Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

Telefon kida sa PixelOS romom...

Jos ga imam, neki LineageOS od prosle godine je na njemu, jel gcam 'fabrika' sto bi rekli na tom romu? Nista ne treba da se namesta?

Miui camera stock.... jedino mi se ne svidja sto nisu portovali GCam.... al nema veze, leti, ima i OTA, cak je i u google play uredjaj sertifikovan default. Ima AOD..

Hahah kako mi je drago kad vidim da su i dalje ljudi oduševljeni telefonom. I sam sam ga koristio dobrih 5 godina i telefon nije imao ama baš nikakvu manu. Menjao sam bateriju dva puta neku after market ali dobro.
Najveći problem je što je postao bukvalno dosadan i zato sam ga promenio.
Prednja kamera ne može da mu se poredi sa Pixel 7. Toliko detalja na njoj, to je strašno.

Dokle god ima najnovijih romova, za njega, POCO F1 je ziv. Ma da vidim po KP dosta rezernih delova, sto znaci da se koristi.

Koristim ga godinama baterija na izdisaju i power taster ali i dalje radi a ispao je nebrojeno puta, inače mi već godinu dana stoji neki rezervni Redmi i čeka da ovaj umre :)

Ja sam ubacio AwakenOS, android 14, najbolje radi za sad, od svih..

Telefon kida sa PixelOS romom...
Ja sam na Pixel Experience 12.1 i to je zvanično poslednje izdanje za ovaj uređaj i ne bih prelazio na neki drugi. A inače ceo Pixel Experience projekat se više ne razvija, tako da je doživeo EOL.

2. baterija u telefonu originalna, prema AccuBattery je na 75% zdravlja, gura već 2+ godine, pa moram često da povezujem telefon na punjač.

Snapdragon 845 se zaista dobro drži. Ono što mi sada smeta dok imam telefon jeste da se lako zagreje čim se nađem u sredini gde je 30+ stepeni temperatura, a tek kada ga stavim na nosač telefona u automobilu, sreća pa mi je nosač blizu ventilacije pa kada pustim klimu, onda je leden, ali kada je toplo napolju, sunce i samo ventilacija vazduha, telefon se lako pregreva.

Realno, da mogu da nateram oca da pređe na Android telefon, dao bih mu ovaj da koristi, samo bih ga možda ispeglao na LineageOS da što manje resursa da ima, i da bude više osnovan telefon.

Poco F6/F6 Pro su izazovni telefoni za prelazak što se tiče cene, ali mislim da ću baš zbog Pixel okruženja preći na Pixel 9 seriju telefona, taman je uskoro najavljeno predstavljanje 13. avgusta.

Meni se F1 uvek pregrevao na jakom suncu kad koristim kameru. Najveca mana mu je baterija i nedostatak kvalitetna zamenske baterije. To je bio razlog prelaska na drugi fon pre 3 godine. Koristio sam F1 pre neki dan, sjajno se drzi i dalje.

Hajde da poklonim 2 skin-a vama koji jos uvek koristita ovaj telefon.
Prva dvojica koji posalju PM dobice exacoat full body skin. Ko se prvi javi bira koji ce od ta dva. Dragon skin je levo i titanium je desno na slici. Kvalitet je top, ja sam samo jedan stavio i jos stoji kao nov mada se i ne koristi vise.
Licno preuzimanje, ne mogu da saljem.

Prilozi

• IMG_20240713_175554.jpg
    IMG_20240713_175554.jpg
    290.1 KB · Pregleda: 54
Posle 5 godina i 8 meseci, Pocophone je počeo da mi stvara probleme koje utiču na funkcionisanje kako ga koristim, od jutros neće da puni sa punjačima jačim od 1A izgleda, kada ga priključimo na QC punjačem, 3-5 sekundi puni i prekine.

Videću da li je do USB C porta, ili će morati fabrički reset da padne, a tako mi se on ne radi kada moram sve opet da vraćam sa rutovanim telefonom...

Ne mogu da izmenim prethodnu poruku.

Evo priključio sam telefon na standardan punjač koji isporučuje do 1500mA, puni do 8xx mA, izgleda mi da je stradalo nešto na ploči za punjenje, verovatno od komponenti za brzo punjenje.

Poručio sam sa AliExpress-a celu štampanu ploču za punjenje https://www.aliexpress.com/item/100...o.order_list.order_list_main.5.e747180202DsC5, pa javljam da li će kompletna zamena istog dati rešenje, čisto da mogu još do kraja godine sa telefonom da izguram, pa će ići u zasluženu penziju.

Ima u ponudi i jeftinijih štampanih ploča za punjenje, ali ova ponuda nudi i ploču i flet kabl koji povezuje sa matičnom pločom, pa da komplet zamenim, a i ima prosek ocena 5 na XY porudžbina.

Poručio sam sa AliExpress-a celu štampanu ploču za punjenje https://www.aliexpress.com/item/100...o.order_list.order_list_main.5.e747180202DsC5, pa javljam da li će kompletna zamena istog dati rešenje, čisto da mogu još do kraja godine sa telefonom da izguram, pa će ići u zasluženu penziju.

Evo da potvrdim svoje, zamenio sam celu ploću za punjenje, prilično je jednostavno to uraditi, postoje i neka video uputstva, ali nema šta:
1. radite na ravnoj površini, izvadite slot za sim karticu
2. odvrnite 2 vijka sa T3/T2 šrafcigerima dole kod USB C porta
3. gurite nokat/gitarsku trzalicu između poklopca i kućišta telefona ako nemate potreban alat i polako okolo odvojite zadnji poklopac od telefona (pazite na flet kabl od senzora za otisak prsta), i sve zajedno na ravnoj površini stavite pored da ne morate da odvajate flet kabl senzora otiska prsta
4. nakon toga skinuti sve vijke sa PH000 šrafcigerom dole na delu za zvučnik, pazite na 2 vijka koji se nalaze tu oko USB C porta, oni su duži ako se sećam pa ih treba vratiti na istom mestu.
5. nakon toga skinuti ceo modul zvučnika i pristupate ploči za punjenje
6. odvojiti kraj flet kabla za punjenje koji ide preko baterije na ploču za punjenje i kabl za antenu (malo je bilo problema dok sam ga vratio pošto nije hteo da stoji u mestu ali kada sam ga namestio nije nigde hteo da mrda) i odvrnite vijke kojima je zašrafljena ploča
7. fenom malo zagrejati ploču za punjenje kako bi lakše odvojili istu ukoliko telefon prethodno nije otvaran i menjan isti deo ako ima lepka ispod
8. ispod ploče tupim vrhom gurnuti i nagore krenuti da odvajate sa više mesta podjednako ploču
9. nakon što ste skinuli ploču, uporedite da na zamenskoj nema nešto prelepljeno u odnosu na original koji je bio prisutan i kao takav pripremite da postavite, zagrejte opet fenom sada to polje gde je prisutan lepak, ako neki ostane na originalnoj ploči nikakav problem, ionako kada budete vratili i zašrafili modul za zvučnik neće nigde da mrdne
10. stavite zamensku ploču i polako koracima unazad vratite antenu, flet kabl punjenja i sve ostale komponente unazad, a možete kada vratite modul i vijke zvučnika da proverite da li telefon puni. Ja sam prilikom vraćanja kućišta oštetio poklopac ma je malo napuklo na dnu oko T3 navoja i donje ivice, ali meni telefon stoji u silikonskoj futroli tako da mi nije neki problem, a imam i rezervni poklopac kada budem hteo da menjam.

Nekon toga, povežite telefon na punjenje i proverite da li puni (punim deklarisanim propusnim opsegom).

Za 6.29€ ponovo imam funkcionalan telefon, a ja sam u paketu uzeo i flet kabl za svaki slučaj koji nisam imao potrebe da menjam.

U međuvremenu pošto sam prešao na Pixel 8 Pro, na telefonu sam instalirao Pixel OS (Android 14), pa ako je neko zainteresovan, moja preporuka da pređe na isti pošto Pixel Experience je dostigao EOL, a i Pixel OS rutovan sa Magisk-om v27, tako da ne planiram više da dalje nešto radim sa ovim telefonom, verovatno će ostati kod mene ili za neko puštanje muzike na blutut zvučnik sa Hotspot povezanošću, ili ću ga predati ujaku na korišćenje ili će ostati kdo mene u rezervi. Dobro me je telefon služio, neću da grešim dušu :).

Poslednja izmena:
Ako mi verujes, meni F1 trenutno sluzi kao digitalni sat :(
Stoji godinama kao rezervni telefon ali da kucnem u drvo sluze nas telefoni. Sluzio je i on godinama ali baterija mu je bas losa. Zao mi je sto je ovakvu sudbinu docekao. Hteo sam bio tebi da dam plocu ali sam kasno video i vec si narucio sa Alija. Ja sam moj rasturao gomilu puta, 5x sam mu menjao ekran, zmurecki ga servisiram. U egiptu sam sam ga otvarao bez alata i popravljao pokidanu antenu. :LOL:

Uzet kada se pojavio u A1,ćerka koristila dve godine pa posle ja još jedno dve kao službeni,baterija i dalje dva dana bez problema 😀 Zadnjih dve,nisam baš siguran gubim pojam o vremenu,stoji u rezervi.

Prilozi

• IMG_20240911_165035.jpg
    IMG_20240911_165035.jpg
    175 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20240911_165028.jpg
    IMG_20240911_165028.jpg
    118.7 KB · Pregleda: 28
Nazad
Vrh Dno