Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD20,668.21 22%OFF | New AMD R7 5700X3D Ryzen 7 5700X3D 3.0 GHz 8-Core 16-Thread CPU Processor 7NM L3=96M 100-000001503 Socket AM4 but without fan

Ja sam odavde naručio ovaj

Isto sam porucio dva 5600 pre kod njih, nikakvih problema.

Poručio sam Anker Motion Boom zvučnik i u recenzijama vidim da ima ljudi iz Srbije koji se žale da je sorting centar vratio zvučnik pošiljaocu kao "overweight". Da li je nekom uspešno isporučen zvučnik u Srbiji?

Poručio sam Anker Motion Boom zvučnik i u recenzijama vidim da ima ljudi iz Srbije koji se žale da je sorting centar vratio zvučnik pošiljaocu kao "overweight". Da li je nekom uspešno isporučen zvučnik u Srbiji?
ja se razmisljam da pazarim isto motiom BOOMB ali odvlace me sa carine, pa ce biti motion +

Šta misliš pod ovim "odvlače me sa carine"?

ja sam juce narucio AM5 Ryzen 7700 za $165 s 20$ kuponom, obzirom da je na eponudi/kp 35k, nije lose

Ima recenzija iz svakakvih zabiti po svetu gde je uspešno isporučen, ne kapiram što za Srbiju prave problem. Videćemo.

Dva (duza) pitanja:

1.
Anker P20i ili Anker A20i, i zasto bas 'te' ?
Znam da je verovatno bilo price, ali me zanima zasto ste izabrali jedan model a ne 'onaj' drugi? Neko je negde spomenuo da mu jedan od ova dva modela odgovara jer ne 'ispadaju' iz usiju (ili to bese za neki drugi model, vise ne mogu da po'vatam). Medjutim oba modela imaju ove 'gumice'. Nije da su bez gumica, pa sad' 'ima razlike'.
Sta je prednost ovih sto 'štrče' iz usiju (Anker P20i) u odnosu na ove sto ne 'štrče' (Anker A20i), osim ako nije bas u tome (samo vizuelno).
Kada trcis i cimas glavom, koje ce pre da ispadnu, ako uopste ispadaju? Da li se ove sto 'štrče' (Anker P20i) bolje 'zakljucaju' u usnoj skoljki pa ne ispadaju u odnosu na Anker A20i, koji (nagadjam) mozda lakse ispada iz usiju prilikom naglih ucestalih cimanja, pokreta glavom?
Razmisljam sta bi mi vise 'leglo', da ne ispada a da opet deluje vizuelno 'nenametljivo'?
(sad' ce @Lanikor da 'updadne' da opet spomene nekog 'zeku' i njegovih 17 nedoumica :D )

2.
Imao sam nekoliko registrovanih posisljki (LA***HU) koje su do sada stizale 'normalno'. Tj. svi statusi su bili 'logicni'. Zadnja dva (poslednih 7 dana) koje sam dobio, imale su jedan 'cudan' status pre nego sto je posiljka zvanicno zavedena da je urucena. A taj status je bio (u pitanju je 'TrackChecker' app za android):
"Addresse not available"
i samo 2 minuta kasnije, status:
"Zaduzena za dostavu,...(u nastavku moja adresa i ime)

Kod druge posiljke, status bio isti, ista poruka, jedino sto kada sam sisao u prizemlje vidim da je postar vec isporucio.

Takodje sam u tom momenu dobio poruku od AliEx-a sa subjectom: Order **************: delivery issue
i porukom:
Your order ************** could not be delivered as planned.
This could have happened because of a failed signing, a miscommunication, or for other reasons.
Please click below to view more details regarding your order.
Isti postar, nikada problema sa njim. Ne kapiram sta se desava. Adresa ista kao i na svim posiljkama do sada (LA-HU, UA-HU) i jasno vidljiva na paketu.
Znam, mogu da pitam postara (kada ga 'sretnem') ali covek ne zna gde ce pre, sigurno ne pamti sta se desavalo sa posiljkama ako je do njega.
Samo mi ostavi na cipelarniku (kako smo se dogovorili) i ide dalje.
Mozda je do postara, ali... da li se i vama ovo desavalo da vam jedan od tracking statusa bude 'nepostojeca adresa'? Mislim, WTF?

Zna li neko sta je ovo ******,kada hocu da kupin nesto od ankera ili mi box,bez kupona,ostale stavri normalno prolaze kupovinu
IMG_20240320_165622.jpg

Gledao sam Xiaomi 120w punjace, sve mi nesto sumnjivo, da li moze preporuka preprodavca?
Ili prava xiaomi prodavnica

@twister ja sam A20i uzeo čisto iz vizuelnih razloga jer ne volim da mi nešto "visi" iz ušiju, a i bila je neka akcija pa su me izašle oko 1300 dinara.
Za sada sam (za te pare) izuzetno zadovoljan.

Koliko lako ispadaju iz usiju te A20i ? Jel' bas moras da se 'potrudis' da ispadnu, ili se to uopste ne desava?

Zna li neko sta je ovo ******,kada hocu da kupin nesto od ankera ili mi box,bez kupona,ostale stavri normalno prolaze kupovinu
Pogledajte prilog 434685
I meni se dešava. Previše si spustio cenu sa kuponima. Samo meni se to dešava na desktopu, na mobilnoj app poveća cenu prilikom zadnje potvrde plaćanja.

I meni se dešava. Previše si spustio cenu sa kuponima. Samo meni se to dešava na desktopu, na mobilnoj app poveća cenu prilikom zadnje potvrde plaćanja.

Ne koristim kupon,na sajtu je cena 4100 toliko i placam.

Makedoncima i nama vraćaju. Makedoncima verovatno stiže istom rutom.
Brate sa kojim pravom vraćaju robu kao overweight ja ne znam da negde postoji ograničenje u težini paketa. Jel to uopšte zakonski. Ja sam uzeo projektor od 800g prošao sve bez problema čak ni na carinu nije išlo. A uzeo sam i dva mousepada 12200x600 veličine i oba su stigla uz carinu naravno. U zakonu o poštanskom saobraćaju stoji ovako da se pošta ovlašćuje između ostalog i za
3) prijem paketa mase do deset kilograma u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju;

4) uručenje paketa mase do 20 kilograma u međunarodnom poštanskom saobraćaju; Član 18 je u pitanju

Poslednja izmena:
Ma to Kinezi nešto muljaju. Ko to može znati. Ne vraćaju naši. I nama i Makedoncima stiže preko NL pošte, dok u komentarima kaže Albanac njemu je stiglo bez problema SG pošta.

Vrh Dno