Pošto sam im poslao fotografije brojila sa korektnim stanjem, odgovorili su da je račun korigovanUkratko, u stanu ne živi niko i nema potrošnje!
Kod mene sličan odgovor na prigovor:
Сходно Вашем захтеву и наведеном, дана 17.06.2024. године Оператору је прослеђен захтев за проверу очитаних стања и контролу мерног места.
На основу достављене информције после извршене анализе и контроле мерног места установљено је да није дошло до пропуста и да су Ваши рачуни исправно фактурисани. Очитавање се врши телефоном тако да постоји сликани запис стања на дан очитавања.
У складу са напред наведеним, Ваш приговор је одбијен.
Čekam da mi pošalju "slikani" zapis![]()
termoizolacija i pozicija hladjenog prostora (i vertiklano i horizonatalno) ka jugu odredjuje koliko ces struje da potrosis.Meni dve inverter klime od početka meseca potrošile ukupno 85 KWh. Do kraja meseca verovatno će biti 100 KWh uglavnom na višoj tarifi, u prevodu oko 10€
Danas proveravam i uplata od 11.06. mi je proknjižena. Sever Vojvodine je u pitanju ( Vrbas ) .Info za severni deo Srbije (Vojvodina): navodno sve uplate koje su izvršene u junu nisu proknjižene i zato na web portalu EPS-a stoji da su računi neizmireni. Prelaze na novu bazu pa imaju otežan rad.
Do trenutka obračuna junske potrošnje i izdavanja računa sve će biti ažurirano.
Ovo cu moci da ti kažem oktobra kad stigne račun za septembar i u junu za maj kada se klima i susilica za veš ne koriste a troše podosta struje. I mene je ovo zanimalo koliko troši on off klima koju sam setovao na 28 stepeni i koju gasim samo ako odemo na kupanje od 17-21h. Nekom grubom računicom potrošnja u iddleu je 400w na sat, sa klimom 2kw znači da ona jede 1.6kw.pa puta koliko sati radi pa puta broj dana. Ukupna dnevna potrošnja skupe struje mi je 20do23kw s non stop uključenom klimom na 28 stepeni. Postigne ona tu temp pa se onda ugasi kompresor i tada je potrošnja smešna. Uglavnom budem na 700kw samo zbog klime. Videću kao što rekoh u septembru kada se ne budu uključivali veliki potrošači, pogotovo očekujem da se kw prepolove decembar - februar jer sam konačno ugasio ektrican bojler...Koliko vam je veći račun kada su visoke temparature? Tj. koliko trošite na hlađenje?
Mi ćemo ovog meseca verovatno potrošiti za hlađenje koliko smo u martu za grajenje (oko 260 kWh).
Njemu je zadata temperatura 28. Nije rekao kolika je realna u prostoru. Isto tako je i kod tebe.Živo me zanima šta ti to kao ohladiš na 28 stepeni, kad ovde sa klimom podešenom na 20-21 stepen ja u susednoj sobi pored te sa klimom uz sva vrata između pootvarana ne maltene da ne osetim ikakav efekat.
Termoizolacija je rec koju bi trebao da izguglas, izvini, ali tako ispadaŽivo me zanima šta ti to kao ohladiš na 28 stepeni, kad ovde sa klimom podešenom na 20-21 stepen ja u susednoj sobi pored te sa klimom uz sva vrata između pootvarana ne maltene da ne osetim ikakav efekat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari