Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Sačuvan iz Unusual Walpaper aplikacije.

Prilozi

• 111.png
    111.png
    55.5 KB · Pregleda: 266
imam problem sa konektorom za punjenje , da li neko ima iskustva da li će uvažiti reklamaciju i koliko će trajati uzet tel preko A1 , ili mi lakša i brža opcija da kod nekog lokalnog servisera očistim ili zamenim, ali pretpostavljam da tako gubim garanciju za ubuduće? hvala

Nosi direkt u Promobi servis, brzo bi trebalo biti gotovo

s23ultra onda.. malo da se promeni sa iphona.. ako moze neka preporuka sa KP.. Gledati samo vakum pakovanja?
nema razlike u brzini kao sa s23 modelom? svi modeli su sa UFS 4.0?

Ne koristim stock kameru, uključim je jednom u 10 dana kad mi samo treba nešto na brzinu, ali volim sa vremena na vreme da je uporedimo sa gcamom.

Presmešno. Ajde, na količinu noise-a sam već i navikao i to me više ne iznađuje, ali da stock obriše mrežu za komarce, to još nisam video 🤣
kakav je to algoritam kad imaju toliko agresivan denoise za gde mreža nestaje a ostatak slike neupotrebljiv koliko noise-a ima 🤣

Prilozi

• Screenshot_20240310_142852_Photo Compare.png
    Screenshot_20240310_142852_Photo Compare.png
    568.7 KB · Pregleda: 174
  • Screenshot_20240310_142917_Photo Compare.png
    Screenshot_20240310_142917_Photo Compare.png
    447 KB · Pregleda: 138
  • Screenshot_20240310_142945_Photo Compare.png
    Screenshot_20240310_142945_Photo Compare.png
    746.4 KB · Pregleda: 132
  • STP_12.4_psy030924_134104.jpg
    STP_12.4_psy030924_134104.jpg
    177.6 KB · Pregleda: 122
  • 20240309_134048.jpg
    20240309_134048.jpg
    192.1 KB · Pregleda: 209
Deluje mi kao da koristi gcam drugaciji objektiv pa downsizeuje rezoluciju... Stock na 12 klasika, puna noise... Al kad opalis stock na 50, nebo i zemlja... Mozda i gcam nju sikne kad opali...

Deluje mi kao da koristi gcam drugaciji objektiv pa downsizeuje rezoluciju... Stock na 12 klasika, puna noise... Al kad opalis stock na 50, nebo i zemlja... Mozda i gcam nju sikne kad opali...
Da,ovo sam i ja primetio. Stock 50mpix skroz druga prica u odnosu na 12mpix

Pa ides na edit, umanji velicinu, i skines na nekih 8mp sa minimalnim gubitkom detalja, ali bez noisa, em smanjis i velicinu samog fajla sa nekih 9 na 2 MB...

Ma kakav defekt...
Ljudi traze dlaku u jajetu, ova slika sta je gore kolega okacio, malena krivulja u desnom kutu, sve i da je svaki kut takav koga briga.
Evo ja sam pazario s23u, bio sam na granici isplativosti, al sam dao s21u i 300e i eto sad sam na s23u.

Prvi dojmovi su pozitivni, trenutno imam njega i magic 5 pro, pa ako koga zanima kakva usporedba javite.

Mene bas zanima usporedba ekran,kamera,baterija. Softver znam da nije kao Samsung al dobro.😅

Ma kakav defekat ove vrste na novom telefonu, ne budite smešni...uvalili čoveku korišćen, refurbished ili šta već znam...skoro se i neko na forumu žalio da je kupio telefon koji je već bio u sistemu kada ga je upalio i imao zadnji fw
Od @zoreli_ kolega. Poslali mu vakum zatvorena kutija a telefon polovan. Kad se upali telefon već u meniju sa zadnjim softverom umesto da bude na početku podešavanja.

Posle 5 godina pauze vratih se na Samsung. Juče sam kupio S23 običan, poslednji telefon mi je bio Motorola edge 30 fusion i naravno razlike su ogromne u korist pozitivnih na stranu s23.

Pre svega veliko osveženje su kompaktne dimenzije i prvi put posle mnogo godina mogu telefon da stavim u prednje džepove od pantalona 😀

Imam pitanje vezano za punjač, imam jedan punjač od od 70 wati (sa kojim sad ga punio juče i danas) i još jedan od iqos cigareta (mislim da je 5w) koji jaaako sporo puni. Glupo je pitanje ali da li ovaj spori može bilo kako da naškodi bateriji ako ga ostavim cele noći da se puni sa njim?

Da li neko ima problem da mu prestanu raditi zadane rutine? Konkretno napravio sam da mi upali automatsku rotaciju ekrana kad uđem u YouTube, međutim svakih nedelju dana moram da uradim restart telefona jer se zaglupi rutina i ne funkcioniše.

Da li neko ima problem da mu prestanu raditi zadane rutine? Konkretno napravio sam da mi upali automatsku rotaciju ekrana kad uđem u YouTube, međutim svakih nedelju dana moram da uradim restart telefona jer se zaglupi rutina i ne funkcioniše.
Bilo na starijoj verziji androida, ili starijoj rutini, proradilo samo od sebe...ili obrisi kes za rutine(app)...ili ako ima neki apdejt...
Meni je pravio problem ako ima vec jednu ukljucenu rutinu, kad treba da izvrsi tipa drugu on se nekad zaglupavi nekad ne...ili ako treba da vrati na prethodno stanje, takodje se zaglupavi...

Ne koristim stock kameru, uključim je jednom u 10 dana kad mi samo treba nešto na brzinu, ali volim sa vremena na vreme da je uporedimo sa gcamom.

Presmešno. Ajde, na količinu noise-a sam već i navikao i to me više ne iznađuje, ali da stock obriše mrežu za komarce, to još nisam video 🤣
kakav je to algoritam kad imaju toliko agresivan denoise za gde mreža nestaje a ostatak slike neupotrebljiv koliko noise-a ima 🤣
Nije ti obrisao mrežicu nego fokusirao nebo, vidi se po listu i prozoru da nisu u fokusu kao na gcam fotografiji.

Nije ti obrisao mrežicu nego fokusirao nebo, vidi se po listu i prozoru da nisu u fokusu kao na gcam fotografiji.
Hahahah nije, isti je fokus, nego je stock toliko los zbog grain-a i da ne mozes da provalis sta je sta :D

dal je bolje uzeti godinu dana star telefon sa godinu dana domace garancije operatera ili za iste pare nov preko madjara sa godinu dana garancije?
Koliko izlaze u susret sto se tice reklamacije?

Pa samo od nekog ko ima 500+ ocena :D
Meni su do sada izlazili za sve uzeto preko njih(cak su mi inslali potpuno nov uredjaj bez da cekam na odobrenje reklamacije) ...ali opet kako i na kog naletis.

Pa samo od nekog ko ima 500+ ocena :D
Meni su do sada izlazili za sve uzeto preko njih(cak su mi inslali potpuno nov uredjaj bez da cekam na odobrenje reklamacije) ...ali opet kako i na kog naletis.
ako moze neka preporuka.. U Bg-u sam ali NS nije problem

Ako neko zeli da stavi bilo koju vrednost za animacije, a ne samo 0.5x, 0.1x... preporucujem ovu aplikaciju, zove se "system UI tuner" moze jos dosta toga da se podesava na telefonu, samo treba dati dozvolu preko adb.

Prilozi

• Screenshot_20240311_204733_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20240311_204733_Google Play Store.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 76
  • Screenshot_20240311_204749_SystemUI Tuner.jpg
    Screenshot_20240311_204749_SystemUI Tuner.jpg
    64 KB · Pregleda: 76

Mreža za komarce je pobedila.
Da li možda možemo da očekujemo od 6.1 da kada slikamo cene u radnjama bude neka cifra obrisana? 🤣

Da li je moguće podesiti rotaciju ekrana za svaku aplikaciju posebno?
Jedino što nalazim je ono što se dobija dugim pritiskom na auto rotate u Notification panelu.
Ako uključim rotaciju, u većini aplikacija je potpuno beskorisna u landscape orijentaciji, a ako isključim moram ručno da je aktiviram u Galeriji gde je najpotrebnija...

Bio otac dq mi pogleda kod jednog lika kod koga celog života uzimam telefone i on mu kaze da oglasi koji idu za 800 evra za ultru su Dubai. E sad mene zanima da li je neko cuo pre za taj izraz, sta znaci i gde ima dq sw uzme ultra s23 za normalne pare (da nije 1000+ evra)

Vrh Dno