Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Dzaba da poklanjaju i 1Tb kad im je net ocajan, mreza se raspada...
A sto se tice ovih 99gb ja bih rekao da je svaki mesec po 99, kao kad su davali dupli net, ili neograniceni u prvih 6-12m. Malo je ukupno 99gb za 12 m, znaju oni da su ocajni pa da ovako privuku korisnike...A mozda i gresim...
U centru grada kod mene je net ok, oko 50Mbit dok periferija ubija koliko je loše, bude oko 12Mbit. Čak se nekad i gubi 4G+ pa bude H+, jednom rečju UŽAS.

U centru grada kod mene je net ok, oko 50Mbit dok periferija ubija koliko je loše, bude oko 12Mbit. Čak se nekad i gubi 4G+ pa bude H+, jednom rečju UŽAS.
Ne znam koji je grad u pitanju, ali je u Novom Sadu uzas u kom god delu da se nadjem. I centar i periferija. Cak u prigradskom naseljima malo brze u odnosu na sam grad

Smederevo je u pitanju, dok recimo na poslu gde se firma nalazi periferija grada, tamo je dosta lošije, kako net tako i sam signal mreže a firma se nalazi 10-tak km od centra.

Stvarno ne znam sta se desava sa njihovim prijemom signala, pre u Beogradu pun signal na periferiji takodje, a sad blagi uzas.
Po drugim gradovima je sigurno jos gore, mogli bi pre svega da se pozabave signalom 4g, pa tek onda da pocne neka prica o 5g.

Kod mene je ovako već duže vreme.
Novi Beograd, blizu Genex-a.
Ne sećam se kad prebaci dve crte.
1000007720.jpg

Definitivno izgleda da vazi novo pravilo od 90 dana od prebacaja broja iz jedne mreze u drugu, ili sa postpaid na prepaid u istoj mrezi pa pokusaj prebacivanja na drugu mrezu da nije moguce prebaciti. A1 mi je po 2. put odbio prenos broja u Yettel, proslo je 64 dana kako sam raskinuo ugovor sa A1 i ostao u prepaidu kod njih

Novo pravilo je 60 dana. Tj. pravilnikom je spušteno sa 90 na 60. Pusti A1 mejl i pripreti da ćeš se žaliti ratel-u. Trebalo bi da upali.

По мом искуству не да није горе, него је боље што се тиче пријема. Нет није спектакуларан, али сам недоступан можда 5х годишње. Иначе локација Лазаревац, и то не само Лазаревац него и околне забити где је и Бог рекао довиђења. Што се мене тиче сигнал је једино што ме још увек држи код овог оператера. Наравно, искуства су свима различита у зависности од локације али и уређаја.

Od danas za sve nove ugovore i obnove uz Total pakete dobija se dodatnih 99 GB svaki mesec, prvih godinu dana.
Pogledajte prilog 444940
za 1400 din, ovo je za 98% korisnika flat internet. jedina mana je naravno sto traje samo pola ugovora. sto se tice brzine neta, uvek moze bolje ali gde se ja krecem, radi dovoljno za mobilni telefon. skoro uvek je preko 30 mbps, najcesce oko 50 mbps.

Kod mene signal gde živim (BG - Terazije) je signal odličan i tu nema nikakvih problema ni sa protokom. Signal je takođe odličan kod Vukovog spomenika (gde radim) ali je brzina dosta slabija. Opet sve funkcionše normalno. I kad se krećem po gradu, nisam primetio neke probleme. Posebno me čudi za NBGD - Genex, gde sam često...

@Air Jordan postoje tri 3 tipa raskida:
1) raskid i gašenje broja
2) raskid i prenos broja na dopunu
3) raskid i oslobađanje broja za prenos kod drugog operatera

Pre svega, uvek pozovu da te zadrže na računu jer si im tako draži nego na dopuni, pa čak i sa 50 % na postpejdu.
Ali i da te ne pozovu radi zadržavanja na postpejdu, a pri čemu si izabrao opciju prelaska na pripejd, gledaće da te što duže drže na otkaznom roku i onda tek prebace na pripejd, što po najnovijim uslovima bude i do 30 dana.

OK, juče je supruga bila u Yettelu i tražila da je prebace na pripejd i kaže mi da joj je radnica samo rekla znači radimo raskid ugovora. Valjda nije nešto zeznula, pa da ugase broj. 🤣

@Air Jordan reci ženi da proveri na papiru zahteva raskida dal je štiklirana opcija prenosa na pripejd, jer ako jeste, onda može brzo očekivati poziv da je zadrže sa 50 % na bilo koji Total paket, još plus sad ima letnji promo sa 99 GB mesečno prvih 12 meseci

Kod tog prebacivanja na prepaid da li se čeka istek ugovora ili može i ranije? Drugaru ističe 16.07. ugovor pa bi mu značilo 50%.

Dva dana posle zahteva za raskid ugovora i prelazak na prepaid zvali iz Yettel-a i ponudili 50%.
I dalje mi nije jasno zašto mora tako, bilo bi mnogo elegantnije da se to dogovori na vreme i bez pretnje prelaska u drugu mrežu ili na prepaid.

Dva dana posle zahteva za raskid ugovora i prelazak na prepaid zvali iz Yettel-a i ponudili 50%.
I dalje mi nije jasno zašto mora tako, bilo bi mnogo elegantnije da se to dogovori na vreme i bez pretnje prelaska u drugu mrežu ili na prepaid.
mislim da je logicno da se u ovom vremenu daju popusti samo kad zagusti jer npr za prenos broja znaju da ako ne prihvatis ponudu onda moraju da prihvate prenos a za prepaid sto bi prepaid kad bolje 24 meseca da moras da placas njima je bitna samo cifra ugovora jer sto vise ugovora veca je garantovana suma to je cela logika

pa i ne bas, a1 daje neo neo 50% njihovim korisnicima kojima istekene ugovor

Savršeno je jasno. Ogromna većina korisnika neće podneti zahtev za prelazak i to im je čista dobit. Mali je broj ljudi koji znaju za ove fore. Verujem da su se dobro ovajdili ovim načinom poslovanja

Ovo nije tačno. Može se proveriti u temi A1 postpejd. Stari korisnici se jako teško izbore da ostvare takvu pogodnost. Većina njih ne uspe čak i kada podnesu zahtev za prenos u drugu mrežu.
znaci ovako, uzeo sam broj 22.5.2022 mocna tarifa 1tb na 2 godine 23.5.2024 podnet zahtev za prebacaj dobio poziv posle 2-3 sata i zena mi dala neo neo 50%
Screenshot_4.png

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    50 KB · Pregleda: 51
Nazad
Vrh Dno