Šta je novo?

Motorola Edge 40 Neo

Kod mene stigao pre nekoliko dana. Kada sam video 1.3GB pomislio sam A14, kad ono.. međutim. Ne vidim nikakvu razliku pre i posle apdejta. Ako je zbog nečeg bitno, telefon je iz yettela.

Prilozi

• Screenshot_20240317-214551.png
    Screenshot_20240317-214551.png
    87.7 KB · Pregleda: 47
Biće. Mada kao što rekoh, nema neke vidljive razlike pre i posle apdejta.

Stiglo i na A1 napokon.Samo da kazem instalirao sam stariju viber aplikaciju iz marta 2023 i zasad nemam bug sa notifikacijom i sadrzajem notifikacije.

@East46 Može i na Motoroli dodati dual apps (WhatsApp svakako ima, jer ima switch accounts). Drugačije je nego na Samsungu, ali je opet funkcija i to skroz ok.

Malo su zez animacije sa ovim ažuriranjem od 1.3 GB, a notifikacije nisu sredili. Pisao sam im ponovo, požalio se, tražim rešenje za notifikacije i slanje odgovora kroz notifikacioni panel, ali nema još uvek bilo kakvog rešenja.

WhatsApp svakako ima, jer ima switch accounts). Drugačije je nego na Samsungu, ali je opet funkcija i to skroz ok.
Switch accounts na WhatsApp Ili na telefonu. Ako misliš switch accounts na telefonu meni je to sve samo ne funkcionalno. A viber?

Na WhatsAppu imaš switch accounts.

Viber nema. Jedino ono da menjaš korisnika na telefonu i slažem se da nije funkcionalno.

Nisam znao ovo za WhatsApp, jako korisna stvar. Još samo Viber je ostao, kao najveći sle#ci ne mogu da nameste aplikaciju za dva broja. Niko im nije rekao da je 97% telefona proizvedenih u zadnjih 6-7 godina dual sim.

Evo držim oba telefona u rukama, A52 (ženin) i Edge 40 neo (moj) i mogu ti reći da je razlika drastična. Dizajn, ekran, baterija (pogotovo punjenje), kamera, brzina rada... Najveća razlika je u internoj memoriji koja je kod Samsunga kriminalno spora. To me je najviše nerviralo kod A72 koji sam imao i za koji sam rekao da mi je zadnji Samsung koji ću kupiti. (Za S seriju trenutno nemam para pa je i ne razmatram). Naravno da treba uzeti u obzir da je A52 star 2 ipo godine, a Neo svega par meseci. Na strani samsunga je to što ima dual aplikacije, i ako ti je to bitno može da ti bude deal breaker za Motorolu. Takođe, ima Moto i neke sitne bagove, na primer meni se dešava da se ekran usred nečega sam od sebe zaključa i ugasi. Na primer, kucam poruku i samo se zaključa. Ne dešava se često, jednom u par dana, ali evo već par meseci i nekoliko apdejta, a to nisu sredili.
I malopre ničim izazvano i potpuno neočekivano, na vremešni Samsung A52 stigao Android 14. Bravo Samsung, Motorola shame on you 😂

Imam problem sa prekidanjem poziva. Telefon je star 4 meseca, kartica mts u njemu. Ranije nikad problem...

Znači nebitno da l je poziv upućen iz yetela, mts-a, A1. I ne dešava se uvek, ali nervira.Prodje po 5 dana sve ok, pa opet. Nekad se prekine poziv posle 15 sekundi, nekad posle 2 minuta.

Pojma nemam šta mu je, ima li neko predlog, da se menja kartica ili nešto sa telefonom?

Sramota da telefon u 2024 ima problem sa sadrzajem viber notifikacija.Resenje da stoji ikona vibera u status baru koja se kasnije moze skloniti u podesavanjima isto ruzna jer stoji ta obavjest u notifijaciskom panelu a i prilikom otkljucavanja telefona.Neznas sta je gore dal da nemas sadrzaj notifikacije i inf ko je salje ili ovo sa status barom.Apk iz marta 2023 radila 7 dana dobro i onda odjednom 1 message from rekutan viber.Ovo je do motorolinog batery menagmenta problem.On onemoguci viber i to tacno ono smart podesavanje u batery.

Igrao sam se sa novim telefonom i vidim samo odjednom na Motoroli pored restart. Gledam, otkud to šta se zbilo, kada ono stigao Android 14...

Dobro su se setili!

Malo kozmetičkih izmena ima. Animacije su vratili na dobar nivo.

Baterija mi deluje malo bolje.

Notifikacije nisu sređene.

Evo baš sam u procesu fabričkog reseta u nadi da ću ga dovesti u red.

Telefon je iz A1.

Imam resenje za viber.
1.u podesavanjima vibera (opsta)ukljucite da se vidi ikona u statusnoj traci
2.u podesavanjima telefona u obavestenja iskljucite necujna obavestenja u statusnoj traci
3.u podesavanjima viber apk u obavestenja/poruke/sistemska obavestenja iskljucite ta sistemska obaveatanja.

Igrao sam se sa novim telefonom i vidim samo odjednom na Motoroli pored restart. Gledam, otkud to šta se zbilo, kada ono stigao Android 14...

Dobro su se setili!
Može screenshot te verzije androida 14 da postaviš? Jesi siguran da je android 14 za Motorolu edge 40 neo?

Siguran sam 100%. Nisam blizu tog telefona do sutra. Imam SS mejla od njih. Beta verzija je, jer sam se prijavio bio kada su otvorili.

Prilozi

• Screenshot_20240327_001635_Gmail.jpg
    Screenshot_20240327_001635_Gmail.jpg
    171 KB · Pregleda: 35
Evo i potvrde da je verzija 14.

Koga zanima nešto konkretnije vezano za A14, neka pita slobodno.

Tek danas ću stići malo više da se posvetim i vidim šta i kako je u novoj verziji androida.1000000021.png

Nema više, bilo je negde od sredine februara otvoreno da se prijavljuje za testiranje. Odradio sam tada prijavu. Vidim da je sada povučeno.

Očekujem da će ova beta maksimalno trajati 10 dana, ali verujem i kraće. Prilično je sve upeglano.

Ono što mi deluje da su rešili i što je lično za mene bio najveći problem su WhatsApp notifikacije. Stižu bez problema, odgovori se normalno šalju iz notifikacionog panela.

Rešen je preview za Viber poruke, obaveštenje stiže normalno, slanje odgovora isto iz notifikacija funkcioniše bez greške.

Beta kao beta, ima nekoliko sitnih bagova, ali to će gotovo sigurno biti rešeno - a onaj po meni najprisutniji i najčešći je otisak prsta koji reaguje tek posle drugog, trećeg prislanjanja prsta.

Animacije su generalno dobre, ali su bagovite, što je opet do bete. Dolazi do seckanja prilikom skrolovanja, što se pre nije dešavalo.

Kamera mi se čini degradirano i s mnogo šuma, nije bila takva.

Ima nekoliko kozmetičkih promena naravno, najviše oko ikonica.

Stabilnost mreže je bez promena, kvalitet signala takođe.

Baterija deluje za nijansu optimizovanje, no, to ću moći da ocenim posle par dana.

Ne znam, je l nekoga možda još nešto zanima, potrudiću se da proverim i odgovorim.

Spikerfon kako radi? Ja i dalje povremeno mučim muku sa prekidima i sečenjima glasa u razgovoru.

Nema nikakvih problema. Imao sam danas nekoliko razgovora i obavljao sam ih preko spikerfona. Nije dolaziko do seckanja tokom poziva. Da li je kod druge strane dolazilo - ne znam.

Kada vam bude stiglo ažuriranje, stava sam odradite fabrički reset I telefon od 0 podesite. Mislim da će onda sve biti u funkciji bez problema.

Zahvaljujem.

To je bukvalno jedini problem koji imam, sem toga je telefon zaista vrhunski.

Koliki SoT imate na ovom telefonu ??

Mislio sam da ce da omoguce AOD na androidy 14.Ja mislim da mi jedini nemamp AOD a imamo amoled.Ove third apk sa playstora trose po 20%baterije dnevno.

Da li ste primetili da deljenje u blizini ili quick share ne radi sa samsungom.Druge telefone nemam da proverim.

Vrh Dno