, obecan A15 i security update 3 godine, na svaka dva meseca (h90)
Za H200 misam siguran, ali je bez razmišljanja bolji, cena 5000 vise

Ljudi pretjerujete i to baš puno. Nema telefona gdje se ne može desiti neka mana, milijarde uređaja su trenutno u opticaju i nemoguće je da svi rade isto. Imam A seriju od A7, preko A40, A52s, A54 i sad A55 i samo jedan je bio sa Snapdragonom i to A52s. Nikad nisam imao problem sa komunikacijskim dijelom, sve radi savršeno i mobilna mreža, WiFi, Bluetooth i GPS. Jedini problem koji sam imao sa A serijom je na A52s, koji je Snapdragon 778 i to sa Bluetooth vezom. Ostalo je sve u najboljem redu bilo.

Neko kaže da ima problem sa GPS-om, ja tih problema nemam A vidim i na netu nema neke velike kuknjave oko toga, što znači da je u pitanju sporadičaj slučaj I to se može desiti, ako baš nemaš sreće, na bilo kojem uređaju.

A54 nisam imao problema sa GPS.Na A55 samo jednom slucajno.Generalno problema nije bilo.Poredjenja Xiaomi A3 je merio brzinu u avionu,Samsung ne.

Ja isto imam A54 i nisam imao problema. Koristim ga dosta često kada idem na teren službeno. Na službenom A12 mi se dešavalo par puta kada mi zatreba da ne radi. Radi par sekundi i onda se izgubi i tako u krug. To sam rešavao tako što restartujem telefon i radi. To se nije dešavalo u početku, ali da se ne zezam sa njim koristim privatni A54 koji za sada radi posao.

Što se tiče ove priče exynos ili snap. Idi uvek na snap ako možeš, mada ga najviše sada guraju kinezi u njihove telefone, dok je Samsung tu malo zaostao iz nekog razloga. Exynos ti je najgori od svih i osakaćen procesor samo ti oni to na iventu kada predstavljaju novi model nikad neće reći, već da je najbolji, može ovo, može ono... Isto kao kada jabuka predstavlja novi model i naglasi uvek da je ovo najbolja jabuka koja postoji. Pa, logično da je najbolja, kada je najnovija i narod se loži na to. Tako da, ako možeš, topla preporuka zaobići exynos, jer dok su bila samo dva procesora na tržištu, govorim za neki prethodni period od pre par godina unazad sve je bilo cool. Ovo danas gledaju i na njemu da štede ako mogu, jer on je najskuplja stvar u telefonu posle ekrana u samom procesu proizvodnje.

Ako uporedimo a52s SD i A54,A55 Exynos bas i ne vidim manjkavost Exynos chipa.Razlike su sitne ,jedino u extreme da se ide ,moze da se nadje veca razlika.I 54 i 55 rade dobro,a 52s je vec zaboravljen.
Mada na drugom delu foruma se rodila ideja za zamenu A55,Poco f6.

Za prosečne korisnike i nema razlike, ali za nas koji se bavimo tehnikom i volimo da testiramo, čačkamo, upoređujemo nije baš tako... Znaš kada legneš uveče i razmišljaš da li sve radi kako treba zato što je exy u njemu? Kako bi radio da je snap na tom istom i slično... Nije svejedno, a deluje da jeste. :D

Za prosečne korisnike i nema razlike, ali za nas koji se bavimo tehnikom i volimo da testiramo, čačkamo, upoređujemo nije baš tako... Znaš kada legneš uveče i razmišljaš da li sve radi kako treba zato što je exy u njemu? Kako bi radio da je snap na tom istom i slično... Nije svejedno, a deluje da jeste. :D
Icepa ga brate 😇

Uveče kad legnem, pročitam koju stranicu i zaspim. Ne razmišljam o procesorima u telefonu, imam svoj život.
Cela firma (preko 50 ljudi) ima A54 već 8 meseci. Niko se nije žalio na GPS, a ni na nešto drugo. Solidan telefon srednje klase, i to je to...
Pozdrav

supruga je kupila a55 pre neki dan.. nema nikakvu futrolu sa magnetom niti drzac, ali telefon ne hvata GPS kako treba.

moj a52 drzi fix bez problema svuda, nikad nije izgubio signal ni kad je oblacno ni po gradu izmedju zgrada, dok njen, par puta sto smo probali, tek povremeno uhvati GPS signal i prikaze navigaciju u Google mapama kako treba i onda se posle par trenutaka opet dezorijentise.

Sa nekim programcicem koji pokazuje GPS info, njen telefon vidi oko 31 satelit u kuci, u sobi, i navodno je povezan na 29 satelita. Na mom a52 pokaze da mu je vidljivo oko 37 satelita od kojih je povezan na 27-29 satelita..

ne znam da li su ove informacije tacne ali znam da bi GPS trebao da radi i kad hvata 4-5 satelita, pa nek mu treba i 10, ovde pokazuje da hvata 29 i opet ne radi kako treba..

Stvarno ne znam do cega je problem i da li ga uopste vredi nositi na reklamaciju, da pokusaju da poprave, a nece ga popraviti sigurno ili mozda daju drugi telefon, ali pitanje da li ce i drugi raditi..
Cela firma (preko 50 ljudi) ima A54 već 8 meseci. Niko se nije žalio na GPS, a ni na nešto drugo.

niko nije ni rekao da a54 ima GPS problem nego A55. nemam ni ja problem sa a52, ali ovde se radi o a55

Nazad
Vrh Dno