Malo je offtopic, tj nevezano za grejanje/hladjenje, al ajd jedno pitanje.
Crkao mi strujomer. Ne ocitava potrosnju uopste, poslednja 2 racuna su mi 0, tj samo onaj fiksni deo je uracunat. Svi strujomeri u ormaricu zgrade sijaju i pise im nesto na displeju osim mog.
Zvao sam EPS i kazu da je primetio ovaj sto ocitava, i da je prijavljeno(jos pre mesec dana satro). Dali mi broj jos neke dve sluzbe(tehnicka, i ovi sto izdaju racune) da proverim jos sa njima.
Moje pitanje je - je l' ja treba sad da se cimam oko ovoga i da ih jurim, ili da me boli uvo? Mogu li oni meni da naplate nekako sve ovo sto nisam/necu placati? Ako se npr desi da zamene strujomer za 3 meseca, mogu li da mi naplate tih par meseci na osnovu prethodne potrosnje, tj da lupe cifru kao neki prosek od ranije?
![]()
Mesečni računi za struju
498 kW feMbruar, tačno pola domacinstvo, pola klime. 85 m2, dvije etaže, 12Kmcc i 14Luc. Grijač bojlera bio prepun kamenca, sastavio preko godinu bez čišćenja, pa je vjerovatno stalno dogrijavao i vukao.forum.benchmark.rs
A gde ti je brojilo? Na banderi, dvoristu/garazi/shupi?Kao da sam zapatio disleksiju što se pisanja tiče a nisam ni svestan...
Čitači imaju pristup, imali su uvek osim kad nikog ne bi bilo u stanu ili u stanu pored našeg. U tom slučaju bi dolazili sutradan.
To je tako bilo nekad u ono sretnije a za mnoge nesretnije vreme, kad se znao neki red a ne sad kad je rasulo a ubeđuju nas da je sve sjajno.
Džabe je meni da lepim to po vratima kad neće niko doći da to pogleda. Prvi put sam se žalio, usmeno samo, kad su nekoliko puta zaredom čitači dolazili oko 10-og u mesecu. Prošli put mi je prekipilo. Upisali su potrošnju 423 kWh za 31 dan a posle žalbe izvršili korekciju na 283 kWh.
Prvo sam sumnjao ali sad je potvrđeno da već 3 meseca a možda i više niko i ne dolazi da očitava brojilo. A na šalteru mi čovek priča da je ostavljena neka cedulja?! na vratima da je izvršeno očitavanje. Nikakvih cedulja nije bilo ni sad ni ranije kad su stvari bile koliko-toliko normalne.
Ne bih se ja razvlačio sa njima da paušalno upišu cifre pa kao ispeglaju sve na narednom računu. Problem je što tako mogu (već i jesu) da me oteraju u drugu (višu) zonu gde su druge cene a da ne spominjem sve takse koje se uvećavaju sa tim uvećanim brojem kWh, odnosno popuste koje eliminišu. Taj februarski račun da sam platio bez korekcije sa martovskim bi me stajao skoro 1.000 dinara više nego korigovani.
i ja sam podnosio žalbe u dva navrata (decembar i januar), svaljivali odgovornost jedni na druge naravno.. potom mi se normalizovali računi a onda sa martovskih 250 kWh dobijem aprilski račun sa potrošenih 530 kWh..podneo sam zalbu online ali nesto ne vidim da ce je usvojiti. moracu malo da pratim brojilo i potrosnju... Mislim, nerealno je jedan mesec 120 drugi 650kwh od promene brojila...
Koliko vas živi u objektu? Tih 120 mi zvuči nerealno, meni samo jedan bojler potroši 100kWh mesečno.podneo sam zalbu online ali nesto ne vidim da ce je usvojiti. moracu malo da pratim brojilo i potrosnju... Mislim, nerealno je jedan mesec 120 drugi 650kwh od promene brojila...
A gde ti je brojilo? Na banderi, dvoristu/garazi/shupi?
Trece znas da nema... imas li uopste mobilni od citaca struje?
🤦♂️😄🙃Ма човек се проширио на рачун ходника у којем се налази струјни ормар и закључао врата.
2 odrasliuh i 2 deteta, imamo plinsku bocu na sporetu... 120kwh je totalno nerealnoKoliko vas živi u objektu? Tih 120 mi zvuči nerealno, meni samo jedan bojler potroši 100kWh mesečno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari