Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не врти он у круг, него врти добављаче, све до 1500 и кусур, и не нађе ништа. Читај шта сам написао.
Чему онда све ако морам да му прецизирам добављача. Има и других, па и бољих апликација којима не мора да се прецизира.
Нинџу сам користио на нечију сугестију када сам добио ЛП... код за праћење, да ми покаже ЛА...ХУ код.
Znam sta vrti, i ja sam prvobitno razmisljao isto tako kao ti dok nisam izvalio sta je zapravo u pitanju.

Zato ti kazem da osvezis stranicu na F5 ili na CTRL+R i ako posle 3-4-5 sekundi i dalje lazno "mota" ponovis jos jednom dva puta opet F5 ili CTLR+R (koristim Firefox pa kod mene tako radi ciscenje kesa za tu konkretnu stranicu) i ucita ih sve odmah.

Siguran da to namerno rade kako bi napravio nalog i/ili uzeo placenu verziju.

I mimo toga je opet najbolji i najpregledniji tracker, jedini drugi vredan pomena je Parcelsapp jer za pojedine statuse izlista dodatne informacije ali isto tako cesto ne vidi UPU statuse iz nekog razloga.

Meni tj mojoj cerki je u medjuvremenu stigla jos jedna LA posiljka koju je ona narucila preko svoje aplikacije tako da je ja nisam ni pratila niti se nervirala. Stigla je za 29 dana od dana porucivanja, doduse bila je na carini nekih 12 dana.
Odem ja po to u cuvenu Patrijarha Pavla postu, Novi Sad, sad ih je bilo 4,5...kaze mi zena tu je posiljka...ona je meni nju, brat bratu, trazila citavih 10 minuta...za to vreme onaj lik sedi iznad nekih kutija punih paketa, klikce onim skenerom i bukvalno baca po rafovima i kutijama (svaka cast veoma je brz)...
Oni su ljudi moji zatrpani paketima. Pitala sam da li ima nesto na moje ime...nema, rekla joj za mojih 18 posiljki koje ne stizu (na jednoj pocelo odbrojavanje, jos 2 sata i 40 min 🙄) samo je rekla...stici ce, polako

GPC Nis je izgleda stvarno prepolovio vreme koje paket ceka na carini na pola.

Stize nadam se sutra

LS9391XXXXXNL - Naruceno 27.03., do nas stiglo 11.04., pusteno danas 25.04. i stize nadam se sutra 26.04.

Danas se status pošiljke koja je stigla u Srbiju 28.03. promenila sa "11003 izmeničena pošta za carinu" u "RSBEGC otprema".

Nije mi jasno šta ovo znači.

Pošto sam iz NS da li je moguće da pošiljku posle mesec dana čučanja negde tek sad otpremaju za NS za carinu, ili je nekako završila carinu i sledi dostava?

Hvala

Negdje su bili bacili gomilu nepraćenih low priority pošiljki pa sad polako idu kroz to...

Ne nego na prethodni post. A o "RSBEGC otprema" statusima se baš prethodnih par strana teme pričalo.

Ne nego na prethodni post. A o "RSBEGC otprema" statusima se baš prethodnih par strana teme pričalo.
Jeste, ali bez konkretnog odgovora.

Ti si napisao da taj status znači da je prošlo carinu i da ide na dostavu, @uroborosfault je napisao da to znači da paket nije ni bio na carini, a @risa da taj status znači da pošiljka tek čeka carinu.

Šta tačno znači, ne znam, zato pitam.

EDIT: Sada vidim da je @dedamrsoje napisao da taj status znači da je pošiljka završila GPC proceduru, sa ili bez carine (to vidiš kad dođe).

Ok to mi deluje kao realan odogovor.

To i kažem. Isplati se prelistati, stalno se ponavljaju iste priče.

Danas se status pošiljke koja je stigla u Srbiju 28.03. promenila sa "11003 izmeničena pošta za carinu" u "RSBEGC otprema".

Nije mi jasno šta ovo znači.

Pošto sam iz NS da li je moguće da pošiljku posle mesec dana čučanja negde tek sad otpremaju za NS za carinu, ili je nekako završila carinu i sledi dostava?

Hvala
Verovatno su ti je pustili bez naplate posto se nakupilo pun k...c posiljki za NS carinu koja je trenutno ubedljivo najzatrpanija verovatno u zelji da se sto vise posiljki otvori i naplate dazbine....

Tako se meni desilo pre 10-ak dana posle 7+ dana stajanja.

Danas stigla pošiljka UA193***** sa poslednjim statusom 2024-03-19 18:41 Arrived at local delivery center. Čekam još jednu sa poslednjim statusom od 2024-01-29 20:00 Arrived at local delivery center. Palilula - Beograd.

Ja jos čekam sa statusom aldc od 29.03...Beograd

Poslednja izmena:
LA***HU stizu u proseku za 30 dana.

Stigla UC000137...HU posiljka, isporucena na paketomat, RDLC 28.03..oko mesec dana cekanja od zadnje evidencije

Verovatno su ti je pustili bez naplate posto se nakupilo pun k...c posiljki za NS carinu koja je trenutno ubedljivo najzatrpanija verovatno u zelji da se sto vise posiljki otvori i naplate dazbine....

Tako se meni desilo pre 10-ak dana posle 7+ dana stajanja.
Bas suprotno, sad kad se nakupilo naplacuju kao sumanuti, redko nesto im se provuce bez naplate.

Inace, carinici nece da rade, to im je kao kazna da obradjuju te posiljke, nekod kad se negde da ne kazem sta oni njega posalji da radi posiljke, e sad zamislite one sto su navikli svaki dan da klepe 50-100e odu na posiljke i odatle taj nerad...

Upravo se pojavila moja LA...HU Choice pošiljka u domaćem sistemu, poslata 17.04. Mađari su je ekspresno proslijedili.

Da li AliExpress Standard shipping ima praćenje ili ne? Pošto na shipping opcijama piše "Tracking unavailable" a ja sam dobio LA...HU broj tj broj sa praćenjem.

Da li AliExpress Standard shipping ima praćenje ili ne? Pošto na shipping opcijama piše "Tracking unavailable" a ja sam dobio LA...HU broj tj broj sa praćenjem.
Има, немају Cainiao и оне су најчешће UA.

@tobacco road Ако се водимо ситуацијом са пошиљкама, UA и даље постоје с'обзиром да их људи чекају од прошле године😂.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno