Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Mene zanima sta podrazumeva sve Light rezim rada? Niti ja primecujem da nesto spusta clock procesora niti primecujem bilo sta. Isto sve radi kako i radi.
Isto i kod mene, nema razlike između Light i Standard. Baterija možda traje malčice duže na Light, ali to je smešna ušteda baterije, tako da koristim Standard.

Isto i kod mene, nema razlike između Light i Standard. Baterija možda traje malčice duže na Light, ali to je smešna ušteda baterije, tako da koristim Standard.
Ma kakav Light, ne koristim to niti cu ikada koristiti, nego cisto znatizelje da vidim. Mozda je samo fora i nema razlike

Piše ispod te funkcije, malo obara takt procesora na konto uštede baterije i hlađenja, mada na tako jakom telefonu to ne može da se oseti u realnom radu. Svaka čast ako neko može

Mnogo je uvrnut ekran od Ultre. Koju god zaštitu za ekran da sam stavio, ekran je bio užasan, boje isprane, loš kontrast pogotovo noću. Čim skinem zaštitu ekrana, nebitno jeli to staklo ili obična folija, ekran prodiše. Tako da sada nemam ništa na ekran, a pre dve večeri je preživeo pad na beton sa metar i po visine i to je direktno na ekran pao. Ima mala tačkica od jedva 1 milimetar uz samu levu ivicu ekrana, pa se maltene i ne vidi ovako na prvu. Bilo je sitnih kamenčića na betonu, ekran je u neki od njih udario, mislio sam da je pukao ekran 100%, kad eto, sem te tačkice na ekranu nema ničega. Sad za inat ne da stavljam ništa na ekran pa neka bude šta bude. 😅
Isto, nema poente, previse je dobar ekran da bih ga limitirao folijama i staklima. U krajnjoj liniji telefon meni sluzi, a ne ja njemu. Dobra maska i to je to.

Takođe nemam ništa od zaštita na ekranu, ali ću preventivno i privremeno zalepiti neku foliju od 1$ pre odlaska na more, što je sigurno sigurno (pesak i staklo, no no 😂)...

Takođe nemam ništa od zaštita na ekranu, ali ću preventivno i privremeno zalepiti neku foliju od 1$ pre odlaska na more, što je sigurno sigurno (pesak i staklo, no no 😂)...
Ja sam trenutno na moru , al sam poneo s10+ snapdragon kao main telefon , ne brines mozes da ga potapas u vodu, gadjaš ženu,, bacas na pesak bas te briga, prosipas pivo i itd 😂. Stvarno neverovatan tel i dalje baterija drzi ekstremno dobro i display je perverzija u qhd. U rangu najboljih displaya ikad od Samsunga ako ne i najbolji ikad. Naravno nema 120hz. Telefon radi prilicno brzo . Naravno svako ko kaze da s23 ili s24 nisu bolji laze, dosta su bolji. Poneo sam skupe hifi slusalice od 300 evra bubice i preko 3.5 mm porta to zvuči ludilo na s10+ . Dac je bruka. Svakako i dalje sam pozitivno iznenadjen sa prelaza s24 snap -> s10 snap. Legenda je legenda...

Eh da note 10 ima 120hz, gde bi mi kraj sreći bio (mali ne plus)!

Note/ultra mini ili flip da naprave je kao neki san😂 koji se nikada neće ostvariti.

Ја сам пре одласка на море залепио WSD, лепо је носити телефон без заштите и уживати у екрану али још лепше да ми остане екран читав и 300+ евра у џепу.

Brzo punjenje ne degradira bateriju, jer svi moderni telefoni imaju kontrolu napona na osnovu temperature baterije. I ako na S24u krene na 45W, ubrzo pada na 15 i cak i 9W, bas zbog cuvanja baterije. Vise zezne bateriju punjenje preko 80% kapaciteta.
Probao sam pre nekoliko godina na Note 10+ na -5c spoljasnje da punim bateriju i napunio je skoro pola sata brze, jer ne obara napon zbog temperature. 25W njegov punjac.
Kada sam uzeo s24u, imao sam samo Apple punjac koji je ovaj telefon punio na 15W i kasnije obarao na 9W, a kada sam ga stavio na preciscivac vazduha da u njega duva 20c vazduh, nije oborio sa 15W uopste.
Zato sto nisam punio nikada preko 80%, baterija na Iphone 14 pro max mi je posle godinu i po bila na 93%, uvek brzo punjenje.
Neuppredivo je gore ostaviti ga celu noc na punjacu i puniti do 100%.

Sada sam uzeo punjac da mogu vise stvari u isto vreme da punim i prezadovoljan sam.

Prilozi

• 20240726_154125.jpg
    20240726_154125.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 79
  • Screenshot_20240726_154033_One UI Home.jpg
    Screenshot_20240726_154033_One UI Home.jpg
    67.6 KB · Pregleda: 66
  • Screenshot_20240726_161540_Firefox.jpg
    Screenshot_20240726_161540_Firefox.jpg
    106.5 KB · Pregleda: 97
Sto se baterije tice:

Prilozi

• Screenshot_20240725_053324_Device care.jpg
    Screenshot_20240725_053324_Device care.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 85

Kad se stavi wsd na ultru, kakvo je stanje sa ekranom, normalno sve ili..?

^ dobiješ S23U sa ravnim ekranom . Sve OK kad staviš zaštitu ali izgubiš odličnu stvar - antirefleksija svetlosti , svojstvenu jedino ekranu na S24U.

Ne znam nisam pametan. Već duže vreme se kanim da kupim novi telefon i mislio sam da će to biti s24u i onda sam se ozbiljno pokolebao najviše zbog tih gluposti oko zaštite. Ne bih da stavljam folije, maske, tek stakla nipošto, a opet mi žao da mi se ošteti tako skup telefon. Navikao sam da nosim bez ičega.
Zbog toga ću verovatno ići na neki jeftiniji, možda a55 ili nešto drugo

Ne znam nisam pametan. Već duže vreme se kanim da kupim novi telefon i mislio sam da će to biti s24u i onda sam se ozbiljno pokolebao najviše zbog tih gluposti oko zaštite. Ne bih da stavljam folije, maske, tek stakla nipošto, a opet mi žao da mi se ošteti tako skup telefon. Navikao sam da nosim bez ičega.
Zbog toga ću verovatno ići na neki jeftiniji, možda a55 ili nešto drugo
A55 je odličan telefon. Da ima 4K u 60fps razmislio bih i ja o njemu.
To me je i zanimalo, da li gubi antirefleksiju ili ne.
Sve što zalepiš od zaštite na S24ultru ubija refleksiju ekrana, a noću je konstrast boja baš bezveze. Koristiš je bez ičega na ekranu i uživaš. Treba čuvati telefone ali ne na uštrb lepog i oštrog ekrana.

Kratko napravio izlet na 15 pro max i vratio se na S24U.
Ono što me je oduševilo u tih par dana,što sam na ajfonu "odmorio oči" dok sam gledao u ekran. Sve ostalo,toliko zatvoren sistem,nikako mi nije prijao.
Kamera i video snimanje,nisu me naterali da pređem na IOS.
Sebi sam konačno presekao nedoumicu oko video snimaka. Toliko hvalospeva na yt i ovako,ali meni je snimak više očima prijao na Samsungu.
Eto,ko je u prlici i može,možemo da se poigramo malo,i u adekvatnoj temi okačimo primerke. Jedno znam,ostajem na Samsungu bar do sledeće godine,dok me Vivo ne impresionira sa puštanjem flegšipa na globalno tržiste. Ono je zlo kamera

^ Ista situacija, prešao sa S24U na 15 Pro zbog dimenzije, čekam Pixel 9 Pro ako bude pristojan, ako ne opet na ciglu Ultru 😀 Softver kao što si rekao totalno zatvoren, tastatura i kucanje baš loše, notifikacije i dosta drugih stvari. Kamera me takođe razočarala baš, slike previše dramatične sa puno kontrasta, preoštre i malim dinamičkim opsegom, jedino mi se video baš svideo u odnosu na tvoj utisak, osetno mi je bolji i sa finijim detaljima, pogotovo noću gde Samsung rekucijom šuma ume da napravi kuršlus 😀 ali generalno snimam 15% vremena tako da mi nije presudan…

Danas sam uzeo da ga probam pod vodom, reko sta me briga, ako vec stvarno ima ip68, sto ne bih i to iskoristio. Kad sam vec poskidao svaku zastitu sa njega sto reko ne bih pravio snimke pod vodom. Pa zato je valjda i placen toliko zbog tih svih mogucnosti. I da se uziva u svim tim mogucnostima. To ga valjda i odvaja od nekog nizeg segmenta. Da ne duzim. Imam problem kada krenem snimanje i zaronim u vodu, voda i talasi imitiraju kao da ja prstima radim po ekranu. Svasta nesto se desava, prekida sam snimanje, izadje iz kamere, ulazi u aplikacije. Jel ima sanse da to nekako ugasim softverski ili ne? Inace telefon top radi posle pola dana mucenja u vodi.

Danas sam uzeo da ga probam pod vodom, reko sta me briga, ako vec stvarno ima ip68, sto ne bih i to iskoristio. Kad sam vec poskidao svaku zastitu sa njega sto reko ne bih pravio snimke pod vodom. Pa zato je valjda i placen toliko zbog tih svih mogucnosti. I da se uziva u svim tim mogucnostima. To ga valjda i odvaja od nekog nizeg segmenta. Da ne duzim. Imam problem kada krenem snimanje i zaronim u vodu, voda i talasi imitiraju kao da ja prstima radim po ekranu. Svasta nesto se desava, prekida sam snimanje, izadje iz kamere, ulazi u aplikacije. Jel ima sanse da to nekako ugasim softverski ili ne? Inace telefon top radi posle pola dana mucenja u vodi.
ja sam sa s22u snimao sa onom podvodnom futrolom ali je malo muljavo kad se snima sa njom.Nisam gledao ima li opcija da se ekran zakljuca ako se ubaci u vodu da se to ne bi desavalo

Vrh Dno