Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledah prvu sezonu Mađarske Golden Life i nije mi se nešto dojmilo. Puno mi je toga isforsirano i nekako neprirodno. Posle toga sam gledao šta još ima iz "komšiluka" i naletim na Rumunsku Umbre koja me je, za sada ( a odgledao sam 5 epizoda), apsolutno oduševila. Uterivač dugova koji radi za velikog Boss-a i snalazi se nakako. Pitko.

The night of ili ti Kobna noć , HBO mini serija, izbindžovao sam svih 8 epizoda za tri dana, a po preporuci ovde od pre neki dan. Serija je za preporuku svakako, ima neki svoj vajb i vredi pogledati.

Господа - нетфликс серија. Мислио сам да је повезана са истоименим филмом којег је исто режирао Гај Ричи, али никакве везе немају.
ОК, симпатична серија, може 7/10. Неке назнаке према IMDB да ће бити некада и друга сезона...

ПС - уме и ћорава кока (нетфликс) да убоде по које зрно.

Godinama se kanio da je pocnem, burazer skoro svratio, i kaze supruzi i meni, sad kad odem, odmah veceras pocnite sa gledanjem. Poceli, supruga u fazonu nemoj to, reko ajde prvu ep, pa cemo da vidimo. Malo nas je odmor usporio, ali zgazili smo dve sezone, treca ce verovatno biti gotova ovih dana.

Odlicna, preporuka.

Pošto se pre neki dan pojavila na Netflixu, počeo da repriziram Lost posle skoro 15 godina od kada sam gledao prvi put, ne deluje loše ni kao repriza 🙂

Jel proverio neko sa Peacock nalogom da li je danas dodata Homicide: Life on the Street? :D

Prva sezona teško jer je i za pojam 90-ih imala krš "sliku" 😂
Ali eto radoznao sam da vidim na šta liči HD remaster.

Presumed Innocent (2024)

Confused Little Girl GIF

Od samog starta mi je bila nekako ne toliko odbojna koliko su me neke postavke u seriji podsećale na crime filmove od pre dvadeset, trideset godina. Mesto zločina sa raznim kerefekama, konopci, lanci, jer kako da odvuku pažnju od gledaoca, nego tako što će ubistvo ličiti na neko tamo drugo ubistvo za koje okrivljeni izdržava doživotnu kaznu (ima alibi), ali i motiv. Iako složen i intezivan odnos koji je Rusty Sabich imao sa žrtvom, njegovo ponašanje i obrasci nakon ubistva su mi bili nadrealni ako se na kraju saznalo da je za ubistvo znao pre nego što mu je javljeno.

Serija mi je bila razvučena sa sabijenim rasvetljavanjem u poslednih dvadesetak minuta, ako je bilo i toliko. A to je tek... Stvar koja me je izuzetno iritirala je lik Nico Della Guardie (O-T Fagbenie) ili gluma, ili je on takav, Marlon Brando za siromašne. Ko je ovom čoveku dao diplomu i ako je ono gluma onda stvarno ne znam šta da kažem. Još lik snimio brdo nekih filmova, hvala bogu pa nisam pogledao nijedan. Sve u svemu, nisam nešto zadovoljan, gledljivo jeste, ali daleko od nekih serija slične tematike.

Počeh da gledam nemački DARK. Stigoh do pete epizode prve sezone. Glava me zabolela dok sam povatao sva ona nemačka imena i prezimena, ko, gde, s kim ..... Posle je već pesma :)
Baš je dobra serija, drži pažnju, što je najbitnije, a i malo razbija monotoniju to što je švapska. Al bez obzira na sve, ona depresivna naselja, zgrade, 'ladne švabe kao špriceri, a uz to i poprilično ružni , da se neko ne uvredi, daju čar celoj priči. Za sad toliko.

Završih Fargo S05 i mogu vam reći da je rame uz rame sa S01.
Jon Hamm-a sam zgotivio još u seriji Mad Men. Tu je bio odličan a i ovde mu je legla uloga samo tako. Iskrena preporuka.✌️

I ja završavam sa repriziranjem "Breaking Bad". Takođe mi je utisak da mi više odgovaraju reprize starijih provjerenih serija nego većina novih.
I ja sam nedavno završio sa repriziranjem Breaking Bad, pa sam odmah nastavio i sa reprizom Better Call Saul. Sada sam ubeđen da je Vins Gilingan imao scenario za BCS već u drugoj sezoni BB kada se prvi put pojavljuje Sol. Obe serija su fenomenalne, možda i najbolje ikada, ako se posmatraju kao jedna celina. Inače, tek sa drugim gledanjem BCS sam ukapirao koliko se zapravo istih likova pojavljuje u obe serije. Mislim da sam ih izbrojao preko 20. U svakom slučaju, u nedostatku dobrog materijala, bolje je potrošiti vreme na nešto provereno.

Neko preporučio ovde i baš mi legla fino i pored zilion "yeah mate" 🤣 i naglaska/akcenta koji para uši.
7.5/10

vec sam pisao, ko nije obavezno da baci oko, jedna od boljih slow paced horor serija koje sam gledao, pisem opet jer su je pre neki dan ubacili na Netflix (prvu i najbolju sezonu, druga je meh, treca je najavljena pa cemo videti).
Morace VPN da radi jer je trenutno samo na USA regionu.
The Terror

a ja se bas kanio da izbindzujem sad za vikend, ali nesto i mene odbija da pocnem 🙄

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno