Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da li je neko radio 3d print nekog holdera/hanger-a za boxove? Varijanta kačenja/lepljenja sa zadnje strane tv-a

ja sam kacio box direktno na tv dvostranom trakom bez ikakvog holdera.

Imate samolepivu čičak traku, kome treba da bude manipulativno. Nema potrebe komplikovati.

Je l' vam radi Amlogic burning tool? Ne radi mi ni na jednom računaru, čak ni tamo gde je odranije bio instaliran!?

Poslednja izmena:
Radi. Deinstaliraj pa instaliraj ponovo sa njegovim drajverom. Po potrebi kada radiš sa njim isključi antivirus, ovo iz čiste preventive.

Jes vala baš. Došao update.

Ne znam samo šta su radili od 5 februara da ga puste tek sad.

Prilozi

• IMG_20240629_031638.jpg
    IMG_20240629_031638.jpg
    87.9 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20240629_031556.jpg
    IMG_20240629_031556.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Jel W2 i dalje najjeftinija opcija sto se tice boxeva,da li bi onaj sa 2gb rama zavrsavao posao za kodi,eon onaj za mobilni?

Za Kodi dosta znači 4GB umesto 2GB.
Ne ide samo goli Kodi već i sijaset dodataka uz njega.
Bar kod mene.
Meni je W2 već pomalo dosadio, naručen je X4, u najprostijoj varijanti, da se poigram malo hlađenjem i produvavanjem čipseta i memorije.

Наравно да је довољно 2GB RAM-a за коди ако се не натрпава са скиновима и још којечиме.
1-2 адона заснованих на real debrid или елементум, еон адон ко користи и то је то. Остало је шминка.

mi box imam sigurno već pola godine radi lepo i kodi i sve. ume malo da zalaguje ali skoro neprimetno s vremena na vreme, super je optimizovan
jedino malo više memorjie za skladištenje ne bi bilo loše, ovo je knap iako nemam mnogo aplikacije ali npr kodi zauzima 1gb i imam 1gb slobodno samo

Možda može i sa 500mb slobodnog ram da radi ali nikada ne bih sa tim ekspentisao i posle svaki čas restartovao ili brisao keš. Misljenja sam da box i ram treba da "diše", a i zašto bi se igrali kada je to samo nekoliko eura razlike.

@Salac UE sto ne testiras za kanal neki jeftini rockchip i allwiner chipset?
Rado bih pogledao da li se tu nesto popravilo i promenilo i da vidimo kako sada rade ti uredjaji.

Sve se svelo na amlogic, svi samo to kupujemo, kao siguricu.

Ima li potrebe uzimati verziju od 64 ili je i 32GB dovoljno za striming apl? Kupujem vontar w2

@Salac UE sto ne testiras za kanal neki jeftini rockchip i allwiner chipset?
Rado bih pogledao da li se tu nesto popravilo i promenilo i da vidimo kako sada rade ti uredjaji.

Sve se svelo na amlogic, svi samo to kupujemo, kao siguricu.
Било је неких назнака да се склопи договор са једним увозником тих јефтиних боксева, али је (на жалост) остало само "бићемо у контакту".

Pozdrav ljudi! Trebala bi mi pomoć oko izbora... Razmišljao sam da uzmem Mi Box druge generacije, ali se sjetih da prvo malo istražim. Pretpostavljam da postoji nešto bolje za slične pare? Vidim već da se pominje Vontar W2 i X4. Moje potrebe su youtube, stremio i možda hbo aplikacija. Ne bi loše bilo ni da se ponekad pogleda ufc preko nekog pretraživača :)

U Izraelu operateri počeli da dele uređaje sa najnovijim Amlogic S905X5M i AndroidTV 14 :)
Netflix, Dolby Vision, AV1, Wi-Fi 6...
Naravno SEI Robotics!

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Trebala bi mi pomoć oko izbora... Razmišljao sam da uzmem Mi Box druge generacije, ali se sjetih da prvo malo istražim. Pretpostavljam da postoji nešto bolje za slične pare? Vidim već da se pominje Vontar W2 i X4. Moje potrebe su youtube, stremio i možda hbo aplikacija. Ne bi loše bilo ni da se ponekad pogleda ufc preko nekog pretraživača :)
wontar i mi box su dve razicite stvari.
mi box ako ti je bitan makar jedan streaming servis i/ili ako ti tv podrzava dolby vision.
wontar ako zelis iskljucivo torrente SDR.

Preetrazujem twmu, hov
Ne mogu dati preporuku za nesto sto nisam koristio, ali mogu napisati sta sam gledao.

pre svega gledam da bude zgodan za ruku sa sto manje tastera da se moze bez gledanja koristiti i da bude na alkalne baterije posto litijumske stalno moras puniti, i svi su oko desetak dolara ili manje.

G10
Pogledajte prilog 294743

G40s
Pogledajte prilog 294744

H17
Pogledajte prilog 294745

T1 i T1pro,
Pogledajte prilog 294746Pogledajte prilog 294747

G50s, (ne da mi vise slika da okacim)
smart T1
wechip W1
Pretrazujem temu, znam da je neko kacio ove predloge za dobar airmouse. Reci mi sta si na kraju uzeo i ima li nesto bolje od ov
oga u medjuvremenu da je izaslo. Hteo bih da ima backlight, da ima sto veci domet. Slova i glasovna pretraga, pozeljno ali ne i presudno. Hteo bih nesto kvalitetnije da uzmem da se ne cimam stalno.

Vontar pusta HDR.
ne pusta dolby. HDR nisam ni video da neko nudi. dolby ili mozda hdr10+.
10+ mozda moze da se pusti kao obican hdr ili sdr, ali dolby ili radi kako treba ili je ljubicast/zelen.

ne pusta dolby. HDR nisam ni video da neko nudi. dolby ili mozda hdr10+.
10+ mozda moze da se pusti kao obican hdr ili sdr, ali dolby ili radi kako treba ili je ljubicast/zelen.
Ako se ne zna prvo se o tome malo pročita a ne tvrditi nešto na prvu loptu.
ARM Cortex-A55 procesori koji dostižu brzinu od 2 GHz i integriraju Mali-G31 MP2 GPU. VPU uključuje 4K@60fps, HDR, HDR10 i HLG podršku.

E nek si mi reko. Negde pise i da je zemlja ravna.
E sad, ne znam da li je u pitanju greska autora teksta koji si okacio ili je x4 dobio podrsku samo za hdr10, a ne i + koji sam ja pomenuo. Dolby naravno ne moze i nikada nece moci.
takodje, ne znam da li ista od hdr radi na slimbox, to stvarno nemam nameru da istrazujem.

Za dolby oduvek treba licenca,
teško da nesertifikovani box ima plaćenu licencu

Preetrazujem twmu, hov

Pretrazujem temu, znam da je neko kacio ove predloge za dobar airmouse. Reci mi sta si na kraju uzeo i ima li nesto bolje od ov
oga u medjuvremenu da je izaslo. Hteo bih da ima backlight, da ima sto veci domet. Slova i glasovna pretraga, pozeljno ali ne i presudno. Hteo bih nesto kvalitetnije da uzmem da se ne cimam stalno.
Pravio sam više puta taj pregled, trebalo bi da ima novije od toga.

Ja sada imam boxput zaboravio oznaku napisati kasnije

Pozdrav,

pitanje za auditorijum. Ukratko, treba mi android box za stari ali LCD TV na vikendici. E sad taj box bi trebalo da ima sliejdće mogućnosti:

• da se prije svega na njega mogu instalirati android verzije za mobilne EON od SBBa i TVtoGO od mtel-a jer sam već "ispucao" TV uređaje sa nalogaa a za mobilni imam još prostora za registraciju novih uređaja na naloge
  • da ima RJ45 ethernet port da ne opterećujem wifi mrežu bez potrebe
  • da ima daljinski sa što više funkcija "običnog" TV daljinskog jer bi TV koristili i matorci koji nisu frendli sa nekim skrolovanjem i kuckanjem za odabir kanala, pojačavanje i sl.
  • ne mora čak biti ni 4K jer su to stariji TVi koji su 1080p tj. FullHD uređaji ali nije na odmet ni da budu 4K

Izbor mi je pao na ova dva BOXa ali nisam siguran da zadovolajvaju prvi uslov koji je u principu i najbitniji:

Unaprijed zahvalan na odgovoru
Sada vidjeh da ne dozvoljavate šering linkova. Ovo su dva uređaja koja sam gore šerovao da su mi zapala za oko:

1. Nokia Android TV Streaming Box 8000, Smart TV Box with Android 10.0 and Built-in Chromecast, WiFi, HDMI, USB-C Port; Includes Bluetooth Remote Control with Backlit Buttons
2. Android TV Box G1 4K HDR Dolby Vision Smart Streaming Player 4GB RAM HDMI 2.1 WiFi 6 LAN Chromecast Netflix Prime Video Disney+

Nazad
Vrh Dno