Šta je novo?

Lego kocke

Pa da, s tim "popustima" niko nije ni s markicama uzimao.

EDIT: Za jeftine setove da kažem: popusti su kad izađu setovi pa idućih mjeseci, kad prođe prva navala. Kad prođu, nema više za te setove, gotovo je.

Ako nemate te markice/nalepnice, lepo pitajte kasirku da li bi mogla da vam prokuca popust svejedno, meni je jednom tako prošlo :D , istina za jednu kesicu, ne bih uzimao punu korpu na taj fazon

Pozdrav, jel postoji neka tajna da bi se pronasli jeftiji setovi? Ja gledam al ne vidim vrv nesto pogresno radim 🤣

hvala
Pa nema, ne znam da li trazis neki odredjen set. Moguce da nisu bas svi setovi toliko jetiniji, ali uglavnom jesu. Ako te zanima neki konkretan set posalji pa da pogledam i ja.

@Kokakolafanta
21060 kod nas najjeftinija varijanta 19k u legostore. Na amazonu 131.5e, sto je oko 3500 jefitnije. Vidim sad da na KP ima cak i za manje, ali ja u 90% slucajeva nisam mogao da nadjem ono sto je meni trebalo.

21338 kod nas koliko vidim nema ovog seta, na amazonu 188e.

Zamak Himeji ima na Bricklinku za 90 evra nov ali s oštećenom kutijom. Holandija. U Njemačkoj nov za 113 evra.

A Frame Cabin je vjerovatno jedan od onih setova koje je trebalo uzeti ili odmah ili u kratkom periodu od izlaska, nema nešto pretjerano povoljno, mada može da se nađe u Evropi na Bricklinku za manje od 150 evra.

Nisam nikad kupovao na Bricklinku. Jel to funkcioniše ok?
Mogu da narucim u Nemačku na neku adresu pa da stigne tamo?

Da, Bricklink je najveći fan sajt/baza koji je Lego kupio prije par godina, tako sa su skroz legitimni. Tamo je najveća baza privatnih prodavaca na svijetu.

Uzimao sam kopije (moj naziv, Bootlego) penzionisanih i skupih Lego setova. Prijatno sam se iznenadio, tako da se nisam zaustavio na jednom. 😄

Evo par sastavljenih:

Pogledajte prilog 458521

Сад сам случајно видео ову тему, а баш сам јутрoс гледао Волија да пазарим, нешто ми искочио на алију. Колико видим и са твоје слике, одлично је то урађено.

Уместо Волија, наручене две порше копије са одличним ценама, више наде улажем у класични 911.

По сликама и јутјубу изгледа одлично, скоро потпуно верно оригиналу. Ако тако и буде, биће тешко зауставити се.

^ Taj 911 RSR je odličan, kao original. I mene čeka da ga sastavim, sledeći je na redu.

Koliko vidim nude tu opciju na oglasu.

Porsche 911 RSR u originalu nema RC funkcionalnost i ja sam takav uzeo. Ne znam kakva je ta opcija, nisam se interesovao.

Lepo su ga uradili, težak.

1000020178.jpg

^
U planu da uzmem... Doduse deluje da ima premalo detalja i da je za koji evro vise 75257 (MF ep IX) mozda bolja opcija.

Tokom pandemije sam sebe nagovarao da ne uzmem UCS i uramim ga u namestaj...
20200105_150554_1_.jpg
20200105_150941.jpg

Ovaj novi mali mi se 100x više sviđa od svih dosadašnjih. UCS je overkill, a ovi "srednji" su mi više za igranje nego za gledanje. Jedino bih "izložio" ovaj mali od svih.

Mali Millennium Falcon je savršen i ima sasvim dovoljno detalja. Ja sam ga sklopila negde u maju ove godine i baš super izgleda kad se izloži. 75257 mi deluje nekako ružnjikavo, mada ga nisam videla uživo već sudim po slikama. Šteta što ne izbacuju i modele iz Star Trek-a. 😄

USS Protostar iz Star Trek Prodigy bi bio divan set.

Ovaj novi mali mi se 100x više sviđa od svih dosadašnjih. UCS je overkill, a ovi "srednji" su mi više za igranje nego za gledanje. Jedino bih "izložio" ovaj mali od svih.
UCS X-wing koji imam mi je potaman :) Uglavnom sto mi se i svidja od Lego setova su UCS modeli, bas zbog nivoa detalja i zabavnog sklapanja.
Doduse veci zlocin je sto ga usled nedostatka mesta koje su mi pojeli razliciti omnibus stripovi i mange drzim u kutiji u podrumu...
Moracu da ga izvadim ovih dana cisto da bacim sliku ovde.
Ali da UCS MF jeste overkill, ali verujem da itekako zabavan poduhvat za sklapanje sto mu daje dodatnu draz.
Takodje i UCS Razor Crest i Slave one su bombona... :)

Bas vagam ovih dana da li da uzmem neku od MF setova, Dark Millenium Falcon i EP IX su priblizni sa cenom, mada DF deluje interesantnije, ali licno discontinued Kessel Run verzija mi je "najlepsa".
Midi scale koji je gore okacen, deluje ok izdaleka, ali blize vidi se nedostatak detalja i gap izmedju sekcija sto ne volim kod setova.

Poslednja izmena:
Pa super su UCS setovi ali kapiram ako bih imao novca za njih imao bih i kuću sa posebnim krilom samo za Lego, što nemam. Iskreno, najjezivije nešto su mi te Lego rooms sa stotinama setova koji samo kupe prašinu.

USS Protostar iz Star Trek Prodigy bi bio divan set.
Zaista bi. BlueBrixx prodaje ST modele i šalju za Srbiju, ali mi ne izgledaju nešto posebno lepo. I trenutno nemaju Protostar u ponudi. Naletala sam na PDF uputstva za izgradnju Enterprajza od Lego kocki i to od preko 2000 delova, ali naplaćuju ga oko 50 dolara. Još kad se uračuna cena kocki, izađe dosta skupo.

Mislim da svi ST brodovi s previše krivih linija jedino imaju smisla u velikoj razmjeri. Zato mi se čini da bi Protostar bio dobar, a Ent D vjerovatno najgori. :)

Sad kad sam malo bolje pogledala, i nisu baš toliko loši.

Da, ovo su kul proporcije i detalji.

Nekad sam ustajao u tri ujutru da gledam prenose trka, ali prestao sam da pratim nakon Šumaherove dominacije u Ferariju, ovi mlađi me nikad nisu zanimali. Od ovoga mi se najviše dopada Mansell. :)

Zaista bi. BlueBrixx prodaje ST modele i šalju za Srbiju, ali mi ne izgledaju nešto posebno lepo. I trenutno nemaju Protostar u ponudi. Naletala sam na PDF uputstva za izgradnju Enterprajza od Lego kocki i to od preko 2000 delova, ali naplaćuju ga oko 50 dolara. Još kad se uračuna cena kocki, izađe dosta skupo.
BlueBrixx je istekla ST licenca skoro, tako da ćemo videti ko će da nastavi proizvodlju novih setova.

Nazad
Vrh Dno