Šta je novo?

Lego kocke

1720687997703.png

Igrom slucaja sam radio za Lego par nekih trening modula. Ne znam da li ste videli Lego Spike. https://spike.legoeducation.com/

Postoje dva proizvoda (essential i prime), koriste deca i nastavnici u skolama. Kombinacija lego tehnik sa senzorima, motorima i slicno. Postoji interfejs za kodiranje, koliko se secam u pythonu. Organizuju se internacionalna takmicenja, nude se gotove sesije (skripte za casove), i svasta jos nesto. Mnogo kul stvar jedino sto je pricey. :) https://education.lego.com/en-us/products/lego-education-spike-prime-set/45678/

21350-Jaws-Lifestyle-Box-1400x1245.jpg

^ Uzeo sam par setova, okej je ponuda.

Jesu ovi od po 200 din svi isti unutra ili razliciti? Npr, ovaj s trkackim automobilom, sve je meklaren ili ima razlicitih?

Isti je tj. uvek je Lego Speed Champions McLaren Formula 1 (30683).

Sakupljam Speed Champions seriju, pa mi je baš bilo u planu da uzmem taj McLaren Mini set i Mercedes-AMG set.

Kupovina od pre neki dan:
IMG_3957.jpeg

Jel ih slažeš ili ih samo držiš u kutiji?

Uglavnom ih slažem, ali trenutno mi je ponestalo prostora za izlaganje, pa ih držim u kutiji dok rešim prostor, nove vitrine, itd.

koje su ovo mini figurice iz dungeons & dragons? :)

Hteo sam da sklapam neki MOC set i bio u za vikend u Uscu da nadjem kocke koje mi trebaju, nisam nasao ni jednu jedinu kocku. :rolleyes:

Da li je bricklink jedino mesto gde jos mogu naci pojedinance kocke?

Ovaj set sam hteo da sklopim:

Baci pogled i na:

Ako ćeš da praviš MOC-ove, zaboravi na domaće prodavnice.

Ja za takve sačekam da kupim neko s viškom para pa mu dosadi. Tako sam uzeo s oglasa Zetros i Defendera za 26k zajedno.

Gde uzimate kopije? Ima solidnih i jeftinih na Aliexpresu ali postarina skuplja od seta.

AliExpress i Temu. Ali na Temu ih nema neko vreme, jer izgleda da brane prodaju tamo. Na AliExpress sam nalazio i sa besplatnom poštarinom (Wall-E i Steamboat Willie sa fotografija iznad su sa Alija).

Kako bi bilo fino da dobijemo ovakav komplet, tako da ko može, nek glasa za predlog.

Ne bi mi palo na pamet prije danas, ali eto - odoh u Merkator u NS, i vidim imaju Lego u supermarketu. Nađem jedan komad 60431 rover iz Space teme, i skapiram da imam kupon za 25% na proizvod koji nije na akciji preko Super Kartice, i uzmem za 2999 rsd. :p

Uzeh sa Ali... Millenium Falcon "kopija verna orginalu" Lego 75105. Kopija je 1:1 pa čak možete koristiti uputstvo sa Lego sajta da sklopite figuru. Na žalosr nisu stigle sve kockice (5-6 kom mi nedostaje) ali sam nadomestio nekako ili ti bolje rečeno nisam ih ni postavio. U suštini sam zadovoljan izgledom i veličinom (50x30cm). Na kraju na 7700din koliko je bio "lego" sam doplatio još 3200din pdv i carinu, ali i to sve zajedno je 50% od cene orginala.

Prilozi

• 20241013_165215.jpg
    20241013_165215.jpg
    225.7 KB · Pregleda: 101
  • 20241013_165243.jpg
    20241013_165243.jpg
    259.8 KB · Pregleda: 98
Ima jedna kopija evo sad na KP za 8500, nov neotpakovan.
Na Bricklinku su već za 10tak hiljada used ali kompletni, preko onih "sivih" varijanti dostave opet dođe maltene isto, a original.
Kinezi se isplate za neke stvari, kad je razlika baš baš ogromna ili kad je set nemoguće naći, ali puno nam je dostupno opcija za originalne setove, ako smo spremni malo da se iscimamo.

Nazad
Vrh Dno