Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

Počelo kažnjavanje, do juče prsluk 6, kaciga 5 i nalepnica 2 i jedan isključen iz saobraćaja zbog srednje alkoholisanosti (0,66 promila).
Kako je počelo biće i duvanje kad izlaziš iz kafane a pročitah negde da u NS liku pisali zbog nezakopčane kacige.
Pazi, ja sam kacigu odmah naručio i nemam problem da je nosim jer mi čuva glavu. Ali ovaj prsluk je neopevana glupost.
🤬
Ne znam da li to pravilo igde postoji osim kod nas?

Treba biti vidljiv.Covek u tamnoj odeci nocu se ne vidi.Jel prsluk traze i danju ili samo nocu?

Ja ne mogu da nadjem to za prsluk, gde piše zvaničan dokument.

E da to su izmenili... Bilo je samo na kolovozu. Sad mora i na biciklistickoj stazi.

Ovo samo znači da mora noću i u uslovima loše vidljivosti na stazi, ne znači da treba prsluk danju.

Da, ali tako je bilo od početka, po kolovozu stalno.
NS je odlično pokriven stazama, nisam nikad vozio kolovozom. I ako je kraće ulicom bez staze, radije pođem većim saobraćajnicama sa stazama, ispadne isto ili čak brže. Supruga vozi svaki dan na posao i nazad, isto nikad nije obukla prsluk.

@11080 ako pogledamo motorase njih ce zaustaviti u 100% slucajeva zbog kacige jer im je to najlakse, tako ce i za trotinete, najlakse je zaustaviti onoga ko nema kacigu i vozi putem, verujem da ce se to poostriti posto su im lake pare.

Zahvaljujući tebi poručio sam F2 Pro.
Možeš li da mi daš više detalja pre svega oko ovog modovanja. Nisam razumeo da li može naknadno da se moduje ili mora pri prvoj registraciji?
Takođe, kako si ga ti u startu podesio i kakvi su ti utisci sada posle nekog vremena korišćenja?
I još jedno pitanje... Ako nije tajna, gde ga uglavnom voziš? Ne mora grad, nego da li ima uzbrdica, da li se pridržavaš da voziš isključivo po kolovozu i sl?
Unapred hvala.
🤗
nek si ga uzeo, odličan trotinet.
možeš pri svakoj registraciji na aplikaciju, što će reći, možeš da ga registruješ, izbaciš iz aplikacije i onda ponovo ako si zeznuo nešto.

isprati ovo uputstvo, 2 minuta posla.

što se vožnje tiče, idem na 32kmh uvek, mada u šugavom Pančevu imaš jednu normalnu stazu za bicikle, sve ostalo krš i lom sa rupama i neravninama tako da retko gde i možeš po stazi da razviješ tu brzinu a da je vožnja prijatna.
na putevima je 32kmh i malo i bilo bi super da može da ide 40, 45, da bar možeš brže da pobegneš i skloniš se od automobila, ovako si spora pokretna meta ali šta sad, ni bajsem ranije nisam bio brži 😂

a vozim gde stignem, u prometnim glavnim ulicama u centru se mučim po trotoarima pa se laktamo pešaci, biciklisti i mi, čim izađem odatle i po naseljima, idem kolovozom.

jedino brdo koje imam je nadvožnjak uz koji ide punom brzinom bez problema.
kad se baterija malo isprazni, ide 25, 26kmh uz nadvožnjak što je opet super.

jedino podešavanje koje će ti možda biti zanimljivo jeste energy regen, tj. koliko brzo koči sam kad pustiš gas.
na trotoaru je super da brže koči ali na biciklističkim stazama i putevima ume malo da prevari i previše uspori.
šteta što nema neka prečica da se na samom trotinetu to menja nego mora preko aplikacije.

Imaš u Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Ovaj zakon je stvarno sramotan..

Trotinet kao ravnopravan učesnik u saobraćaju a ti ga obavezujes da nosi nekakav prsluk i kacigu na 40 stepeni da ga neki auto ne bi pregazio???

Ako već uzimaju pare za registraciju oni su obavezni da obezbede sigurno i ravnopravno učestvovanje trotineta u saobraćaju a ne da im stavlja zastavicu na glavu jer nisu oni opasni,
opasni su automobili!

Automobili su najopasniji učesnici u saobraćaju.

Ako ovom logikom krenu, onda tako mogu da obeležavaju sve što nije auto

Postalo je izuzetno opasno biti biciklista ili vozač trotoneta u Novom Sadu. Svakog dana neko nastrada, jer ga udari automobil.
Kaciga i prsluk sigurno mogu samo da doprinesu većoj bezbednosti, a sigurno ih treba uvesti i za obične bicikliste.

Nisam video da neko nosi kacigu, a tek prsluk... u Bg.
Logicno.
Bolje trotinet u podrum nego izgledati ko obelezena (registrovana) budala.
Svi su u "fight the power" fazonu kao ti dok oni ili neko drugi ne završe u bolnici. Pogledam Reddit za električne skutere i svaki drugi post je selfi s gipsom iz urgentnog.

Svakog dana neko nastrada, jer ga udari automobil.
Kaciga i prsluk sigurno mogu samo da doprinesu većoj bezbednosti, a sigurno ih treba uvesti i za obične bicikliste.
Pogrešna ti je logika...

Pre svega da kažem da nosim ja kacigu ...ali to nema veze sa ovim

N možeš nametati nekom drugom obavezu obeležavanja i zastite da bi bio bezbedniji kada ga udari automobil već se mora napraviti sigurni sistem njihovog kretanja i da postoji jasno obeleženo njihovo prisustvo kao ravnopravnih učesnika u saobraćaju.

Da li je tako nešto uradjeno?
Nije?
Da li postoji bar negde neki znak da se oni nalaze na putu?
Nema...zašto pobogu nema?

Nego zuti prsluk...dobro im magareće uši nisu stavili.

Obeležavaju ih jarkim bojama kao neke uljeze i smetala u saobraćaju.

Dali se time postiže ravnopravnost i poštovanje drugih učesnika u saobraćaju...nisu ni razmišljali.

Oni su postali deo saobraćaja u gradu uzete su im i pare za registraciju a nisu baš ništa dobili.

Zakazao registraciju.. U vezi troskova koje je neko pomenuo, kako ocigledno ni jedna lokacija sa spiska nije direktno agencija za bezbednost saobracaja a ni amss vec privatne agencije za tehnicke preglede i registraciju vozila, oni tu uzimaju svoj deo kao posrednici a komisija agencije ide od jednih do drugih jednom nedeljno i lepi nalepnice, tako da sigurno prelazi preko 2500, u mom slucaju 3500

Zakazao registraciju.. U vezi troskova koje je neko pomenuo, kako ocigledno ni jedna lokacija sa spiska nije direktno agencija za bezbednost saobracaja a ni amss vec privatne agencije za tehnicke preglede i registraciju vozila, oni tu uzimaju svoj deo kao posrednici a komisija agencije ide od jednih do drugih jednom nedeljno i lepi nalepnice, tako da sigurno prelazi preko 2500, u mom slucaju 3500
Izgleda da smo mi koji smo bili prvi najbolje prosli dok se nisu setili da nakarikaju :) Btw to je agencija koja je deo amss-a, odnosno u vlasnistvu amss-a.

Ima li neko da ga je policija zaustavila i izvršila kontrolu i kako ista izgleda? Da li proveravaju broj registracije preko dispečera i da li se poklapa sa podacima iz lične karte? Šta ako pozajmim nekom trotinet i podaci se ne poklapaju da li mora da ima ovlašćenje za upravljanje vozilom. Ili ako nema da li onda zaplene trotinet u slučaju da je ukraden.
Ne nalazim u vestima da je neko kažnjen. Očekivao sam da će prve dve nedelje objaviti bar 2-3 vesti da se pohvale.

Izgleda da smo mi koji smo bili prvi najbolje prosli dok se nisu setili da nakarikaju :) Btw to je agencija koja je deo amss-a, odnosno u vlasnistvu amss-a.
na kojoj adresi si bio?
Ja sve ove adrese sto su mi u nekom krugu kretanja kada proverim to su privatne firme za tehnicke preglede. Nije CMV ako na njih mislis, nego njihova komisija obilazi ove agencije.

Ima li neko da ga je policija zaustavila i izvršila kontrolu i kako ista izgleda? Da li proveravaju broj registracije preko dispečera i da li se poklapa sa podacima iz lične karte? Šta ako pozajmim nekom trotinet i podaci se ne poklapaju da li mora da ima ovlašćenje za upravljanje vozilom. Ili ako nema da li onda zaplene trotinet u slučaju da je ukraden.
Ne nalazim u vestima da je neko kažnjen. Očekivao sam da će prve dve nedelje objaviti bar 2-3 vesti da se pohvale.

Nalepnica sluzi samo kao dokaz da je registrovan trotinet, i verovatno ce proveravati samo da li nju imas a ne na koga se vodi

@ujceq kanalska, novi sad

Mislim da je vlasnik trotineta bitan samo u slučaju neke vanredne situacije. Sudar ili tako nešto.
Ako je sve u redu, onda je bitno samo da trotinet ima nalepnicu, nebitno na čije ime.

To je jedna realna situacija o kojoj naš zakonodavac još nije razmišljao

Do sad sam video jednog lika da nosi kacigu i prsluk od 15og juna. Il se ljudi samo prave ludi ili racunaju "nece mene" ili "briga me platicu 10.000 to je sica"?

Do sad sam video jednog lika da nosi kacigu i prsluk od 15og juna. Il se ljudi samo prave ludi ili racunaju "nece mene" ili "briga me platicu 10.000 to je sica"?
Kaciga i prsluk su bili obavezni od zimus. Od 15. juna je nalepnica obavezna. I ja retko viđam prsluk i kacigu. Često viđam i neku sitnu decu, koja uopšte ne bi smela da voze.

Kaciga i prsluk su bili obavezni od zimus
od zimus?

86. dan kako imam trotinet, toliko ga i vozim, prošao 100 puta pored policije, da li kad su van i kontrolišu saobraćaj u raskrsnici, bilo na semaforu ili kad mi idu u susret ili obilaze me.
nikad nisam nosio ni prsluk ni kacigu, niti su me zaustavljali ili čak i pogledali.

ne kažem da neće i dalje, pogotovo sad kako je ova fora sa nalepnicom. a iskreno nisam ni znao da je obavezno, mislio sam da je više u smislu preporuke 😂

Nazad
Vrh Dno