Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Gde to piše.

Ne znam.gde si to citao za Atlas

U slučaju kvara ili saobraćajne nezgode korisnik ima pravo na uslugu šlepovanja vozila bez ograničenja kilometraže za Republiku Srbiju do prijavljene adrese. Ova usluga je ocenjena sa najvišom ocenom od strane vozača.
Procitaj ugovor ili opste uslove poslovanja. To sto pise na sajtu okaci macku o rep....Diskutovano je o tome vise puta na ovoj temi.
Edit:
Imas na prethonim stranicama primere ugovora. Ja sam postavljao.

Ja kazem, deluje kao da je papir jedno a praksa drugo. Procitao sam milion recenzija svuda, nemoguce da se to bas svima svidja, bar jedan bi napisao e doslepali mi auto posle 30 dana. Pricam o mapama gde imaju ocenu 4.9 na 1200 recenzija, plus silni forumi i drustvene mreze.

Rok od 30 dana moze biti i odmah i za 30 dana.

Mada ako imaju prevoz za sve putnike nazad a svakako slepam auto, iskreno mi je to nebitno.

• Like
Reagovanja: cof
Oni su se u ugovoru ogradili da imaju rok 30 dana za slepanje. Mozda bude za 1 dan a moze biti i 29 dana. Isto kao sto su se ogradili da ako hoces ono slepanje od 500km imaju rok 4 dana. Mozes da ih pitas gde ce biti auto dok se organizuje slep? :D
Gde ima tih recenzija....bas bih procitao nekoliko.

Rok 30 dana stoji da bi se obezbedili. Nije isto dovesti auto sa severa Grcke i sa severa Norveske. Jedno moze da bude za par dana a drugo moze da zahteva i par nedelja.

To je ono sto se meni desilo sa vozzi u Austriji. Em sto je 31 decembar, a pogotovo losija pokrivenost slepadzijama ka tamo, jer su im udarna mesta i najveci broj korisnika na putevima po Balkanu.

Dok sam cekao da se pojavi slep (skoro 4h) listao sam aplikaciju vozzija i gledao live mapu slepa po Makedoniji i Grckoj. Bukvalno na svakih 20-30km a pricamo o decembru. Prepodne.

Danas sam trazio da mi posalju pdf Euro+ za A24 i koliko sam shvatio automobil mora da kosta vise od 1000e po katalogu (AMSS?) da bi ga prevezli u Srb, rok za prevoz vozila 30 dana (a nije mi jasno gde bi mogao da stoji automobil i kako predati kljuceve/dokumenta) tih mesec dana a ako hocu ranije (rok 4 radna dana) onda je 1000e njihov deo a moje sve preko doplata i rok je sat vremena da prijavis kvar :D
Popravka od 500e je za motor a sve ostalo 100-200e.

Mislim da vrednost auta mora da bude veca od cene usluge slepanja a koliko veca to ne znam. Mislim da tu stavku imaju sve pomoci na putu. Oni ce prihvatiti uplatu pomoci na putu za bilo koji auto i bilo koje vrednosti ali je njihove diskreciono pravo da te otkace za slepanje :D
Da li oni tebi daju novac u vrednosti auta i otkace za slepanje ili te samo otkace to vec ne znam :)

Mislim da vrednost auta mora da bude veca od cene usluge slepanja a koliko veca to ne znam. Mislim da tu stavku imaju sve pomoci na putu. Oni ce prihvatiti uplatu pomoci na putu za bilo koji auto i bilo koje vrednosti ali je njihove diskreciono pravo da te otkace za slepanje :D
Da li oni tebi daju novac u vrednosti auta i otkace za slepanje ili te samo otkace to vec ne znam :)
I to je opasna navlaka. Ti prihvataš uplate sve može dok daš pare i kada se nadješ u problemu oni te otkače. Taj način poslovanja je samo u Srbistanu.
Dal tako posluje ADAC u Nemačkoj.
Lično sam bio prisutan u Čekoj kada je babi Nemici otišao neki Fordić cenim da je bio preko 10 godina starosti, krenula baba iz Drezdena u Hrvatsku na more sama, pozvala ADAC i bez stresa sačekala šlep.
Stigli momci auto na šlep u ovlašćeni servis, baba u hotel do popravke auta (bila je nedelja) nit' stres, nit' rasprave sa operaterom.
Mi ovde razmatramo kao da smo pravnici njihove ugovore, a niko se još nije našao u situaciji da treba da pozove i ne daj Bože da se nadje.

Zanima me koju pomoć na putu uzeti. Pre sam pri registraciji birao Dunav osiguranje i tamo njihov paket pomoći na putu. Sad sam u DDOR Novi Sad (tako u tehničkom odradili). Da li da uzmem neki njihov paket ili da idem na nešto drugo tipa Atlas i sl? Vidim da ima neki popust preko A1 čiji sam korisnik.

Zanima me koju pomoć na putu uzeti. Pre sam pri registraciji birao Dunav osiguranje i tamo njihov paket pomoći na putu. Sad sam u DDOR Novi Sad (tako u tehničkom odradili). Da li da uzmem neki njihov paket ili da idem na nešto drugo tipa Atlas i sl? Vidim da ima neki popust preko A1 čiji sam korisnik.
Ja na jednom autu koji vozim samo po Srbiji (i to pretežno do 200 km od kuće) koristim DDOR pomoć na putu. Ali za drugi s kojim idem u inostranstvo, iako imam neki osnovni paket pomoći na putu koji dobijam uz kasko, sam uzeo Atlas. Sve zavisi od tvojih potreba

S obzirom da treba da idem i po zeleni karton u DDOR najverovatnije ću uzeti od njih i pomoć na putu.

S obzirom da uzimas zeleni karton ides u Grcku, ne daj boze da ti zatreba pomoc na putu sa DDOR-om se neces usreciti... Cista navlakusa zbog povoljne cene, od koliko 2500-3000 din... Bez 6000-7000 da se izdvoji za pomoc na putu, nema ni krstene pomoći, tako da slobodno mogu reci da je ovo postalo koliko para toliko i muzike.

Dobio sam mejl od Nikane da je Atlas preuzeo sve aktivne pakete Vozzi koji su kupljeni preko Nikane. Mada nema zvanično obaveštenje na sajtu. Sad sarađuju sa Atlasom i nude 5 do 10 posto popusta u zavisnosti od paketa.

Stvari stoje ovako. Ukoliko se kupi nova polisa preko Atlasa, Atlas preuzima Vozzi paket, uslugu izvršava prema uslovima novog paketa za koji se opredelite, a novi Atlas paket počinje da važi od trenutka kada istekne Vozzi paket i važi još godinu dana nakon toga. Upravo sam ugovorio Internacionalni+ paket koji će važiti godinu i dva meseca, jer je Vozzi "aktivan" još ta dva meseca. Pošteno. Nadam se da neće trebati.

Svašta... Ja sam uzeo Internacionalni+ ali ne preko Nikane a imao sam Vozzi.

Ne mora preko Nikane da se uzme, nego je uslov da je Vozzi uzet preko Nikane.

Onda sam pogrešno shvatio...

Koja je sad to fora da oni uzimaju Vozzi na sebe? Što bi to radili ako su ovi propali, ko će da im plati bilo šta što se desi u periodu starog Vozzi paketa?

Pa već se pisalo da je većina paketa Vozzi pri isteku, pa na ovaj način dolaze do novih klijenata.
U mom okruženju većini ovih dana ističu paketi.

Koja je sad to fora da oni uzimaju Vozzi na sebe? Što bi to radili ako su ovi propali, ko će da im plati bilo šta što se desi u periodu starog Vozzi paketa?

Nisu preuzeli sve pakete, već samo kupljene preko jednog referala. U najgorem slučaju je ostalo 3 meseca tj kao što su nekima ovde davali 15 meseci za godišnju pretplatu.

Kako ide kupovina paketa? Salju ti ugovor pa ti potpises i vratis? Placa se online karticom ili kuriru? priblizava mi se polazak na more pa...

Uplatim u cetvrtak internacionalni plus paket u atlasu, nikakvu povratnu informaciju nisam dobio. Jel se 48h za aktivaciju racuna od kada sam uplatio ili kada mi stigne ugovor. Pitam jer putujem u utorak/sredu.

Kada sam uplaćivao dogovorio se da hoću ugovor na mail, a ne poštom da šalju. Dan nakon uplate su poslali i ugovor. Isto sam platio u četvrtak i poslali u petak, a tražio sam da mi ugovor ide od ponedeljka.

^^ Identično sam i ja prošao, samo pre tačno nedelju dana. Treba im napomenuti ako se želi brža aktivacija.

Iskocila mi je reklama za Internacionalni Praktik paket kod Atlasa. To je izgleda nesto novo. 5490din
Cini mi se da je razlika u odnosu na klasican internacionalni sto u praktiku slep kuci ide samo u slucaju nezgode, a u slucaju kvara je do najblizeg servisa i 200e umesto 500e za popravku.

"Povratak vozila i svih putnika do adrese Korisnika usluge
Ova usluga osigurava da korisnici ne moraju brinuti o organizovanju povratka nakon neočekivanih događaja na putu. Nakon potrebne intervencije, obezbeđen vam je povratak vozila i svih putnika koji su se zatekli u vozilu u trenutku saobraćajne nezgode najkraćim putem do adrese Korisnika usluge navedene u Ugovoru ili prijavljene prilikom aktivacije Paketa."

Iskocila mi je reklama za Internacionalni Praktik paket kod Atlasa. To je izgleda nesto novo. 5490din
Cini mi se da je razlika u odnosu na klasican internacionalni sto u praktiku slep kuci ide samo u slucaju nezgode, a u slucaju kvara je do najblizeg servisa i 200e umesto 500e za popravku.
1719251787135.png
Чини ми се да је ово исто, као и код осталих њихових пакета.
С тим што колико сам схватио има само једна интервенција.

Isto je cini mi se. Da li su to opšti uslovi za taj novi paket? Moze li neko kompletan pdf da postavi. Ako je samo razlika u 200e za servis to je onda najjeftiniji paket kod nas.
Sto bi neko dao 10k internacinalni paket kad moze ovaj da uzme?
PS. Jel ovako i Vozzi pred kraj obarao cene?

Интрернационал+ има 2 асистенције у Србији (по једну велику и малу) и 1 у Европи. А овај (ако сам дорбо протумачио) само једну асистенцију.

Prilozi

• Internacionalni-praktik-PAKET-USLOVI-2024.2.pdf
    569.4 KB · Pregleda: 10
Uplatim u cetvrtak internacionalni plus paket u atlasu, nikakvu povratnu informaciju nisam dobio. Jel se 48h za aktivaciju racuna od kada sam uplatio ili kada mi stigne ugovor. Pitam jer putujem u utorak/sredu.
Na sajtu se reklamiraju: "Paket se aktivira 48h od evidentiranja uplate."
Dakle nemas brige, sve i kad bi hteli, ne mogu da te prevare.

Nazad
Vrh Dno