Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja

Android-15-release-schedule.png

Poslednja izmena:
razmisljam da uzmem pixel 8 ili čak i pro, pošto prelazim sa poco f2 pro koji je istih dimenzija. Zanima me da li je dovoljno mračan ekran noću? to mi je baš jedna od bitnijih stavki

razmisljam da uzmem pixel 8 ili čak i pro, pošto prelazim sa poco f2 pro koji je istih dimenzija. Zanima me da li je dovoljno mračan ekran noću? to mi je baš jedna od bitnijih stavki
Imam 6 pro i barem na njemu postoji opcija "extra dim", znaci mracniji ekran od najmracnijeg u podesavanjima. Idealno za pred spavanje.

• Like
Reagovanja: kVu
Pretece me kolega ali da, extra dim je odlicna opcija. Mozes da zadrzis dugme i da biras intenzitet i kada stavis na najmanji moguci brightness onda se maltene nista ne vidi sto bi trebalo da bude i vise nego dovoljno tamno za tebe.

Imam utisak da od A15 bete 3 otisak prsta dosta bolje radi, ranije se dešavalo da dosta puta ne otključa pa sam mislio da ima veze sa zaštitnim staklom.

I ja :) samo što ću pre toga sigurno na pixel 9 pro :) još godinu ipo dana mučenja sa prosečnom baterijom :)

Ja bogme preskačem devetku, guram sa ovim do TSMC modela

Ja moram da ga uzmem. Toliko mi je teško da izdržim na jednom modelu duže od 6 meseci da je to neverovatno :/
sreća pa ortak neće skoro iz DE pa sam izbegao prelazak na OnePlus 12 :)

Ovaj moj p8pro ću prodati u septembru pa ću pixel 9 pro čekati na pixel 6 pro ( i dalje najbolji osećaj u ruci ) :)

Jedan hint za ljude koji koriste pixel stand, a koji sam tek danas izvalio :) i ako ga koristim već 5 meseci :)

Naime kada vam se mob puni AOD je upaljen, i kada dobijete neku not I hoćete da je pročitate ili makar njen preview jedan klik na ekran vas iz nekog razloga baca u pixel stand 2 podešavanja umesto da upali ekran i da vidite lock screen I preview notifikacije.
Fora je da morate dupli tap na ekran da ne bi ušao u settings za stand 2 nego da upali normalno ekran :)
Jako čudno/glupo rešenje od Googla

Poslednja izmena:
Au ala je picky ovaj pixel 8 pro sa punjačima i kablovima. Punjač koji koristim već par godina sa ugreen kablom i koji mi je punio poco f2 pro na 18W uopšte ne želi da puni pixel. Probao sa drugim kablovima i max mu šalje 5W tj. 5V 1.0A, nema trika da prebaci na 9 volti. Drugi punjač. tj. 30W brick koji sam dobio uz poco radi i to je okej.

Imate li neki savet za power bank i/ili kablove za njega? Naručio sam 100W asometech punjač sa ali-ja i 100w ugreen usb c - usb c kabl. Valjda će to biti okej za kućno punjenje

Kakav je Pixel 8 pro sad posle nedavnih apdejtova, citam da je dosta bagova ispravljeno?
Posto sam na jednoj temi pitao, za istu cenu imam iphone 15 (obican) i Pixel 8 pro (oba telefona nova) pa su me mahom ljudi savetovali da idem na IP 15 (jer je P8 pro tada imao gomilu bagova, pljuvan je i chipset, baterija itd).
Za casual korisnika s tim da je SOC prilicno visok, browsing, Netflix, Youtube. kamera nije prioritet (to jedino znam da ga Pixel sije)

Smešna priča, nisu za poređenje, čak i običan Google Pixel 8 ima 120Hz displej...
Ako ti kamere, displej, softver/podrška nisu toliko bitni uštedi pare i kupi neki android srednje klase od 250 do 400€ (npr. Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 12GB/512GB za 330-350€ ili Samsung Galaxy A55 trenutno 290€ - oba na KP sa 2 godine garancije i fiskalnim) mada i tamo ćeš naći koju kameru više, brzo punjenje (i do 120W sa sve punjačem u kutiji) i 120 Hz :)

Poslednja izmena:
Smešna priča, nisu za poređenje, čak i običan Google Pixel 8 ima 120Hz displej...
Ako ti kamere, displej, softver/podrška nisu toliko bitni uštedi pare i kupi neki android srednje klase od 250 do 400€ (npr. Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 12GB/512GB za 330-350€ ili Samsung Galaxy A55 trenutno 290€ - oba na KP sa 2 godine garancije i fiskalnim) mada i tamo ćeš naći koju kameru više, brzo punjenje (i do 120W sa sve punjačem u kutiji) i 120 Hz :)
Ne kupujem za sebe, ja sam Apple tabor 😊
Kupujem bratu za rodjendan pa sam mu otprilike navike koriscenja ovde naveo.
Dugo nije imao nesto iz malo viseg segmenta pa sam mislio neki od ova 2.

Some Google Pixel users are facing boot loops when trying to use Spotify (Updated)
The new issue seems to affect Pixel 6, Pixel 7, and Pixel 8 series devices.

Ne kupujem za sebe, ja sam Apple tabor 😊
Kupujem bratu za rodjendan pa sam mu otprilike navike koriscenja ovde naveo.
Dugo nije imao nesto iz malo viseg segmenta pa sam mislio neki od ova 2.
ako mu je svejedno koji je OS ja bih išao na iphone. Sve je okej sa pixel 8 pro koji sam uzeo skoro, al ničim me nije impresionirao. za volte mora da se radi gimnastika sa drugom app i tako to. iphone sigurno ima i bolju bateriju, a čipset tek.

Nego da vas pitam:
Nesto sam se bio nakanio da kupim za poklon Pixel 8 (osoba ne koristi igrice pa performanse Snapdragon-a mi nisu potrebne) kad sam naletio da ima serija Pixel 8 koja ima fabricki problem sa rozom linijom (izgleda kao da flet kabal ode zbog zagrijavanja ili losih spojeva poslije odredjenog vremena). Vise o tome na:

E sad ovi iz Google-a nikako da kazu koju seriju Pixel 8 je to pogodilo (posto pisu da mora proci provjeru IMEI broja da bih se priznao taj kvar onda je logicno da ima odredjena serija koja ne valja). Ja koliko sam vidio Pixel-i kod nas slabo ko ima taj problem (nasao sam jednu osobu na lokalnim forumima koja prodavala, ispod cijene, takav Pixel 8 sa tom greskom).

Da li se ovaj problem desava kod nas?

Napomena: Pixel 8 pro mi je malo poskup, a Pixel 8A ima malo losiju sa baterijom (punjenje i ostalo) pa mi je zato 8 bio najinteresantniji.

@fkloznica Videh oglas, šta si uzeo da premostiš do Pixel 9?

Ništa. Biću na p6 pro dok ne izađe p9pro :)

Reko kada sam već prodao Magic 6 pro neka ide i ovaj :) a i p6pro leži dosta lepše u ruci u odnosu na p8pro i pored polomljenog ekrana :)

Ja u CG ne mogu da napravim 5G na mtel mrezi, to je valjda isto kao i mts. Radi li vama 5G na mts mrezi ?

Vrh Dno