Šta je novo?

LG Televizori

Ugasi Always ready (General->ALways ready)). Tako da kada ugasim TV, odmah je skroz ugasen.

Standby svetlo moze samo da se ugasi, na LG C3, nema promene boje (bas je jako plavo svetlo, cela soba svetlela nocu). General->System->Additional Settings->Standby Light.

Jel može nekako da se podesi da TV ne prikazuje skremblovane kanale (ni pri menjanju kanala, ni pri gledanju Guide)?

Ako ne može, kako onda najlakše editovsti listu i izbaciti te kanale?

Može, kada ideš na pretrazivanje kanala samo stikliraj opciju "Skip scrabble programmes".

A možeš i posle skeniranja u podešavanju program liste da sakriješ sve kanale koji te ne zanimaju

Može, kada ideš na pretrazivanje kanala samo stikliraj opciju "Skip scrabble programmes".
Tu opciju sam nekako ispustio 🙁
Moraću opet da skeniram.

Nego, jel neko koristi Blind search opciju pri skeniranju kanala? Jel donosi ona nešto u praksi?
U teoriji ona traži i kanale koji nisu lepo zavedeni koliko sam shvatio.
A možeš i posle skeniranja u podešavanju program liste da sakriješ sve kanale koji te ne zanimaju
Jel si našao možda opciju da tu sam sakrije sve koji su kodirani?

Da li iko ima model QNED863 da moze da podeli iskustva?

Ne znam da li je bilo reci ovde ali stremio stigao na LG konacno 🙂 .
Za sad mi deluje da je sve ok.

Pozdrav,
Od skora imam UHD UR81.
Problem koji mi se javlja prilikom korišćenja je kada na njega povežem bluetooth slušalice jako često dolazi do pucanja signala i gubitka tona i subjektivan osećaj je da su slušalice tople (možda je ovo do nečeg drugog).
Slušalice inače rade dobro sa bilo kojim drugim uređajem. Probao sam sa resetom, izvlačio iz struje, i neko vreme rade dobro ali se problem ponavlja.
Da li je neko imao slične probleme?

Imam jako cudan i iritirajuci problem sa tv - om,Lg SM8200PLA,problem je u tome sto tesko mogu da ga ukljucim/iskljucim,naime moram da "setam daljinski" dok ne pogodi neki ugao da bih mogao da ga ukljucim ili iskljucim.
Kada uspem da ga ukljucim onda sve normalno radi i kada "setam" strelicu isto sve normalno radi samo su ukljucivanje i iskljucivanje problem.
Ispred senzora mi je centralni zvucnik pa ga zaklanja ali opet kazem posle ukljucivanja sve normalno radi tako da bi zvucnik i tu pravio problem da je do njega a i mislim da daljinac (magicni) radi preko Bluetooth - a.
Promenio sam i baterije u daljincu i opet isto (jedino ako nije problem sto sam stavio punjive baterije koje su od 1.2v?)
Ima li nekog resenja za ovo?

Pretpostavljam da IR koristi za ukljucivanje TV-a a posle da radi preko BT-a.

Možda je i dugme za paljenje/gašenje na daljincu otišlo. Imam takav problem na drugom uređaju, svi dugmići rade dobro osim jednog

Ipak su baterije u pitanju (mada mi je cudno da posle ukljucivanja daljinac radi normalno) stavio sam nove Duracell baterije (kupljene kad i ove sto su bile u daljincu,4 komada, ali ove nisu koriscene) i sada normalno ukljucuje/iskljucuje tv.

Pozdrav,
Od skora imam UHD UR81.
Problem koji mi se javlja prilikom korišćenja je kada na njega povežem bluetooth slušalice jako često dolazi do pucanja signala i gubitka tona i subjektivan osećaj je da su slušalice tople (možda je ovo do nečeg drugog).
Slušalice inače rade dobro sa bilo kojim drugim uređajem. Probao sam sa resetom, izvlačio iz struje, i neko vreme rade dobro ali se problem ponavlja.
Da li je neko imao slične probleme?
Koliko vidim po drugim forumima, ispada da je problem sa Bluetooth vezom jako čest kod Lg televizora i da je jedan od razloga to što i magic remote koristi Bluetooth vezu pa to stvara zabunu.
Izgleda da niko od vas nije imao slične probleme...

Šta predstavljaju ova 2 broja posle G4 u nazivu modela?

LG OLED 65 G4 6 LS
LG OLED 65 G4 5 LW

L = DVB-T European tuner, S = postolje, W = bez postolja (wallpaper), ali ova 2 broja su mi nepoznata? 🙂

I ja nalazim samo objašnjenja za slobo na tom mestu gde je broj!?

lg-oled-tv-models-2024.png

Vrv označava gde je proizveden ili nešto slično!?

Mozda je samo oznaka za postolje 6, a bez 5 ili nesto slicno. Ako neko od kolega bude znao napisace.
Za g seriju samo bez postolja.

Postoji G4 i sa postoljem, ovo zadnje S označava stand, tako da nije to.

lg-oled65g46ls(1034004)_667835_15_Normal_Extra-3.webp

lg-oled65g46ls(1034004)_667836_16_Normal_Extra-4.webp

Bugari su čudo 🙂
LINK

9 - DVB x2 - Germany, Austria, Switzerland (twin tuners only G series)
8 - DVB x2 - Germany, Austria, Switzerland (twin tuners only G series)
7 - DVB x2 - Germany, Austria, Switzerland (twin tuners only G series)
6 - DVB x1 - Denmark, Finland, France, Greece, Norway, Portugal, Russia & CIS, Slovakia, Spain, Sweden, Türkiye, UK & Ireland, Ukraine, (India)
5 - DVB x1 - Denmark, Estonia, Finland, France, Greece, Italy, Norway, Poland, Portugal, Russia & CIS, Slovakia, Spain, Sweden, Türkiye, UK & Ireland, Ukraine
4 - DVB x1 - Denmark, Estonia, Finland, France, Greece, Italy, Latvia, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Spain, Sweden, UK & Ireland (India)
3 - DVB x1 - Bulgaria, Czech Republic, Croatia, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Romania, Serbia,
2 - DVB x1 - Bulgaria, Czech Republic, Croatia, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Romania, Serbia,
1 - DVB x1 - Bulgaria, Czech Republic, Croatia, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Romania, Serbia

G4 6 LS - Magic Remote MR24, IR Blaster cable, WiSA Ready (Up to 2.1 Channels), stand

G4 5 LW - Magic Remote MR24, IR Blaster cable, WiSA Ready (Up to 2.1 Channels), wall mount

L - DVB-T2 https://www.dvbtmap.eu
S - with table stand included
W - with wall mount included

Poslednja izmena:
Posle dve nedelje citanja i istrazivanja, smaranja ljudi na private i milion YT klipova, uz sve zenine napore da budzet ostane na 85 hiljada, narucio sam LG C3 65".

Hvala svima koji su mi pomogli, pogotovo @Antara i @MarcusS

Svi odlasci u prodavnice i gledanje TV-a uzivo nisu imali nikakvog smisla s obzirom da pustaju promo materijal koji nema veze sa realnoscu, jedino sto je bilo korisno je da vidim razliku izmedju 55 i 65.

YT je takodje sumniiv jer su mnogi dobili TV na poklon i onda pojma nemas da li su stvarno dobri ili ih ovi hvale u znak zahvalnosti i dalje saradnje. Da ne pricam da za mnoge modele nisam mogao da pronadjem krsten video.
Takodje su i cene skocile i dodatno zakomplikovale, pa je npr. QNED mnogo skuplji nego pre par meseci i kosta skoro kao OLED.
TCL sam video kod ortaka i nije mi se nesto posebno svideo.

Sve u svemu, C3 bi trebalo da stigne sledece nedelje i to mi je prvi smart TV, prethodni je bio neki CRT kojeg sam gledao od osnovne i koji nije u upotrebi 7-8 godina.

E to je skok, sa CRT na OLED.
Bices i vise nego zadovoljan sigurno 🙂

Odličan izbor. Nadam se da će te lepo služiti i bićeš oduševljen u to sam siguran.

Posle dve nedelje citanja i istrazivanja, smaranja ljudi na private i milion YT klipova, uz sve zenine napore da budzet ostane na 85 hiljada, narucio sam LG C3 65".

Hvala svima koji su mi pomogli, pogotovo @Antara i @MarcusS

Svi odlasci u prodavnice i gledanje TV-a uzivo nisu imali nikakvog smisla s obzirom da pustaju promo materijal koji nema veze sa realnoscu, jedino sto je bilo korisno je da vidim razliku izmedju 55 i 65.

YT je takodje sumniiv jer su mnogi dobili TV na poklon i onda pojma nemas da li su stvarno dobri ili ih ovi hvale u znak zahvalnosti i dalje saradnje. Da ne pricam da za mnoge modele nisam mogao da pronadjem krsten video.
Takodje su i cene skocile i dodatno zakomplikovale, pa je npr. QNED mnogo skuplji nego pre par meseci i kosta skoro kao OLED.
TCL sam video kod ortaka i nije mi se nesto posebno svideo.

Sve u svemu, C3 bi trebalo da stigne sledece nedelje i to mi je prvi smart TV, prethodni je bio neki CRT kojeg sam gledao od osnovne i koji nije u upotrebi 7-8 godina.
C3 65 za 85k??

Danas akcija na Ananasu za 69 000 70" ekran
Inace idu od 90 000 na vise, kod njih je danima bio 112000...

LG Televizor 70 ur 80003 lj 70", UHD​

Ja ga porucio
Daj bože da ti stigne 😅

Nazad
Vrh Dno