Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko brojeva za pracenje ti prikazuje ship24, ako imas 2 probaj drugi.

Jesi pokupio pošiljku? Jesi provalio šta je bio taj status, i jesu ti nešto naplatili? Meni od 13.5 ne mrda sa carine
Naplatili su tačno carinu - manje štaviše, nisu uračunali poštarinu. Na paket od oko 13 hiljada su naplatili 4000 carinu i PDV (dostava je bila oko 6k dinara). Pojma nemam šta je bio onaj status, ali ceo proces je bio uobičajen koliko vidim, carina - GPC - lokalna pošta, zvali me da pokupim i to je to.

Meni je od 11. paket bio na carini, sad će i tvoj uskoro.

Pogledaj na carinskoj deklaraciji da slučajno nije carinska osnovica 10290 din. jer su odavno najavili da će ubaciti u statuse ili vrednost pošiljke ili dažbine.

Стигла малопре једна UC пошиљка са статусом RLDC 02.05.

Zdravo. Molim vas za savet šta da radim, čekam paket LA062901557HU. Mesec dana je u statusu: Za carinu
Posiljka sa Aliekspressa. Pisao sam pošti, kažu da je na carini, pisao sam carini, kažu da je na pošti. Gde još mogu da se obratim. Na kontakte koje je dala carina niko ne odgovara ni na mejlove ni na telefone. RATEL kaže - pišite žalbu prvo pošti, pa nama...

Zdravo. Molim vas za savet šta da radim, čekam paket LA062901557HU. Mesec dana je u statusu: Za carinu
Posiljka sa Aliekspressa. Pisao sam pošti, kažu da je na carini, pisao sam carini, kažu da je na pošti. Gde još mogu da se obratim. Na kontakte koje je dala carina niko ne odgovara ni na mejlove ni na telefone. RATEL kaže - pišite žalbu prvo pošti, pa nama...
Posto si sa teritorije NS carine kao i ja mozes samo da cekas i da se ne nerviras previse. Nikakvi mail-ovi, zalbe i slicno nece pomoci. Ocekuj da prodje ovih dana, meni su juce pustili jednu posiljku sa istim statusom kao tvoja (isti datum).

Ne znam sta se desava sa Madjarima, LA pošiljka stigla 24.05 u Mađarsku i dalje stoji tamo. Nisu skoro zadržavali ovoliko dugo posiljke kod njih u Budimpeštu.

Meni poslednji paketi stigli za 24 dana. Moram da pohvalim Krusevacku postu, od dana kada stigne paket, sutra je kod mene (LA paketi).
A za ups stvarno samo reci hvale. Meni nije naplacena ni lezarina ni usluga spedicije, samo carinske dazbine.

Meni i dalje stoji 10200 BG otpremljen od 15.5.
Ja sam platio online 56 dolara preko deviznog.Gde se placaju carinske dazbine? Pisalo je free shipping na Aliju.

Meni i dalje stoji 10200 BG otpremljen od 15.5.
Ja sam platio online 56 dolara preko deviznog.Gde se placaju carinske dazbine? Pisalo je free shipping na Aliju.
Plaća se poštaru ili na šalteru pri preuzimanju paketa.

Dostava sa Alija jeste besplatna, ovo naplaćuje država, ako paket ode na carinski pregled, plaća se 20% pdv, 150-200? din za otvaranje/zatvaranje paketa i ako je vrednost pošiljke preko 50 eur, carina od 10% na vrednost pošiljke.

^Ili neka kombinacija gore navedenih troškova. Iako jeste po propisima ovako kako je @Nadla naveo, vrlo često se ne plate svi troškovi (ili čak bilo šta). Jedino što je sigurno je da nećeš platiti carinu ako nije naplaćen PDV.

Samo pitanje da li je normalno da preko nase poste ne vidim nikakvu informaciju gde je paket iako je usao u Srbiju?

Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја.

LS NL posiljka od Ankera.

Da li neko ima savet sta dalje raditi? Pisati posti ili?
Ipak je paket od 40e pa ne bih da ostanem i bez njega a i da mi se pare nikada ne refundiraju...

Posto je registrovana posiljka , ako se ne pojavi u sistemu pracenja Poste Srbije ,
ne postoji dokaz da ti je urucena i mozes traziti refund.

Meni je 35 dana bio prošli paket, a od neregistrovanih nikad mi ništa nije stiglo, zadnji statusi sredinom marta i početak aprila.

Ovo će vam verovatno biti ove nedelje.
Evo baš danas mi prošlo sa carine 👌

Prilozi

• IMG_20240529_094449.jpg
    IMG_20240529_094449.jpg
    160 KB · Pregleda: 35
Samo pitanje da li je normalno da preko nase poste ne vidim nikakvu informaciju gde je paket iako je usao u Srbiju?

Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја.

LS NL posiljka od Ankera.
Imam isto LS...NL (nije od Ankera) koji je imao iste statuse kao tvoj, 08.05 pre advised to PostNL, 20.05 je stigao kod nas i 21 poslat na carinu, ocigledno se tvoj negde zagubio... Mislim da je bio neko na ovoj temi sa istim problemom. Uradicu edit kad pronadjem.

edit: kolega vlad1982

Prolazno vreme nakon sto registrovani paketic dospe do GPC Nis je 20 dana, danas su obradjivali 09.05.

LA0634XXXXXHU - naruceno 26.04., do nas stiglo 09.05., paket stize do mene sutra (najverovatnije) 30.05.

Poslednja izmena:
Danas stigla UC0097XXXXXHU RLDC 23.04, Beograd. Sve ukupno 42 dana. Obradujem se kao dete. Imam osećaj kao da nisam platila nego mi je poklonjeno 😄😄

Danas stigao onaj paket LA...HU poslije mjesec dana na carini, donijeli ga za promjenu električnim vozilom. A u sanduče uglavljen onaj UC...HU koji je na RLDC od 17.04. 😀

Evo ja se žalio ovde skoro da ne stiže ništa sa aliexpress-a, i poštar izgleda pročitao pa mi doneo pet pošiljki odjednom u najlon kesi. 🙂

Izgleda da su zagrijali stolice odjednom pa odradili jednu turu carinjenja, meni je prvi put električni kombi dovezao paket s AliExpressa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno