Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

i za sve ostale widzete radi isto...kad se otvaraju iz liste ovamo...
Ma znam, još ranije sam video nego me mrzelo da izbacim.
prosto mi neverovatno da ne može da prepozna da je to bio widget a ne da je otvoreno iz liste aplikacija.

Druga stvar što animacije nikad neće biti vrhunske jeste app drawer. Što će uvek izgledati ružno jer aplikacije vraća na dno, za razliku od aplikacija koje su na početnom ekranu.
to je i razlog zašto ios ima bolje animacije, jer su im sve aplikacije na backgroundu i uvek se prozor vraća u ikonicu aplikacije, dok je na Samsungu većina aplikacija u "fioci".

Potrebna mala pomoc.. Telefon S23ultra 12/256 je porucen, ali prodavac mi je poslao poruku da telefon koji je poslao nije za EU trziste vec za emirate. Nije video poruku tj nije lepo razumeo ili sta vec.. Kaze da 12/256 nema za EU trziste vec samo za emirate.
Koliko sam uspeo da saznam razlike postoji i to su sledece?
1. EU model podrzava siri opseg 5G mreze.
2. EU model podrzava snimanje razgovora, za razliku od UAE koji ima pravno ogranicenje
3. azuriranje dolazi ranije na EU modele, a poneko azuriranje na UAE model nece ni pustiti
4. ovlasceni servisi nece menjati nista na UAE modelima cak i da su van garancije a usluga se placa po cenovniku servisa? tipa zamena baterije, konektora, ekrana itd..

Ima li neki S23 ultra da je za EU trziste? Kako i gde proveriti koji modeli se prave za koje trziste?

Potrebna mala pomoc.. Telefon S23ultra 12/256 je porucen, ali prodavac mi je poslao poruku da telefon koji je poslao nije za EU trziste vec za emirate. Nije video poruku tj nije lepo razumeo ili sta vec.. Kaze da 12/256 nema za EU trziste vec samo za emirate.
Koliko sam uspeo da saznam razlike postoji i to su sledece?
1. EU model podrzava siri opseg 5G mreze.
2. EU model podrzava snimanje razgovora, za razliku od UAE koji ima pravno ogranicenje
3. azuriranje dolazi ranije na EU modele, a poneko azuriranje na UAE model nece ni pustiti
4. ovlasceni servisi nece menjati nista na UAE modelima cak i da su van garancije a usluga se placa po cenovniku servisa? tipa zamena baterije, konektora, ekrana itd..

Ima li neki S23 ultra da je za EU trziste? Kako i gde proveriti koji modeli se prave za koje trziste?
Moj je za emirati...sve isto..promenis CSC kod kasnije imas snimanje razgovora, apdejt isto dolazi...za popravke nisam siguran, ranije je bilo da nece ali je takodje raniie bilo da ne popravljaju modele sa snapom, dok su sad svi isti....za eu su vecinom 8/256 i 12/512

Zvanični stav Promobija je da ne diraju telefone koji nisu za naše tržište. Ni da im platiš. Meni lično rekli pre nekih mesec dana jer sam imao sličnu dilemu. Ako su lagali mene i ja lažem vas...

Moj je za emirati...sve isto..promenis CSC kod kasnije imas snimanje razgovora, apdejt isto dolazi...za popravke nisam siguran, ranije je bilo da nece ali je takodje raniie bilo da ne popravljaju modele sa snapom, dok su sad svi isti....za eu su vecinom 8/256 i 12/512
nema razlike 8/256 i 12/256 sto se tice brzine?
Ne bih da se zezam sa bilo kakvim promenama. Platiti telefon toliko koliko jeste, da bih morao da menjam csc je besmisleno.
Zvanični stav Promobija je da ne diraju telefone koji nisu za naše tržište. Ni da im platiš. Meni lično rekli pre nekih mesec dana jer sam imao sličnu dilemu. Ako su lagali mene i ja lažem vas...
za nase trziste znaci EU trziste?

Ne, za Srpsko. EU dolazi u obzir samo ako baš imaju delove jer nose drugačije oznake i valjda neke konektore ako sam razumeo dobro. Ali opet, možda je najbolje da pozoveš i pitaš. Ili tražiš na oglasima neki naš, ima ih sigurno i ne boli te glava. Inače, zamena csc koda je minimalan trud

bedak. vraticu onda ovaj telefon. Ostaje mi samo da vidim ima li koji s23 ultra za evropsko trziste

Csc se menja za 10s, veci je problem oko popravke...opet kazem, za sve ove god jedino sam note 4 reklamirao i popravljao...ali sta znas, ako ne zelis da rizikujes onda gledaj da uzmes od nekog ko je uzeo preko operatera ili u najboljem slucaju ove nase domace radnje(tehno i giga)...garancija od operatera-ako dodje do toga da se menja ceo fon, zahtevaju licno vlasnik da preuzme...tj nosilac ugovora
bedak. vraticu onda ovaj telefon. Ostaje mi samo da vidim ima li koji s23 ultra za evropsko trziste
Inace ni sa EU modelom, EUX csc ne dobijas snimanje razgovora a takodje ni sa nasim nekim CSC od mreze..svakako za snimanje mora pr9mena

Ne, za Srpsko. EU dolazi u obzir samo ako baš imaju delove jer nose drugačije oznake i valjda neke konektore ako sam razumeo dobro. Ali opet, možda je najbolje da pozoveš i pitaš. Ili tražiš na oglasima neki naš, ima ih sigurno i ne boli te glava. Inače, zamena csc koda je minimalan trud
Da li je moguće da Samsung pravi posebne telefone za srpsko tržište, a posebno za evropsko?

@Difermo Aj da je exy kod nas, nego je snap u ultri, a i kompletnoj s23 seriji. Uzmi neki sa mreze ili iz ovlascene prodavnice i neces da "bijes glavom u zid" ako bude eventualnih problema.
Jednostavno nece pro-mobi da popravlja telefone koji nisu kupljeni nelegalno, uvek je tako bilo.

I za EU i za Srpsko je isti model S918B (Global, International), razlika je samo u CSC . Snap procesor u svim ultrama.
EU CSC je EUX, EUY, dok je Srpski MSR itd.

Ostala tržista S918U je Amerika, S918W je Canada, S918N koreja, S918Q je japan

Samo u csc-u i jeste reazlika, ali je servisu to dovoljno da vidi za koje je tržište i ne žele da se bave telefonima koji se ne prodaju zvanično u Srbiji. Moje pitanje njima je glasilo ako kupim Samsung za azijsko tržište da li bi ga servisirali ako platim, odgovor je NE. A ako kupim za evropsko tržište i isto platim, odgovor je bio možda ako imaju delova jer servisiraju samo one uređaje koji se prodaju u Srbiji. Ne mogu reći da to i nema smisla budući da je u pitanju zvanični ovlašćeni servis. Oni mali servisi po lokalima i ulazima bi se možda i bavili, ali mene lično oni ne zanimaju. Onaj koga zanima da ima podršku zvaničnog servisa u Srbiji ne treba da gleda telefone koji nisu za naše tržište, a nije da ih nema na oglasima.

Poslednja izmena:
Ne budi smesan ,s23 ultra ima nista vise od prosecne kamere.Kucam sa njega i to je stavka koja me najvise iritira kod njega.Ukratko,dve stvari me drze za njega,odlican ekran i odlicna baterija.Njegov kamera sistem nema sta da trazi sa
flagship Honorima ili Huawei telefonima

Jes sad on ispade da lupa covek a imao oba.Zato sto sam imao slicna iskustva od ranije kada su uzdizali te kineze sa kamerama a ono vidim da je daleko od toga.

I za EU i za Srpsko je isti model S918B (Global, International), razlika je samo u CSC . Snap procesor u svim ultrama.
EU CSC je EUX, EUY, dok je Srpski MSR itd.

Ostala tržista S918U je Amerika, S918W je Canada, S918N koreja, S918Q je japan

Nije MSR "srpski", to je telefon kupljen u Yettel-u.
Moj S23u je kupljen u Promobi radnji i nosi čist EUY.

Ne budi smesan ,s23 ultra ima nista vise od prosecne kamere.Kucam sa njega i to je stavka koja me najvise iritira kod njega.Ukratko,dve stvari me drze za njega,odlican ekran i odlicna baterija.Njegov kamera sistem nema sta da trazi sa
flagship Honorima ili Huawei telefonima
Žrtva si marketinga.
Imam oba telefona, kupljena za cash, nisu poklon od firme ili sponzorstvo.

va1.JPG

Bavim se fotografijom 20 godina, vjeruj mi kad ti kazem da je s23u bolji kamera telefon od honora.
Prvenstveno za video snimanje, tu honor izgubi i od s21 ultra.

Glavni senzor je nesto bolji na honoru ako gledas detalje, ali gcam to na samsungu uredno sredi da je klasu iznad.

A evo još par stvari:
  • honor nema expert mod sa elektronskim ND filterom
  • honor podrzava raw samo na glavnoj kameri (samsung na svim kamerama)
  • samsung dozvoljava kontrolu post procesa, dok ti je sa honorom "šta ti je tu ti je"
  • samsung dozvoljava u camera assistantu da se iskljuci pametna promjena lece, honor ne dozvoljava tako nesto
  • samsung snima stabilizirani 8k video, honor se muci sa 4k videom priliko paninga
  • samsung dozvoljava portret mod sa 3x kamerom, honor ne
  • samsung ima 10x kameru koja podrzava 4k 60 snimanje i s njom sam jucer ovo snimio:

ima jos par stvari oko kamere, al mislim da sam pokrio osnove.

Druga stvar koju ljudi stalno govore honor je kao huawei.
Honor je huawei iz lidla.
Evo i zasto na podrucju kamere:
  • huawei ima perfektan monochrom mode koji je honor izgubio u razvodu
  • huawei ima perfektan apperature mode, koji je podrzavao glavnu i 3x kameru, honor ima okoštenu verziju istog
  • huawei ima perfektan light painting mode s kojim sam snimio ovakve forografije još sa mate 20 pro, honor ga naravno ne zna napraviti:
1a.JPG
2a.JPG
13.JPG

Ugl ne kazem ja da je samsung s23u savrsen, ima tu bespotrebne buke, nabijenog hdr-a, al da se sve smanjit u postavkama ili camera assistantu, ako ne tu je gcam.

Nasao na netu
  • Serbia (Telekom) (TSR)
  • Serbia (Telenor) (MSR)
  • Serbia (VIP) (TOP)
  • Znaci ako hocemo u servis da vidimo koja je verzija, pa event.promenimo...Ima tutorijal i za to. Mada mi nema logike da nece da popravljaju tel ako nije odavde. Neko je mozda kupio legalno preko, kao kad bi kupio auto preko i nece da ga servisiraju ovde, smesno. Jel ima drugacije delove ? A sve lepo placas, naravno. Sta reci onda za opciju Iphona da godinu dana imas garanciju bilo gde. Covek ga je kupio preko, najnoviji model tada /bio je 14/ nesto ga zezao ekran i zamenili mu u Srbiji za dz. Ti sitni detalji me iritiraju.

Poslednja izmena:
Pa ne gleda on u servisu po csc kodu nego po serijskom broju telefona i imei broju ,da li su kod njih u bazi....najbolje bi bilo da megu tako da se prevare. Apple ima drugačiju politiku servisa, godinu dana bilo gde gde ima zvanični servis.

Razumljivo, ali opet nema mi logike. Ne reklamiras ti tel pa za dz. da ga popravljaju, nego za pare. Znaci danas/sutra takvom tel ne mogu ni bateriju da zamenim za originalnu u ovl.servisu, nego sam osudjen na razne druge servise i kineske bat ?

Ne ulazim u logiku, samo kažem kakav sam odgovor ja dobio iz Promobija pre nekih mesec, mesec i po dana. Možda se u međuvremenu nešto promenilo. Možda Begram radi drugačije, ne znam... Verujem da većini ljudi servis nikad ne zatreba. Oni kojima zatreba se verovatno ne opterećuju nego odnesu telefon u najbliži servis, u nekom lokalu preko puta kuće... Ja ih u mom komšiluku imam 3

Sve je o
Žrtva si marketinga.
Imam oba telefona, kupljena za cash, nisu poklon od firme ili sponzorstvo.

Pogledajte prilog 433255

Bavim se fotografijom 20 godina, vjeruj mi kad ti kazem da je s23u bolji kamera telefon od honora.
Prvenstveno za video snimanje, tu honor izgubi i od s21 ultra.

Glavni senzor je nesto bolji na honoru ako gledas detalje, ali gcam to na samsungu uredno sredi da je klasu iznad.

A evo još par stvari:
  • honor nema expert mod sa elektronskim ND filterom
  • honor podrzava raw samo na glavnoj kameri (samsung na svim kamerama)
  • samsung dozvoljava kontrolu post procesa, dok ti je sa honorom "šta ti je tu ti je"
  • samsung dozvoljava u camera assistantu da se iskljuci pametna promjena lece, honor ne dozvoljava tako nesto
  • samsung snima stabilizirani 8k video, honor se muci sa 4k videom priliko paninga
  • samsung dozvoljava portret mod sa 3x kamerom, honor ne
  • samsung ima 10x kameru koja podrzava 4k 60 snimanje i s njom sam jucer ovo snimio:

ima jos par stvari oko kamere, al mislim da sam pokrio osnove.

Druga stvar koju ljudi stalno govore honor je kao huawei.
Honor je huawei iz lidla.
Evo i zasto na podrucju kamere:
  • huawei ima perfektan monochrom mode koji je honor izgubio u razvodu
  • huawei ima perfektan apperature mode, koji je podrzavao glavnu i 3x kameru, honor ima okoštenu verziju istog
  • huawei ima perfektan light painting mode s kojim sam snimio ovakve forografije još sa mate 20 pro, honor ga naravno ne zna napraviti:
Pogledajte prilog 433256
Pogledajte prilog 433257
Pogledajte prilog 433258

Ugl ne kazem ja da je samsung s23u savrsen, ima tu bespotrebne buke, nabijenog hdr-a, al da se sve smanjit u postavkama ili camera assistantu, ako ne tu je gcam.

Sve je ovo uredu i cenim ovakav post, al da kazes da HM5 pro ima losiji video od S21 ultre, to ne verujem. Msm da si tu preterao

Mada mi nema logike da nece da popravljaju tel ako nije odavde. Neko je mozda kupio legalno preko, kao kad bi kupio auto preko i nece da ga servisiraju ovde, smesno. Jel ima drugacije delove ? A sve lepo placas, naravno.
Jutros sam zvao pro mobi i objasnili su mi. Nije da nece da popravljaju. Oni uvoze samo delove za srpsko trziste. Ukoliko dodjes da zamenis bateriju na svom samsungu, a serijski te baterije nije isti kao serijski za nase trziste, nece ti je zameniti jer nemaju tu bateriju. Isto vazi za bilo koji deo. Ukoliko imas telefon za EU trziste a on koristi i neki deo za nase trziste i treba da zamenis taj deo, zamenice ga. Jer ga imaju na stanju, a i da nemaju mogu da ga uvezu. Glupo ili ne, sad nije vazno.

Pa tako nešto sam i napisao. U svakom slučaju, kome je bitna podrška ovlašćenog servisa treba da gleda modele za naše tržište i to je to. Svakako ih ima na oglasima

Pa tako nešto sam i napisao. U svakom slučaju, kome je bitna podrška ovlašćenog servisa treba da gleda modele za naše tržište i to je to. Svakako ih ima na oglasima
Evo dva dana jurim po oglasima S23 ultra pa cak i S24ultra i slaba ponuda

^ upravo to. Pre neki dan na 40km od mene se prodavao iz mts da 2 godine garancije 1019€ što znači da bi mogao i za 990€.

Jutros sam zvao pro mobi i objasnili su mi. Nije da nece da popravljaju. Oni uvoze samo delove za srpsko trziste. Ukoliko dodjes da zamenis bateriju na svom samsungu, a serijski te baterije nije isti kao serijski za nase trziste, nece ti je zameniti jer nemaju tu bateriju. Isto vazi za bilo koji deo. Ukoliko imas telefon za EU trziste a on koristi i neki deo za nase trziste i treba da zamenis taj deo, zamenice ga. Jer ga imaju na stanju, a i da nemaju mogu da ga uvezu. Glupo ili ne, sad nije vazno.

Realno vecu glupost nisu mogli da smisle.😅

Razlikuju se baterije....

Nazad
Vrh Dno