Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Nikad od kineskih verzija xioami uredjaja nije bilo moguce dobiti globalne verzije.

Moguce je dobiti samo engleski jezik ali ne i funkcionalnost.

(Нисам стигао да исправим претходни коментар - молим админе да то учине. Хвала)

Што се тиче грејања чипсета - сваки се греје у зависности од оптерећења. Само зависи од произвођача бокса како ће решити хлађење. Па исту причу имамо и код произвођача мобилних телефона.

Иначе мислим да се појавило доста добрих кинеских боксова који су сертификовани а при том нису скупи. У њих убрајам
  • hako pro
  • Kikcpi KP1
  • KINHANK G1
  • наравно, ту је и ми бокс С друге генерације

Taman da dopunim moju listu:
Moze li neko da mi pomogne da napravimo spisak google sertifikovanih uredjaja koji se mogu kupiti na aliexpresu?

nailazim na:
-KICKPI KP1
-Mecool KM2
-Mi box S
-HAKO Pro

Dopunite listu i dodajte komentar

dopunio sam malo u medjuvremenu:

-Mecool KM9 Pro
-Mecool KD2
-Mecool KM7
-KICKPI KP1
-Mecool KM2
-Mi box S 2G
-HAKO Pro
-KINHANK G1

Mada svi su vrlo slicne cene a i slicnog hardvera, pa ni malo ne cudi sto xiaomi dominira sa prodajom.

Za vlasnike Vontara w2- radi Aidanov Netflix na boxu. Max rezolucija je mislim 720p.

Imam sve to,ali imam i ostale zvanicne servise na svih 5 ATV boxeva koje imam. Iznosim za Vontar jer na njemu Sky Showtime ne radi.

Meni je Stremio preporodio kvalitet gledanja. I mi smo imali servise, da popizdiš dok nađeš gde si šta gledao, ovako sve na jednom mestu.

Nego fosforna navlaka za daljinski sa AliE, kakva fora, bomba.

IMG_20240331_184821.jpg

Ja sam uzeo g1 pre svega zbog sertifikata. Radi fluidnije od mi boxa i firestick 4 Max. Nema nikakvog seckanja. Da li se greje nemam pojma, nisam ga pipao. Važno mi je bilo da sve radi u 4k. Firestick je znao da čim uđeš u drugu aplikaciju, prethodnu izbaci iz memorije i učitava ponovo. Nerviralo me je ako gledam Trailer na yt ili opis na imdb ponovo moram da ulazim u aplikaciju i tražim film. Ovde se ne dešava. Fina spravica. Update mi nije bitan kad sve radi.

Ja sam uzeo g1 pre svega zbog sertifikata. Radi fluidnije od mi boxa i firestick 4 Max. Nema nikakvog seckanja. Da li se greje nemam pojma, nisam ga pipao. Važno mi je bilo da sve radi u 4k. Firestick je znao da čim uđeš u drugu aplikaciju, prethodnu izbaci iz memorije i učitava ponovo. Nerviralo me je ako gledam Trailer na yt ili opis na imdb ponovo moram da ulazim u aplikaciju i tražim film. Ovde se ne dešava. Fina spravica. Update mi nije bitan kad sve radi.
Колико дуго га имаш већ и јеси ли платио царину или си прошао без ње??? Значи бокс треба да се узме што се каже!!!

Ja sam u nemačkoj tako da nije bilo carine, carini se od 150€. Mada i ovde je lutrija, kako oni procene. Ocarinili mi memoriju za printer koja vredi 20 €. Imam ga skoro dva meseca. Super zadovoljan.

da popizdiš dok nađeš gde si šta gledao, ovako sve na jednom mestu.
Mozda i gresim, ali mislim da je onaj Google TV za to dobra stvar. Uvezes sve te oficijalne servise koje imas i on nakon toga ti pokaze sve i sta si gledao i preporuke na osnovu onoga sta si gledao a dostupno ti je na servisima koje posedujes.

E sad ovo je na osnovu gledanja videa sa Youtubea i raznih recenzija, video sam da ima gomilu nekih vidzeta. Pretpostavljam da radi na tom principu.

Ne znam da li je isto tako i na Android TV, posto je mala razlika, jedino sto Android TV ima mnogo vise uredjaja nego sto je to slucaj sa Google TV. Koliko sam video Google TV imaju Chromecast, Xiaomi S 2gen i cini mi se jedan od Mecool bokseva, valjda KM7 Plus ili tako nesto bese.

Заборавио си и сони и ТЦЛ телевизоре.

A to da, znam i to. I neki Xiaomi tlevizori isto imaju. Ma realno dobra je ono stvar, dobro je to Google skockao, bar ono sto sam video. :) E sad da maksimalno uzivanje u tome kosta, kosta. Svakako da je RD povoljniji :D

Говорим о спецификацијама, које изгледају одлично, брже и боље од жао ми бокса, име као име мени не игра улогу друже уопште, већ спецификацијама и могућност које поседује тај бокс , па ме зато занима да ли га је неко купио, узео и да ли има искуства са истим!!!
uzeo sam ja tako na aliju no name boks, 4GB ram, 64 Gb rom, a ono u praksi klasa ispod xiaomi box S, a placen 55 eur

Полако... чипсет тек треба да изађе у другој половини ове године (или барем другом кварталу). За сада се једино зна за нови хоматикс, јер су га они најавлили.
А што се вонтара тиче - па прво они сами треба да се саберу шта раде и како се оглашавају на својој страници, па тек онда можемо имати некакве назнаке.
LMC_1 Apr 18_12.jpg

У наслову стоји vontar X2, испод поручивања X3. Затим, стоји конфигурација 4/128 која не постоји за овај бокс. Даље, чипсет пише да је S905X3, на слици другој са леве стране чипсета јасно се види S905W2. И за крај - пише да је андроид 9, а долази са андроидом 11

Poslednja izmena:
Ovaj Xiaomi Mi S 2gen. boks nema lan povezivanje, samo wifi?

Kako radi on u streamovanju? Jel prekida, je bufferuje, koliko cesto puca internet?

Ja kada sam preko wifi-ja koristio ovaj Tanix to je bilo negledljivo. 10 minuta krene film i izbaci iz Kodija, pa se nakon minut, dva boks ponovo prikaci na wifi. I tako stalno. Sve dok nisam kupio lan kabal i povezao ga tako.

Odlucio sam se da uzmem ovaj Xiaomi S 2nd. gen znog Google TV-a. :)
Odgledao sam jedno 15-ak Youtube videa gde se pokazuje i ovo je ono sto sam oduvek zeleo od Kodija da napravim u tom nekom funkcionalnom smislu. Najbolji deo je sto se ti nista ne zaludjujes oko widgeta i raznih propratnih servisa da bi to radilo kako treba.

Jos uvek nisam nacisto da li recimo kada imas Stremio ili Plex instaliran, tamo klikom na film/seriju pa na ono dugme "# ways to watch" pojavljuje opcija i za njih. Ako se pojavljuje onda je to sjajno jer se mogu koristiti widgeti Google TV-a za gledanje sadrzaja preko ovh alternativnih nacina 😇

Koliko sam primetio jedino je onaj widget "continue watching" striktno vezan za pretplatnicke servise tipa Netflix, HBO Max... ovo ostalo sve Google vadi i preporucuje na osnovu tvoje istorije gledanja, lajkovanja odredjene multimedije i stavljanja u watchlistu. Sto je meni sjajno iskreno i bas ono sto zelim od jednog takvog streaming setupa.

Probacu preko WiFi-ja naravno na pocetku da vidim kako ide, ali pretpostavljam da cu na kraju morati da uzmem i taj adapter da prikacim lan. Inace ovako iz gro reviewa uredja stvarno deluje odlicno i taman za ono za sta je i stvoren.

E da i jos nesto. Vidim da je razlika izmedju cene u Gigatronu i na Kupujem prodajem maltene pa nikakva. u Gigatrnu je 8400 din. dok na Kupujem prodajem se ne moze proci ispod 7500. Ima jedan od 8000 sa 2 god. garancije. Pa kapiram da je onda najbolje uzeti u Gigatronu.

E da i jos nesto. Vidim da je razlika izmedju cene u Gigatronu i na Kupujem prodajem maltene pa nikakva. u Gigatrnu je 8400 din. dok na Kupujem prodajem se ne moze proci ispod 7500. Ima jedan od 8000 sa 2 god. garancije. Pa kapiram da je onda najbolje uzeti u Gigatronu.
Imaš i u BC group za 7185din, mada i u Gigatronu izađe slično sa banca intesa karticom

Odlucio sam se da uzmem ovaj Xiaomi S 2nd. gen znog Google TV-a. :)
Odgledao sam jedno 15-ak Youtube videa gde se pokazuje i ovo je ono sto sam oduvek zeleo od Kodija da napravim u tom nekom funkcionalnom smislu. Najbolji deo je sto se ti nista ne zaludjujes oko widgeta i raznih propratnih servisa da bi to radilo kako treba.

Jos uvek nisam nacisto da li recimo kada imas Stremio ili Plex instaliran, tamo klikom na film/seriju pa na ono dugme "# ways to watch" pojavljuje opcija i za njih. Ako se pojavljuje onda je to sjajno jer se mogu koristiti widgeti Google TV-a za gledanje sadrzaja preko ovh alternativnih nacina 😇

Koliko sam primetio jedino je onaj widget "continue watching" striktno vezan za pretplatnicke servise tipa Netflix, HBO Max... ovo ostalo sve Google vadi i preporucuje na osnovu tvoje istorije gledanja, lajkovanja odredjene multimedije i stavljanja u watchlistu. Sto je meni sjajno iskreno i bas ono sto zelim od jednog takvog streaming setupa.

Probacu preko WiFi-ja naravno na pocetku da vidim kako ide, ali pretpostavljam da cu na kraju morati da uzmem i taj adapter da prikacim lan. Inace ovako iz gro reviewa uredja stvarno deluje odlicno i taman za ono za sta je i stvoren.

Ako misliš na home screen na Android tv 9 Plex ima samo live tv & free movies + Recommendations dok Stremio ima Continue watching i Library kao widgets. Bilo bi kul da ima mogućnosti za više raznovrsnih widgeta.
Screenshot_20240402-181529.png

Da da za Android 9 znam, video sam da su pisali da moze, ali Google TV sam video da pisu da ne mogu widgeti ni iz Plexa ni iz Stremia se izvuci. Mada ruku na srce sva diskusija tog tipa na koju sam naisao je od pre 2 i 3 godine pa se svasta moglo promeniti do danas.

Navodno continue watching iz Plexa ili Stremia ne moze na Google TV. Mada mene vise zanima ono dal moze preko Stremia ili Plexa da se pusta multimedija kada se ide iz widgeta Google TV-a. I da ne moze nema veze, ali naravo da bi bilo super ako moze.

Evo ovo na 0:13. Gde pise 6 ways to watch. Tu ako moze da se pojavi ili Plex, mada je jos bolje Stremio (zbog RD-a naravno) onda bi to bilo vrhunsko iskustvo.

Da da za Android 9 znam, video sam da su pisali da moze, ali Google TV sam video da pisu da ne mogu widgeti ni iz Plexa ni iz Stremia se izvuci. Mada ruku na srce sva diskusija tog tipa na koju sam naisao je od pre 2 i 3 godine pa se svasta moglo promeniti do danas.

Navodno continue watching iz Plexa ili Stremia ne moze na Google TV. Mada mene vise zanima ono dal moze preko Stremia ili Plexa da se pusta multimedija kada se ide iz widgeta Google TV-a. I da ne moze nema veze, ali naravo da bi bilo super ako moze.

Evo ovo na 0:13. Gde pise 6 ways to watch. Tu ako moze da se pojavi ili Plex, mada je jos bolje Stremio (zbog RD-a naravno) onda bi to bilo vrhunsko iskustvo.

Ovo sa video klipa je verovatno vezano samo sa zvaničnim streaming servisima na google tv, rentanjem filmova sa google platforme, kupovina, itd. Iako imam google tv OS na soniju nisam probao, jer držim UI samo u apps modu, a i nema razloga pored shield-a.

Ако мислиш на ово са фотографијаме на Гугл ТВ може настави са гледањем на стремио, имам андроид бокс watch onn и Гугл ТВ оперативни систем 12 и ради!!!

Prilozi

• IMG_20240403_201600.jpg
    IMG_20240403_201600.jpg
    172 KB · Pregleda: 65
Онда су то омогућили сад да може. Пошто сам читао неке постове од пре 2,3 године и писали људи да не може. Вероватно се доста тога изменило од тада.

Пази кад је и овај Смарт Тјуб интегрисан како треба. Одлично. Мада ја користим Јутјуб, немам проблема са рекламама, тачније не иритирају ме превише. :LOL:

А колико имају утицаја ови претплатнички сервиси на ове виџете што их Гугл ТВ избацује. Типа "Trending on Google", "Popular movies and tv shows" итд.?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno