Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

1000007646.jpgDa li obraćate pažnju na ovo ili punite svoje telefone kako i kad stignete?

Prilozi

• 1000007646.jpg
    1000007646.jpg
    70 KB · Pregleda: 85
Не, само ставим споро пуњење преко ноћи, да би ме ујутру сачекала пуна батерија.

Takođe. Svako veče ide na punjač (na sporo punjenje), bez obzira koliko % ima, ujutru je na 100% i ne razmišljam :)

Spori punjaci, duzi vek baterije. Prosto je. Ko hoce jos duzi, puni do 80-85%, koristi do 20-25% i to je to.

A ovo sto se forsira trend brzih punjaca, 100W, i punjenje telefona za 15 minuta, ta baterija posle 6 meseci vec degradirala 20%.

Fenomenalno je da kod Samsunga može se postaviti kako hoćeš da puniš, dok kod idiota u apple samo brzo. Jedino je rešenje sporog punjenja preko PC.

Fenomenalno je da kod Samsunga može se postaviti kako hoćeš da puniš, dok kod idiota u apple samo brzo. Jedino je rešenje sporog punjenja preko PC.
Glupost baš, na 24U mi u 95% situacija bio ugašen fast charge, zato sam poručio neki Samsungov osnovni punjač od 10w ili 15w, ne sećam se tačno, za 15 pro :ROFLMAO:

^ upravo to. Možeš bilo koji da je usb-c jer telefon reguliše brzinu punjenja na osnovu postavki. Nema potrebe bacati pare na brže punjače.

Ja sam tek sad skoro video da ima ova podešavanja za punjenje baterije, kao i Ligh performanse koje pitaj boga za šta služe. Dobijem malo bolju bateriju i malo hladniji telefon. Ne znam dal to treba nekome ali ok. Baterija je odlična. U proseku 5-6h sot uvek izvučem, što je za mene sasvim dovoljno, s'obzirom da kameru pržim baš dosta i to vani po suncu.

Poslednja izmena:
A ovo sto se forsira trend brzih punjaca, 100W, i punjenje telefona za 15 minuta, ta baterija posle 6 meseci vec degradirala 20%.
Ovo nije tačno. Brzi punjači koji idu uz telefone kineskih proizvođača ne štete bateriji nikako, niti ista degradira. Imam dva u porodici, baterija drži kao prvog dana a uveliko istekla ugovorna obaveza

Nije problem brzi punjac, problem je temperatura koja se stvara prilikom punjenja istim. Mozda su kinezi izmislili nesto sto ostali ne znaju jos uvek.

Na Samsungu i iPhonu toga nema.

Jesu, da se veći deo toplote generiše u samom adapteru. Zato su ti punjači veći a kablovi deblji. Kako god, Oneplus Nord 2 i Realme (zaboravih koji, onaj žuti GT nešto) se isto brzo pune i sporo prazne kao i prvog dana. To radi i Xiaomi. Za sad, dok svi ne poizbacuju punjače iz pakovanja.

^ plus imaju dve baterije, kad jedna dođe do određene temperature prebaci punjenje na drugu. Naizmenično puni dve baterije gde se svaka manje greje nego jedna velika.

Takođe. Svako veče ide na punjač (na sporo punjenje), bez obzira koliko % ima, ujutru je na 100% i ne razmišljam :)
Ja i nemam brz punjač. Punim ultru sa Samsungovim punjačem od 25w, brzo punjenje mi je uključeno, a u današnji pojam ''brzog punjenja" teško da može da se svrsta punjač snage 25w. Preko noći izbegavam da punim telefon, uvek preko dana dopunim malo reda radi, a noću ne pamtim kad sam ostavio telefon da se puni. Ne verujem da smeta punjenje noću, nego ja nemam tu naviku.

Nije problem brzi punjac, problem je temperatura koja se stvara prilikom punjenja istim. Mozda su kinezi izmislili nesto sto ostali ne znaju jos uvek.

Na Samsungu i iPhonu toga nema.
Kinezi nisu izmislili nego po svaku cenu se nadmecu i pokusavaju barem nesto da ponude krajnjem kupcu sto ovi ostali nemaju, u nadi da pridobiju makar promil market sharea od prethodno pomenuta dva igraca.

Huawei je nudio 40W na P30 Pro ako se ne varam jos 2019. sto je skoro pa duplo od onoga sto S24U i 15PM 5 godina kasnije imaju, manje vise (a od skora tek je port sa USB 3.0 dobio ajfon..)

A nisam nesto sretao online zalbe o degradiranim, eksplodiranim, i ostalim baterijama iz P30 Pro telefona.

Pre ce biti da mogu i jedni i drugi da 'teraju kera' kako nas narod kaze, i da ne nude nesto previse, da stede na svim delovima gde se moze ustedeti a da vecina korisnika ne primeti (exy/sd poznat primer) jer se zna zasto se pazari Samsung ili iPhone, ko hoce kupice ga i sa 45W, i sa 100W, i sa 25W punjenja, jednostavno su dostigli taj nivo na trzistu da nema ko da ih poremeti, Samsung u android svetu a iPhone generalno - zato im Fold serija kaska po (bez sale) 3-4 godine za kineskom konkurencijom, jer im se apsolutno moze i nece ih kostati puno da tako rade.

BBK/Huawei/Xiaomi nemaju taj luksuz trzisnog liderstva pa moraju da ponude nesto drugacije po svaku cenu, da bi ih neko uzeo u obzir, i to vazi od budget pa do flagship segmenta.

Baterija je odlična. U proseku 5-6h sot uvek izvučem...
Moj Honor 70, posle 20 meseci, je za ovo perpetum mobile. Ovo je sa uključenom zaštitom baterije. Nisam ni obraćao pažnju, punim ga kad padne na 30%. Ajde kao da proverim stanje baterije posle 20 meseci...

Prilozi

• Screenshot_20240720_073843_com.gsamlabs.bbm.jpg
    Screenshot_20240720_073843_com.gsamlabs.bbm.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena od urednika:
Potpuno sam opušten. Ako je ovo tačno, prodaću je pre nego što mi stigne. Toliko sam se radovao. Poenta i jeste u uživanju u telefonu, ne u punjenju istog...

Ne, nego zato što mu je SOT 5-6 sati. To znači da je, uglavnom ispod 6. To drugari, znači da ne patim od sindroma kuvane žabe. Ako ću u svakoj iteraciji dobiti manje i svršavati u salvama na procesorsku snagu, zakrivljen ili ravan ekran na uštrb upotrebljivosti ne govori dobro o meni. Verujem, nadam se, da kolega nije nešto dobro podesio, ili ga satire nekakav Viber ili soc. mreža. Svi telefoni mi imaju veliki SOT. Isključujem servise koje ne koristim. Usput se i dobro zabavim.
Edit:
Mogu da se kladim da ću imati prosečan SOT preko 7 sati. U suprotnom, telefon nema smisla ako živiš život bez samara punog punjača, pauverbankova i koječega...

O tempora, o mores!

Poslednja izmena od urednika:
Prodaćeš telefon i pre nego što ti stigne jer se duže puni od starog?
Planiram da ga punim punjačem od Note-a 10.1. Ne znam gde sam napisao da mi je problem dužina punjenja. Problem mi je broj dnevnih punjenja. Često odem u prirodu, ni banderu ne vidim. Vidim, svađa je na pomolu, odoh. Javljam se za 2 meseca sa SOT-om. Mogao bih da pišem i o funkcionalnoj pismenosti - nije tema. To je ono kad ne razumeš ono šta si pročitao.

Nikakva svađa druže, nego samo pitanje. Svi koristimo telefone na različite načine i različite aplikacije. Meni ajfon 15 pro traje skoro 2 dana, kolegi ni jedan jer guli Instagram, Fejsbuk i TikTak koje ja ne koristim a koji srču bateriju. Mislim samo da ne možeš znati dok ne probaš, to je sve.

Eto, meni je Honor/Huavei postao dosadan posle 6 godina - znam ih napamet. Ultra mi je k'o budali šamar😊 Ovo što pišete o bateriji je neverovatno. Čekam da stigne, pa da vidim. 5 sati je meni neprihvatljivo - sem ako, sve vreme, ne puni kojekakve periferije... Znam da sam serator, izvinjavam se ako gnjavim.

Ja kad sam na drustvenim mrezama poduze,ukljucim ustedu baterije i teraj do besvesti,bas me briga sta ce tel da se uspori,ja ne primecujem nista,tako da nema smisla da se bakcem sta ce da bude i koliko ce baterija da traje a bogami potraje mnogo na ustedi.

Planiram da ga punim punjačem od Note-a 10.1. Ne znam gde sam napisao da mi je problem dužina punjenja. Problem mi je broj dnevnih punjenja. Često odem u prirodu, ni banderu ne vidim. Vidim, svađa je na pomolu, odoh. Javljam se za 2 meseca sa SOT-om. Mogao bih da pišem i o funkcionalnoj pismenosti - nije tema. To je ono kad ne razumeš ono šta si pročitao.
Možda da kad odeš u prirodu uživaš umesto što čačkaš telefon 6+ sati?

Mnogo je uvrnut ekran od Ultre. Koju god zaštitu za ekran da sam stavio, ekran je bio užasan, boje isprane, loš kontrast pogotovo noću. Čim skinem zaštitu ekrana, nebitno jeli to staklo ili obična folija, ekran prodiše. Tako da sada nemam ništa na ekran, a pre dve večeri je preživeo pad na beton sa metar i po visine i to je direktno na ekran pao. Ima mala tačkica od jedva 1 milimetar uz samu levu ivicu ekrana, pa se maltene i ne vidi ovako na prvu. Bilo je sitnih kamenčića na betonu, ekran je u neki od njih udario, mislio sam da je pukao ekran 100%, kad eto, sem te tačkice na ekranu nema ničega. Sad za inat ne da stavljam ništa na ekran pa neka bude šta bude. 😅

Mene zanima sta podrazumeva sve Light rezim rada? Niti ja primecujem da nesto spusta clock procesora niti primecujem bilo sta. Isto sve radi kako i radi.

Nazad
Vrh Dno