Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

9.3 preso na prepaid, posle raskida, nista nisu nudili,danas stigo sms sa ponudom za neo surf, 12m 800,ostali 12 1654... ali necu iz principa,nisu ponudili kad sam podneo zahtev 😁

Jel ponudili nekom Neo 4 ili Neo Neo, tarife gde nema ogranicenja u minutima?

Supruzi istekla Intarifa, podneli u subotu zahtev za prelazak u Yettel. Danas zvala ljubazna teta i ponudila Neo Neo za 1350din (uz elektronski račun) na 2god. Prihvatili odmah. Da su i meni ponudili pre 3 meseca to ostao bih i ja u A1. Izgleda da se stvari menjaju polako :)
Jel samo obnovila ugovor bez uredjaja?
Jel trazila ona neki paket pa ponudili ili samo podnela zahtev(isli u poslovnicu Yetela) i zasto Yettel?
Istice mi ugovor maja, kada sam probao pre 2 godine slicno u MTSu da dobijem bilo kakvu olaksicu nakon 15 godina kod njih , podneo sam zahtev za A1, zvali nista znacajno nisu ponudili i presao sam u A1(tada na mocnu tarifu)

u utorak podneo, u cetvrtak javili da je slobodan broj...u sredu me zvali ali sam vozio i nisam se javio....sve u svemu 2 radna dana.
Zanimljivo, u mom slučaju je prošlo 9 dana (zahtev podnet 11.03) i dalje nije rešen, broj nije slobodan. Zvao sam ih naravno ali su neobavešteni i ležerni, čak su kontaktirali kolege iz sektora koji se bavi oslobađanjem broja i rekli su kako i dalje rade na tome iako je slučaj 'zaključan u sistemu'.

Sačekaću još 2 dana a zatim šaljem mejl sa brojem prigovora kod Ratela i kompletnim objašnjenjem.

Mene je A1 brzo oslobodio obaveze, ali Globaltel nikao da pošalje papire. Čekam ih već 7 dana. Ako ne stigne sutra, idem u Yettel na prepaid. Imam malu tremu, od 2006. nisam bio na prepaid-u. 🤣 Ali sam čvrsto odlučio da ne potpisujem ugovor ni sa jednim operaterom dok ne koriguju ponude. Ovo je stvarno bezobrazluk.

Jel samo obnovila ugovor bez uredjaja?
Jel trazila ona neki paket pa ponudili ili samo podnela zahtev(isli u poslovnicu Yetela) i zasto Yettel?
Istice mi ugovor maja, kada sam probao pre 2 godine slicno u MTSu da dobijem bilo kakvu olaksicu nakon 15 godina kod njih , podneo sam zahtev za A1, zvali nista znacajno nisu ponudili i presao sam u A1(tada na mocnu tarifu)
Paket bez uređaja. Nije tražila ništa samo je podnela zahtev u yettel

Ja sam im odmah slao taj zahtev u kome se pozivam na član 132. Dobio sam takođe generički odgovor:
Ovo je odgovor ukoliko se u zahtevu pozovete na član zakona. Potvrđujem da sam identični dobio. Inače završio sam proceduru prenosa u utorak.

Ovo je odgovor ukoliko se u zahtevu pozovete na član zakona. Potvrđujem da sam identični dobio. Inače završio sam proceduru prenosa u utorak.
Koliko je kod vas prošlo od podnošenja zahteva do oslobadjanja broja? Interesujem se s obzirom da ću pristupiti vrlo temeljno i ozbiljno kroz email koji će biti poslat operateru.

Znači ni ne odgovore da odbijaju zahtev zbog toga i toga već iskuliraju. Što je jaaakoooo neprofesionalno.
Koliko vidim, oni upućuju na vansudsko poravnanje. Nisam pravnik (ni blizu), ali bih rekao da je to opcija da se kod ovlašćenih advokata (ili možda notara) formalizuje dogovor. Rekao bih da bi priznali dug za telefon, ali bi verovatno korisnik trebalo da plati troškove advokata. Nalupetah se za sve pare, ali tako mi se čini...

5.3. podneo, dobio ovaj odgovor 11.3, kako se se ništa nije dešavalo, pozvao ih 15.3.da vidim šta se dešava, istog dana stigao sms sa potvrdom da su brojevi slobodni za prenos, 16.3 podneo zahtev kod novog operatera i od 19.3 u novoj mreži.

Klincu istice ugovor za Neo 15, zvali ga danas i nude mu NeoNeo za 1250. Ne odgovara mu, jer Deezer premium traje samo godinu dana. Jel zna neko da li postoji m,ogucnost da daju Deezer za celo trajanje UO?

A ja se spremam ako mi ovaj moćni plan ne paše da uzmem neoneo za 2500 plus koliko je povećanje 🤣

Bio danas da podnesem zahtev za raskid, sada ne daju blanko papir kao što su nekim kolegama sa foruma nego imaju šablon sa dve opcije, jedna je za oslobađanje broja radi prenosa, a druga je za prebacivanje na prepaid. Izgleda da je došla pamet u glavu. Evo i slike kako izgleda. Original ostaje njima, a daju kopiju koju pečatiraju. Videćemo dal će da zovu ako bude 50% na NeoNeo ostajem, ako ne bude idemo Yettel dve godine ili do sledećeg poskupljenja :D

raskid a1 s.jpg

Od sutra bi trebalo da sam na prepaidu. Kad sam raskidao ugovor niko mi nista nije pominjao za ovakve kombinacije i sad me zanima kad cu broj moci da prenesem u drugu mrežu?

sim 1 not provisioned a1 postpaid broj kod a1 dal zna mozda neko sta ovo znaci ? podneo sam zahtev za raskid ugovora naravno

Izgleda da ne hvata mrežu. Restartuj pa sačekaj u toku dana da te vrate na prepaid, a ako ne, onda pusti dopunu i ukoliko prođe, reaktiviraće se iz stanja mirovanja.

Kod mene isto, posle prebacivanja na pripejd, kartica više ne vidi mrežu, a kada zovem svoj broj, kaže "Izabrali ste nepostojeći broj".
Nadam se da se u slučaju kad nam je broj sa numeracijom druge mreže, ne vraća matičnom operateru umesto prebacivanja na pripejd.

I ja sam neko vreme bio bez signala, jedno 3h otprilike nakon dobijanja sms-a da će mi broj biti prebačen na prepaid. Zvao call centar sa drugog broja, i rešeno istog dana. Numeracija 065. Ostao sam bez signala oko 12h, a vratio se oko 15h.

Ja sam ga isključio na nekoliko minuta i vratio se signal. Nakon toga sam morao da aktiviram karticu pozivanjem nekog broja i to je to.

Kod mene isto, posle prebacivanja na pripejd, kartica više ne vidi mrežu, a kada zovem svoj broj, kaže "Izabrali ste nepostojeći broj".
Nadam se da se u slučaju kad nam je broj sa numeracijom druge mreže, ne vraća matičnom operateru umesto prebacivanja na pripejd.
Šta stoji na prenesibroj.rs ? Informacija je ažurna dan nakon promene.

Evo proradilo je posle pola sata. Sada jedino nemam volte kao ranije, jel drugi imaju volte posle prebacivanja na pripejd?
Znam da bi on i na pripejdu trebalo automatski da se uključi ako telefon podržava.

Zahtev za oslobađanje od ugovorne obaveze radi prelaska kod drugog operatera, zbog povećanja cena, podnet 15.03. a juče 20.03. stigla sms poruka da je odobreno i da broj može da se prenese.

Meni racun kroz aplikaciju stigao skroz "cudan". Uopste nije onaj finalni sa ratama za mob.. Zvao ih, jos ne mogu da provere. Presek bio 17.03.

Vrh Dno