Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Videh danas kad sam na brzaka utrčao na AE da je ili je u najavi popusti za anker pojavilo se pred odjavu.

Bilo bi lepo kad bi anker kroz neki update omogucio da se upare razliciti modeli zvucnika pa da gruvaju zajedno a ne ovako kao sto je sad da ti traze dva identicna zvucnika. JBL to recimo odavno ima za odredjene modele.

@castBG Mogu da se upare različiti, ali moraju da podržavaju partycast.

Bilo bi lepo kad bi anker kroz neki update omogucio da se upare razliciti modeli zvucnika pa da gruvaju zajedno a ne ovako kao sto je sad da ti traze dva identicna zvucnika. JBL to recimo odavno ima za odredjene modele.
Podrzava Anker za Soundcore 2 i 3, jer su pojedini clanovi foruma vec pricali o tome

jeftin adapter usb na rj45 ethernet bez svetlucanja i gluposti.

Jel moze neka preporuka za neki ostrac nozeva sa aliexpresa ili mozda neki kamen za ostrenje kao sto je sada akcija u lidlu?
Vidim da imaju dve granulacije
1000/6000 finija
400/800 grublja
Jel vredi cemu ovaj iz lidla kamen za ostrenje za 1000 dinara ili ima nesto bolje poruciti sa alija?
Ili kupiti nesto ovako
Pretpostavljam da je razlika u kvalitetu materijala pa je i ovolika razlika u ceni?

Kamen iz lidla je dobar i nigde nema jeftinije ali za to ti treba tehnika da vezbas dosta dugo da pogodis tacan ugao. Na internetu svi ga kao naostre za 2 minuta, ja trljao 2 sata i noz gori nego sto je bio.
Znaci da ne pokusavam sa njim.Drugar je juce kupio ovaj iz lidla od 400/800 pa ce probati da vidi kako ce mu ici.
Sta onda pojuriti a da nije komplikovano za povremeno ostrenje nozeva i makaza?

Onaj iz Ikee uopste nije los, ako vec komentarisemo van AE ponude..

@bojke1 Ostrenje je proces skidanja materijala sa ostrice noza pod uglom od obicno 15° - 20°. To moze da se odradi bilo smirglom, kamenom...

Moj primer. Imam i taj ostrac iz IKEA, pa neki Fiskarsov, pa kamenje razne granulacije mislim, od 400 pa do 10.000, pa neki keramicki masat... To kamenje je najveca glupost. Koliko se vremena samo utrosi u pripremi... za to vreme naostris sve nozeve. :D I kada se sve sabere, ostrim prastarim gvozdenim masatom, samo malo jace pritisnem, i na kraju par puta blago prevucem, i to je to.

I tvrdim, ukoliko nisi neki profi kasapin ili kuvar, to je sasvim dovoljno. A i ako jesi profi, pa daces valjda nozeve na ostrenje a ne da ti gubis vreme sa time. ;)

Zar nije zgodnije odneti nekome da to odradi, nego se zezati sa tim ostracima? Meni recimo tast to odradi, posto se bavi stolarijom, ima onu tracnu smirglu, jednom-dva puta godisnje pokupim sve nozeve i naostri, znam da kljucari to isto rade, imam i prijatelja koji drzi specijaliizovanu radnju za mesare, oni isto imaju uslizno ostrenje, masa restorana im donosi na ostrenje, nisu to neke cifre da se ne bi odradilo par puta godisnje. Znam da svim tim ostracima ako niste istrenirani, samo cete jos vise istupiti.

Ja samo da preporucim sanag official store. Tražila sam pre par meseci slušalice koje ne idu u uši tj bone conduction sluške i tako nađem sanag a5x. Pre 20 dana naručim ove sluške i zvučnik. Oboje za po 15€. Izuzetno kvalitetni za tu cenu, baterija odlična. Obe sluške imaju mikrofon, odlične za kola, udobne i lagane i ne mogu da spadnu sa uha.

Prilozi

• IMG_3175.jpeg
    IMG_3175.jpeg
    221 KB · Pregleda: 89
  • IMG_3176.jpeg
    IMG_3176.jpeg
    323.2 KB · Pregleda: 88
Ne znam kakav je tvoj utiska,na slikama patike delujuju ok,za 250din odlicno.
Brat bratu... vrede sigurno bar 270, a mozda i celih 300din. :ROFLMAO: Salim se. Kao sto rekoh, uopste nisu lose za prvu pomoc. Naravno, vec su bile na pranju jer imaju onaj "miris", i dobro je sto sam porucio vece. Znaci bar jedan broj a ako neko ne sece nokte, morace i dva broja vece. ;)

Hvala svima na preporukama.Nisam profi mesar:)
Imam kod kuce neki gvozdeni masat pa sa njim povremeno naostrim nozeve.
Interesovalo me da li mozda ima nesto malo kvalitetnije a da ne zahteva sad neko veliko umece da se naostre nozevi.
Video sam da u ikei ima nekih ostraca ali nisam bio do radnje.
Inace drugar je juce kupio u lidlu onaj kamen 400/800 pa cu videti kako se to ponasa kod njega.

I sa masatom je umeće naoštriti nož kako treba.
Kamenje u lidlu je isplativo stim što je 600/800 grubo i koristi se ako je nož zapušten (previše tup i sa nepravilnom oštricom) dok je 1000/6000 za održavanje oštrine odličan i dovoljno je jedanput u mesec ili dva u zavisnosti koliko se koristi i za šta se koristi nož po 10x obe strane sečiva prevući preko kamena granulacije 1000 a 6000 je poliranje što bi trebalo da je ok za britve za brijanje, moraću da probam. Ukucaj oštrenje noža kamenom i tutorijala koliko hoćeš i rećiće ti se samo kako to funkcioniše. Dovoljno je par puta prevuči celo sečivo naslonjeno na kamen (to je ugao od oko 15°) obavezno dobro natopljen u vodu i uhvatio si ruku za oštrenje.

Brat bratu... vrede sigurno bar 270, a mozda i celih 300din. :ROFLMAO: Salim se. Kao sto rekoh, uopste nisu lose za prvu pomoc. Naravno, vec su bile na pranju jer imaju onaj "miris", i dobro je sto sam porucio vece. Znaci bar jedan broj a ako neko ne sece nokte, morace i dva broja vece. ;)
Koliko vidim najveci broj im je 44,po tabeli gaziste 27cm,meni je to malo.

I sa masatom je umeće naoštriti nož kako treba.
Kamenje u lidlu je isplativo stim što je 600/800 grubo i koristi se ako je nož zapušten (previše tup i sa nepravilnom oštricom) dok je 1000/6000 za održavanje oštrine odličan i dovoljno je jedanput u mesec ili dva u zavisnosti koliko se koristi i za šta se koristi nož po 10x obe strane sečiva prevući preko kamena granulacije 1000 a 6000 je poliranje što bi trebalo da je ok za britve za brijanje, moraću da probam. Ukucaj oštrenje noža kamenom i tutorijala koliko hoćeš i rećiće ti se samo kako to funkcioniše. Dovoljno je par puta prevuči celo sečivo naslonjeno na kamen (to je ugao od oko 15°) obavezno dobro natopljen u vodu i uhvatio si ruku za oštrenje.
Za poliranje nozeva koristi se koza... Ovako nesto.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $3.36 | New Large Leather Strip Polishing Paste Household Knife Sharpener Kitchen Knife Sharpening System Tool Whetstone Diamond Set Hot

@e46glogi
Sa granulacijom 6000 kakva je obradjena površina? Nemoj meni da objašnjavaš te stvari jer imam i britvu a da ne pišem o "igli" kod oštrenja i ostalim stvarima jer nije tema o tome. Čovek je pitao koji oštrač noževa a nisi se pojavio sa setom alata za oštrenje.

Procitaj komentare sa jednom zvezdicom, kad god si u dilemi. Netac je mozda sigurnija opcija.

@e46glogi
Sa granulacijom 6000 kakva je obradjena površina? Nemoj meni da objašnjavaš te stvari jer imam i britvu a da ne pišem o "igli" kod oštrenja i ostalim stvarima jer nije tema o tome. Čovek je pitao koji oštrač noževa a nisi se pojavio sa setom alata za oštrenje.
Kad spominjes poliranje, ja ti kazem cime se polira, ne licno tebi nego inace,ti poliraj cim hoces,tvoje britve i igle me ne zanimaju.

Vrh Dno