Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Cuva i duze cini mi se...
Kad sam bila na posti, a u poslednje vreme sam cesto isla, ispred mene je bila devojka koja je imala poruku o posiljci (neregistrovanoj) i pokazala sluzbenici...kada su videli datum, ispade da je bilo mesec i koji dan. Sluzbenica puhne nezadovoljna, promrmlja nesto tipa...to moram sada traziti, izvadi neku svesku i nadje sta li je vec trazila, ode do neke plasticne kadice i donese joj posiljku (srednje velicine...tipa male sveske za skolu).
Eto tome sam ja prisustvovala...

Prica se o registrovanim ino posiljkama, sa punim pracenjem, ne o OMP. Da, cuvaju ih 20 dana.

Nadama se da nije off pa da pitam ovde.
Jel se i vama desava da posle uspesnog refunda da vam stizu SMSovi sa cudnih brojeva sa jos cudnijim linkovima da kliknete kako vam se paket ne bi vrati nazad :D

Da ali ovo se bas poklapa sa uspesnim refundiranjem koje sam odradio sa nekom radnjom, naravno nisu mi odgovorili ali je Alij odradio refund.
Tako da mi deluje da je radnja malkice krenula da me juri na ovaj nacin :D
Znaci oklen im moj broj. Jedino ako im Alij dao ili su to vec imali zbog mog paketa sto su mi slali i koji i dalje nije dosao posle 2 ipo meseca.

Da li je neko vraćao predmet koji je kupljen kao choice item. Vidim da kad se pokrene refund nema partial refund nego samo opcija vraćanja paketa. Piše da je vraćanje free ali kako ja da objasnim u pošti da je vraćanje besplatno?

Da li je neko vraćao predmet koji je kupljen kao choice item. Vidim da kad se pokrene refund nema partial refund nego samo opcija vraćanja paketa. Piše da je vraćanje free ali kako ja da objasnim u pošti da je vraćanje besplatno?
Moras da platiš poštarinu, ne možeš da vratiš bez da platiš. Poštarina uglavnom prelazi vrednost paketa.

Objasniće ti Alija postupak a i na samom sajtu ima objašnjenje kako funkcioniše povrat, izlistaj malo servis. Tvoje objašnjavanje u pošti bi bilo otprilike majke mi dodju vam, ja nisam odavde sezonac sam.

Meni skoro full refundirali $5 za jedan uređaj, bio je iz Choice opcije (ali jedan proizvod).. Poslao sam im snimak da ne radi i bukvalno za dan-dva rešili sve

To na choise što postoji free return je ako ti se ne svidja nešta ili jednostavo ne treba ti više imaš fore da vratiš u roku od 15 dana ali samo komplet pošiljku a ne po izboru. Za neispravne, oštećene, nekompletne predmete i ako ne odgovara opisu trebalo bi da ima pokretanje spora za svaki predmet posebno (ako ih ima više) pa kako AE reši, Nisam imao tih problema ali sam za svaki predmet posebno potvrdjivao prijem.

To sam se začudio pošto nema opcije partial refund niti bilo kakve druge opcije osim full refund po vraćanju robe. Inače su u pitanju patike ali su poslali pogrešnu boju, naravno namerno.

To sam se začudio pošto nema opcije partial refund niti bilo kakve druge opcije osim full refund po vraćanju robe. Inače su u pitanju patike ali su poslali pogrešnu boju, naravno namerno.
Trazi delimican povracaj novca, ceo povracaj nece ti odobriti bez da vratis patike.

Čoek, okačio sam sliku za return/refund kada kliknem. Pogledaj sliku pa mi kaži gde je ta opcija koju pominješ?

Djelimičan refund je kad upišeš cifru koju želiš nazad u polje refund amount. Imaš to polje i na slikama koje si kačio, samo stavi iznos koji misliš da trebaš dobiti nazad. Kad upišeš tu cifru onda prodavac to prihvati ili ne prihvati. Ako dogovora nema uskače aliexpres

Ja nekidan tražih 60$ od 104$ koliko košta tablet jer su skoro sve lažne specifikacije i informacije oko tableta. Ne sjećam se taj drop off da sam išta stavljao. Ne pada mi na pamet da im ič šaljem nazad u Kinu. Nekad poodavno sam imao već to djelimično vraćanje novca u dva navrata.

Jedan LP...PP paket naručen 9.8 stigao danas (21.8). Inače stigao mi Bexom i još 230 din na ime poštarine

Djelimičan refund je kad upišeš cifru koju želiš nazad u polje refund amount. Imaš to polje i na slikama koje si kačio, samo stavi iznos koji misliš da trebaš dobiti nazad. Kad upišeš tu cifru onda prodavac to prihvati ili ne prihvati. Ako dogovora nema uskače aliexpres
To važi za bilo koju prodavnicu ako nije sa oznakom choice. Ako ima tu choice oznaku onda imaš samo opciju vraćanja predmeta. Inače refund dobiješ tek kad predmet stigne nazad na adresu koju dobiješ od alija.

Ima li kakvih kupona, ono preko 19, 29 ?

Neće ići, Srbija je trenutno isključena iz festivalskih kupona, a nažalost i iz shopping kredita. Hibranja je iz BiH pa mu zato daje.
Jedan LP...PP paket naručen 9.8 stigao danas (21.8). Inače stigao mi Bexom i još 230 din na ime poštarine

To je navodno PDV, a ne poštarina.

Nisam bio na času, koja je fora ovo sa shipingom, za kupovinu na današnji dan piše da stiže između 5. i 18. septembra? Dosta skraćen rok u odnosu na ranije.

Nisam bio na času, koja je fora ovo sa shipingom, za kupovinu na današnji dan piše da stiže između 5. i 18. septembra? Dosta skraćen rok u odnosu na ranije.
Zato što ide sve više na LA.....HU, registrovano vrednosno pismo, tj piše "aliexpress commitment".

Nazad
Vrh Dno