Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?

Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
U zadnje vrijeme cesto baguje mi stick 4k i cesce se retartuje. Ne mogu da ga ukljucim iz sleepa kad upalim TV, pise 'no signal' pa moram istekati usb pa opet ustekati. Napajanje sam prebacio sa TVovog USB-a na strujni adapter, misleci da ce biti bolje. Skoro je bio i neki update. Nisam siguran do cega je vise da li softver, hardver, napajanje.
Nestabilan uredjaj totalno.

Imam i mi box 1 koji ne koristim.

Izlaz sa usb-a na televizoru je 0.5A. Stikov ,,punjac,, ima izlaz od 1A pa presudite sami.

Treba konsultovati uputstvo od tv uređaja. Kod novijih tv-a nisu svi usb portovi isti.
20230616_202304.jpg
Koristim 5V 1A naravno. Testirao sam i prvi 0.5A port i zna da napravi problem, blokira, sporiji boot, zamrzne sliku. Na 1A sve radi kao podmazano.

Posle godinu dana korišćenja xiaomi mi stick 4k samo je prestao sa radom, nije hteo da se upali. Reklamirao ga u bc group, vratili mi novac.

Drugaru se prošle nedelje isti slučaj desio, ali stick je kupljen pre 7-8 meseca, isto u bcgroup, juče ga poslao na reklamaciju.

Više ne kupujem ovaj stick, ovaj drugi amazon fire stick 4k max koji imam duže vremena mnogo bolje radi od xiaomi-ja..

Pozdrav. Dvoumim se izmedju Realme i Xiaomi 4k stick-a Jedina opcija mi je trenutno na KP, jer ih u prodaji nema nigde. Eventualno sa Alija da porucim. Neki savet?
Da li na Realme se instalira eon app, a na Xiaomi eon tv? Ili je ona oba ova tv app koja ima ogranicenje samo za jedan uredjaj po nalogu?
Da li je neko mozda kacio ove stickove na projektor? Koliko vidim moj projektor ima usb output 5V 1A.
I da li je pri promeni uredjaja potrebno neko dodatno podesavanje ili se stick sam prilagodi? Konkretno primarno bi bio na projektoru, ali kad odem u selo hteo bih da ga stavim na neki malo stariji 1080p TV.

Posle godinu dana korišćenja xiaomi mi stick 4k samo je prestao sa radom, nije hteo da se upali. Reklamirao ga u bc group, vratili mi novac.

Drugaru se prošle nedelje isti slučaj desio, ali stick je kupljen pre 7-8 meseca, isto u bcgroup, juče ga poslao na reklamaciju.

Više ne kupujem ovaj stick, ovaj drugi amazon fire stick 4k max koji imam duže vremena mnogo bolje radi od xiaomi-ja..
Ako crkne Fire Stick, gde ces da ga reklamiras?

U zadnje vrijeme cesto baguje mi stick 4k i cesce se retartuje. Ne mogu da ga ukljucim iz sleepa kad upalim TV, pise 'no signal' pa moram istekati usb pa opet ustekati. Napajanje sam prebacio sa TVovog USB-a na strujni adapter, misleci da ce biti bolje. Skoro je bio i neki update. Nisam siguran do cega je vise da li softver, hardver, napajanje.
Nestabilan uredjaj totalno.

Imam i mi box 1 koji ne koristim.
Bolja (dobra) je situacija, otkad sam iskljucio HDMI CEC. Ne znam da li je do toga, mozda je nekompatibilnost neka, TV je star 10ak godina.

Pozdrav svima,

Stik je kupljen krajem marta, radio je normalno, odjednom pocinje da se restartuje. Prebacim ga na drugi tv ista situacija. Oba tv-a su LG i u blizini je iptv, pokusala sam i na trecem tv-u (vivax), stik radi normalno (inace kanali na tom tv-u funkcionisu putem set top box-a i nije u blizini iptv-a). Danas sam cak odnela i jedan lg tv u tu prostoriju gde je vivax i lg radi normalno. Jedino mi pada na pamet da je do iptv-a, pokusala sam njihove adaptere da iskljucim iz struje, medjutim stik se ponovo restartuje.
Ugasila sam i ruter, pustila net s mobilnog telefona i nakacila stik, ali isto se restartuje na ta dva tv-a...

Vise ne znam sta da radim, ne mogu proizvodjacu da se zalim, nije do stika, nego je nesto u tim prostorijama sto ometa rad, a sta ne znam 😂🫣

Da li neko ima ideju sta moze biti?

Hvala unapred,

P.s. Vracala sam i na fabricka podesavanja

Prilozi

• 20240519_184417.jpg
    20240519_184417.jpg
    232.5 KB · Pregleda: 36
Ako je napajan sa USB porta televizora, to ume da ih dokusuri, uz to se i nenormalno greju sto dodatno ne pomaze.

Ako imas garanciju, salji na reklamaciju i zali se na bootloop problem.

Ako ponude zamenu, uzmi Box.

Ako je napajan sa USB porta televizora, to ume da ih dokusuri, uz to se i nenormalno greju sto dodatno ne pomaze.

Ako ponude zamenu,

Ako ponude zamenu, uzmi Box.
Stik je sve vreme i koristio svoje napajanje, kad se javio problem, pocela sam da eksperimentisem, odnosno da probam napajanje putem tv-a. Ostalo mi je samo jos ovde da se pozalim da vidim da li je neko imao slicna iskustva, pa da vidim sta cu, da li da reklamiram da trosim zivce i na njih ili da se koristi samo u toj prostoriji gde i funkcionise. Hvala u svakom slucaju 😊

Pozdrav svima,

Stik je kupljen krajem marta, radio je normalno, odjednom pocinje da se restartuje. Prebacim ga na drugi tv ista situacija. Oba tv-a su LG i u blizini je iptv, pokusala sam i na trecem tv-u (vivax), stik radi normalno (inace kanali na tom tv-u funkcionisu putem set top box-a i nije u blizini iptv-a). Danas sam cak odnela i jedan lg tv u tu prostoriju gde je vivax i lg radi normalno. Jedino mi pada na pamet da je do iptv-a, pokusala sam njihove adaptere da iskljucim iz struje, medjutim stik se ponovo restartuje.
Ugasila sam i ruter, pustila net s mobilnog telefona i nakacila stik, ali isto se restartuje na ta dva tv-a...

Vise ne znam sta da radim, ne mogu proizvodjacu da se zalim, nije do stika, nego je nesto u tim prostorijama sto ometa rad, a sta ne znam 😂🫣

Da li neko ima ideju sta moze biti?

Hvala unapred,

P.s. Vracala sam i na fabricka podesavanja
Jedino mi pada na pamet da su utičnice kilave i adapter od sticka nema dobar kontakt. Ako je stick uključen u neki produžni/lopov, još sam sigurniji u to.

Jedino mi pada na pamet da su utičnice kilave i adapter od sticka nema dobar kontakt. Ako je stick uključen u neki produžni/lopov, još sam sigurniji u to.
Pa bas tri uticnice da ne valjaju, nije mi logicno... 😊 a jedna od tih je koriscena i dok je normalno funkcionisao... podnela sam juce zahtev za reklamaciju... videcemo sta ce biti... hvala u svakom sl.

Imam mi stick 4k i za ono što meni treba je odličan, baš sa. Zadovoljan. Sad mi treba još jedan uredjaj za drugi tv, pa razmišljam da li opet stick, ili da probam box? Ima li neke razlike u korist boxa, ili samo drugi oblik?

@DjoleMC uzmi šta ti više odgovara,cenovno ili na bilo koji drugi način.Ne obraćaj pažnju na grejanje napravljeni su oni da rade pod tim temperaturama,naravno ne mislim kada je u prostoriji prevruće.Google tv nema ni jednu jedinu prednost u odnosu na Android tv.I boks se greje...

Stik lakše sakrijem iza tva, već imam mts box... Na tv-u imam Google tv, ali je spor i stremio puca, stick je mnogo bolji. Pa bih i tu ubacio stick...

Edit: eventualno bi mi značio usb ako box ima..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno