Šta je novo?

God of War Ragnarök

Jel ima neki vpn sa kojim bi se mogli provereno prebaciti na usa region i kupiti igru? I tako koristim psn sa usa

Jel ima neki vpn sa kojim bi se mogli provereno prebaciti na usa region i kupiti igru? I tako koristim psn sa usa
Ne bih to radio ako imas nas Steam ili nisi siguran da ces sa novim nalogom uvek pristupati preko VPN-a, a sa starim ne. Steam je mnogo ostriji sto se toga tice nego Soni za konzole, banovace ti nalog za cas.
Mnogo je bezbednije da se zaplovi morima kad igra izadje.

A šta ako bi otišao na put u ameriku npr i probao tamo da aktiviram? Ili dam bratu nalog koji je tamo da mi to uradi?

Gledam slučajno Sony State of Play i kad sam video GoW Ragnarok u momentu sam znao da je najava za PC i ne mogu vam opisati koje ushićenje i razočaranje sam osećao u istom momentu znajući da 100% nije dostupna kod nas.

@kartelusm zato ja ni neću da trošim vreme da se bakćem sa VPN i kupovinom ne zaslužuju moje pare i da je igra kao Witcher 3 i BG3 puta 10. Sve igre držim na Steam koji mi vredi sigurno par hiljada € i sad da rizikujem ban jer neki dupe-lizački-menadžerčići misle da su pametni kad tako ograniče svoj proizvod.

Ja sam mislio da Fromsoftware *****ava PC igrače što Elden Ring (originalno izadanje) nije imao podršku za UW i samo 60FPS, nema ni dalje ima modova, ali dok se ne pojavi DLC nije official.
Ali Sony otišao na sledeći nivo biznis debilizma.
GoW je singleplayer igra i tačka koji prokleti đavo treba PSN, pod kojim drogama su donosili odluku kad su odlučili da izabace igru na Steam za PC.
A šta ako bi otišao na put u ameriku npr i probao tamo da aktiviram? Ili dam bratu nalog koji je tamo da mi to uradi?
100% bi ti lockovali nalog i tražili dokaz da si se preselio u USA i onda kad bi se opet logovao u Srbiji opet bi morao da dokazuješ gde si. Drugo je kad se stvarno preseliš i tamo si neko duže vreme. Nije da će nekome da stvarno banuju nalog, ali je zezancija se cimati sa Steam support.

GoW je singleplayer igra i tačka koji prokleti đavo treba PSN, pod kojim drogama su donosili odluku kad su odlučili da izabace igru na Steam za PC.
Sve jasno, msm igracu je kao sto igram i GoT, ali je cimacina. Ponizavajuce je da, hvala bogu, imam novca za ovakve stvari, a moram da se snalazim kao kad sam bio student.

Meni je bas interesantan taj mentalni sklop klovnova u PlayStation odeljenju... Kao, "izbacili" igru za PC, ali onda mucak, ne moze da se igra bez PSN-a, a on nije dostupan svuda. U sustini, nisu ni trebali da ga pustaju u promet (PSN), tj da ga postavljaju kao zahtev dok ne bude dostupan svuda, ili da ostave mesta za neki "globalni" nalog koji moze da se pravi i koristi... Ovako samo ispadaju smesni, a prvi su da se jave ako se nesto piraterizuje, al onda ne ostavljaju drugi izbor nego da igras piratsku kopiju igre jer je nedostupna na trzistu u legalnom formatu... Mind... Blown... 🤯

^
Pa zato što ih, generalno, zabole briga.
GoT je Sony igra sa najvećim brojem current players i pored obaveznog PSN-a, a verovatno će slično biti i sa GoW Ragnarok.
Da je lepo - nije, da su idioti - jesu, ali budimo realni Srbija kao tržište je na nivou statističke greške i sa aspekta koji njih najviše zanima (čitaj pare) nije neka šteta za kompaniju niti je ta odluka bitno umanjila zaradu.

Bar sam prešao 100% na ps5 tako da neću da se nerviram...a svejedno ne bih igrao opet! Ali da je potez glup, to svakako.

Ja sam ga batalio na ps5 posle sat vremena koliko mi je bio nekako detinjast i dosadan tako da ovo ne mora ni da bude na steamu.
Prethodni deo mi je bio ok ali generalno mi je GoW serijal dosadio jer sam presao sve postojece delove do sada.

^
Pa zato što ih, generalno, zabole briga.
GoT je Sony igra sa najvećim brojem current players i pored obaveznog PSN-a, a verovatno će slično biti i sa GoW Ragnarok.
Da je lepo - nije, da su idioti - jesu, ali budimo realni Srbija kao tržište je na nivou statističke greške i sa aspekta koji njih najviše zanima (čitaj pare) nije neka šteta za kompaniju niti je ta odluka bitno umanjila zaradu.
Razlika je sto, ako si u regionu koji ima PSN podrsku, ne moras da kreiras/linkujes PSN za GoT single player komponentu. GoW nema MP ni u tragovima, sto ovu odluku cini suludom.

BTW, sad videh, i Until Dawn je dobio PSN requirement.

Poslednja izmena:
Do sada su nove PSN naloge pravili ljudi koji su kupovali konzole, pa je jak rast PSN naloga bio pokazatelj jake prodaje. Oni ovim potezom gledaju da povecaju broj PSN naloga na druge nacine, a kako bi kad shareholderima predstave brojke za rast PSN naloga mogli da predstave situaciju kao boljom nego sto jeste.

Kao da shareholderima nije dovoljno sto dominiraju sa prodajom konzola u odnosu na konkurenciju koja vise i ne postoji ni na jednom polju, kako hardvera, kako igara.
Mislim da se glupiraju sa ovim ogranicavanjem, ali izgleda da ce to postati standard, nazalost.

Meni je igra dostupna na Steam-u, zato sto mi je region Turska.
Sada, pitanje je, sta bi bilo da ga povezem sa PSN-om koji je USA?

Ne bi bilo nista, ja imam povezan UK account. Al meni dzaba kad ne mogu da kupim.

Razlika je sto, ako si u regionu koji ima PSN podrsku, ne moras da kreiras/linkujes PSN za GoT single player komponentu. GoW nema MP ni u tragovima, sto ovu odluku cini suludom.

BTW, sad videh, i Until Dawn je dobio PSN requirement.
Suludo je da me neko tera da imam EA launcher, UConnect, ako već kupujem igre preko Steam platforme pa eto to se koristi.
Suština je, zabole Sony za te stvari, znaju oni da dobar deo vlasnika konzola poseduje naloge zemalja, za koje neki ne znaju ni geografski položaj, moglo je to i ovde da prođe tako, ali sami su krivi za to.
Prvo glupost sa Helldivers 2, onda su nastavili dalje, naravno, Steam zabole da prodaje igru u zemljama koje nemaju PSN i sad je jedan deo ljudi kolateralna šteta.
Kažem, jedini problem je što je to jako mali deo kolača za Sony pa ih zato i bole brige da bilo šta menjaju, iako se iskreno nadam da će ih neko dozvati pameti.

Steam realno zabole jer oni dobijaju procenat od svake prodate igre. Nije im cilj da guraju i reklamiraju tuđu igru koja najveći profit već ostvarila na drugoj platformi.

Ja mislim da je Sony procenio da u ovim državama gde nema PSN i onako je mala zarada jer uglavnom vlada piraterija.
Sad ne znam da li postoji država gde je piraterija kažnjiva a gde nema PSN e tamo su onda na gubitku.

Poslednja izmena:
Steam realno zabole jer oni dobijaju procenat od svake prodate igre. Nije im cilj da guraju i reklamiraju tuđu igru koja najveći profit već ostvarila na drugoj platformi.

Ja mislim da je Sony procenio da u ovim državama gde nema PSN i onako je mala zarada jer uglavnom vlada piraterija.
Sad ne znam da li postoji država gde je piraterija kažnjiva a gde nema PSN e tamo su onda na gubitku.
Vrlo moguce, ali kao sto je Gabe rekao, "piracy is a matter of service". A i ne bi bilo prvi put da se neka velika korporacija poprilicno preracuna.
Ne mogu za druge da pricam, ali ja licno bih radije kupio igru i imao auto update i convinience da me uvek ceka u cloud-u kad god pozelim da je instaliram, a verujem da nisam jedini.

Edit: moram da obelezim nekako, posle 15 godina, hiljadita poruka :D

Hahah pa ovo je presmesno
1717354385490.png
mozemo da "kupimo" sve u Srbiji sem same igre :ROFLMAO:

Moze igra da se kupi kao gift i posalje nekome kod nas?

Ne moze
1717401294802.png

Izašla igra.

Kad vec nece da vracaju store page u Balkane, mogli su barem da stave paket na Steam da nas puste da aktiviramo sa key sajtova. Smaraju sa region lock u ovo doba. Kao da smo u 2010. godini.

175GB!!! Bre nisu normalni!

Kad vec nece da vracaju store page u Balkane, mogli su barem da stave paket na Steam da nas puste da aktiviramo sa key sajtova. Smaraju sa region lock u ovo doba. Kao da smo u 2010. godini.

Ako imas frenda u zemlji gdje se igra moze kupit onda ti moze poslati gift bez problema. Neki dan mi je friend poslao steam card od 50e i ja sam mu za te pare kupio GOT. Mislio sam da nece moci medjutim sve super prodje.

1726821707010.png

Nazad
Vrh Dno