Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Koliko ovo zvuci neozbiljno. Ako je nesto bilo nelegalno, pa postalo svima dostupno, logicno da ce u pocetku biti boom na trzistu a posle da ce pronaci fer vrednost. Kako Babic kaze, ovde se stvarno porede babe i zabe. :)
Blackrock btc etf investitori su kupili preko 300k btc i od pocetka imali samo jedan negativan dan.
Retail je jos uvek potpuno nezainteresovan za kripto, vidi se to po ceni altcoina. Mnogi su se opekli cak i u proslom bull marketu na luni, ftx, celsiusu i sl. a tek posle u bear marketu. Dosle su nove generacije kripto degena koji ne mogu da holduju duze od pola dana i bez problema prodaju u minusu 50% i vise posle par sati. Kupuje se samo hajp i kad cena ide gore. Zato to i koriste manipulatori i stancaju i prodaju im meme coine. Ali nece to jos dugo trajati, trziste se uvek svojim mehanizmima samo ocisti od smeca.
A ima i ovo:

Ima jedna no-brain-required metoda za to kako se igraju bull marketi kada krenu jako.

Ovo mislim na BTC, a ostatak ide sa korelacijom na altove kroz one cikluse koje sam crtao, ponasanje altova kroz BTC pokrete i konsolidacije.

A metoda je sledeca:

Sacekas dump od -20% od vrha do dna. Tada pocnes da kupujes (spot).

Ako nastavi -25% pokret, kupis jos.

-30% pokret, kupis jos.

-35% pokret, kupis jos.

-40% pokret ides all in.

ovi postotci su sa vrha, gde god taj vrh bude na ovom talasu.

Odes na chart i izmeris %.

Svaki pad iznad 20% je buy, uz to da ostavis deo stables-a za jos nize ako da.

Ako ne, kupis ostatak na recovery (jaci recovery, kada se potvrdi kraj korekcije, ne samo na mini bounce).
Meni ovo nekako ide za BTC

73.730 - 30% = 51.611

73.730 - 40% = 44.238

Taktike su nam veoma veoma slicne..

da ne kazem identicne.

Jedino sto cu da raspodelim kupovinu kroz vreme, a ne u odnosu na cenu.

Upravi uzeo BTC za 10% stable coina .

Za dalje cemo da vidimo
Order mi na 56.6k , odbila se cena pre sat vremena od 56.8k :ROFLMAO:
Isto mi se desilo pre par meseci, ne vredi tvrdoglav sam, iako mi ne znači mnogo tih 1k razlike uzeo sad ili na orderu.
Možda sad opet ode preko 60k , šta da se radi, neka ga, ko će ga znati, može ovako a može i onako, klasika hehe

Razlika je što bi ovo meni bilo 40% stejbla, na 51k bih ušao sa ostatkom, lump sum mi je uvek bila bolja opcija, DCA mislim da nikad nisam ni radio, stvar izbora.
Videćemo, ovaj dan će biti ključan rekao bih, možda i sutrašnji, ili će jako gore ili jako dole.

Pa to bi bio DCA :)
Jedino ako nisam dobro razumeo na šta tačno misliš, nije mi mnogo ni važno iskren da budem, više je inat u pitanju, da baš uzmem na toj cifri, inače obično i u velikoj većini slučajeva uzimam ručno, kad odlučim da je vreme, samo uzmem i kraj, ništa orderi lol

Stvar je u tome i da sam ranije dosta trejdovao, sa svim i svačim, zadnjih pola godine a i više, od oktobra prošle godine čini mi se, uopšte to ne radim, ovo bi bilo čisto dodavanje na već akumuliran BTC kad je bio na 27k :D
Na duže staze HODL.
Možda bih razmislio parče da skinem na 100k, ali otom potom, ne razmišljam o tome trenutno.

Nema tu nikakvih tajni. Dot ima godisnju inflaciju nekih 10% i nema max supply. Sto manje ljudi stejkuje, vece su nagrade. E sad problem je sto nema dovoljno traznje da pokrije tih dodatnih 10% godisnje pa uglavnom cena pada i jako tesko ce dostici novi ath.
Ne slažem se sa tobom da će zbog inflacije teško dostići svoj stari ATH ili ga čak premašiti. Istraži JAM protokol šta sve on znači za ceo Polkadot, mislim da sama Web 3 tehnologija koja se sprema i koja nam dolazi, tu Polkadot nastupa kao broj 1 i verovatno će ETH pokušati da tu preuzme vodstvo ali mislim da će DOT dosta bolji biti pre svega mene ETH odbija zbog preskupih transakcija..

Ne slažem se sa tobom da će zbog inflacije teško dostići svoj stari ATH ili ga čak premašiti. Istraži JAM protokol šta sve on znači za ceo Polkadot, mislim da sama Web 3 tehnologija koja se sprema i koja nam dolazi, tu Polkadot nastupa kao broj 1 i verovatno će ETH pokušati da tu preuzme vodstvo ali mislim da će DOT dosta bolji biti pre svega mene ETH odbija zbog preskupih transakcija..
Procitao, ne vidim nista senzacionalno, a jos manje nesto sto bi podiglo marketcap sa 8 milijardi na 80 milijardi. Vidim da je vest za taj JAM izasla 18.4. Cena nije ni odreagovala.
Ne samo za dot, za mnoge stare projekte x3 od sadasnjih cena bice premija.

Več smo apsolvirali da stari projekti ne prolaze baš tako dobro u novom krugu. Naravno, ukoliko se razvijaju i prihvate se od strane šire zajednice (ETH, BNB, (AVAX možda)), onda mogu da pumpaju vrednost.

Korekcija u kriptu je stigla i za sad deluje manja, dok se ne dokaže suprotno. Nije gotova, čeka nas bar još jedan leg down, ne mogu da kažem šta će biti posle. Najverovatniji scenario je da onda imamo last hooray zajedno stocks i kripto, ali moguć je i manje verovatan scenario da je kripto kao najšpekulativniji već završio pesmu i krenuo polako u bear market, dok će se stocks pridružti za par meseci. Ne može se ni klanica odlagati večito, ove nedelje se završava prva polovina godine u kojoj sam smatrao da smo bezbedni, sve dalje je lutrija.

Screenshot from 2024-07-04 20-23-20.png

BTC je proverio prethodno dno iz maja i 200DMA, ovim su minimalni uslovi za korekciju ispunjeni. Sad je na tržištu da odluči da li je ovim završen korektivni 3-step talas ili će se on pretvoriti u impulsivni 5-step talas i idemo u bear market. Prva opcija je verovatnija.

Po sadašnjim najavama, smanjenje kamatnih stopa će se odigrati u septembru. U tri prethodne situacije (2000, 2008, 2020), FED je stigao da napravi samo jedno smanjenje kamatnih stopa pre nego što se sistem urušio.

Kad sam bio u muzeju Banke Engleske, mnogo mi se svideo ovaj eksponat. U providnoj cevi se nalazi kugla od srebra. Ručka predstavlja kamatne stope, njome regulišeš nagib cevi. Cilj je da kugla bude u sredini cevi stabilno na 2% inflacije, što je praktično nemoguće izvesti. Ako kugla u bilo kom momentu uhvati zamah, šta god ti onda da pokušaš, napravićeš ekonomski udar, bilo na jednu ili drugu stranu. Izuzetno realistično.

fgtg.jpg

Pogledajte prilog 448829

BTC je proverio prethodno dno iz maja i 200DMA, ovim su minimalni uslovi za korekciju ispunjeni. Sad je na tržištu da odluči da li je ovim završen korektivni 3-step talas ili će se on pretvoriti u impulsivni 5-step talas i idemo u bear market. Prva opcija je verovatnija.

Po sadašnjim najavama, smanjenje kamatnih stopa će se odigrati u septembru. U tri prethodne situacije (2000, 2008, 2020), FED je stigao da napravi samo jedno smanjenje kamatnih stopa pre nego što se sistem urušio.

Kad sam bio u muzeju Banke Engleske, mnogo mi se svideo ovaj eksponat. U providnoj cevi se nalazi kugla od srebra. Ručka predstavlja kamatne stope, njome regulišeš nagib cevi. Cilj je da kugla bude u sredini cevi stabilno na 2% inflacije, što je praktično nemoguće izvesti. Ako kugla u bilo kom momentu uhvati zamah, šta god ti onda da pokušaš, napravićeš ekonomski udar, bilo na jednu ili drugu stranu. Izuzetno realistično.

Pogledajte prilog 448831
Ovo me podseti na https://en.wikipedia.org/wiki/Phillips_Machine

4. Jul je danas, skoro niko u SAD ne trguje. Videćemo sutra kakva će biti situacija kada se vrati normalno radno vreme.

@sisanje
Nema tajne ni mudrosti 🙂.
Ne može stalno da raste, a bio je višemesečni rast. Nadam se da će nastaviti ovako, malo raste - malo pada. Nadam se da neće ići ispod 54k, mada nije nemoguće da ode i ispod 50k. Dugoročno, ipak, očekujem rast. Ako "zaroni" biće - ćuti i trpi 🙂.

Sta se ovo izdesavalo sa OCEAN? Nemam ga vise na Binance. Nije Binance uradio swap na FET automaski kao sto je najavljivano

Sta se ovo izdesavalo sa OCEAN? Nemam ga vise na Binance. Nije Binance uradio swap na FET automaski kao sto je najavljivano
Holders! You can convert OCEAN to FET on July 1st via migration UI, or wait until there’s a direct swap into ASI available on exchanges. ‼️Most importantly, don’t rush, don’t fall for scams. Your tokens are safe!

Cekas dok ne binance ne zavrsi.
Najavljuju od jula da krece distribucija mt.gox btc. Mislim da su marketmejkeri iskoristili veliko interesovanje za etf i lepo rasprodavali na 70k. U narednih 2-3 meseca ocekujem btc oko 50-60k, uz mogucnost nekog wicka i ispod.
Alt coine su naravno unistili prvo, pa ocekujem da sad kad btc pada krene akumulacija altcoina jer retail ocekuje da ce altvi pasti jos 90% ako btc krene dole pa ce kao i uvek prodavati dno.
Cim prodje ta saga oko mt.gox ocekujem nastavak bull marketa (ili pocetak kako vec ko vidi situaciju).
Retail ce dobiti veliku likvidnost pa tad ocekujem i alt sezonu.
Ovo se desilo mnogo brze nego sto sam mislio, tako da sam vec jutros pokupovao altove koje sam hteo i nesto btc i eth. Verovatno ce sad akumulacija, mozda i jos malo na dole, ali nemam vise strpljenja da cekam. Od avgusta/septembra nadam se ide oporavak.

Poslednja izmena:
Mislim da je sada realnije, bar prema 1D/chartu da se spusti na tamo negde oko 48K.
A u kom pravcu će na jesen to će odrediti promena kamatnih stopa, predstava ona 2 US metuzalema i naravno situacija u Ukrajini.

Teško je to znati.
Pogodio sam da je jučerašnji dan ključan kao i današnji, i da će ili jako gore ili jako dole.
Nemci su nezaustavljivi izgleda, ne zanimaju ih ni ponude da se kupi njihov bitcoin OTC umesto što ih prodaju na menjačnicama.

49k je jak support, ne verujem da će ispod toga.

Pored Nemacke i Mt.Gox je danas krenuo da vraca btc. Ocekivano da je velika panika. Pucaju likvidacije, neki beze, a neki prodaju da bi kupili nize. Zanimljiva ce biti i reakcija ETF investitora. Zatvorili su 3. jul na 63k, a posle dana nezavisnosti gledaju u 54k bez naznaka za bounce jos uvek.

Pored Nemacke i Mt.Gox je danas krenuo da vraca btc. Ocekivano da je velika panika. Pucaju likvidacije, neki beze, a neki prodaju da bi kupili nize. Zanimljiva ce biti i reakcija ETF investitora. Zatvorili su 3. jul na 63k, a posle dana nezavisnosti gledaju u 54k bez naznaka za bounce jos uvek.
samo Ameri mogu da nas spasu sade ;) il pukovnik,il pokojnik. čekamo 14h-15h danas, mada se najviše akcije dešava uglavnom posle 18h.

Nemacka, Ameri, Mt.Gox, ETF, berza, Ukrajina, Rusija,...

Kako vi to sve povezujete zlo. 😂 Gde bi meni bio kraj da se time bavim. Ja pogledam samo Binance, vidim gde je cena i odlucim da li da kupim ili prodam. Sva mudrost. Odoh na voznju bajsa. Pozdrav svima. 😀

666 & 999 :)

Gox planinari valjda znaju da nema logike prodavati u crvenom, ostaje samo pitanje koliko ih ima kojima pun krastavac i logike i BTCa.
Šta znači to prodavati u crvenom?!

Znaš li prijatelju po kojoj ceni sam ja npr. došao do mojih 2.17 MtGox BTCa?
Cena se vrtela izmedju 70 i 220 dolara ako se dobro sećam jer je berza blokirala povlačenja zbog hacka. Bile su moguće samo interne transakcije. Odvijao se spot trading koji je san svakog spot tradera, da cena osciluje gore dole više od 100% na dnevnoj bazi i tako jedno nedelju i po, mislim dok Karples nije potpuno blokirao trgovinu. U tako zatvorenom kripto ekosistemu sam sa 0.33 došao na 2.17 BTCa, i to ja sa kasnim paljenjem :) .
Do tih 0.33BTC sam došao prethodno kopajući LTC i YAC ako se dobro sećam (il je YAC bio kasnije), sa dve ati Radeon 4870 grafe. Nije lovačka priča, imam sve dokumentovano. A realno gomila ljudi je tad tako uvećala količinu (na uštrb onog koji se nisu snašli).

Na kraju sam pre par godina taj moj MtGox claim prodao debt collectorima u USA za 2730 usd, swift transfer na domaću banku. krastavac, pare su mi baš trebale. Tih 2.17 naravno japanski trustie ne bi nikad isplatio nego jedan manji deo zajedickog claima, bio je negde calculator isplate.

Opet posle toliko godina čekanja i s obzirom da je to samo jedan deo što mi je taj moj smešni rig doneo tada, prodao sam eto za tu siću, da. Ipak je plus zar ne :)

Hoću da kažem: ovi što sad dobijaju BTC od japanskog Trustija, Gox BTC koji je sad posle sto godina konačno pravi BTC, ne da nisu u crvenom, nego će jedva čekati da konačno i ostvare svoj ne baš mali profit. I da nisu obrtalii na spotu tada, cena BTCa sada i onda uh! Nikako nisu u crvenom bez obzira na godine čekanja

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno