Ne brine Maric da li ce biti preslaba, nego da li ce biti prejaka.
Ono sto je problem sa sobom od 10 kvadrata je da koju god klimu da kupis, taman i sedmicu, ako je nisu napravili kako treba (modulacija), nece valjati. Uostalom, sedmica moze biti i softverski ustrojena dvanaestica, i ako je to neka klima koja modulira od npr. 500 do 650W, nisi dobro kupio.
Ja sam pre za kupovinu bilo koje proverene klime, bez obzira na to koliko su BTU napisali, nego za kupovinu sedmice nasumice. A problem je sto je i za 12 tesko naci adekvatne korisnicke opise za hladjenje, a da ne pricamo o manjim.
Ova tcl po opisu nacina rada (ali samo za grejanje) deluje dobro za male sobe. Verovatno najbolje od svih kineza koje sam video na forumu. Ali za hladjenje jos nisam video da je iko opisao.
Za takvu sobu treba klima koja je u stanju da na izduvu daje vazduh koji nije mnogo nize temperature od one koja je zadata.
Ja u slicnoj sobi imam mideu on off, koja izduvava 6 stepeni kada je napolju preko 30 (i to je propala izolacija na cevima, koju namerno ne popravljam, inace je duvala jos hladnije, toliko da je bolelo ako duva na coveka).
Elem, pali se i gasi uzasno cesto, i na sve to jos pravi i znacajne vibracije u zidu, pa je psujem preko 10 godina. Ne moze da se koristi za spavanje jer budi na svakom ukljucivanju kompresora, i odavno gledam da je zamenim nekim pitomim inverterom, koji duva tek hladnjikav vazduh, i retko se iskljucuje.