Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel neko zna da li AliExpress ima magacine u Srbiji?
Juce porucim nesto, a danas dobijem obavestenje da je paket u mom mestu. E sad da li kad oznace mesto u stvari misle Srbija ili ....?
Bas sam iznenadjem.
Ranije mi jesu stizali paketi za 5-6 dana ali tad jos nije bilo ovako pracenje posiljke kao sto sad ima.

O cemu vi pricate, kakvoj provali? Ni PostExpress nije nigde provalio ni imao odobrenje pa je na APP naplacivao dostavu.

Nema za sada od AE centra u Srbiji nista !!!

@indian

Procitaj sta je napisano :).
I PostExpress i sada BEX su dobili deo posiljki i idu po sistemu APP :(

Vidim da se ovde spominju i neke tužbe ali treba neko drugi da odradi to.
U uslovima kupovine nigde ne piše da je poštanska pošiljka i ko dostavlja a nisu dž dodali da u cenu nije uračunat porez (mada neki objašnjavaju kako to funkcioniše u EU i da nas isto čeka), znači da je to sve pripremljeno odavno i ne verujem da je to odradjeno bez pravnih osnova.
Što se tiče magacina pa još u spomenutom Požarevcu ne znam koliko je to isplativo samo sa prevozom BG-PO i nazad a da ne računamo papirologiju za reexport. Jedino što je moguće da registruju logističku kompaniju u BG sa carinskim magacinom tipa A na relaciji aerodrom-GPC.
Jutros se video sa prijateljem koji mi iz cuga izvuče kako mu je drugar koji radi u Turskoj javio kako AE seli sve u Tursku tako da su svuda priče da je svaka zemlja najbitnija.
Što se tiče BEX "računa" Zahtev za refundaciju carinskih dazbina je vrsta usluge a ispod je navedena usluga i vrednost.

Nema za sada od AE centra u Srbiji nista !!!

@indian

Procitaj sta je napisano :).
I PostExpress i sada BEX su dobili deo posiljki i idu po sistemu APP :(
Sta je APP? 😅

Mozda je ova poseta proizvela da Bex dobije parce kolaca na trzistu

Посета Мађарске поште​

Досадашња добра сарадња мађарске и српске поште додатно ће бити поспешена, првенствено у делу преноса пошиљака које долазе из Кине генерисаних путем интернет трговине. У том смислу, разматра се и увођење опције испоруке ових пошиљака путем пакетомата.
Пошта Србије и Мађарска пошта недавно су потписале уговор који ће омогућити интензивирање активности и унапредити рад на овом пољу.

Danas mi je stigo jedan paket aliexstandard isporuka preko madjarske,sitan paket nije naplaceno nista,javicu kad stignu jos 15 tak njih idu preko Cainiao super economy,dal ce mi doneti Bex ili posta i dali mi je naplaceno,inace mi paketi dolaze preko Bg carine

Kako vam se kreću ovi popusti sa novčićima?
Kod mene opet nešto jadno, 2%-5%-12-17% najviše, ~30% s vremena na vreme, 50% možda jedan od 50 proizvoda i to sve bezveze nešto.
Taman da oladim malo od naručivanja.
Inače primećujem trend "prebijanja" cene proizvoda preko cene isporuke, stave da je proizvod jeftin a isporuka 3-5 puta skuplja
(zato što popusti uz novčiće idu samo na cenu proizvoda a ne i na troškove isporuke...).

Kod mene opet nešto jadno, 2%-5%-12-17% najviše, ~30% s vremena na vreme, 50% možda jedan od 50 proizvoda i to sve bezveze nešto.
Inače primećujem trend "prebijanja" cene proizvoda preko cene isporuke, stave da je proizvod jeftin a isporuka 3-5 puta skuplja
(zato što popusti uz novčiće idu samo na cenu proizvoda a ne i na troškove isporuke...).
Meni ipak najteze padne kad ne obracunaju ceo popust koji navode :D Napisu 52% oni obracunaju 20 i sl

Kako koji dan. Nekad veliki, a nekad mali popusti. A to sa prebijanjem cena preko dostave mufljuška fora, strašno iritantna, koje nikako da se reše.

Класичне муљаже кинеске, производ кошта 1200 динара, они после 2 дана ставе као попуст да кошта 688,а наравно шипинг 600 динара. Све се врти око исте цене отприлике.

Meni te sibicarske radnje koje to rade mahom budu nize u pretrazi.

Sad ima uglavnom losih popusta na Coins ali su i cene za gomilu nekih specificnih artikala dosta niske.

Primer masinica i slicne sitnice odozgo

@Lanikor

Pogotovo uz one "shake" kupone od 1 usd, može gomila kablića, adaptera i slično da se uzme za par centi preko novčića.

Koliko ste najduze cekali da vam posalju posiljku? Meni vec par dana stoji 5-6 posiljki s tim da ih je par u statusu To ship, a nekoliko u statusu Collected by courier. Koja je verovatonoca da nesto od toga i ne bude poslato? Pitam jer mi se do sad obicno slalo za dan.
Preuzeli kuriri i nestali :ROFLMAO:

Porucio onaj popularni projektor i danas me zovu da mi kazu da je stigao i da me ceka u posti
Ranije se nije to desavalo

Porucio onaj popularni projektor i danas me zovu da mi kazu da je stigao i da me ceka u posti
Ranije se nije to desavalo
Meni je danas dva paketa bez praćenja stiglo na paketomat, uredno mi poslali poruku. Paketomat u naselju u pošti, 5 minuta od stana.

Mene su zvali tako iz lokalne poste i bili u fazonu stigao vam je paket iz kine, da li biste mozda dosli po njega ili da vam donese postar u narednim danima 🤷‍♂️

Da li neko zna šta se dešava sa pošiljkom koja se ne preuzme iz paketomata za dva dana koliko obično postave rok za podizanje?

izvade je i donese ti postar

Nazad
Vrh Dno