Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Kako carinici naplacuju taj pdv? Oni nemaju pojma da li si ti nesto platio 20e ili 100 zar ne?
Mislim da oni slobodno procenjuju vrednost robe tako da po meni nema nikakve garancije da ce platiti pdv 20% od one cene koju si zaista platio.
Ako se dobro secam pre par godina je bila prica da se salje mejl carini sa dokazima uplate....ne secam se tacne price davno bese.
Mada ruku na srce uvek mozes da se zalis ali koliko se to isplati mozda moze da kaze neko upuceniji.

Kako da dodam ovaj kupon na aliexpressu? Stoji da sam ga uzeo ali kad izaberem neki od dole navedenih proizvoda, ne primenjue mi kupon niti mi prihvata isti kada ga rucno unosim prilikom placanja.

Prilozi

• RDT_20240320_1226506048847859762023816.jpg
    RDT_20240320_1226506048847859762023816.jpg
    119.1 KB · Pregleda: 157
Taj kupon ne važi za sve proizvode već za određene, a s obzirom koliki je kupon pretpostavljam da taj proizvod vrijedi $150+.

Taj kupon ne važi za sve proizvode već za određene, a s obzirom koliki je kupon pretpostavljam da taj proizvod vrijedi $150+.
Ali onda ne shvatam zbog cega stoji potrosi 3037 rsd a dobij kupon 3036 rsd? A drugo pretpostavljao sam da vazi za proizvode odmah ispod, sto nije slucaj.

Q30 nema aptX, kome je bitno.

Samo podrška može da ti pomogne i to bez Eve kako neki navode, jedino komunikacija sa agentom. Zavisi koliko ozbiljan si kupac i normalno kakvu istoriju kupovine imaš. Neka su ti andjeli u pomoći.
Prva mi je kupovina... Zato i jesam neiskusna.. meni he samo bitno da stigne, ne pitam radi reklamacije.samo mi je bitno da stigne pa sam zato pitala da li ce stici ako sam vec potvrdila da he stiglo

Nece stici jedino ako se izgubi negde usput, ali to nema veze sa potvrdom prijema.
Kako carinici naplacuju taj pdv? Oni nemaju pojma da li si ti nesto platio 20e ili 100 zar ne?
Mislim da oni slobodno procenjuju vrednost robe tako da po meni nema nikakve garancije da ce platiti pdv 20% od one cene koju si zaista platio.
Ako se dobro secam pre par godina je bila prica da se salje mejl carini sa dokazima uplate....ne secam se tacne price davno bese.
Mada ruku na srce uvek mozes da se zalis ali koliko se to isplati mozda moze da kaze neko upuceniji.
Meni ili racunaju po ceni sa paketa (s tim da pazite - na adresnici paketa stoji EUR a ako placate u USD Kinezi stave istu cifru, ne konvertuju) ili zovu da pitaju, mada ima i toga da slobodno procenjuju, a cuo sam i za to slanje dokaza pre dolaska paketa, mada cisto sumnjam da to radi sad kad je zastoj i guzva.

Poslednja izmena:
Može li preporuka za pouzdane micro sd 256/512 i USB stik 128/256?
Zavisi od cene. Ja sam uzeo Lexar V400 od 128GB za 6,5$. Narucio ga 28.02 stigao 18.03. Stvarni je USB3.0 i brzina upisa mu je konstantna 42-43MB. Pakovanje lepo izgleda(nije neka kućna radionica)
A uzeo sam i HP SSD od 512GB za 30$. Njemu je upis od 280MB do 360MB
Takođe imaš i Alunx za 3$ od 128GB. On je najsporiji od svih i upis mu je oko 24MB(varira od 22 do 26)
Edit:
Samo mala ispravka Alunx od 64GB je 3,3$ a od 128GB je 4,6$. Ovaj od 128GB je 20% brzi.
1710946305393.png
1710946333148.png

Poslednja izmena:
Preporuka za ovakav tip bluetooth modula, ovaj kod mene je 5.0. Konačno je stigao i neverovatna je razlika u čistoći zvuka (da naglasim da nisam audiofil) u odnosu na one mini uređaje što imaju dugmad na sebi. Jedinu zamerku koju bih naveo je da prilikom povezivanja kineski glas kaže "bluetooth is connected", umesto diskretnog zvuka koji noviji moduli ovog tipa imaju. Treba da mi stigne još jedan, pa ću videti kakva je situacija kod njega.
Ja imam 5-6komada, dva su crvena ostali su crni(ploca crna) i u kutiji...odlicna stvar...prepravio stare zvucnike,povezao na pojacalu i kod sestru u auto sam stavio...znaci za 100din je neverovatno sta moze da se uradi :D i crni i crveni imaju taj zvuk ,bt connwcted, ali nije mi bitno jer odlicno rade..

Meni treba da stigne još jedan crni, ali uzeh sa type-c ulazom, ravno $0.16. Video sam po netu da dosta ovih modula umesto glasa ima blagi bip, pa se nadam da će ovaj biti takav. Svakako ne smeta ni glas.

2024-03-20_21-23-52.png
Narucio neke proizvode preko super deals za Srbiju i prvi put vidim ovako nesto
P.S. Svidja mi se 💯

Kupon od Anker prodavnice kada se zaprati pa se u poruci pritisne na poklončić (3$), kupon kod AE2ZNAF (2$) i kupon iz Merge Boss igre (10$).

Koliko vremena je potrebno da se u toj igri zaradi kupon od 10$?

Ја сам играо у 3 термина (ујутру након 8 сати да бих сакупио енергију, поподне и увече) и 17$ сам већ искористио и сад имам преко 3$ тако да шта знам, мени је океј.

Upravo poručih Soundcore Space A40 za 3,5k, mislim da je dobra kupovina.

Nazad
Vrh Dno