Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Ni tesla nije bolja, 3g uzimam zaredom i umesto da daju najveci popust ja platim više u odnosu na pre nedelju dana kada su izbacili app. Toliko o ozbiljnosti naših kompanija prema kupcima, boli ih ona stvar

Meni se prosle godine desila havarija na granici makedonija/grcka, odnosno tokom cekanja na granicnom prelazu Dorjan (cekali smo 3.5 sata).
Posto mi je auto stariji (2008 godiste) resio sam da uplatim Atlasov paket Evropa + (ne znam tacan naziv) koji pokriva popravku vozila u inostransvu do 500e.
Inace stradao mi je menjac, mogao sam samo da ubacim u 3 i 4 brzinu posto je bila velika guzva na granici to sam tek mogao da proverim kad sam dobio malo prostora da se zaletim tj kad sam presao granicu. Prva pumpa posle granice nije uopste blizu ne znam tacno subjektivni osecaj 50km mozda je malo manje do tamo sam vozio 4-tom brzinom i molio boga da nema neki semafor ili veca uzbrdica. Sve u svemu dovukao sam se nekako do pumpe i odmah pozvao Atlas, rekli su mi da ce oni da kontaktiraju neki slep i da ce da me nazovu. Mi smo tek krenuli na more tako da opcija nije bila da se vracamo nazad, ostalo nam je otprilike oko 2h do odredista posto smo isli u Vurvuru a auto se zaustavio pola sata od soluna. Pozvali su nas iz Atlasa i rekli da ce nas kontaktirati slep sluzba iz grcke i sa njima dalje komuniciram. Posle nekog vremena pozvao me je covek koji je minimalno znao Engleski a posto moje znanje grckog nije na nekom nivou zamolio sam radnicu na pumpi da prica sa njim i da mu objasni gde se pumpa nalazi. Posle puno puno vremena slep je dosao natovario auto i odvezao ga u neku garazu u solunu sa objasnjenjem da je subota popodne i da ce ga u ponedeljak voziti u servis. Posto sam Atlas pitao kakva je opcija za nas putnike (inace putovao sam sa zenom i bebom od godinu dana) rekli su mi da mogu da nam nadju smestaj (hotel do 3 zvezdice), ja sam ih pitao da li mogu da nam organizuju prevoz do naseg smestaja koji je udaljen manje od 2h rekli su da mozemo da zovemo taksi i da ce oni to pokriti. Taksi je pozvao covek koji je dosao da odslepa auto. Mi smo na pumpi sve ukupno proveli 4.5 sata + 3.5 na granici ukupno ~8h.

Da skratim posto sam se raspisao:

Taksi: 170e
Popravka: 370e - ljudi iz servisa jako ljubazni objasnio sam im da bi mi trebala kola sto pre u ponedeljak je auto stigao kod njih u utorak su me zvali da dodjem po njega
Dolazak po kola posle popravke ne pokrivaju
Taksi ne ulazi u onih 500e za popravku to je posebno

Refundirano u roku od 30 dana
Tako da sve u svemu osim cekanja (mozda zbog lokacije i vremena kada se kvar desio) generalno pozitivno iskustvo sa samom uslugom.

Toliko nahvaliste taj Atlas pa uplatih i ja za EV internacionalni+ zlu ne trebalo...

Jel neko probao Atlas aplikaciju?
Da li je moguće, i kako radi poziv za pomoć sa slanjem lokacije?

Meni je do sada jedna od najbezveznijih stvari bilo to što je jedini način da se zatraži pomoć bio telefonski poziv na broj u Srbiji.
Iako se ovde najviše priča o Grčkoj, ja sam se kolima vozao do Nemačke, Francuske, Poljske, plus sve usput. Vrlo često i ponekim vukoj'b'nama gde je bi najveći problem bilo kako objasniti gde sam?!? Sve vreme, razgovor u romingu (jer nemaju mogućnost Viber ili nekih drugih poziva...)

Aplikcija sa lokacijom to rešava na najelegantniji način jer uvek nekako obezbedim neki prenos podataka kada sam u inostranstvu.

Meni se prosle godine desila havarija na granici makedonija/grcka, odnosno tokom cekanja na granicnom prelazu Dorjan (cekali smo 3.5 sata).
Posto mi je auto stariji (2008 godiste) resio sam da uplatim Atlasov paket Evropa + (ne znam tacan naziv) koji pokriva popravku vozila u inostransvu do 500e.
Inace stradao mi je menjac, mogao sam samo da ubacim u 3 i 4 brzinu posto je bila velika guzva na granici to sam tek mogao da proverim kad sam dobio malo prostora da se zaletim tj kad sam presao granicu. Prva pumpa posle granice nije uopste blizu ne znam tacno subjektivni osecaj 50km mozda je malo manje do tamo sam vozio 4-tom brzinom i molio boga da nema neki semafor ili veca uzbrdica. Sve u svemu dovukao sam se nekako do pumpe i odmah pozvao Atlas, rekli su mi da ce oni da kontaktiraju neki slep i da ce da me nazovu. Mi smo tek krenuli na more tako da opcija nije bila da se vracamo nazad, ostalo nam je otprilike oko 2h do odredista posto smo isli u Vurvuru a auto se zaustavio pola sata od soluna. Pozvali su nas iz Atlasa i rekli da ce nas kontaktirati slep sluzba iz grcke i sa njima dalje komuniciram. Posle nekog vremena pozvao me je covek koji je minimalno znao Engleski a posto moje znanje grckog nije na nekom nivou zamolio sam radnicu na pumpi da prica sa njim i da mu objasni gde se pumpa nalazi. Posle puno puno vremena slep je dosao natovario auto i odvezao ga u neku garazu u solunu sa objasnjenjem da je subota popodne i da ce ga u ponedeljak voziti u servis. Posto sam Atlas pitao kakva je opcija za nas putnike (inace putovao sam sa zenom i bebom od godinu dana) rekli su mi da mogu da nam nadju smestaj (hotel do 3 zvezdice), ja sam ih pitao da li mogu da nam organizuju prevoz do naseg smestaja koji je udaljen manje od 2h rekli su da mozemo da zovemo taksi i da ce oni to pokriti. Taksi je pozvao covek koji je dosao da odslepa auto. Mi smo na pumpi sve ukupno proveli 4.5 sata + 3.5 na granici ukupno ~8h.

Da skratim posto sam se raspisao:

Taksi: 170e
Popravka: 370e - ljudi iz servisa jako ljubazni objasnio sam im da bi mi trebala kola sto pre u ponedeljak je auto stigao kod njih u utorak su me zvali da dodjem po njega
Dolazak po kola posle popravke ne pokrivaju
Taksi ne ulazi u onih 500e za popravku to je posebno

Refundirano u roku od 30 dana
Tako da sve u svemu osim cekanja (mozda zbog lokacije i vremena kada se kvar desio) generalno pozitivno iskustvo sa samom uslugom.
Mene interesuje sta bi bilo da si odustao od popravke. Dali u tom slucaju imas bezuslovan slep do kuce ili u vrednosti do 1000e. Neko pise ovako, neko onako. Poslao sam im juce upit na email, ali odgovor jos nisam dobio.

Valjda ako odmah trazis slep kuci (izbegnes servis), onda imas bezuslovan slep.
Ako ides prvo do servisa, pa onda odlucis da ne zelis popravku i hoces slep kuci, onda je tu ta fora do 1000e.
Tako valjda po ugovoru, u praksi...

Meni je to i razumljivo donekle, ako se auto može popraviti. Ali je problem ako se auto ne može popraviti u servisu (koji su oni izabrali), pa te onda osakate da moraš da doplatiš za šlep. To bi bilo dobro da znamo da li je tačno, ili se 1000e za šlep ima samo ako je auto moguće popraviti u servisu, ali korisnik to odbije.

Лично знам неколико људи који јесу имали квар у Грчкој, који јесу одшлепани прво до сервиса и који су имали шлеп после тога до Србије, а да нису платили ништа додатно. Не знам ни један случај да је неко додатно нешто платио у Атласу. Нисам гледао шта пише у условима уговора.

Super, to je onda ok. Ali mislim da je neko ovde pisao da su opšti uslovi promenjeni, da li od ove ili prošle godine, pa treba i to uzeti u obzir.

Три случаја су од ове летње сезоне, али не знам када су закључени уговори.

Uzeh i ja atlas internacionalni... ne zatrebalo nikad...

Prilozi

• Screenshot_20250731_143041_Atlas24h.jpg
    Screenshot_20250731_143041_Atlas24h.jpg
    104.4 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno