U dnevnoj sobi se nalazi velika crepana peć na drva koju su prethodni vlasnici koristili za zagrevanje cele kuće i kao dodatak jedan norveški radijator u sobi skroz levo,peć neću dirati,ostaviću za svaki slučaj da može da se dogreje ako bude bilo potrebe.
Što se tiče poda,neki plan je da se za sada postavi laminat u dnevnu i spavaću sobu.Nisam još odlučio šta ću postavljati ispod laminata,moraću da se konsultuje sa nekim.Na podovima je beton trenutno u svim sobama,kuhinja trpezarija i kupatilo su pločice.Za sada nas je dvoje pa sobu koja se nalazi dole levo na crtežu nećemo vrv koristiti.Najvise vremena ćemo provoditi u dnevnoj sobi.Kuca je zidana od pune opeke,debljina zidova je negde između 45-50cm.Sto se tice plafona,nije betonska ploča nego trska sa daskama i zemljom ili šta tu već ide.(Pretpostavljam,nisam 100% siguran ali znam da beton nije).Bio sam svega jednom gore i dosta fino i nabijeno to deluje.
E sad,koristili bi tavan vrv kao i neki vid ostave pa ne znam dal je moguće postaviti izolaciju od gore,moraću da se raspitam.
Ako ne bude moglo,postavicemo gips gore i staklenu vunu,ali kad finansije budu dozvoljavale.Svakako je u planu da se napravi i malo predsoblje jer se sad u kuću ulazi iz dvorišta,ali isto kad se bude došlo do nekih novaca

Sledeće godine ću sigurno postaviti termo izolaciju 8 ili 10 cm.
E sad sto se tice budžeta za klime on bi negde iznosio 1500-1700 eura.
Uskoro ću dobiti ključeve pa ću više znati oko same kvadrature prostorija i ostalo.
Razmišljali smo da postavimo klimu u dnevnu sobu i da grejemo i trpezariju a u spavaću sobu bi postavili jednu manju TA peć,i naravno tu je uvek crepana peć da dogrejemo na drva ako klima ne može da postigne.
E sad tu se javlja još jedan manji problem a to je struja.Planiramo odma da uvedemo trofaznu struju da bi to sve moglo da funkcioniše.Trenutno ima samo jedna tarifa struje,srednja valjda.
E sad,kad ni klima bila postavljena u dnevnu sobu,levo skroz pored prozora da duva u trpezariju,kako će klima da ugreje ovaj desni deo dnevne?Nisam nikad koristio pa se ne razumem kako to sve funkcioniše.
Šta mislite o ovome što sam napisao da li bi to moglo tako da funkcioniše ?
Hvala.

Zaboravi da napišem...
Ne smeta mi što će biti malo hladnije u trpezariji i kuhinji ako klima bude u dnevnom boravku.Takodje mi ne smeta što ce sva vrata biti otvorena (ako mora tako) jer još uvek nas je dvoje za sada.Za dogrevanje kupatila imamo malu grejalicu a i postoje već ugradne iznad vrata.