Šta je novo?

koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Ulje na platnu ili akvarel?

Ukratko, u stanu ne živi niko i nema potrošnje!

Kod mene sličan odgovor na prigovor:

Сходно Вашем захтеву и наведеном, дана 17.06.2024. године Оператору је прослеђен захтев за проверу очитаних стања и контролу мерног места.
На основу достављене информције после извршене анализе и контроле мерног места установљено је да није дошло до пропуста и да су Ваши рачуни исправно фактурисани. Очитавање се врши телефоном тако да постоји сликани запис стања на дан очитавања.
У складу са напред наведеним, Ваш приговор је одбијен.

Čekam da mi pošalju "slikani" zapis :)
Pošto sam im poslao fotografije brojila sa korektnim stanjem, odgovorili su da je račun korigovan :)

Info za severni deo Srbije (Vojvodina): navodno sve uplate koje su izvršene u junu nisu proknjižene i zato na web portalu EPS-a stoji da su računi neizmireni. Prelaze na novu bazu pa imaju otežan rad.
Do trenutka obračuna junske potrošnje i izdavanja računa sve će biti ažurirano.

Koliko vam je veći račun kada su visoke temparature? Tj. koliko trošite na hlađenje?
Mi ćemo ovog meseca verovatno potrošiti za hlađenje koliko smo u martu za grajenje (oko 260 kWh).

Meni dve inverter klime od početka meseca potrošile ukupno 85 KWh. Do kraja meseca verovatno će biti 100 KWh uglavnom na višoj tarifi, u prevodu oko 10€

A online ili na aplikaciji?

Meni dve inverter klime od početka meseca potrošile ukupno 85 KWh. Do kraja meseca verovatno će biti 100 KWh uglavnom na višoj tarifi, u prevodu oko 10€
termoizolacija i pozicija hladjenog prostora (i vertiklano i horizonatalno) ka jugu odredjuje koliko ces struje da potrosis.
Npr. meni licno u stanu na 4. spratu od 68m2 koji gleda ka jugozapadu, i maltene neizolovanom polu-potkrovlju u 33% stana (ima sprat iznad mene, full nehladjeno potkrovlje)
rade 2 klime non stop ceo jun na 24-25C (jedna on/off i jedna inverter), i bice 180-200KW samo one.

Info za severni deo Srbije (Vojvodina): navodno sve uplate koje su izvršene u junu nisu proknjižene i zato na web portalu EPS-a stoji da su računi neizmireni. Prelaze na novu bazu pa imaju otežan rad.
Do trenutka obračuna junske potrošnje i izdavanja računa sve će biti ažurirano.
Danas proveravam i uplata od 11.06. mi je proknjižena. Sever Vojvodine je u pitanju ( Vrbas ) .

@tadic
To znači da su počeli raditi u novoj bazi (ma šta god im to značilo).
I meni su proknjižene uplate na oba merna mesta.

Kao da sam upao u zonu sumraka i ne znam kako da izađem iz toga.
Ovaj račun dole sam reklamirao krajem maja.
RN_april_1.jpgRN_april_2.jpg
Onda su mi poslali ovaj dole korigovani, koristeći moje slike brojila za unos utrošenih kWh po prvi put.
Račun stigao 22.06. ali sam sačekao s plaćanjem jer sam mislio da će stići objedinjen s majom mesecom.
Korekcija_april_1.jpgKorekcija_april_2.jpg
I bio sam u pravu, stigao je 26.06. ali nisu upisali utrošene kWh.
Korekcija_maj_1.jpgKorekcija_maj_2.jpg
Danas sam otišao do njih u Zemun sa namerom da opet uzmu podatke iz telefona, unesu u sistem i odštampaju račun kako bih platio na licu mesta. Mislio sam da može tako. Ali...
Isti onaj momak kod kog sam bio prošli put mi reče da je račun takav zbog mojih uzastopnih reklamacija, da će verovatno doći neko da proveri ispravnost brojila, da sačekam da se račun koriguje i da mogu do tad da platim "otprilike koliko bi mi iznos inače došao"?!
Pojma više nemam šta da radim. Palo mi na pamet, pošto imam brojke, da probam izvesti proračun koji oni rade na poleđini računa kako bih dobio iznos za plaćanje. Onda bih uzeo blanko uplatnicu, uneo zbir iznosa za april i maj, upisao svrhu - Uplata po korigovanim računima za april i maj mesec 2024. godine. Ili nešto slično.
Drugih ideja nemam.🤦‍♂️

ti si dobar meni stize za stan trosoban 93 kvadrata nas troje zivi 9 hiljada za struju pritom svo troje radimo , tako da pola dana nismo ni kod kuce...nikome nista nije jasno vec duze vreme kako stize toliko...

Zakačio vam se neko na usponski vod :rolleyes:

ne znam ovi iz EPSa kazu ne moze niko da ti krade struju mogu samo nama...

Poslao sam im stanje koje sam slikao sa brojila pa da vidim hoće li uvažiti. Opet niko nije dolazio da očitava a sad je 11.07. Prošli put sam sâm izračunao kao što oni rade na poleđini računa i uplatio. To sam i sad uradio (samo računicu) za svaki slučaj jer očekujem da opet uprskaju stvar.
I tako, ne moraju da se muče oko štampanja uplatnice i troše papir. Ne moraju ni da šalju kurire da se znoje prilikom dostave računa kao ni čitače. Samo da se ne dosete da mi šalju neke opomene ako sam greškom u računanju uplatio koji dinar manje jer bih onda mogao i da se naljutim.:cautious:

Koliko vam je veći račun kada su visoke temparature? Tj. koliko trošite na hlađenje?
Mi ćemo ovog meseca verovatno potrošiti za hlađenje koliko smo u martu za grajenje (oko 260 kWh).
Ovo cu moci da ti kažem oktobra kad stigne račun za septembar i u junu za maj kada se klima i susilica za veš ne koriste a troše podosta struje. I mene je ovo zanimalo koliko troši on off klima koju sam setovao na 28 stepeni i koju gasim samo ako odemo na kupanje od 17-21h. Nekom grubom računicom potrošnja u iddleu je 400w na sat, sa klimom 2kw znači da ona jede 1.6kw.pa puta koliko sati radi pa puta broj dana. Ukupna dnevna potrošnja skupe struje mi je 20do23kw s non stop uključenom klimom na 28 stepeni. Postigne ona tu temp pa se onda ugasi kompresor i tada je potrošnja smešna. Uglavnom budem na 700kw samo zbog klime. Videću kao što rekoh u septembru kada se ne budu uključivali veliki potrošači, pogotovo očekujem da se kw prepolove decembar - februar jer sam konačno ugasio ektrican bojler...

Pa ja toliko trošim u sred najveće zime.

Jedna klima mi hladi 60 kvm i u proseku troši 315 W/h. Nisam je gasio par dana.

Živo me zanima šta ti to kao ohladiš na 28 stepeni, kad ovde sa klimom podešenom na 20-21 stepen ja u susednoj sobi pored te sa klimom uz sva vrata između pootvarana ne maltene da ne osetim ikakav efekat.

Hladim sprat kuće s jednom 12 icom koja bije u 2 sobe, dok u dnevni boravak koliko toliko ohladi ka otvorim 2 vrata. Kuca je izolovana sem ploče i odatle dolazi topao vazduh. Kum koji je izlovoao ploču isto kaže ne vredi, sve se usija mora klima non stop da radi ako ugasi posle pola sata kao da nije ni radila. I na podešenih 28meni je prijatno jer kad pici zvezda maltene non stop duva hladan vazduh.

Živo me zanima šta ti to kao ohladiš na 28 stepeni, kad ovde sa klimom podešenom na 20-21 stepen ja u susednoj sobi pored te sa klimom uz sva vrata između pootvarana ne maltene da ne osetim ikakav efekat.
Njemu je zadata temperatura 28. Nije rekao kolika je realna u prostoru. Isto tako je i kod tebe.

Termoizolacija je rec koju bi trebao da izguglas, izvini, ali tako ispada
NHF

Poslednja izmena:
"građani a ni privreda neće imati nikakve troškove vezane za zamenu brojila a da će imati brojne pogodnosti."
Radosnih vesti. Stari će se obradovati, ima da krstari Savom i Dunavom besplatno i hrani komarce.

Dabome, potpisali danas kad sam ja već kupio dvosmerno za prosumer priču (46000) i platio izmeštanje i opremu 420e.

Vrh Dno