Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

Nije navedeno.
Sta su izjavili,zasto ne prihvataju?
Kao na tri meseca je trebalo ici na "kontrolu" to nigde nije bilo navedeno

dva komada je uzeto plavi crveni

inace nije kod ovih na linku

... fora je u tome ako puknje baterija to je 400e od 600 koliko uznosi skuter :)

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva u pogledu pisanja prekrsajnih prijava za vožnju trotineta po trotoaru? Razmišljam da kupim trotinet, ali ako zaista zaživi pravilo da mora da se vozi po ulici, onda gubim interesovanje, jer ulicom kojom bi najvećim delom puta do posla ljudi voze i 70, 80 na sat, tako da bi vožnja trotinetom bila ruski rulet.
Juče unutru je bio prilog na Nova televiziji o registraciji trotineta, obaveznim prslucima, kacigama... Tu su prikazali neku njihovu manekenku kako vozi trotinet po trotoaru, bez prsluka, bez kacige :)
1717387141578.png
Nisam čuo do sada da je neko kažnjen zbog vožnje po trotoaru, ni za biciklu. ni za trotinet.

Posle 15. juna krecu sa pisanjem kazni.

Da li je neko radio prepravku sa obicnog na elektricni bicikl i kakva su vam iskustva? Vidim na KP da postoje dvojica u BG koji to rade .
Radio sam i to prosle nedelje. Preporuka svakako. Motori idu od 250W do 3000W (shodno tome i kapacitet baterije). Ako imas vise pitanja i treba ti preporuka gde raditi, napisi privatnu poruku, pa cu objasniti. Poz.

@joojant200
Nema potrebe za pocetak, dovoljno je proveriti registraciju, nosenje svetloodbojnog prsluka i kacige, posto trenutno vidim svakog 5og vozaca koji to postuje. Polako sa proverom brzine 😀

za dva meseca sam u malagi , bas me zanima kako su to osmislili. kako je krenulo sa ovim trotinetima i biciklama verujem da ce u narednih par godina biti zabranjeni. svakodnevno mi po nekoliko njih izleti promuvava se pored automobila posebno dostavljaci samoubice klasicne, mada i ostali voze to kao da mozga nemaju.

@joojant200
Nema potrebe za pocetak, dovoljno je proveriti registraciju, nosenje svetloodbojnog prsluka i kacige, posto trenutno vidim svakog 5og vozaca koji to postuje. Polako sa proverom brzine 😀
Sačekajmo početak primjene zakona za par dana, pa ćemo onda pričati.

Mene je sramota da nosim kacigu, sacekacu jednom da me kazne. Dodjem ujutro na posao u liftu koleginica nosi kacigu vozi skuter 300 konja, poceo sam da izbegavam lift :)

mora kaciga i tada :)

Ako mogu ja s obimom glave 61cm da nađem kacigu koja izgleda okej, može svako.

Mene je sramota da nosim kacigu, sacekacu jednom da me kazne. Dodjem ujutro na posao u liftu koleginica nosi kacigu vozi skuter 300 konja, poceo sam da izbegavam lift :)

300 KONJA? 😳
Verovatno kubika 😄

Nisam električan, ali navikao sam se na kacigu na biciklu. Bilo je, ako te zimi nije blam da trčiš u helankam, stavljaj tu kacigu i tišina. I tako ja pre neki dan vrtim pedale, kaciga na glavi, Garmin pokazuje 29-30km/h, a pored mene prolazi trotinet, kao da stojim. Sigurno 40km/h.
Vozač bez kacige, a oni točkić samo što ne odlete, svaki na svoju stranu.

a oni točkić samo što ne odlete, svaki na svoju stranu.
ja sam skoro zaglavio zadnji tocak trote pri nekoj smesno sporoj brzini na smesno malu ivicu betona sakrivenu u travi tipa 3-4cm i samo se ukopao u mestu (a sa biciklom ne bi ni osetio da predjem) i posto sam pratio situaciju, pustim ručice skocim sa trote i docekam se na ruke i noge. Nije sve u kacigin esto je i u paznji, mene nerviraju kad vidim da vozevputem i kuckaju mobilni jednom rukom. I skoro me je malo ćapio neki neki dodž, laje on a ja ga kuliram zaboravio da nisam na biciklu, vec da sa mu u idealnoj visini :)

dajte neku preporuku koja kaciga za ove nase normalne trotinete
moze i na private ako krsi neko pravilo
ako cu da je kupim, da bude samo minimal zbog zakona, i to cu da "klincu" da dam da nosi, ako budu naplacivali kazne (klinac - 190com :) )

Ja ovakav uzeo na KP:
1717590274605.png

Upravo registrovao trotinet u Pancevu, 10-15 minuta zezancije dok su pogodili koji je model jer nisu hteli da uzmu papir za tacno moj model nego iz knjizice specifikacija gde ima vise modela ali nije strasno.

Ono sto je zanimljivo jeste sto su mi uzeli ravno 4 hiljade, a dobio sam racun samo za nalepnicu 🙃
tako da smo od pocetnih 2 hiljade, pa onda plus 500 za usluge dosli do ravno 4 hiljade, ali nema veze, ko ih je*e.

Zasad jednom, vidjećemo šta će da im padne na pamet.

Upravo registrovao trotinet u Pancevu, 10-15 minuta zezancije dok su pogodili koji je model jer nisu hteli da uzmu papir za tacno moj model nego iz knjizice specifikacija gde ima vise modela ali nije strasno.

Ono sto je zanimljivo jeste sto su mi uzeli ravno 4 hiljade, a dobio sam racun samo za nalepnicu 🙃
tako da smo od pocetnih 2 hiljade, pa onda plus 500 za usluge dosli do ravno 4 hiljade, ali nema veze, ko ih je*e.
To tužiti i to je to. No kad prolazi svima oni će tako i da naplaćuju.

Za šta su ti naplatili 4000? Moraš da imaš fiskalni ili nisi dužan da platiš.

Ocigledno su naplatili neki svoj rad i troskove, nista ih ne sprecava da to naplate, treba se cuvati netransparentnih troskova.

Da li je neko radio prepravku sa obicnog na elektricni bicikl i kakva su vam iskustva? Vidim na KP da postoje dvojica u BG koji to rade .
Nije ti to baš neko rešenje. Električni bicikl traži robusniji materijal, sve od rama, preko debljih +bica i jačih felni, diskova.... klasične bicikle su nežne.

Ništa ne znam o trotinetima...
Molim za preporuku za trotinet za devojku 20god, biće vožen skoro isključivo po Novom Beogradu. Hvala!

Bilo koji Xiaomi, bilo koji Segway i biće ok.
Ako keš nije problem onda bolje izgegavati "ligte" modele i ići na 3-ku, 4-ku, pro modele.

Xiaomi 4 lite je sad u četvrtak na daily picks akciji.

Da se nadovezem na prethodni post, moze da se otkljuca i onda smanji brzina, bar po ovom klipu, sto je super stvar.
Zahvaljujući tebi poručio sam F2 Pro.
Možeš li da mi daš više detalja pre svega oko ovog modovanja. Nisam razumeo da li može naknadno da se moduje ili mora pri prvoj registraciji?
Takođe, kako si ga ti u startu podesio i kakvi su ti utisci sada posle nekog vremena korišćenja?
I još jedno pitanje... Ako nije tajna, gde ga uglavnom voziš? Ne mora grad, nego da li ima uzbrdica, da li se pridržavaš da voziš isključivo po kolovozu i sl?
Unapred hvala.
🤗

Počelo kažnjavanje, do juče prsluk 6, kaciga 5 i nalepnica 2 i jedan isključen iz saobraćaja zbog srednje alkoholisanosti (0,66 promila).
Kako je počelo biće i duvanje kad izlaziš iz kafane a pročitah negde da u NS liku pisali zbog nezakopčane kacige.

Mene vise brine da li ce se gume istopiti po ovoj vrucini :)

Vrh Dno