Šta je novo?

Kupovina laptopa u 2023 - opšta tema [za konkretne preporuke je podforum "Šta da kupim"]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se ali nije radikalno kao na primer na novom G16 i sličnim...i sam sam baš jako gadljiv na pomenuto. Najgore mi kad stoji na postolju za hlađenje i blago vibrira od vibracija ventilatora.

Screenshot-20240623-181952-You-Tube.png

Screenshot-20240623-182142-You-Tube.png

Photoshop već sad izuva i sa emulatorom, a te treba da izađe native verzija :)

PS.png

I naravno, ove nedelje baš samo Yoga Pro 9i na akciji, od svih tipa 20kom laptopova koje sam pratio...ću se roknem 🤪

Ništa to ne valja, još ako je verzija sa i9 (13905H) & 16" (Mini LED 16:10) & 4070 (100W TGP) to je tek katastrofa :)

Poslednja izmena:
@Stock sve to samo sa 4060 ispod 1500$ open box excellent...32gb podrazumevam. A fora je što je 4060 i 4070 oko 10% razlike a doplata skoro 1000$

Na Best Buy.

To što ovde u Evropi i kod nas deru sa cenama ne znači da je svuda tako.

Ovo je regularna cena sa on govori o open box koji je u odličnom stanju (neko naručio, samo otvorio, video da mu ne odgovara i vratio u roku od par dana}.

Prilozi

• 1719214407271 (1).png
    1719214407271 (1).png
    325 KB · Pregleda: 54
Gde ima to sve za 1500$? 😂
Marti već objasnio, jedino što nije stavio za open box nego baš brand new...
Al da ne bude da pričam samo...ima i za 1380$ al to mi već kao polovno ide pa ne gledam

Prilozi

• Screenshot_20240626_231008_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240626_231008_Samsung Internet.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 50
Sad si me razočarao, ja sam mislio da ćeš pazariti nešto egzotično što ovde niko nema pa da iz prve ruke čujemo kako je a ti ziheraš ideš na sigurno...😂
Kad baš spomenu egzotiku, ja se upecao.😁
Sutra ili prekosutra bi trebao da stigne novi XPS 16” sa Ultra 9 185H procesorom, RTX4070, 64GB DDR5, 4TB M.2 i OLED UHD+ Infinity Edge Touch ekranom.
Plaćen još 2. juna i još uvek ga čekam. Najgore od svega što ću morati da se drndam sa Dell-om da mi vrate oko 700e pošto su u međuvremenu oborili cenu, a imam pravo na to po njihovoj politici zaštite kupca: "If you see a lower price on Dell.com for a product you bought from Dell in the 30 days after your purchase, we will refund the difference", pa ću videti šta će od toga ispasti. Osećam da će biti nategnuto, pošto sam sa njima već prošao neke peripetije, ali o tom potom.😉

@Shomi22 ne znam što uze ovako preplaćenu mašinu al neka te služi. U americi što piše uglavnom tako i radi (obzirom da ih narod tuži za svaku glupost), brat je zimus bez problema vratio 50$ u bestbuy iz istog razloga

Ne znam šta bih ti rekao, a da bude smisleno, sem bolest uzela maha.🤣😂🤣
Valjda zato što laptop menjam na 5 godina, a nekako mi je Dell oduvek bio u srcu. Skoro sam prodao moj Alienware koji me je extra služio od 2019, pa rekoh da pređem na nešto lakše i mnogo lepše.😁 Mada moram priznati, dizajn je imao presudnu ulogu.😊
Iskreno, nisam očekivao da ću od starta imati bilo kakvih problema sa “firmom” tog kalibra, ali neću da malerišem, čekam da stigne, pa ćemo onda podrobnije. Ništa im ne verujem.

Poslednja izmena:
@Shomi22 ništa, javljaj kako si prošao. I realno ubuduće obrati pažnju na yoga pro 9i...kontam bolje za manje

@fkloznica pitanje je i sa akcijama (bar u neko dogledno vreme) koliko će isplativ biti...baš jaka cena. Ne znam kako je unutra organizovan, jel sklonjen treći fan za 4070 model obzirom da ide sa AMD-om ili ista priča kao i sa intel ultra procesorima? Mene i dalje odbija od kupovine istoga jako "flimsy" ekran i to što isti ne može 180 da se otvori!...mada razmišljao sam se prošle nedelje kad je bio na akciji model sa intelom...da je išao sa 32gb za 1599$ koliko je bio, kupio bih.

Da.. videćemo da li ima treći fan, ali cenim da da.
To za 180 stepeni su baš zeznuli. Merkam njega ili novi legion 7(naslednik slim 7), mada njega nema u AMD varijanti, čak ni u Intel ultra, tako da njega moram da zaobiđem nažalost. Inače on mi je idealan samo da je AMD.

@fkloznica Daaa taj novi legion 7 je baš lepa sprava. Ako ti intel ultra igra ulogu i imaš koga tamo, obrati pažnju na ovaj yoga pro 9i što sam kačio

Zašto ne prebacite fokus na Elite X procesore?
Po meni trajanje baterije i sleep mode (pravi sleep mode a ne ovo smeće u zadnjih 10 godina) je Best buy...

@Ludak po svemu što sam trenutno ispratio, i dalje se više gubi nego što se dobija (osim ako nisi "road warrior"), ali potencijal postoji i vremenom će biti samo bolje. Pri tom su se tek pojavili i idu za full price...kad krenu akcije biće pravi deal

Treba mi mišljenje za hp victus laptopove, pre svega kakav je kvalitet izrade, da li su pouzdani i sl?

Zašto ne prebacite fokus na Elite X procesore?
Po meni trajanje baterije i sleep mode (pravi sleep mode a ne ovo smeće u zadnjih 10 godina) je Best buy...
Za hrpu softvera i alata nema native podrske, ili ima native podrske ali su performance suboptimalne u odnosu na ono sto Intel/Ryzen trenutno nudi (ako je potreban Windows/Linux laptop).
Meni u razvoju i dalje neki pluginovi i alati ne mogu da se native nameste da rade na Snapdragon instrukcijama jer nisu x86, jednostavno.
Ali mi je vrh ideja i voleo bih X1 od 15/16" s dobrim Elite X, platio bih to na keca.

Generalno, kako vam se čini serija Lenovo ThinkBook 16 G6 u odnosu na IdeaPad Slim 5 (kućište, baterija, tastatura)?

Treba mi mišljenje za hp victus laptopove, pre svega kakav je kvalitet izrade, da li su pouzdani i sl?
Victus ti je plastikaner sa losim hlađenjem, ispranim ekranom + slabe sarke. Od HP-a sto se tice geming serije samo Omen, mada ni oni nisu nesto u zadnje vreme pored drugih marki.
A asus tuf, sa 3060 grafikom?
Bolje gledaj Lenovo Legion sa 3060 6GB 130W ili sa RX 6600M 8GB 120W.

• Like
Reagovanja: dlz
Generalno, kako vam se čini serija Lenovo ThinkBook 16 G6 u odnosu na IdeaPad Slim 5 (kućište, baterija, tastatura)?
Imao sam prilike da probam obe serije. Meni su tu negde po pitanju kvaliteta. Ne svidjaju mi se tastature i touchpad, ali verovatno jer sam navikao na thinkpad.

Victus ti je plastikaner sa losim hlađenjem, ispranim ekranom + slabe sarke. Od HP-a sto se tice geming serije samo Omen, mada ni oni nisu nesto u zadnje vreme pored drugih marki.

Bolje gledaj Lenovo Legion sa 3060 6GB 130W ili sa RX 6600M 8GB 120W.
Znam da je Legion odličan, ali je kod nas preskup, a nemam nikog da mi nabavi napolju, tipa USA. :/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno