Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lagano. Akumulira se i dalje, Nemacka je istresla svoje sad je valjda jasno i onima koji se plase i koji nisu do sada verovali nastavak ciklusa, koji se plase bear-a.
Moguce je da imamo jos jedan damp ali i ne mora, trenutno je bear trap faza. Za sada sve ide po planu. Kraj leta/jesen ocekujem jedan jaci skok, novi ATH i opet mesec dana stagnacije dok se hvata poslednji voz da se dokupi pre parabole. Valjda nece ubiti Trampa do izbora 😁

Altovi su (bar ovih desetak koje pratim kao reper), od momenta kada je BtC bio na 54k a to je 10 dana), otišli svi UP 20-25%, ICP čak 50%.
FET se ozbiljno gnjavi, danas je trebao da se konačno zarvrši taj ASI merger ali niko ništa ne pominje, svi se ućutali.

pa merger je u sustini i gotov, samo se ceka promena naziva na menjacnicama, nisu rekli tacan datum ali od danas navodno tek pocinje "druga" faza. sto je duza konsolidacija to ce biti veci skok 😀

Ja od samog mergera ne ocekujem apsolutno nista osim da prestane pad. Skok tek s najavom projekata i nastavkom bull-a. Bitno je natrpati gomilu na vreme.

Ja sam upravo prodao ETH kupljen na oko 2900$. Oko 600$ po novcicu zarada. 3505$ prodajna cena. Videcemo kako cu proci ali zadovoljan sam sada. Ali svi znamo da se to lako menja i da cu se nervirati ako odemo jos gore. 😀 Racunam da smo skocili sa 2800$ na 3500$ sto je oko 25% pa se nadam nekom padu od 10-15% da opet uletim ali videcu u sta. Da li u BTC ili ETH i da se malo iskuliram onda.

Prilozi

• Screenshot_20240717-110205.png
    Screenshot_20240717-110205.png
    146.9 KB · Pregleda: 121
Kraken je krenuo da razdeljuje btc korisnicima, veoma sam iznenadjen sto imaju priliku da prodaju samo 10% ispod ath. Sa druge strane Etf-ovi kupuju punom parom. Sad bih se veoma iznenadio ako btc ne ode na makar 90k. Takodje i eth etf ima dobar volume prvog dana. Sve izgleda dosta dobro.

U kom pravcu je isla cena nakon sto je odobren BTC ETF?

Od mog poslednjeg posta sam inace obavio 6 trejdova ( 3x sell, 3x buy ) u nedelju dana i trenutno sam u ETH-u. Bas slusam sebe. 😀 Sve su to bili neki trejdovi od 60-130$ po novcicu u oba smera ali kada se sve sabere dobar sam nesto preko 20k. Nije nesto puno ako se uzme u obzir kolicina sa kojom se trejduje ali se nista bitno i ne desava tako da je ok i to. Pitanje vremena kada cu ostati "zarobljen" u necemu ali to moze biti i dobro i lose, tako da se igramo do tada i nadamo se da cu biti na pravoj strani kada se to desi.

Prilozi

• Screenshot_20240723-170832.png
    Screenshot_20240723-170832.png
    156.8 KB · Pregleda: 77
malo li je Dzigi? ne znam vise dal je cilj da se hvalis ili da demoralises masu. svakako nije malo love.
koliko sam ispratio napravio si 10 direktorskih godisnjih plata za pola 24.

kakav ti je plan za naredni period od recimo 6 meseci?

ETF su svi cekali da propelira eth ali je situacija ipak longterm. ceka se taj Q4 do Q2 25.

Zavisi cijih direktorskih plata. Nesto razmisljam o Srbijagasu. 😀

Valjda "moralisem" masu. 😀 Pa ni jedno ni drugo. Samo pisem sta sam radio. Neka to shvati ko kako hoce. Mozda vise da neko skupi hrabrost i trejduje da se samo ne vozaju gore-dole jer znam osecaj kada hoces pa ne smes jer se plasis itd. Izvalio sam da sto vise trejdujem sve samo sigurniji u ono sto radim i imam manje tog cima da cu nesto propustiti. Naravno toga uvek ima ali nema vise neke zadrske ako hocu buy/sell cak i prilikom ovih manjih i dosadnih pomeranja.

Nije malo love ali je malo u poredjenju sa trejdovanom kolicinom. Pricamo o 1-2% zaradi jer se bas nista i ne desava. To je mozda bespotreban rizik jer mogu da propustim neki veci move od 15% ili vise.

A moj plan je kao i uvek nepromenjen. Vecinu kripta cuvam i stejkujem a samo odredjeni deo trejdujem. Nikada all in. Nista se nece promeniti ni u narednih 6 meseci kako stvari stoje i pokusacu da uvecavam ovu kolicinu za trejd tako sto cu pratiti pomeranja cene na Binance-u. U poslednje vreme dosta skitam pa sve trejdove obavljam preko moba i mali tip nemojte da koristite besplatan hotelski Wi-Fi ako negde odsedate. Nikad se ne zna. Za trejd iskljucivo mobilni podaci.

Covek se igra sa 200-300K, i svako bi mogao tu da zaradi tih par procenata na gore, pitanje je samo koliko vremena treba da od ulaska odes 10% na gore.
Ali ovi siromasi sa sicom, sigurno ce da rizikuju par K evra da bi zaradili par desetina evra.

I Dzigi je lako, ima par miliona u steku, ne bi se on igrao sa ovim parama da nema 10x vise sa strane, sto je i razuman potez. Taj koji se igra sa all in, taj nikad nista i ne zaradi, vremenom se ceo stek istopi.

Meni bi 20K promenili zivot, ali njemu je trosak uz kaficu.
***, nekom je zivot majka, nekom je maceha.

Pa nije bas tako. Trebalo je doci do 200-300k. To je proces. Ja sam u kriptu evo vec sada 8+ godina. Iz ove perspektive sam vukao neke dobre poteze i bio strpljiv ali isto tako sam imao i srece. Sve zajedno se poklopilo. Mali broj ljudi bi sacuvao recimo ETH kada je skocio sa 7-8$ na 50$ recimo jer je 99.9% ljudi koje sam znao i koji su bili u kriptu tada, prodavalo ETH na 12-13$ dolara kada je skocio. Ja sam prvi ETH prodao na oko 1000$ kada mi je bio potreban kes za stan. Ne racunam prodaje za pokrivanje troskova struje. Svasta sam i ja prosao u kriptu. Tako da nije bas sve u fazonu lako je njemu. Mozda sada jeste lakse ali put je bio dug i bilo je raznih prepreka, izazova i problema. Ali ispostavilo se da sam vukao dobre poteze i nadam se da ce tako i da se nastavi.

Pa nije bas tako. Trebalo je doci do 200-300k. To je proces. Ja sam u kriptu evo vec sada 8+ godina. Iz ove perspektive sam vukao neke dobre poteze i bio strpljiv ali isto tako sam imao i srece. Sve zajedno se poklopilo. Mali broj ljudi bi sacuvao recimo ETH kada je skocio sa 7-8$ na 50$ recimo jer je 99.9% ljudi koje sam znao i koji su bili u kriptu tada, prodavalo ETH na 12-13$ dolara kada je skocio. Ja sam prvi ETH prodao na oko 1000$ kada mi je bio potreban kes za stan. Ne racunam prodaje za pokrivanje troskova struje. Svasta sam i ja prosao u kriptu. Tako da nije bas sve u fazonu lako je njemu. Mozda sada jeste lakse ali put je bio dug i bilo je raznih prepreka, izazova i problema. Ali ispostavilo se da sam vukao dobre poteze i nadam se da ce tako i da se nastavi.
Ja pricam ljudima oko sebe da ljudi koji su radili ko ti danas su napravili ozibljan posao, ali bas kao sto si napisao vecina je izrucila na na tada velike skokove sto i jesu bili kada se gleda procentulano. Jos samo da se doda ljudima bude jos upecatljivije pre tih 8 godina 100 200eth jel imao svako ko je rudario sa jednim ili dva riga a da ne pricam o necemu vecem ljudi koji su malo krace u kriptu tesko percipiraju sta je tada bilo. Svaka cast dzigi sta da kazem 😀

Ja sam krenuo u to vreme sa ulaganjem od 20k evra i to je jedini kes koji sam ulozio u kripto ikada. Kupio sam 10 rigova a ubrzo jos 5 ( par godina kasnije i iste rigove sam prodao po 4x visoj ceni 😀 ). Sve zajedno oko 60 grafika. Tipa resio sam to za nedelju dana i tada se "kopalo" oko 5-7 ETH-a dnevno sa tom kolicinom rigova. Da sam usao samo 2-3 meseca ranije mislim da je to bilo negde oko 20-30 komada dnevno ako ne i vise. To bi tek bila onda posebna prica. Ali dobro necemo da se zalimo. Nije lose ni sada. 😀

To kad kazu lako je dzigiju, pa ako je lako sto ti nisi na njegovom mestu. 🙂

I kakvo demoralisanje? Valjda covek svojim primerom pokazuje kako moze, i da te motivise da se iscimas da probas da uradis nesto slicno.

Ljudska psiha je cudo, sve ce da uradi da dobije copium..

Mora se imati i sreće ali ima i ona izreka "sreća prati hrabre".
Nevolja je u tome što svi prepričavamo samo uspehe dok što se tiče katastrofa malo ko da se "pohvali" 😀.
Sećam se, tamo nekad kada se pojavio BtC. Krivo mi što nisam onda memorisao tu vest, mislim da je koštao bukvalno $1 kada sam na to obratio pažnju.
Kažem kolegi na poslu hajd da kupimo po 100 komada a on će na to "ma to je neka prevara, beži od toga" 😆.
Eno ga sad u živi Belgiji i često se smejemo sami sebi kada se toga dotaknemo.
Druga prilika, Mart 2018, bila cena ~$8k a meni 10k stoji bez veze u banci...na korak sam bio da uzmem 10 komada ali meni tadašnji posao išao toliko dobro da me mrzelo da se cimam!

A opet, sve i da sam tada ušao garantovano bih izašao na X2 ili X3 pa bi kajanje bilo još veće.
Naravoučenije: "kako god da se okreneš du#e ti je pozadi".

Te priče kao "blago tebi", "kako je tebi lako" itd se uvek dešavaju kad vide rezultat na kraju da je neko postigao neki veliki uspeh na kraju. Ali, naravno ne interesuje većinu kako je taj neko počeo, koliko se cimao i mučio da to sve postigne, eto samo krajnji rezultat se gleda pa gura se uvek priča "blago tebi".
Mislim da svi znaju za taj "meme" npr kad je BTC 60k USD i ide ka novom ATH-u onda njih hiljadu su u red da kupe odmah, a kad je pao na 5-15k USD onda kupuju njih nekoliko i ove ostale nigde nema. Ljudi jednostavno žive u FOMO i taj rad "ako se ne obogatim do sutra ujutru dok mi se jutarnja kafa ohladi onda je sve prevara i ne vredi ništa".

Tako je u zivotu . Covek kada se srecan on deli. Kada je u tuzi onda je sam.

Po onome sto je gore napisano , po logici stvari treba da ocekujemo jedan pad od nekih 10% pa se kada eth ponovo bude na 3,5k da se ponovo proda 🙂. Samo da se pazi kratkih pantalona 🙂

Jedino sto mogu da kazem za dzigija je svaka cast, i treba da uziva u plodovima svog rada i odluka koje je napravio u vezi kripta. Ovi sto kazu lako je njemu, i neka mu je lako, nije mu palo s' neba.

Veće umeće je ne vući loše poteze, nego često vući dobre. Nisam baš kao Džigi, ali ni 20k eura mi ne bi napravili veliku razliku u životu. Ja sam 99% stvari o trejd naučio na ovoj temi, ostalih 1% kroz par knjiga o TA i preko web sajtova za investiran. DCA kupovina, DCA prodaja, praćenje ciklusa, diverzifikacija portfolia i štek lagano ode x10. Na 100e to je ništa, ali kada si par godina u skriptu, redovno investiraš, suma u jednom trenutku postane lepa.
Ja inače ne živim od kripta, imam solidna primanja za srpske uslove, a investiram i u druge grane (što ovde nije tema). Veća sam par puta pomenuo, ali nije zgoreg ponoviti. Pročitajte ovu temu od prve strane, promeniće vam život značajnije od 20k eura.

Evo za Dzigija nešto, da kad bude osvežavao vozni park to uradi sa stilom a ne sa prljavim fiatom 😎

20rt.png

Izvinjavam se za off topic, nisam hteo da propustim ovaj momenat 🤣

GIDQ4h0WoAAhfV1.png

P.S. ako sam dobro video i ETH prihvataju, ne samo BTC

Evo za Dzigija nešto, da kad bude osvežavao vozni park to uradi sa stilom a ne sa prljavim fiatom 😎

Pogledajte prilog 451537
Dzigijev vozni park trenutno cine 2 bicikla. 😀 Za sve drugo je tu CarGo. Uopste se ne lozim na kola ali zato dobar bajs ili komp. Tu sam slab. I na masaze sa raznim endovima. 😂 Dobro dodju nakon trejda i prozivljenog stresa. Osetite neko olaksanje posle, pa opet na Binance. I to je pro tip iskusnih trejdera tako da...😀

Meni je za FET bitno da ne bude nekih major kritikal vesti i to je to. Kada krene bull pomama, ako se odrzi do tada, trebalo bi da on bude glavni "AI" coin i realno mi je da ce ljudi da kupuju bez da se zanimaju oko samog projekta jer je AI sada in. Kad su mogli da shilluju razne kerove i ostalo, racunam da ce moci i ovo. Samo da se poklopi bull sa AI hajpom koji i dalje traje al cinjenica je da ce morati da se smanji kad tad

Vraća se polako, taman sam razmišljao zadnju crkavicu da ubacim na 56k, kako je krenuo da pada BTC, iako sam planirao to tek na 50k, ali šta znam, videću kad i ako dodje na 56k 🙂
Kriza na bliskom istoku, svašta se može očekivati u narednih nekoliko nedelja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno