Šta je novo?

Elden Ring

Inflacija :D

Šalu na stranu ali stvarno je najbolje ocenjen DLC koji je izbačen, oko 30-40h treba da se predje i istraži sve.

ShadowoftheErdtree.png

Вичер не може да се пореди са Соулсборном,
Као што не могу ни драгон ејџ, елдер скролс итд... Други тип игре.

Ствар је у личним афинитетима.

Koliko vidim ove buda**tine sto su je nagazile i imaju review access.. kazu da navodno 60-80h gameplay-a ima da se otvori/ocisti cela mapa.Sto je zadovoljavajuce, kao prosecan SP naslov.
Ono sto cu da uradim, isto kao i kad sam uzeo main igru day 1 : iscupao kablove od interneta i plovio nekih total 250h kroz igru i ocistio celu mapu i nekih 90% side bossova.
Nema lepseg osecaja.

Mislim da je većini ljudi nebitna priča u Elden Ring-u. Sad da pitaš 90% njih o čemu se radi niko ne bi znao da ti odgovori.

dying and killing bosses :D

Poslednja izmena:
Heh, u ponoc ima da padne steam.
Muski na zapadu uzimaju trudnicko bolovanje da prelaze igru 🤣

I ne treba da shvatis pricu. G.R.R Martin je pisao/pravio "svet" EldenRinga a Hidetaka Miyazaki mu je bio saradnik na prici, i direktor.

Tek kad sam zavrsio igru seo sam i uzeo da citam delove lore-a da bi pohvatao "nazovimo" side likove/sekte/sindikate i ko kome sluzi. 😂
Od svih zivih FromSoftware igara jedini je Sekiro bio "razumljiv".

1718910828421.png

Preleteo sam trejler na blic misleci da nece otkrivati nista bitno, al video sam da su otkrili bossove i odma ugasio, necu da kvarim sebi iskustvo.

2 minutes toooo midniiighttt 😃😃😃

Da li je neko uspeo da udje u dlc? Meni jos nista.

Mislim da je većini ljudi nebitna priča u Elden Ring-u. Sad da pitaš 90% njih o čemu se radi niko ne bi znao da ti odgovori.
Ja krenuo osnovnu igru misleći da ću uspeti da pohvatam priču.
Ma jok.

Sve mi je to super i jako mi je privlačan taj mističan svet i jako interesantan za istraživanje, ali su ga malo preterali sa misterijom.
Igra bi bila brutalno za lore fanatike da ima bar neki glossary, nešto što Witcher igre imaju i verujem da velikoj količini igrača lako pojasnili suštinu dešavanja i likove.

Ali zato zbog Elden Ring priče postoje YT kanali gde satima teoretišu o priči, likovima, odnosima između istih i itd. Malo mi to smor da igram igru gde ništa ne kontam i da bi skontao moram da gledam šta se dešava.
I da gledao sam neke klipe, čitao wiki skontao ključne stvari.

Priznajem da nisam daleko stigao u igri, nisam ni ubio prvog većeg bosa. Ali za nekih 15 sati ništa ne kontam.

Odgledao ovaj sad DLC trailer i opet ništa ne kontam, ko šta, zašto i šta se desilo 😂 . (no spoilers for me).

kao sto kolega gore rece:

Вичер не може да се пореди са Соулсборном,
Као што не могу ни драгон ејџ, елдер скролс итд... Други тип игре.

Ствар је у личним афинитетима.

ovo je igra da ides i bijes ko god je neprijateljski nastrojen prema tebi (a mozda i one koji nisu) :)
sem ako nisi na psihodelicima, mada onda nisi u stanju da igras duze od dva minuta pre nego sto:
Screenshot 2024-06-21 at 00.01.39.png

@zokocx tesko ces bilo sta pohvatati za 15 sati igranja jer stvari postaju jasne pred kraj igre uglavnom, kada "upoznas" sve glavne, skontas slicnost imenima, nekim itemim-a koje nose/koriste, i kada ti se oni sami ispovede uvodnim recenicama. Tesko je za pohvatati pravilno lore jer se isuvise stvari desava istovremeno. Nesvesno ces biti u nekoliko questova, i nesvesno ces ih produbljivati ili zavrsavati svojim akcijama. Citanje opisa itema je uvek bilo kljucno u ovim igrama, i onda kad zapamtis par imena iz sveta, njihove "religije", ciljeve i rodne konekcije, provalis brzo i taj ostatak koji ti nije bio jasan. Mozda ne u nekoj meri gde ti sad mozes da napises wiki, ali u dovoljnoj da znas sta da ocekujes od ostatka igre, i cemu da se posvetis pri ponovnom prelazenju.

Iskreno, ovakav nacin "pripovedanja" mi daleko vise odgovara jer igra ne davi. Ovo je h&s, dakle istrazujes i ubijas. Lore je tu za one koje interesuje, i to kakav lore, ali ako ih bas zanima neka se malo posvete. A ne witcher - treba da budem badass freak, koji u uvodnim sekvencama u krcmi, nalece na neke lokalce koji te znaju po reputaciji, da ubijas cudovista i sta sve ne, i da bi oni verovatno bili predjelo za geralta, ali ne - ipak se odlucuju da ga provociraju i izazovu na borbu. Da mi je upoznati onog ko je to napisao...

Kako ste ljudi nabavili dlc? Direkt preko steama ili neka trhird party site?
Gledam najbolju ponudu, mada se mislim da sacekam jedno mesec dana, jer ocekujem patch ili dva u prvih par nedelja da fromsoft izbalansira neizbalansirano... po navici.

@zokocx tesko ces bilo sta pohvatati za 15 sati igranja jer stvari postaju jasne pred kraj igre uglavnom, kada "upoznas" sve glavne, skontas slicnost imenima, nekim itemim-a koje nose/koriste, i kada ti se oni sami ispovede uvodnim recenicama. Tesko je za pohvatati pravilno lore jer se isuvise stvari desava istovremeno. Nesvesno ces biti u nekoliko questova, i nesvesno ces ih produbljivati ili zavrsavati svojim akcijama. Citanje opisa itema je uvek bilo kljucno u ovim igrama, i onda kad zapamtis par imena iz sveta, njihove "religije", ciljeve i rodne konekcije, provalis brzo i taj ostatak koji ti nije bio jasan. Mozda ne u nekoj meri gde ti sad mozes da napises wiki, ali u dovoljnoj da znas sta da ocekujes od ostatka igre, i cemu da se posvetis pri ponovnom prelazenju.

Iskreno, ovakav nacin "pripovedanja" mi daleko vise odgovara jer igra ne davi. Ovo je h&s, dakle istrazujes i ubijas. Lore je tu za one koje interesuje, i to kakav lore, ali ako ih bas zanima neka se malo posvete. A ne witcher - treba da budem badass freak, koji u uvodnim sekvencama u krcmi, nalece na neke lokalce koji te znaju po reputaciji, da ubijas cudovista i sta sve ne, i da bi oni verovatno bili predjelo za geralta, ali ne - ipak se odlucuju da ga provociraju i izazovu na borbu. Da mi je upoznati onog ko je to napisao...

Kako ste ljudi nabavili dlc? Direkt preko steama ili neka trhird party site?
Gledam najbolju ponudu, mada se mislim da sacekam jedno mesec dana, jer ocekujem patch ili dva u prvih par nedelja da fromsoft izbalansira neizbalansirano... po navici.
Ja sam uzeo preko CDkeys 3699din(oko 32eur).

Vredi. Uzeo Collector's Edition. Nadam se da lik koji donosi čita uputstvo za dostavu, što inače baš i ne rade.

Isto preko CD keys 3699 za Xbox key.
Sinoc sam do dva sata se patio, morao sam da namestim Novi Zeland lokaciju da bih mogao da downloadujem i pocnem. Pocetni trash mobovi nista posebno, cak i neki "invader" je bio dosta lak, ali prvi boss u evergoalu me je pokidao. Udara kao maljem.
O Fire golemu da ne pricam, odustao sam.

Instant gaming nudi popust takodje, 3600RSD za DLC.

Prvi evergoal boss je surov, bukvalno 2 udarca i otkine ti ceo health bar, ja sam usao sa likom level 160. Definitivno postoji neki poseban sistem skaliranja nanosenja i primanja dmg koji samo vazi u DLCu kako su najavili al jos nisam siguran kako tacno funkcionise. Tu je neka matematika u pitanju da ne bi dosli OP likovi da se prosetaju kroz DLC.

Nazad
Vrh Dno