Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

ja jos imam update 1.0.6.0. UMLEUXM od marta 2024. probao sam francuski i spanski region ali nista. sacekacu.

Stoje im u vitrini, zaključani. Hoće da Vam ih daju u ruke da ih isprobate samo ako ćete ih sigurno kupiti, inače ne smeju da ih uključe - kao čim ih uključe to više nisu novi telefoni. A i da Vam ih daju, nigde prozora nema, te biste sve fotkali u zatvorenom prostoru, pod veštačkim svetloma. Govorim o velikoj Gigatronovoj prodavnici. I onda kad zbog kupovine praktično na neviđeno napravim pogrešan izbor, nema vraćanja, već je jedina opcija da telefon ide u servis (šta će tamo kad je realno ispravan?) i to kurirskom službom (da ga bacakaju po kombijima). I onda, kako sam čula, servis zaključi da je sve O.K. i ne uvaže Vam reklamaciju, a vrate Vam ga u 10x gorem stanju od onog kakvog ste ga im predali.
Zato, neka hvala. Svaka škola se plaća.
A sta ti mozes da saznas ili isprobas na telefonu za par minuta cak i da ti ga ukljuce?
Sta realno mozes ti bolje da isprobas, istestestiras ili stavec u prodavnici, sto ne mozes da procitas npr na GSM areni (ili kome je vec koji sajt relevantan) i da imas neku informaciju vise?
2024.-ta je, o bogaoca uredjaja mozes naci testove, forume i iskustva korisnika na netu, i da steknes prilicno realniju sliku o proizvodu, nego tako sto ces 3-4x skrolovati prozore na praznom telefonu i "strucno" proceniti da li je brz ili spor ili napraviti 4-5 kojekekvih fotografija.

Region Francuska stoji vec neko vreme, cim sam isao na check for updates odmah je povukao Hyper 1.0.10.0. 13T je u pitanju

A sta ti mozes da saznas ili isprobas na telefonu za par minuta cak i da ti ga ukljuce?
Sta realno mozes ti bolje da isprobas, istestestiras ili stavec u prodavnici, sto ne mozes da procitas npr na GSM areni (ili kome je vec koji sajt relevantan) i da imas neku informaciju vise?
2024.-ta je, o bogaoca uredjaja mozes naci testove, forume i iskustva korisnika na netu, i da steknes prilicno realniju sliku o proizvodu, nego tako sto ces 3-4x skrolovati prozore na praznom telefonu i "strucno" proceniti da li je brz ili spor ili napraviti 4-5 kojekekvih fotografija.
Da još dodam na to što ne dozvoljavaju da se uključi telefon potpuno su u pravu. Zamisli da je tako neko škljocao da proba a ja kupio posle, rekao bih polovan, zar ne. Ili hoću da kupim veš mašinu pa bih doneo malo veša da se opere, da probam kako radi. Ne ide to tako @LinaBGD. Čitaš, pratiš, raspituješ se pa odlučiš. Sačekaš neko vreme da bude više korisnika koji iznose mišljenja. Moj stav je takav, možda će neko reći da grešim ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Pratio sam šta pišeš u vezi ovog telefona i mislim da bi svaki drugi koji bi izabrala našla neku manu. Ja ga lično imam i mislim da je odličan. Za ova dva meseca nije pokazao nikakvu anomaliju. Sa kamerom sam zadovoljan jer lično imam foto aparate sa Leica sočivima pa sam naučio da slikam. To što nema makro stavio bih možda primedbu ali meni lično ni to ne predstavlja problem. Malo duži post ali to je to.

Da još dodam na to što ne dozvoljavaju da se uključi telefon potpuno su u pravu. Zamisli da je tako neko škljocao da proba a ja kupio posle, rekao bih polovan, zar ne. Ili hoću da kupim veš mašinu pa bih doneo malo veša da se opere, da probam kako radi. Ne ide to tako
Nekada su se uređaji iz izloga prodavali jeftinije.

Kako ste zadovoljni sa baterijom na ovom telefonu ?

To je relativno pitanje jer i svi razlicito ocekujemo od baterije, em sto svi imamo razlicite navike na telefonu, razlicite app koje jedu vise bateriju a neko nema te "zderace" itd.
Generalno ja sam zadovoljan ne ocekujem niti xe se u blizoj buducnosti u komercijalne svrhe koristiti baterija koja sa jednim punjenjem izgura 7 dana.
Tako da sam sa ovom zadovoljan a jos vise sa samim aparatom.
Eto neko moje misljenje.

I ja promenio Region na FR i odmah dobio update na 1.0.10.0 UMFEUXM, 404MB

Imate li neke primetne razlike u radu?

Šta znam... meni radi lepo 13T, sve je fluidno i brzo, ništa ne baguje. OK fon za 400€...

Ljudi, jel koristite Wallpaper Carousel na Lock screenu-u? Meni je to baš gotivno...
(Settings > Lock screen > Wallpaper Carousel > Show Wallpaper Carousel on Lock screen)

Ja isto sad bezveze isao probat stavit regiju na FR i odma mi je bacilo update, sa 1.0.7.0 na 1.0.10.0 i to na oba dva mobitela (13T, EU)

Ma daj brate, kakav to šum unosiš, gde to ima da objavljuju po regionima, samo po zonama EEA, Global, China itd. Kakva bre Andora...

Ma daj brate, kakav to šum unosiš, gde to ima da objavljuju po regionima, samo po zonama EEA, Global, China itd. Kakva bre Andora...
Ja sam, kao i dosta njih, dobili nadgradnju za 13T kad smo prebacili region na Francusku. Tako je odavno sa Xiaomi telefonima...
Evo i poruka, ako nekome mogu da pomognu...

Prilozi

• 1000097715.png
    1000097715.png
    322.4 KB · Pregleda: 32
  • 1000097716.png
    1000097716.png
    366.9 KB · Pregleda: 23
  • 1000097717.png
    1000097717.png
    240.1 KB · Pregleda: 24
  • 1000097718.png
    1000097718.png
    417.9 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
Nešto su pobrkali, kakvi posebno regioni za eu verziju, ja sam promenio sve regione i nigde ne dobijam 1.0.7.0 ili 1.0.8.0

Nikad nije bilo da region ne dobije update ako sam dobro razumeo, iako je zona EEA dobila update 1.0.8.0 nisu poslali svim regionima tj drzazavame u okviru reguiona? Svasta vala, ionako se radi o google security update, nije mi jasno sta rade.
Uzgred koji je ovo kanal na Telegramu?

Nikad nije bilo da region ne dobije update ako sam dobro razumeo, iako je zona EEA dobila update 1.0.8.0 nisu poslali svim regionima tj drzazavame u okviru reguiona? Svasta vala, ionako se radi o google security update, nije mi jasno sta rade.
Koliko sam ja razumeo objašnjenje "evropska regulativa". Ne važi za sve države isto tako da moraju rom da prilagodjavaju ???. Razumeo bih za nas balkance koji nismo u EU ali za ostale ne kontam. Što se tiče updatea ovo piše ,

List of changes of the new version (OS1.0.10.0.UMFEUXM Changelog)

Xiaomi_HyperOS-w810h462.webp

[System]

• Updated Android Security Patch to June 2024
  • Increased system security.

[Comprehensive refactoring]

• Xiaomi HyperOS comprehensive refactoring optimizes performance for individual devices
    Dynamic thread priority adjustment and dynamic task cycle evaluation allow for optimal performance and power efficiency
  • Energy-efficient rendering framework for improved performance and smoother animations
  • Integrated SOC enables smoother hardware resource allocation and dynamic prioritization of computing power
  • Smart IO engine focuses on prioritizing important current tasks and reduces insufficient resource allocation
  • Upgraded memory management engine frees up more resources and makes memory usage more efficient
  • Storage refresh technology makes your device work fast for much longer via smart defragmentation
  • Intelligent network selection makes your connection smoother in poor network environments
  • Super NFC boasts higher speed, faster connection rate, and lower power consumption
  • Smart signal selection engine dynamically adjusts antenna behavior to improve signal stability
  • Upgraded network collaboration capabilities significantly reduce network lagging

[Vibrant aesthetics]

• Global aesthetics draw inspiration from life itself and change the way your device looks and feels
  • New animation language makes interactions with your device wholesome and intuitive
  • Natural colors bring vibrancy and vitality to every corner of your device
  • Our all-new font system supports multiple writing systems
  • Redesigned Weather app not only gives you important information, but also shows you how it feels outside
  • Notifications are focused on important information, presenting it to you in the most efficient way
  • Every photo can look like an art poster on your Lock screen, enhanced by multiple effects and dynamic rendering
  • New Home screen icons refresh familiar items with new shapes and colors
  • Our in-house multi-rendering technology makes visuals delicate and comfortable across the whole system
  • Multitasking is now even more straightforward and convenient with an upgraded multi-window interface

*** You can watch all the official Xiaomi distributions at HyperOS, from the tables we have posted in the following link.

Xiaomi-Hyper-Os-all-regions-update.jpg

Poslednja izmena:
Možda nisu u pitanju samo regioni. Možda je pušteo manjem krugu ljudi, pa uočen neki bag... A telegram kanel je ovaj
1721578070682.png

Samo da odgovorim ovima koji mi govore da je trebalo pre kupovine da iščitam recenzije, mišljenja korisnika, da ne kupim telefon čim se pojavio, da bih svakom našla manu i sl.
Ovaj konkretan model se pojavio u jesen 2023., a kupila sam ga u martu 2024. Dakle, čekala sam!
To što pričate da je trebalo da iščitam, ali i odgledam na YouTube-u, radila sam mesecima. Ali, ograničenja koja telefon ima (prvenstveno na kamere mislim), niko nigde nije spomenuo jednom rečju, ni pokazao (bilo direkt u video snimku, bilo print screen-om ekrana), uključujući i zvaničnu specifikaciju proizvođača. U tom smislu smatram da sam prevarena, da telefon nije saobrazan specifikacijama, a da su i domaći i strani recenzenti slučajno ili svesno prećutali šta je trebalo da se prećuti.
I da, ovo je prvi telefon kod kojeg ističem mane, jer su prećutane i jer je koštao kao da je bez tih mana - nisam dobila "koliko para, toliko muzike".
Za prethodne svoje telefone nisam reč lošu rekla, niti se osećala prevarenom, jer za nekih 250 do 300 evra više nisam ni očekivala.
Plus, rekoše za ovaj telefon da će ga update-ovima poboljšati, a dešava se suprotno. Za mene je to čisto iživljavanje nad korisnicima.
Sad sam kupila Žao mi i nikad više!

Vrh Dno